Havana jarane, a ne dozeru, ako umiješ da čitaš, onda vidiš da sam samo citirao holandske zakone koji su vrlo rigorozni.Dozer wrote:Nenadjebiv je...HardcoreMX wrote: Znam ja vrlo dobro šta tu piše, ne bih ti navodio te holandske izvore da ne razumijem, jedino ako ti ne razumiješ da ti prevedem onda. Vidimo da su vrlo stroga pravila sa alkoholom, valjda se i primjenjuju da ne bude samo slovo na papiru. Nemoj me uzeti za riječ, ali u Njemačkoj sam čuo da nakon izvjesnih ponavljanja ispada sa alkoholom dolaze tom kući da provjere da li pije. Što se tiče uopćeni linija za alkohol, slični su zakoni kao i u nl.
I sam govori isto sto mu i Havana govori, a to je da te niko nece kazniti ako si mrtav p'jan, nego samo ako takav pocinis neki prekrsaj ili napravis neki belaj, ali jok - i dalje pokusava sve da ubijedi da zakona zabranjuje alkohol kao takav, i njegovo konzumiranje
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- HardcoreMX
#3326 Re: Ateizam
- HAVANA
#3327 Re: Ateizam
Pa vidis ko mi je na avataru.HardcoreMX wrote:HAVANA wrote: Pa i ne kaznjavaju,po stoti put...Kaznjavaju ako prekrsis zakon i radis stvari koje je zabranjeno raditi pod dejstvom alkohola.Samo konzumiranje alkohola nije zabranjeno.Na nacin kako je to zakon propisao.Nase je da postujemo zakon.![]()
Meni prevodit ne trebas,to mi je druga kuca.Tolko me vole i saru mi dali.
Ti k'o neki strip junak, gibson, band i svirka, auto haendler, firma, cuga i žene, al' da tvoja žena ne zna, sretna djeca, nl raj, a ti maltene kralj. O tebi James Bonda snimiti.
![]()
Dupla lova. Dobro smišljeno, prvo ti uzmu pare dok te napiju, a poslije ti naplate kaznu što si pio.Al' ti reče da je alkos ok, što ti onda kaznu lijepe i kontrolišu te ako je ok?!
- HAVANA
#3328 Re: Ateizam
HardcoreMX wrote:Havana jarane, a ne dozeru, ako umiješ da čitaš, onda vidiš da sam samo citirao holandske zakone koji su vrlo rigorozni.Dozer wrote:Nenadjebiv je...HardcoreMX wrote: Znam ja vrlo dobro šta tu piše, ne bih ti navodio te holandske izvore da ne razumijem, jedino ako ti ne razumiješ da ti prevedem onda. Vidimo da su vrlo stroga pravila sa alkoholom, valjda se i primjenjuju da ne bude samo slovo na papiru. Nemoj me uzeti za riječ, ali u Njemačkoj sam čuo da nakon izvjesnih ponavljanja ispada sa alkoholom dolaze tom kući da provjere da li pije. Što se tiče uopćeni linija za alkohol, slični su zakoni kao i u nl.
I sam govori isto sto mu i Havana govori, a to je da te niko nece kazniti ako si mrtav p'jan, nego samo ako takav pocinis neki prekrsaj ili napravis neki belaj, ali jok - i dalje pokusava sve da ubijedi da zakona zabranjuje alkohol kao takav, i njegovo konzumiranje
- Zaitsev
#3329 Re: Ateizam
Hadzija bio, zivio po islamskim nacelima... Ko odredjuje i za koga se kaze da je sehid? Sta he garancija da ce se keramet manifestovati? Jesi li ti licno dozivio neki keramet i koji?Smrcak15 wrote:prvo odakle tacno znas da je Sehid, nije svako ko pogine sehid, drugo i da je sehid, to nije garancija da ce se keramet/cudo manifestovati kroz recimo miris krvi i tijela kao da je parfemisan.Zaitsev wrote:Moj dajdža je šehid. U pravom smislu te riječi. Nije mirisao. Nije bilo nikakvih čuda na njemu... Imao je nesreću da ne bude u Muderrisovoj jedinici. Možda bi i on mirisao na misk i možda bi mu rane krvarile i nakon 20 dana da jeste...
