Republike u SFRJ nisu nastale na genociduGad Tedeschi wrote:Skijaš wrote:Za one koji bi "da idu svojim putem" :Represija wrote:Pa što bi neko danas branio musliamane u BiH, kad ih niko neće napadati.
U najgorem slučaju, svako će svojim putem.
LASTA AD, Istočno Sarajevo
Adresa:
Nikole Tesle bb
71123 Istočno Sarajevo
BiH BiH
Telefon:
+387 57 342717
Telefaks:
+387 57 342717
Svaki pokušaj secesije bi značio rat i načina da se Dodikovu policiju predstavi onim što ona jeste, represivni aparat u službi velikosrpske opcije, ima.
moze li neko, evo ti pokusaj da cujem argumente, objasniuti zasto secesija bih i ostalih republika od sfrj nije trebala automatski da znaci rat, a zasto secesija rs od bih automatski mora da znaci rat? u cemo je razlika?
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
- Havatar
#3326 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
- seln
#3327 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma ne mahanisemo mi ni to, vazno je da je minusvivaldi wrote:
nije definicija bas najbolja sto pokazuje i tvoja tabela - srpski natalitet nije nista gori od bosnjaka i hrvata, minus je zbog
- seln
#3328 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Tacno. Bosanci u Bosnu, srbi u srbiju.Represija wrote:Pa što bi neko danas branio musliamane u BiH, kad ih niko neće napadati.
-
emil_L
#3329 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nećemo. Prvo ćemo gdje nestade "stara raja". Pa ko izijani da se izvine:) a škuco? More li?Hafis wrote:Hoćemo li ja i ti hercegovac mali kviz iz poznavanja predratnog Mostara? možemo početi od poznatijih konobara, preko legendarnih ''cajkana'' , boljih treba, šanera, fajtera pa do imena teta u vrtićima i gradskoj biblioteciemil_L wrote:[
E sad ono boldano...
Pa oklen roćko stara raja vani? Šta rade tamo?![]()
Šta ti znaš o staroj raji? Ti si prvi put u Mostar došo 93-će da opljačkaš kakvu Bošnjačku kuću ili stan. Dakle, ponovo nisi mjerodavan da sudiš o "staroj raji" ili "došljacima".
Pa tko izijani da se izvine...a gačanine? Može li?
- exliberal-ex
#3330 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Neboj se nisam...samo meni se cini da ste vi otkrili pa se sad koprcate kako da se izvadite iz bule ....al neideseln wrote:Vidim, otkrio si hrvata u sebi...exliberal-ex wrote: Vidis ja sam ta dijaspora koja salje pare dole, doduse moja familija je starija pa neide po kaficama I nevozika se golfovima ....a sto se tice toga sto pratis...fala bogu da imas djedovinu...samo vidis razlika izmedju mene I tebe je ta sto ti imas djedovinu u genocidnoj., tvoja je....meni I mojoj familij su oteli zadnji dio te djedovine...rjesenje licno potpisao najpopularniji politicar...jedan I jedini gospodin koji sjedi u predsjednistvu 8 godina I hvali se da ima kredit......medjutim sve je palo na sudu, dokazali smo da su nam oduzeli mimo svih zakona, sta vise da su dokumenti krivotvoreni...... tek ce pocet gasit rasvjetu kad dodje vrijeme naplate
A sto se tice treceg...ko sto rece hercegovac pravi..."samo ih ima 25 000" ali bez njih nemozete nista![]()
a lijepo ti rekli da se ne saginjes kada je Hafis u blizini
- Sezam
#3331 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Radio si u muriji?Hafis wrote:Hoćemo li ja i ti hercegovac mali kviz iz poznavanja predratnog Mostara? možemo početi od poznatijih konobara, preko legendarnih ''cajkana'' , boljih treba, šanera, fajtera pa do imena teta u vrtićima i gradskoj biblioteciemil_L wrote:[
E sad ono boldano...
Šta ti znaš o staroj raji? Ti si prvi put u Mostar došo 93-će da opljačkaš kakvu Bošnjačku kuću ili stan. Dakle, ponovo nisi mjerodavan da sudiš o "staroj raji" ili "došljacima".
-
Hafis
#3332 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
A što će tebi ''stara raja'' kad ih ionako ne znaš, niti oni tebe. Ne misliš valjda da si im simpatičan?
