Egipat (pročitati prvi post)
-
Avetinho
-
jastuk1
#3327 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Anforčunatli, Sisi daje samo lip service glede sektaštva. I to onaj ohrndali lip service. Sisonja je posljednji kojeg bi Palestinci poštovali glede bilo čega. A svakako se Sisi ništa ni ne pita, čak ni u Egiptu, a još manje izvan istog. On je obični izvršilac različitih naredbodavaca.Kikibombona wrote:Gaza bez Egipta preziviti ne moze. Ako ih Sisi prekrizi, lagano ce propadati.Co0l wrote:
Bog te Kiki,ja te sve do sad smatro koliko-toliko normalnim co'jkom.
Sisi da unistava Hamas...Sisonja da pomiri muslimane..ooj,hljebe...
U korak sa tim, Sisi bi mogao stvarati preduslove da Palestinci dobiju kakvu-takvu drzavu.
Ko drugi ima kapacitet da pomiri muslimane?
Vidis da su sve sektasi. Sisi nema problem podrzati siite za razliku od vjerskih fanatika iz pojedinih arapskih drzava.
Bilo bi fino kad bi realnost bila takva kakvom je ti vidiš glede Sisonje i njegove uloge, stvarno bez trunke sarkazma bilo bi fino, ali realnost je dobrano drukčija. Anforčunatli....
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3328 Re: Egipat (pročitati prvi post)
a egipat ne može preživjeti bez saudijske arabije i sve što sisi govori kao da kralj saudijac govori
- Kikibombona
#3329 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Zivi bili pa vidjeli!jastuk1 wrote: Anforčunatli, Sisi daje samo lip service glede sektaštva. I to onaj ohrndali lip service. Sisonja je posljednji kojeg bi Palestinci poštovali glede bilo čega. A svakako se Sisi ništa ni ne pita, čak ni u Egiptu, a još manje izvan istog. On je obični izvršilac različitih naredbodavaca.
Bilo bi fino kad bi realnost bila takva kakvom je ti vidiš glede Sisonje i njegove uloge, stvarno bez trunke sarkazma bilo bi fino, ali realnost je dobrano drukčija. Anforčunatli....
Sisi je pokazao politicku mudrost. Ne libi se podrzati Asada i Malikija. Protivnik je razjedinjavanja i rasparcavanja arapskih drzava. Pleme i vjera ne odredjuju koju ce poziciju zauzeti i koju politiku podrzati.
S druge strane, diletant Mursi je pozvao na sveti rat protiv Asada. Koji to lider poziva na sveti rat u danasnjem vremenu?
Zatucanost najgore vrste!
- Co0l
#3330 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kikibombona wrote:Gaza bez Egipta preziviti ne moze. Ako ih Sisi prekrizi, lagano ce propadati.Co0l wrote:
Bog te Kiki,ja te sve do sad smatro koliko-toliko normalnim co'jkom.
Sisi da unistava Hamas...Sisonja da pomiri muslimane..ooj,hljebe...
U korak sa tim, Sisi bi mogao stvarati preduslove da Palestinci dobiju kakvu-takvu drzavu.
Ko drugi ima kapacitet da pomiri muslimane?
Vidis da su sve sektasi. Sisi nema problem podrzati siite za razliku od vjerskih fanatika iz pojedinih arapskih drzava.
- Kikibombona
#3331 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Hamas odbio egipatski mirovni plan!
Eto o cemu ti pricam Cool!
Za dobro Palestinaca, nadam se da ce Sisi potpuno marginalizovati Hamas.
Sisi je jedina sansa u ovom vremenu za Palestince i Palestinu.
- Co0l
#3332 Re: Egipat (pročitati prvi post)
To i ja tebi pricam:Kikibombona wrote:Hamas odbio egipatski mirovni plan!
Co0l wrote:Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
-
5 0 5
#3333 Re: Egipat (pročitati prvi post)
À zašto Hamas ne želi primirje?Co0l wrote: To i ja tebi pricam:
Co0l wrote:Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
- Co0l
#3334 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ko da se oni ista pitaju tamo.505sCrtom wrote:À zašto Hamas ne želi primirje?Co0l wrote: To i ja tebi pricam:
-
5 0 5
#3335 Re: Egipat (pročitati prvi post)
vidi, napisao si da su odbili. ja pitam, zasto su odbili. da li se pitaju ili ne, je drugi par opanaka. oni im fasisti srusise i ono malo bijede sto imaju. pobise im ljude. logicno je, da im je u interesu da prihvate primirje.Co0l wrote: Ko da se oni ista pitaju tamo.
