BAKIRE ODLAZI

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3326 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

htcxone wrote:Kad izlaze konkursi za ovih 100 000 radnih mjesta?
Jer da bi ispunio obećanje bake mora da zaposljava dnevno 68,5 osoba, svaki dan koji fuli mora duplo više
ja imam zelju npr. u Elektroprivredu ili u BH Telecom :izet:
Konkus clanska knjizica i stranacki aktivizam. preporuka teticna Tidza. :oops: Ja zelim FDS ili Lutriju BIH 8-)
htcxone

#3327 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by htcxone »

KatarinaKosaca wrote:
htcxone wrote:Kad izlaze konkursi za ovih 100 000 radnih mjesta?
Jer da bi ispunio obećanje bake mora da zaposljava dnevno 68,5 osoba, svaki dan koji fuli mora duplo više
ja imam zelju npr. u Elektroprivredu ili u BH Telecom :izet:
Konkus clanska knjizica i stranacki aktivizam. preporuka teticna Tidza. :oops: Ja zelim FDS ili Lutriju BIH 8-)
:( jbg imam faks i radno iskustvo al nisam zeleni :?
Nomo

#3328 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Nomo »

AlfaKentaur wrote:
Adriatic wrote: De nam reci šta je Alija divanio sa Dobricom Ćosićem na večeri prije rata?
Konobar je bio Bakir.
O čemu li su pričali?
I šta je bilo planirano na Bošnjačkom saboru 1993.g.?
Eto to je to, naglabanje i kafanske price... Nista konkretno jasno i crvsto. Da imas jasne dokaze ne bi morao spominjati konobare i takve budalastinje... Narod je ba sit takvih budalastinja i izvaljotina

https://www.youtube.com/watch?v=pZdrCZENWtU
Nomo

#3329 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Nomo »

mada ne volim filipovica tunju evo ovdje javno kaze da je napisan Ustav te bosnjacke muslimanske drzavice a da je bakir tanovic nacrtao njene granice

https://www.youtube.com/watch?v=HTqcAPkETqE
Nomo

#3330 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Nomo »

i ovdje tunjo kaze da alija pravio muslimansku drzavicu u sred Bosne . sve je bilo utanaceno postoje svjedoci . cak su neki ljudi hapseni , bilo je terora ....kratak video

https://www.youtube.com/watch?v=TJ2KvCaGJTQ
spacek

#3331 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:50, edited 1 time in total.
Hajvan

#3332 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

a do tad jesti korijenje :mrgreen:
Smail Aga Cengic

#3333 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Smail Aga Cengic »

Ne dirajte ga, covjek posteno izabran, voljom naroda, nek guuli jos vise kad narod trazi.
rekla-kazala

#3334 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by rekla-kazala »

AlfaKentaur wrote:
rekla-kazala wrote:Kako je poslije pada hitlera zabranjena njegova NSDAP tako su i kod nas 1995. trebale biti zabranjene SDS, HDZ i SDA i trebalo je biti zabranjeno bavljene politikom svim političarima koji su imali učešće u vlasti u periodu 1990.-1995.god.
Jesi li svjestan koliko je blesavo ovo sto si napisao?

Kada su u pitanju RS, BiH, i srpstvo, koja je razlika izmedju SDS-a i bilo koje druge srpske stranke?
Kada je u pitanju SDA, napomenuo bih te da SDA nije zapocela rat niti je vrsila nasilje nad bilo kojim narodom i njihovim svetinjama. SDA je bila na strani BiH odnosno napadnute drzave. Grijeh nije braniti svoju drzavu i svoj narod. U BiH nisu postojale 3 zaracene strane, jer mi nismo zaratili sa bilo kime. U BiH su postojale dvije agresorske strane i ona treca koja je branila BiH. A to je ogromna razlika. Zasto bi bili zabranjeni i kaznjeni oni koji su branili BiH?
Nek si ti svjestan da ja nisam svjestan koliko je to blesavo.
A to što stalno tražiš neke dokaze a kud ćeš bolje od 100.000 mrtvih.
SDA je trebao da se povuče iz vlasti ako ni zbog čega drugog a ono iz moralnih razloga jer snose odgovornost za poginule i raseljene.
weredsf

#3335 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

spacek wrote:e ovako narode.
bakir je obecao 100.000 radnih mjesta i on ce to obecanje ispuniti.
prema prvim informacijama prvih 50.000 radnih mjesta ce biti otvoreno sredinom oktobra 2016 godine, a drugih 50.000 pred istek mandata uz vjerovatno malo zakasnjenje takodjer sredinom ili krajem oktobra 2018. Postoji mogucnost, ako ne ne bude islo po planu da i prva tura bude prolongirana u drugi termin 2018-te.
Kmecissssss... :D
almir90