Nego, odosmo s teme. U koja vam je doba onaj trotoar, da zalijemo to?
Nego, odosmo s teme. U koja vam je doba onaj trotoar, da zalijemo to?
-
Hafis
#3333 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma jok. Bio zajebana momčina i raja me volila.Sezam wrote:Radio si u muriji?Hafis wrote:Hoćemo li ja i ti hercegovac mali kviz iz poznavanja predratnog Mostara? možemo početi od poznatijih konobara, preko legendarnih ''cajkana'' , boljih treba, šanera, fajtera pa do imena teta u vrtićima i gradskoj biblioteciemil_L wrote:[
E sad ono boldano...
- Paranoid
#3334 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
...ejs, bio..a sad si na jabukama i suhom groždju..
i
-
Hafis
#3335 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma ni čut', baš sam u top formi.
Pola svojih primanja ulažem upravo u te stvari, (i u điđi-miđi). Hebo ti krkanje i ležanje, ode ti život u varenje hrane i u protezanje.
Eto, ako Madner ovo prati, nek' računa da će trebati i poneki ATG, a ne samo tenkisti
Pola svojih primanja ulažem upravo u te stvari, (i u điđi-miđi). Hebo ti krkanje i ležanje, ode ti život u varenje hrane i u protezanje.
Eto, ako Madner ovo prati, nek' računa da će trebati i poneki ATG, a ne samo tenkisti
- madner
#3336 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ta skracenica mi nije poznata, te samim tim nije ni kljucna za ovaj blitzkrieg.
- Paranoid
#3337 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa ja te zvao da dodješ u tvoj i moj glavni grad, da te ugostim..odvedem u čaršiju i na "mačetu", ali ne onu koju ti misliš nego na Brajlovićevu..čak sam ti i sprat obezbijedio za odmor.Hafis wrote:Ma ni čut', baš sam u top formi.
..a ti ko kakva điđi miđi, haman se uneredio od straha, pa jebo ga ti, ja sam porodičan čovjek i mene muške guzice ne zanimaju.
PS: Ja kad odem kod Zdene, obavezno obidjemo dobre vinarije po Mostaru i lijepo zadernečimo..
-
Hafis
#3338 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bola' kako ti nije poznat izraz ATG?madner wrote:Ta skracenica mi nije poznata, te samim tim nije ni kljucna za ovaj blitzkrieg.
Dobro pješadijsko znanje nije neophodno za planiranje i rukovođenje tenkovskim blickreigom, ali što kaže stara madagaskarska izreka: sve dok pješadinac ne stupi nogom na tlo, ono nije zauzeto. Hoću reći protutnjaju ti tenkovi, a pješadija teška landara, skupljena s brda-dola, još na kraju i degenek dobiju, a po belaju tenkovi ti ostaše unutra. Znači ništa bez ATG-a iliti tzv. antiterorističke grupe.
De ti to malo bolje prekontroliraj, nije ti ova bez neke.
- madner
#3339 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ajme, kakva je to kod vas bila vojska. Cuj antiteroristicka.
Haj antidiverzantska pa i nekao, ili barem ID ali ATG
-
Hafis
#3340 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hebat ga, nisam im ja određivao naziv. Ategejci, tako ih je zvalo. Bili ih je nekoliko i svaka posebnim nadimcima. Imali su i onda veću plaću nego sadašnji predsjedavajući u parlamentu BiH. Takav vakat bio.madner wrote:Ajme, kakva je to kod vas bila vojska. Cuj antiteroristicka.
- seln
#3341 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bogami, ja u mojoj buli bio sinoc. I koprcao sam se i bas je bilo lijepo i da kuvvet moze, ne bih se nikako vadio iz bule.exliberal-ex wrote:Neboj se nisam...samo meni se cini da ste vi otkrili pa se sad koprcate kako da se izvadite iz bule ....al neideseln wrote:Vidim, otkrio si hrvata u sebi...exliberal-ex wrote: Vidis ja sam ta dijaspora koja salje pare dole, doduse moja familija je starija pa neide po kaficama I nevozika se golfovima ....a sto se tice toga sto pratis...fala bogu da imas djedovinu...samo vidis razlika izmedju mene I tebe je ta sto ti imas djedovinu u genocidnoj., tvoja je....meni I mojoj familij su oteli zadnji dio te djedovine...rjesenje licno potpisao najpopularniji politicar...jedan I jedini gospodin koji sjedi u predsjednistvu 8 godina I hvali se da ima kredit......medjutim sve je palo na sudu, dokazali smo da su nam oduzeli mimo svih zakona, sta vise da su dokumenti krivotvoreni...... tek ce pocet gasit rasvjetu kad dodje vrijeme naplate
A sto se tice treceg...ko sto rece hercegovac pravi..."samo ih ima 25 000" ali bez njih nemozete nista![]()
a lijepo ti rekli da se ne saginjes kada je Hafis u blizini
A ti se tjesi, mnogo ce ti pomoci.