- Kikibombona
#3336 Re: Egipat (pročitati prvi post)
[/quote]Co0l wrote:Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
Hamosovci jesu losi momci. Njihovo postojanje je blagodat za Izrael.
Ocekujem da ih Sisi marginalizuje i tako ostvari preduslove za nezavisnu Palestinu.
- Co0l
#3337 Re: Egipat (pročitati prvi post)
http://www.dailytimes.com.pk/foreign/14 ... -not-close505sCrtom wrote:vidi, napisao si da su odbili. ja pitam, zasto su odbili. da li se pitaju ili ne, je drugi par opanaka. oni im fasisti srusise i ono malo bijede sto imaju. pobise im ljude. logicno je, da im je u interesu da prihvate primirje.Co0l wrote: Ko da se oni ista pitaju tamo.
- Co0l
#3338 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Hamosovci jesu losi momci. Njihovo postojanje je blagodat za Izrael.Kikibombona wrote:Co0l wrote:Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
Ocekujem da ih Sisi marginalizuje i tako ostvari preduslove za nezavisnu Palestinu.[/quote]
Kakvi god da su birao ih je narod Palestine.
Nema sta niti moze Sisi koga da marginalizuje u Palestini.Najvise sto moze je da zatvori granicu prema Gazi.Njegovo je samo da radi sto mu sefovi u Rijadu i Tel Avivu narede.
- Kikibombona
#3339 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Cool
Palestinci su sludjen narod, uopste ne razmisljaju racionalno. I kako bi, cijele generacije su odrasle u ratnoj atmosferi.
Bez pomoci velikih igraca Palestina nikada nece biti nezavisna.
Mislim da od Egipcana nemaju vecih 'prijatelja', ma sta mislili o njima.
Zaista imam dobar osjecaj kada je Sisi u pitanju.
Palestinci su sludjen narod, uopste ne razmisljaju racionalno. I kako bi, cijele generacije su odrasle u ratnoj atmosferi.
- Co0l
#3340 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Da.da,ti i Sisi znate sta je dobro za Palestince bolje od njih samih.Kikibombona wrote:Cool
Egipat je dokazao koliko je dobar prijatelj Palestincima zatvarajuci granicu prema Gazi.
Al',jebaji ga,ne moramo se slagat,bitno je da se slazes sa Saudima.I oni,kao i ti,imaju dobar osjecaj kad je Sisi u pitanju.
- Kikibombona
#3341 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Saudi kupuju naklonost Egipta, kao sto kupuju naklonost Amerike.Co0l wrote:
Da.da,ti i Sisi znate sta je dobro za Palestince bolje od njih samih.
Egipat je dokazao koliko je dobar prijatelj Palestincima zatvarajuci granicu prema Gazi.
Al',jebaji ga,ne moramo se slagat,bitno je da se slazes sa Saudima.I oni,kao i ti,imaju dobar osjecaj kad je Sisi u pitanju.
Ni Amerika ni Egipat ne sviraju po saudijskim notama, naprotiv. Samo ih levate.
Kad bi i mi mogli tako, bilo bi super.
Palestinci su sludjeni i definitivno ne znaju sta je za njih dobro. Ne znamo ni mi u Bosni, ocigledno.
Mrznja prema Sisiju ne dozvoljava da objektivno sagledate. Nekako imam utisak da bi vam bilo krivo kada bi Sisi uradio nesto dobro za Egipcana, Palestince, Arape u globalu... Tuzno ako je tako, a instikt mi govori da jeste.
- Co0l
#3342 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Naravno da ga kupuju,o tome se i govori.S tom razlikom sto Americi placaju reket dok Sisija kupuju.Kikibombona wrote:Saudi kupuju naklonost Egipta, kao sto kupuju naklonost Amerike.Co0l wrote:
Palestinci su sludjeni i definitivno ne znaju sta je za njih dobro. Ne znamo ni mi u Bosni, ocigledno.
Mrznja prema Sisiju ne dozvoljava da objektivno sagledate. Nekako imam utisak da bi vam bilo krivo kada bi Sisi uradio nesto dobro za Egipcana, Palestince, Arape u globalu... Tuzno ako je tako, a instikt mi govori da jeste.
Bespredmetno je uopste i govoriti o Palestincima u kontekstu Sisija jer osim sto im zatrpava pogranicne tunele i zatvara granicu prema Gazi on nikakvog uticaja na njih nema.