- HardcoreMX
#3330 Re: Ateizam
Tko ti je na avataru?! Haha ti se nafur'o na kafansko-alkos mentalitet, ne zna se šta je gore, biti to u originalu ili samo nafuran.HAVANA wrote:Pa vidis ko mi je na avataru.HardcoreMX wrote:Ti k'o neki strip junak, gibson, band i svirka, auto haendler, firma, cuga i žene, al' da tvoja žena ne zna, sretna djeca, nl raj, a ti maltene kralj. O tebi James Bonda snimiti.
![]()
Dupla lova. Dobro smišljeno, prvo ti uzmu pare dok te napiju, a poslije ti naplate kaznu što si pio.Al' ti reče da je alkos ok, što ti onda kaznu lijepe i kontrolišu te ako je ok?!
Kako ba zena ne zna,neki dan u dunji zaglavili,tamburasi nam na uho svirali,ona vino,dosli nam i cafiri iz londona,ja malo kruske pa na pivu preso,pa malo meze...milina.
Ko mi naplati kaznu i za sta? Ko je rekao da je alkos ok? Kome lijepe? Jesi dobro? :lol
- zforumas
#3331 Re: Ateizam
Evo koji sam ja odg za hadziju dobio...haman hadz ne vrijedi za nasu rajuZaitsev wrote:Hadzija bio, zivio po islamskim nacelima... Ko odredjuje i za koga se kaze da je sehid? Sta he garancija da ce se keramet manifestovati? Jesi li ti licno dozivio neki keramet i koji?Smrcak15 wrote:prvo odakle tacno znas da je Sehid, nije svako ko pogine sehid, drugo i da je sehid, to nije garancija da ce se keramet/cudo manifestovati kroz recimo miris krvi i tijela kao da je parfemisan.Zaitsev wrote:Moj dajdža je šehid. U pravom smislu te riječi. Nije mirisao. Nije bilo nikakvih čuda na njemu... Imao je nesreću da ne bude u Muderrisovoj jedinici. Možda bi i on mirisao na misk i možda bi mu rane krvarile i nakon 20 dana da jeste...
Smrcak15 wrote:
To samo odredjena skupina ljudi dobijaju takvu pocast da budu sehidi i onda preko tih sehida Allah daje takva cuda da drugi vide to, da se uvjere nadnaravnosti Allahovog obecanja.
To sto je neko hadzija, cak sta vise svi sehidi nemaju ovu osobinu da izbija ugodan miris kao parfem iz njih iako su bili mrtvi vise godina.
Znaci odabrana skupina ljudi i poslanici ne truhnu u zemlji.
- Dozer
#3332 Re: Ateizam
Ne govorim/pisem/citam Dutch, pa tako da nemam pojma sta pise(te)s. Ali, zahvaljujuci kognitivnim kapacitetima i sposobnostima, iz Havaninog suvislog, kao i tvog nesuvislog pisanja, bez ikakvih problema zakljucujem da lupetas k'o Maksim po diviziji. Fakat... jesi dobro?HardcoreMX wrote:Havana jarane, a ne dozeru, ako umiješ da čitaš, onda vidiš da sam samo citirao holandske zakone koji su vrlo rigorozni.Dozer wrote:Nenadjebiv je...HardcoreMX wrote: Znam ja vrlo dobro šta tu piše, ne bih ti navodio te holandske izvore da ne razumijem, jedino ako ti ne razumiješ da ti prevedem onda. Vidimo da su vrlo stroga pravila sa alkoholom, valjda se i primjenjuju da ne bude samo slovo na papiru. Nemoj me uzeti za riječ, ali u Njemačkoj sam čuo da nakon izvjesnih ponavljanja ispada sa alkoholom dolaze tom kući da provjere da li pije. Što se tiče uopćeni linija za alkohol, slični su zakoni kao i u nl.
OT = zasto ja ne vidim niciji avatar...?