#3336 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by almir90 »

Jao pa čaba sam se patio, dobio i ban, očigledno da je ovaca previše bilo. :lol:

Nego, jel' Bake već zauzeo fotelju, kad krećemo sa ekonomskim razvojem? Zar u ovih par dana nije trebalo 500-600 da dobije posao? :lol:
rekla-kazala

#3337 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by rekla-kazala »

almir90 wrote:Jao pa čaba sam se patio, dobio i ban, očigledno da je ovaca previše bilo. :lol:

Nego, jel' Bake već zauzeo fotelju, kad krećemo sa ekonomskim razvojem? Zar u ovih par dana nije trebalo 500-600 da dobije posao? :lol:
Džaba,.. ovo je mazohistički narod.
Sarkazam

#3338 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Sarkazam »

prema prvim informacijama prvih 50.000 radnih mjesta ce biti otvoreno sredinom oktobra 2016 godine, a drugih 50.000 pred istek mandata uz vjerovatno malo zakasnjenje takodjer sredinom ili krajem oktobra 2018. Postoji mogucnost, ako ne ne bude islo po planu da i prva tura bude prolongirana u drugi termin 2018-te.
:D
ilkbahar

#3339 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ilkbahar »

Gdje se predaju papiri za ta zaposlenja? Evo ja vec prikupila dokumente, ovjerila kopije diploma, kupila cak i kovertu, samo ne znam gdje da adresiram. Hajd javite ako sta sazante..
wolf07

#3340 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

ilkbahar wrote:Gdje se predaju papiri za ta zaposlenja? Evo ja vec prikupila dokumente, ovjerila kopije diploma, kupila cak i kovertu, samo ne znam gdje da adresiram. Hajd javite ako sta sazante..
Samo napises sljedece:

Zlatko Lagumdzija
adresa: Zapadna Njemacka
ciklamaboja

#3341 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ciklamaboja »

http://diwan-magazine.com/imaju-li-bosn ... ovica-sda/

http://www.radios.arajevo.ba/novost/167 ... kir-za-sve

Samo za ovih par napaćenih bošnjaka.Oni koji to nisu, koji se tako ne osjećaju ovo ne moraju ni citati.Postujem njihovo opredjeljenje u potpunosti.

A za ove sto pitaju gdje su ta radna mjesta obecana u kampanji...
Znaće ljudi iz Doboja kad se zaposle u Bosanku koja se ubrzo pocinje praviti za koga ce glasati opet, znaće i oni koji ce uzeti jedan dio turskog kredita od 100 miliona sa haman nikakvim kamatama te tako pokrenuti svoje malo ili srednje preduzece, znaće svi oni koji se bavi proizvodnjom mesa u BiH jer imaju siguran izvoz u Tursku gdje je meso 3x skuplje nego kod nas,znaće i oni iz Maglaja i ostalih poplavljenih područja ko je najviše poguro da Turci posalju pare sanaciju tih područja.Svi ostali su pipremili fol neke pare ali niko da posalje a zima dolazi...:) Znace svako iz dijaspore ciji pasos BiH je dosao pod upitnik, vjerovatno ga i ne bi bilo da nije podnesena apelacija ustavno sudu.A jos mnogo stvari ce se uraditi u naredne 4 tj 8 godina pošto se za 1 mandat ne moze uraditi ništa.
Izmedju ostalog, pravi bošnjak ce uvijek znati.
AlfaKentaur

#3342 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by AlfaKentaur »

Prosli puta je Zlatko obecao drzavu za covjeka i zapadnu njemacku, i kada nista nije bilo od toga popusio je na izborima kao nikada prije. Ako Bakir ne ispuni svoje obecanje i SDA ce izgubiti na sledecim izborima.
lua

#3343 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by lua »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RRfqLHQr ... ture=share[/youtube]

Od pravila uvijek imaš i izuzetak.
Dozer

#3344 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

AlfaKentaur wrote:
Better Man wrote: otvoreno s neprijateljem dogovarali podjele i teritorije.
Kada neko tvrdi nesto golemo, onda za to mora imati i goleme dokaze. Optuziti nekoga za podjelu zemlje i izdaju je krupna stvar, i to mora biti nedvosmisleno podkovano cvrstim dokazima. Za sada su to samo kafanske price. Dok sa druge strane je ogroman broj dokaza gdje je ta stranka ili pojedinac radio na zastiti i odbrani drzave. Ako su "otvoreno" dogovarali podjelu teritorije, onda je logicno ocekivati neki video snimak ili papir koji to jasno dokazuju. Ali toga nema. I tu je kraj naglabanja.
Da li ja Alija (SDA) potpisao podjelu BiH u martu '91 (Kutiljerov plan). Jeste.
Da li je na taj nacin on sam (ali i SDA) stavio ad-acta tada vazeci Ustav RBiH, jer po njemu niko nije imao pravo na takav potez? Jeste.
Da li je Bakir vec tada bio pod babinim politickim mantilom? Jeste.