- seln
#3342 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hafis wrote: Ma jok. Bio zajebana momčina
Mora da si mogao rastjerati citavu kafanu...pricom.
- Paranoid
#3343 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
rasćakulo se..seln wrote:Hafis wrote: Ma jok. Bio zajebana momčina![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mora da si mogao rastjerati citavu kafanu...pricom.
- moranadruga
#3344 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
jos da mi kazes ko su bosanci?seln wrote:Tacno. Bosanci u Bosnu, srbi u srbiju.Represija wrote:Pa što bi neko danas branio musliamane u BiH, kad ih niko neće napadati.
- madner
#3345 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
To kao maskiranje u muriju.Hafis wrote:Hebat ga, nisam im ja određivao naziv. Ategejci, tako ih je zvalo. Bili ih je nekoliko i svaka posebnim nadimcima. Imali su i onda veću plaću nego sadašnji predsjedavajući u parlamentu BiH. Takav vakat bio.madner wrote:Ajme, kakva je to kod vas bila vojska. Cuj antiteroristicka.
No nista se ne brini, svaka borbena grupa ima dovoljno pjesadije za zadatke.
-
Hafis
#3346 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Najgora opcija što postoji je trošiti nepotrebno svoju ženu u tim godinama.
Svoju ženu treba poštovati...recimo kao sestru, najboljeg prijatelja..to ti je ipak majka djece, kuharica, suputnik, prijatelj u dobru i u zlu i zato je treba štedjeti i čuvati za starosti.... a ne jahati po njoj k'o djete po trešnji
Za te stvari upravo i postoje druge žene.
Svoju ženu treba poštovati...recimo kao sestru, najboljeg prijatelja..to ti je ipak majka djece, kuharica, suputnik, prijatelj u dobru i u zlu i zato je treba štedjeti i čuvati za starosti.... a ne jahati po njoj k'o djete po trešnji
- Havatar
#3347 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Oni koji skacu kada krene ona " Ko ne skace mrzi Bosnu"moranadruga wrote:jos da mi kazes ko su bosanci?seln wrote:Tacno. Bosanci u Bosnu, srbi u srbiju.Represija wrote:Pa što bi neko danas branio musliamane u BiH, kad ih niko neće napadati.
- Paranoid
#3348 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
..ahhh ali onda očekuj da ti ženu vide na Stojčevcu sa nekim juniorom Sarajva..čisto radi ravnoteže..Hafis wrote:Najgora opcija što postoji je trošiti nepotrebno svoju ženu u tim godinama.
Svoju ženu treba poštovati...recimo kao sestru, najboljeg prijatelja..to ti je ipak majka djece, kuharica, suputnik, prijatelj u dobru i u zlu i zato je treba štedjeti i čuvati za starosti.... a ne jahati po njoj k'o djete po trešnji![]()
-
Hafis
#3349 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
A bogami sumnjam da ima dovoljno, pogotovo dorasle za to.madner wrote:To kao maskiranje u muriju.Hafis wrote:Hebat ga, nisam im ja određivao naziv. Ategejci, tako ih je zvalo. Bili ih je nekoliko i svaka posebnim nadimcima. Imali su i onda veću plaću nego sadašnji predsjedavajući u parlamentu BiH. Takav vakat bio.madner wrote:Ajme, kakva je to kod vas bila vojska. Cuj antiteroristicka.
No nista se ne brini, svaka borbena grupa ima dovoljno pjesadije za zadatke.
Ovi mlađi nemaju pojma, stariji povukli školu i nisu mahniti, a hrabre dijasporce bi mogao samo u sindžirima dovesti
- madner
#3350 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bumo vidjeli, lopta je okrugla.
Naravno treba opravdati status favorite i na terenu.
Naravno treba opravdati status favorite i na terenu.