Mozda bi nekom i bilo krivo da Sisi uradi nesto dobro za Arape kad bi nesto dobro i uradio.Izuzev Sauda,za sada su oni jedini Arapi kojima je dobar.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3343 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Egipatske vlasti nisu dozvolile prolazak konvoja sa humanitarnom pomoći za Gazu koju su prikupili građani Egipta, javlja Anadolija.
Organizator humanitarne akcije za Gazu Gade Necib kazao je da je egipatska vojska spriječila prelazak konvoja u Gazu.
Napomenuo je da je od organizatora konvoja zatraženo da se zajedno sa humanitarnom pomoći vrate u Egipat.
Egipatske vlasti navele su da konvoj za Gazu ne može biti pušten zbog “sigurnosnih razloga”, kazao je Necib.
Al Jazeera
Organizator humanitarne akcije za Gazu Gade Necib kazao je da je egipatska vojska spriječila prelazak konvoja u Gazu.
Napomenuo je da je od organizatora konvoja zatraženo da se zajedno sa humanitarnom pomoći vrate u Egipat.
Egipatske vlasti navele su da konvoj za Gazu ne može biti pušten zbog “sigurnosnih razloga”, kazao je Necib.
Al Jazeera
- Kikibombona
#3344 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sisi, ukini Hamas! 
- @mba
#3345 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kikibombona wrote:Saudi kupuju naklonost Egipta, kao sto kupuju naklonost Amerike.Co0l wrote:
a sta bi to sisi mogao dobro da uradi za arape za egipcane, mislis dobro koje je mubarak odradio?
da imas 80% nepismene populacije i da nad njima vladas, po svaku cijenu sprijeciti da se mase obrazuju, da znaju svoja prava traziti komotno mozes vladati generacijama!
- @mba
#3346 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kikibombona wrote:Sisi, ukini Hamas!
mislim da je tvorevina israel dosta jaca od sisija, ali ne ide im za rukom da ukinu hamas, nece ni sisijeva era trajati vjecno, zivi bili pa vidjeli!
- @mba
#3347 Re: Egipat (pročitati prvi post)
505sCrtom wrote:À zašto Hamas ne želi primirje?Co0l wrote: To i ja tebi pricam:
pa kontas li da israel po svaku cijenu pokusava da sprijeci pomirenje dviju frakcija hamasa i fataha, jedini razlog zasto cionisti opet napadaju gazu je da sprijece pomirenje tih dviju frakcija, kakve rakete hamasa koje vecinom padaju po njivama i u pustinju, to su price za malu djecu!
- Kikibombona
#3348 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Upravo suprotno.@mba wrote:
a sta bi to sisi mogao dobro da uradi za arape za egipcane, mislis dobro koje je mubarak odradio?
da imas 80% nepismene populacije i da nad njima vladas, po svaku cijenu sprijeciti da se mase obrazuju, da znaju svoja prava traziti komotno mozes vladati generacijama!
Polazem nade u Sisija, ali nisam naivan. Vrijeme ce pokazati kakav je drzavnik.
Jedino je sigurno da egipatski narod nece sluditi kao Saudi Arapski... Nece podijeliti Egipcane po etnickoj i vjerskoj liniji. Nece voditi sektaske ratove i podrzavati sektastvo.
Izraelu i cionistima odgovara Hamas. Njih koriste kao alibi za uzurpaciju i terorisanje Palestinaca.mislim da je tvorevina israel dosta jaca od sisija, ali ne ide im za rukom da ukinu hamas, nece ni sisijeva era trajati vjecno, zivi bili pa vidjeli!
-
flexibila
#3349 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kikibombona wrote:Upravo suprotno.@mba wrote:
Polazem nade u Sisija, ali nisam naivan. Vrijeme ce pokazati kakav je drzavnik.
Jedino je sigurno da egipatski narod nece sluditi kao Saudi Arapski... Nece podijeliti Egipcane po etnickoj i vjerskoj liniji. Nece voditi sektaske ratove i podrzavati sektastvo.
Izraelu i cionistima odgovara Hamas. Njih koriste kao alibi za uzurpaciju i terorisanje Palestinaca.mislim da je tvorevina israel dosta jaca od sisija, ali ne ide im za rukom da ukinu hamas, nece ni sisijeva era trajati vjecno, zivi bili pa vidjeli!
To i ptice na grani znaju, ali nasi experti i dalje sviraju u frulu k'o fol razumiju.
Al haj nadati se da ce skontati realnost.
- Co0l
#3350 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Glupost,obicne fraze bez pokrica.Hamasa nema na Zapadnoj Obali pa opet tamo stalno uzurpiraju palestinsku zemlju novim naseljima.Kad nesto hoce,cionistima ne treba izgovor.