Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
papedzaja

#3326 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

Živio nam Osim dragi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: majku ti jebem pa to je parodija, sprdanje nadrealista koje ste vi uzeli za ozbiljno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kad ste sa onim medvjedićima nastupali bili ste simpatični kao sve ove godine od 89-e kad ste nastali ali sada :D :D :D Uštelili ste parole vidim napredovali ste od zadnji put jedan čovjek jedno slovo.

Kakva ste vi sprdnja
north

#3327 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Dobra tekma, ali ne još kakvu bi svi voljeli gledati, jeste da su pala četiri gola i za to :thumbup: , ali je falilo još lijepih akcija s obje strane...

Košpicari su najavljivali ubjedljivu pobjedu, čak se pričalo da će na poluvremenu sve biti riješeno i pri tome se ozbiljno mislilo što je najsmješnije.....dok smo i mi najavljivali pobjedu iako smo svi tvrdili da u ovom trenutku jeste bolji, ali smo išli logikom "ne pobjeđuje uvijek bolji"....Dakle, malo realnosti nije za odmet :wink:

Bili ste zreli za zijan, ali opet ono što se znalo, da je vaša fizička sprema prvenstveno presudila, može se reći i jednim dijelom kvalitet ali danas to nije bilo toliko ubjedljivo, gdje u zadnjih pola sata nismo imali nikakve snage za bilo kakav pritisak zboga toga štu su većina igrača Sarajeva bila zrela za infuzuje...

Gdje su sada stručnjaci koji tvrde da se pretjeruje sa debelim u hvalospjevima, pa usu ga još ismijavali kako će biti strpan u džep, a valja li valja :D Ako se uspije malo se uozbiljiti i doći u idealnu fizičku spremu biti će tata-mata i za Bekrića i Zebu zajedno, samo što je to ruralni mentalni sklop i pitanje je hoće li u tome uspjeti....

Bez obzira što smo vodili dva razlike, podjela bodova najrealnija, još smo morali strahovati da i treći ne primimo :roll:

Bureče nesretniče šta ovo dosluti :D Još reče za šansu koju ćemo imati pred kraj, a u 80 i nekoj minuti Ščepanović glavom malo preko gola....Da nisi razmišljao da malo grah ili kašike razbaciš kad te več ide :D ?
saabsa

#3328 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

banovan wrote:Znaci Benjo je dao fetvu da je smijete slaviti .Ja koliko znam vi ste proslo kolo trebali da slavite titulu
Sta ti pricas,poubijase se na kraju :-) ...Mi slavimo titulu u svakom kolu,a protiv Kozare ce biti vrhunac slavlja.[/quote]
Samo se nadam da vam vrhunac nece biti nedaj Boze mrtva glava
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3329 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Press konferencija poslije utakmice Sarajevo-Zeljeznicar

kokuz_sa

#3330 Re: Sarajevski derbi

Post by kokuz_sa »

nosara wrote:
-LIBERO- wrote:Zeba je medijski i svakako drugacije precjenjen igrac. Oni imaju barem 4 bolja igraca , ali se samo Zeba forsira i spominje.

Huseinovic je za Zebu Safet Susic.
A Zeljo je trenutno osjetno kvalitetniji od Sarajeva, i to je realnost.

Tako da ovih 2:2 i nije los rezultat za nas. Napokon derbi sa 4 gola i solidnom igrom.
:lol:

Debeli samo u ekipi kakva je vasa moze zaradjivat platu kao profesionalni fudbaler... Ima radijus kretanja ko pantelija... :lol:
i moze vasu odbranu tj odbranu samppionskog tima pravit smijesnom kad vam daje golove i sa onoliko kilograma :thumbup:
juzna_strana

#3331 Re: Sarajevski derbi

Post by juzna_strana »

Solidan derbi za razliku od prethodnih..
Rezultat ok,Sarajevu bod za zalaganje,a Zelji za potcjenjivanje protivnika.
Titula je tu,i to je najbitnije..
hypko_nurko

#3332 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

lafo nesto sudija siljio za zelju i davao zute sarajevu a cist faul nije svirao na sredini terena kad ste dali gol

papedzaja

#3333 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

Gdje je onaj što je prijetio drugim timom prije derbija ???? Nadam se da je @ ganjeta sretan možda slavi bod na Koševu još.