- HardcoreMX
#3333 Re: Ateizam
Ponekad refleksija u ogledalu, a ponekad ti dodje eho u vidu odgovora tebi:Dozer wrote:Ne govorim/pisem/citam Dutch, pa tako da nemam pojma sta pise(te)s. Ali, zahvaljujuci kognitivnim kapacitetima i sposobnostima, iz Havaninog suvislog, kao i tvog nesuvislog pisanja, bez ikakvih problema zakljucujem da lupetas k'o Maksim po diviziji. Fakat... jesi dobro?
OT = zasto ja ne vidim niciji avatar...?
[/quote] Ne govorim/pisem/citam Dutch, pa tako da nemam pojma sta pise(te)s. Ali, zahvaljujuci kognitivnim kapacitetima i sposobnostima, iz Havaninog suvislog, kao i tvog nesuvislog pisanja, bez ikakvih problema zakljucujem da lupetas k'o Maksim po diviziji. Fakat... jesi dobro?
Last edited by HardcoreMX on 04/04/2017 15:06, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#3334 Re: Ateizam
nija ja ne vidim, mozda nam dragi bog nije podario tu moc da vidimo avatareDozer wrote:OT = zasto ja ne vidim niciji avatar...?
Last edited by beni-bu-man on 04/04/2017 15:04, edited 1 time in total.
- HAVANA
#3335 Re: Ateizam
Bio sam jednom u kaknju i dva puta u kladnju.Meni dosta.HardcoreMX wrote:Tko ti je na avataru?! Haha ti se nafur'o na kafansko-alkos mentalitet, ne zna se šta je gore, biti to u originalu ili samo nafuran.HAVANA wrote:Pa vidis ko mi je na avataru.HardcoreMX wrote:Ti k'o neki strip junak, gibson, band i svirka, auto haendler, firma, cuga i žene, al' da tvoja žena ne zna, sretna djeca, nl raj, a ti maltene kralj. O tebi James Bonda snimiti.
![]()
Kako ba zena ne zna,neki dan u dunji zaglavili,tamburasi nam na uho svirali,ona vino,dosli nam i cafiri iz londona,ja malo kruske pa na pivu preso,pa malo meze...milina.
Ko mi naplati kaznu i za sta? Ko je rekao da je alkos ok? Kome lijepe? Jesi dobro? :lol
Vidio ti pola svijeta, a nisi mrdnuo sa foruma.
- HAVANA
#3336 Re: Ateizam
beni-bu-man wrote:nija ja ne vidim, mozda nam dragi bog nije podario tu moc da vidimo avatareDozer wrote:OT = zasto ja ne vidim niciji avatar...?
Eki to,haj nek je i mene jednom pripazio.
- zforumas
#3337 Re: Ateizam
Ti kad bi sehidio mirisao bi garantHAVANA wrote:beni-bu-man wrote:nija ja ne vidim, mozda nam dragi bog nije podario tu moc da vidimo avatareDozer wrote:OT = zasto ja ne vidim niciji avatar...?
Eki to,haj nek je i mene jednom pripazio.Ja vidim sve.
- Smrcak15
#3338 Re: Ateizam
na postojanje gremlina nema nista sto upucuje da postoji mada nije iskljuceno da postoje na nekoj planeti u svemiru, dok dokaza ima na sve strane za postojanje inteligentnog tvorca unievrzuma, prirode, nas samih, zivotinja itdRaigor Stonehoof wrote:jarane... tvojom logikom, nemas dokaza da gremlini ne postoje... => gremlini postoje.Smrcak15 wrote:ni ja ni ti nemamo empiricke dokaze da postoji niti da ne postoji pa kako mozes onda sa 100% reci da je neistina pobogu si brateRaigor Stonehoof wrote:
postoji bog?
dok se ne dokaze postojanje - ne postoji.
- beni-bu-man
#3339 Re: Ateizam
HAVANA wrote:beni-bu-man wrote:nija ja ne vidim, mozda nam dragi bog nije podario tu moc da vidimo avatareDozer wrote:OT = zasto ja ne vidim niciji avatar...?

- HAVANA
#3340 Re: Ateizam
Uh ima i ova.Konobar,donesi vrata da izadjem.