Trebamo li ista dalje pricati?

A ovo:
Evo jedne njegove "ratnohuskacke" izjave iz 1991: «… neki novi kartografi, potpuno lišeni svijesti da sjede na buretu baruta, iscrtavaju neke nove karte i naveliko dijele Bosnu…..ako bure baruta eksplodira, nestaće sve u dimu i sramoti, i kartografi i generali, i sve stranke i sve vođe, svi zakoni i institucije, i najveći dio onoga što je na ovom prostoru godinama izgrađivano mukotrpnim radom desetina generacija. Pošto imaju nesreću da su neuništivi, ostaće samo tri iskrvavljena i poražena naroda, izbezumljena i srozana na granice barbarstva«.
...je samo dokaz da je Alija znao da ce biti rat, ali je svom narodu i dalje govorio da "rata nece biti".
Da li onda, a u skladu s ovim, Alija i SDA snose bilo kakvu odgovornost sto su agresorima sve prepustili na tacni, od oruzja po kasarnama i magacinima TO, do teritorije za koju su imali vremena da organizuju odbranu, a nisu? Naravno da snose odgovornost, ali je mali problem sto je - ne priznaju.
Last edited by Dozer on 16/10/2014 10:52, edited 1 time in total.
Pasiflora

#3345 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Pasiflora »

.
Pasiflora

#3346 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Pasiflora »

AlfaKentaur wrote:Prosli puta je Zlatko obecao drzavu za covjeka i zapadnu njemacku, i kada nista nije bilo od toga popusio je na izborima kao nikada prije.
Pa ispunio je: ko god je mogao, zbrisao je u (zapadnu) Njemacku :D
Dozer

#3347 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Pitanja za razmisljanje (i postavljanje Bakiru i SDA):
1. Na koji nacin ce se otvoriti ta radna mjesta?
2. Gdje, tj. u kojem sektoru/sektorima ce se otvoriti?
3. S kojim sredstvima ce se otvoriti?

hint: Privremena radna mjesta u npr. javnim radovima se - ne racunaju.

Unaprijed zahvalan na detaljnim odgovorima.
lua

#3348 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by lua »

Mi se uhvatili za radna mjesta, misliš da prosječnog birača ili simpatizera SDA boli briga za radna mjesta? Izabrala ga raja iz drugih razloga, nemoj da uopće pomišljaš da ga ne bi izabrali sve i da nije "obeČao" 100.000 radnih mjesta. Isprepadali su raju, penzići su uredno izašli, a administrativni aparat je glas'o za onog što ih neće ostavit' bez posla.

A ako otvori 100.000 radnih mjesta ja, kao osoba koja nisam glasala za njeg, mu skidam kapu do poda. A ako ne, onda nek' ga pljuju oni što su ga birali. Jebe mi se.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3349 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hrasno38 »

Smail Aga Cengic wrote:Ne dirajte ga, covjek posteno izabran, voljom naroda, nek guuli jos vise kad narod trazi.
Ha ma cudno je to kad se kaze voljom vecine a onda pogledas cifre pa tek onda nista nije jasno. Za Bakira je glasalo 230.000 glasaca ali protiv Bakira tj za druge kandidate je glasalo skoro 450.000 glasaca plus sto ima jos oko 100.000 nevazecih listica po raznim kriterijumima tako da po ovim ciframa Bakir se nikako ne moze predstaviti kao predstavnik Bosnjaka mada po pravilima izbora to jeste.
Kod Covica je druga situacija i on ima vise glasova nego oba druga kandidata plus sto ima preko 50% glasova.
Kod Srba je situacija skoro bare bare.
swanfilter

#3350 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by swanfilter »

Mozda Bakir ima nekakav dil sa Tayip-om. U slucaju da dođu Bakir i SDA na vlast, Erdogan pocinje sa masovnim investicijama u BiH. Naravno, sve to u slucaju da Turcima ISIL preko grane ubrzo ne uleti ... :lol:
Post Reply