Stanić poslije utakmice donio mikrofon BHT-a valjda da se čuju i oni da su tu
papedzaja

#3334 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

hipko gdje je faul ? imaš li snimak ili ste navikli da je dovoljno samo pasti ?
scorpion7

#3335 Re: Sarajevski derbi

Post by scorpion7 »

Saraj´vo sampion :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KPNCTNJAH

#3336 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

papedzaja wrote:Gdje je onaj što je prijetio drugim timom prije derbija ???? Nadam se da je @ ganjeta sretan možda slavi bod na Koševu još.

Stanić poslije utakmice donio mikrofon BHT-a valjda da se čuju i oni da su tu
-LIBERO- wrote:Press konferencija poslije utakmice Sarajevo-Zeljeznicar

Pa evo slusaj sta amaw kaze na 0:48... nije ni on znao da su neki navijaci zeljeznicara bili na stadionu...
Last edited by KPNCTNJAH on 12/05/2012 21:22, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#3337 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Odigrali s pola snage, taman da ne izgubimo. Nonsalantno ponasanje na pocetku rastrcane komsije kaznile s dvije dobre kontre i dva lijepa gola. Nakon toga Amaru prekipilo, uvodi Bekriju koji do kraja objasnjava neke stvari. Komsije bez ijedne jedine prilike osim golova, bujrum neka me neko ispravi ako grijesim. Stvarno ne vidim zasto su nezadovoljni rezultatom kad su mogli komotno izgubiti da smo bili malo pribraniji naprijed. Niz nastavljen, titula u dzepu, dupla se smijesi.
papedzaja

#3338 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

Dead Man Walking wrote:Odigrali s pola snage, taman da ne izgubimo. Nonsalantno ponasanje na pocetku rastrcane komsije kaznile s dvije dobre kontre i dva lijepa gola. Nakon toga Amaru prekipilo, uvodi Bekriju koji do kraja objasnjava neke stvari. Komsije bez ijedne jedine prilike osim golova, bujrum neka me neko ispravi ako grijesim. Stvarno ne vidim zasto su nezadovoljni rezultatom kad su mogli komotno izgubiti da smo bili malo pribraniji naprijed. Niz nastavljen, titula u dzepu, dupla se smijesi.
A vi ste toliko prilika imali da je Adi igrač utakmice :-) :-) :-) :-)
hypko_nurko

#3339 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

papedzaja wrote:hipko gdje je faul ? imaš li snimak ili ste navikli da je dovoljno samo pasti ?
ako bude snimak nabacicu ga, al znam sta sam vidio. ovdje se samo vidi nakon tog faula kad belosevic istrcava kontru. mislim da je bas belosevic napravio faul
ultima_palabra

#3340 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Dominacija :D

Zabiše nam dva gola na foru, kod prvog bio faul, kod drugog Vasilić dopustio da ga Suljić nadskoči :-) Kasnije dominacija uspostavljena, ali lopta nije htjela u gol... glavni i pomoćni maksimalno navlačili za njih. U zadnjih 10 minuta i mi malo stisnuli kočnicu i dođoše oni ipak do boda.

Na zapadu špica, nisam 10 godina onoliko navijao :D Ali momci to zaslužuju :thumbup:

i naprijed
i naprijed
i naprijed

da slavimo
daj go, daj go, daj go

i nek se baklje pale
kad padne
da plane

i trpaj te levate
i dalje, i dalje

oooooooooooooooooooooooooooooooooo
caros

#3341 Re: Sarajevski derbi

Post by caros »

Jebo Ristu šta ste vi. :lol:
denny84

#3342 Re: Sarajevski derbi

Post by denny84 »

Sto se tice Huseinovica vidi se da ima talenta, cak sta vise, ovo sto smo danas vidjeli nije nista u odnosu na igre koje je pruzao dok je bio u Slobodi. Koliko me sjecanje sluzi, uvijek je igro dobro protiv nas. Sjecam se jedne tekme na Grbavici, lik je uzeo loptu iz svog sesnaesterca, sve promijeso (uz mozda jedan dupli pas) i zabio nam gol.

Ali, uvijek postoji ali :) To sto je iz Werdera zavrsio u Sarajevu dovoljno govori o njemu. Ne mogu da vjerujem da jedan profesionalni fudbaler sebi moze dozvolit da sa nekih 25 godina onako zapusti stomacinu. Pa nisi Ronaldinho jbt. Da ga nije izveo iz igre jos 5 min, iznijeli bi ga na nosilima.