- Raigor Stonehoof
#3341 Re: Ateizam
pa prije dva posta si rekao da nema dokaza "ni za postojanje ni za nepostojanje"Smrcak15 wrote:
na postojanje gremlina nema nista sto upucuje da postoji mada nije iskljuceno da postoje na nekoj planeti u svemiru, dok dokaza ima na sve strane za postojanje inteligentnog tvorca unievrzuma, prirode, nas samih, zivotinja itd
- HAVANA
#3342 Re: Ateizam
Kazu bio jednom u bosni jedan forumas koji je vidio avatare...beni-bu-man wrote:HAVANA wrote:beni-bu-man wrote:
nija ja ne vidim, mozda nam dragi bog nije podario tu moc da vidimo avatare
- zforumas
#3343 Re: Ateizam
Havana pocni ti pisati knjigu, taman ces stici 
- beni-bu-man
#3344 Re: Ateizam
sta bi s njim, banovici garant 
- Smrcak15
#3345 Re: Ateizam
a kako ti mozes biti siguran da recimo ne postoje na nekoj planeti u univerzumu? ali nemamo dokaza za to, mi mozemo samo pretpostavljati, dok dokaza za vjerovanje u postojanje BOga ima masa na ovom svijetu.Raigor Stonehoof wrote:pa prije dva posta si rekao da nema dokaza "ni za postojanje ni za nepostojanje"Smrcak15 wrote:
na postojanje gremlina nema nista sto upucuje da postoji mada nije iskljuceno da postoje na nekoj planeti u svemiru, dok dokaza ima na sve strane za postojanje inteligentnog tvorca unievrzuma, prirode, nas samih, zivotinja itd![]()
![]()
![]()
![]()
de skontaj se gremlina ti
- beni-bu-man
#3346 Re: Ateizam
Smrle moj u tom i jest fazon, vjerovanje nije istina niti dokaz...Smrcak15 wrote:a kako ti mozes biti siguran da recimo ne postoje na nekoj planeti u univerzumu? ali nemamo dokaza za to, mi mozemo samo pretpostavljati, dok dokaza za vjerovanje u postojanje BOga ima masa na ovom svijetu.Raigor Stonehoof wrote:pa prije dva posta si rekao da nema dokaza "ni za postojanje ni za nepostojanje"Smrcak15 wrote:
na postojanje gremlina nema nista sto upucuje da postoji mada nije iskljuceno da postoje na nekoj planeti u svemiru, dok dokaza ima na sve strane za postojanje inteligentnog tvorca unievrzuma, prirode, nas samih, zivotinja itd![]()
![]()
![]()
![]()
de skontaj se gremlina ti
- HardcoreMX
#3347 Re: Ateizam
ne rekoh li ja ranije da ti amsterdama nisi vidio.HAVANA wrote: Bio sam jednom u kaknju i dva puta u kladnju.Meni dosta.
- Smrcak15
#3348 Re: Ateizam
vjerovanje nije, ali je istina ono sto prethodi vjerovanju, nesto sto moze da bude uzrok vjerovanja recimo.beni-bu-man wrote:
Smrle moj u tom i jest fazon, vjerovanje nije istina niti dokaz...
nanomasine ljudskom tijelu se za mene dokaz za Boga i mogu na osnovu toga da vjerujem da postoji, znaci nije samo slijepo vjeropvanje bez ikakvog pokrica, kad vidim kompleksnu strukturu na osnovu toga zakljucim da to moze jedino doci od Boga a ne od slucajnih dogadjaja tako zvanih mutacija.
- Dope_Man
#3349 Re: Ateizam
Pa znamo to vec Smrle. ''Ne kontam kako je ovo moguce.. mah, ko ce se zamarati da razmislja, istrazuje, testira.. recimo da je to bio bog'' je vrhunac tvog rezonovanja 
- HAVANA
#3350 Re: Ateizam
Pricala mi raja.HardcoreMX wrote:ne rekoh li ja ranije da ti amsterdama nisi vidio.HAVANA wrote: Bio sam jednom u kaknju i dva puta u kladnju.Meni dosta.
Ovde ti plaho volim otici.Odma kod leidseplein...
Nemoj ti tu,tu ti i travu puse.