Sto se tice utakmice, stvarno sam pozitivno iznenadjen citavim ambijentom, dakle od same utakmice, lijepih golova, pa i navijanja s obje strane. Oni golovi Sarajeva su plod velike zelje da se pobijedi evropski velikan, te naravno vec spomenute individualne kvalitete gore navedenog. Zeljo ko Zeljo, rutinska igra do zeljenog rezultata. Nekako se cinilo da bi vas stigli i da smo imali -4 u startu. :D

Toliko od mene!
KPNCTNJAH

#3343 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

hypko_nurko wrote:
papedzaja wrote:hipko gdje je faul ? imaš li snimak ili ste navikli da je dovoljno samo pasti ?
ako bude snimak nabacicu ga, al znam sta sam vidio. ovdje se samo vidi nakon tog faula kad belosevic istrcava kontru. mislim da je bas belosevic napravio faul
Nabaci i ono kad je Said dobio zuti karton ;)

@ultima a ovo je znaci ta dominacija koju spominjete... svaka cast, ko vam je onaj igrac u crnom dresu ?
pitar do groba

#3344 Re: Sarajevski derbi

Post by pitar do groba »

eto koji ste jadovi,uzmete bod na foru i opet nama sudija pomagao :-) cuj dali gol nakon faula.... pa hocete li vi ikad tobe doci?...
hypko_nurko

#3345 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

KPNCTNJAH wrote:
hypko_nurko wrote:

@ultima a ovo je znaci ta dominacija koju spominjete... svaka cast, ko vam je onaj igrac u crnom dresu ?
ono nije ni za zutog ni za penala. nema potrebe da se stavlja
pitar do groba wrote:eto koji ste jadovi,uzmete bod na foru i opet nama sudija pomagao :-) cuj dali gol nakon faula.... pa hocete li vi ikad tobe doci?...
jel nije bio faul?
LSD

#3346 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Opšta onanija na Husejinovića, e ovako su i za pitarskog Messia Kojaševića svojevremeno ;-)
A Selimovića koja zabi dva gola, niko ni da pomene....Bekrića koji je pravio dar-mar i koji je trebao od pocetka igrati (Amare zašto Jamak, pobogu :shock: ) niko ni njega da pomene....samo drkati na tog Saida do iznemoglosti i nema frke.

Inace malo sam razocaran sa rezultatom, jer smo duplo kvalitetnija ekipa od komšinica.
Last edited by LSD on 12/05/2012 21:38, edited 1 time in total.
pitar do groba

#3347 Re: Sarajevski derbi

Post by pitar do groba »

denny84 wrote:S

Oni golovi Sarajeva su plod velike zelje da se pobijedi evropski velikan,
:lol: :lol: :lol: grohotom se smijem.....
just principe

#3348 Re: Sarajevski derbi

Post by just principe »

LSD wrote:Opšta onanija na Husejinovića, e ovako su i za pitarskog Messia Kojaševića svojevremeno ;-)
A Selimovića koja zabi dva gola, niko ni da pomene....Bekrića koji pravio dar-mar i koji je trebao od pocetka igrati (Amare zašto Jamak, pobogu :shock: ) niko ni njega da pomene....samo drkati na tog Saida do iznemoglosti i nema frke.

Inace malo sam razocaran sa rezultatom, jer smo duplo kvalitetnija ekipa od komšinica.

sto lazes ?
north

#3349 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

ultima_palabra wrote:Dominacija :D

Zabiše nam dva gola na foru, kod prvog bio faul, kod drugog Vasilić dopustio da ga Suljić nadskoči :-) Kasnije dominacija uspostavljena, ali lopta nije htjela u gol... glavni i pomoćni maksimalno navlačili za njih. U zadnjih 10 minuta i mi malo stisnuli kočnicu i dođoše oni ipak do boda.

Na zapadu špica, nisam 10 godina onoliko navijao :D Ali momci to zaslužuju :thumbup:

i naprijed
i naprijed
i naprijed

da slavimo
daj go, daj go, daj go

i nek se baklje pale
kad padne
da plane

i trpaj te levate
i dalje, i dalje

oooooooooooooooooooooooooooooooooo
Ja sam fakat konto da si ti ozbiljni forumaš, jesi šta uzimao pa ovo sroči :?
ultima_palabra

#3350 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

KPNCTNJAH wrote:
hypko_nurko wrote:

Onaj pomoćni kod istoka dobio upalu mišića koliko je dizao ofsajd. Jaran pitar mi reče da je Adilović bio u regularnoj poziciji kad je dao gol na početku?

Nego kakav je kod vas bojkot, što niste navijali drugo poluvrijeme? :?
Post Reply