Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PikHater

#3326 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

123456789 wrote:Glupan i debil. Još ima stida prijavit policiji :lol:
dobro raja ne treba se smijati ima ljudih dobrih namjera ali eto steta je sto najvise je kriva ljudska pohlepa i licno sam dosta puta kupovao stvari od sumnjivih prodavaca zato sto su bile jeftine i ne malo puta sam popusio foru jer nije bilo ispravno, vjerovatano je i ta ponuda bila dobra tel je mozda bio od 800-900km i povuklo ga, a ima i vrhunskih prevaranata sigurno sa dobrom pricom ...
Ovo nije cudno da se radi jer evo licno mom prijatelju su uplatila dvojica likova iz banjaluke i bijeljine za xenon farove unaprijed da im naruci iz njemacke iako se nikad nisu vidjeli u zivotu, ali naravno on ih nije prevario i bilo je sve ok
van helsing

#3327 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Svaka cast pokretacu ove teme kao i onom ko je "sapnuo" adminima na Pik-u da postoji ista.

Sent from my iPhone using Tapatalk
marketleader

#3328 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by marketleader »

Eh sta covjek na ovom piku sve nece procitati. Danas me pokušao prevariti lik, tako sto mi je trazio da mu uslikam prednju i zadnju stranicu kartice. Bijedan pokusaj phishinga. Fol iz HR, svidja mu se artikl koji prodajem, platio bi cak i 50€ vise, ali mu trebam uslikati prednju i zadnju stranu svoje kartice (nidje veze) da mi uplati novac na racun.
Nevjerujem bas da ce neko nasjesti na to, ali nikad se ne zna.
Pretpostavljam da je ovo jedan od veceg broja laznih profila sa kojeg se salju poruke. Prijavio sam ga i preko pika.
Profil: markoivanov (edit)
Image
Last edited by marketleader on 28/01/2014 21:49, edited 1 time in total.
PikHater

#3329 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

marketleader wrote:Eh sta covjek na ovom piku sve nece procitati. Danas me pokušao prevariti lik, tako sto mi je trazio da mu uslikam prednju i zadnju stranicu kartice. Bijedan pokusaj phishinga. Fol iz HR, svidja mu se artikl koji prodajem, platio bi cak i 50€ vise, ali mu trebam uslikati prednju i zadnju stranu svoje kartice (nidje veze) da mi uplati novac na racun.
Pretpostavljam da je ovo jedan od veceg broja laznih profila sa kojeg se salju poruke. Prijavio sam ga i preko pika.
Profil: markoivan
Image

svaka cast drug za objavu ovog ovo su ozbiljne stvari malo je providan s tim supljakom da bi platio i 50e vise ali ima nas svakakvih na piku halapljivih itd koji bi mozda nasjeli na ovo. pohvale za objavu!
Gorem

#3330 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Gorem »

PikHater wrote:Evo drug sad su ga suspendovali, treba biti uporan pa nek je prevara i od 5km jer sta onda ocekivati da ce za vece novce podvaliti, mozda neces dobiti novce nikad nazad ali ces mu bar zadati neke probleme u poslovanju i spasiti ces mozda neke nove sljedece korisnike koji bi se mogli susresti u kupoprodaju sa sumnjivim likom..
Nije me za neke pare zeznuo (20 km) ali pomislit ce da moze za vece pare nekom podvaliti sto kazes. Vec sam neko vrijeme razmisljao da prijavim ovdje ali ne bih imao vremena a ni zivaca da prijavljujem, ali kada sam vidio da je postavio konzolu onda sam odlucio da ga prijavim ovdje. Oglase koje je objavljivao su mass effect 2 xbox, gears of war 2 xbox, forza 3 xbox i xbox 360 pa ako ne vidi da ima kombinaciju ovih oglasa neka postavi profil ovdje. Notifikaciju da je suspendovan sam dobio u manje pola sata nakon prijave ovdje iako sam post-ao u 2 ujutru :)

Husko12345/Klasik21 sam saznao da je navodno njegov drug koji je htio kupiti jedan artikal od mene, ne znam jesu li mu ovo novi profili ili ne.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3331 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Admir_1984 »

marketleader wrote:Eh sta covjek na ovom piku sve nece procitati. Danas me pokušao prevariti lik, tako sto mi je trazio da mu uslikam prednju i zadnju stranicu kartice. Bijedan pokusaj phishinga. Fol iz HR, svidja mu se artikl koji prodajem, platio bi cak i 50€ vise, ali mu trebam uslikati prednju i zadnju stranu svoje kartice (nidje veze) da mi uplati novac na racun.
Image
I šta on može sa tim slikama, tj kako te može prevariti?
azdralovic

#3332 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

Admir_1984 wrote:
Image
Placati na internetu npr ?
HardCore

#3333 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by HardCore »

Admir_1984 wrote:
Image

Da je tebi poslao ovu poruku ti bi mu poslao sve slike i ostabi bez i jedne marke na kartici hahaa, ala ima svakakvih ljudi na ovom svjetu, strasno
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3334 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Admir_1984 »

internet kupovina mi nije pala na pamet :D
Eborg

#3335 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Eborg »

Vidim da su počeli suspendovati i korisnike koji sami sebi dižu cijenu na aukcijama preko drugih profila. Sve pohvale!
Lopov-eliminator

#3336 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

markoivanov i senadbesic1 dodani na listu na str. 113 http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s2800.html
PikHater

#3337 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Lopov-eliminator wrote:markoivanov i senadbesic1 dodani na listu na str. 113 http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s2800.html
Nisi trebao senada :D stavljati drug prekjuce je ukinut, odmah posle tog banovanja sam primio telefonski poziv od prevaranta valjda kad je vidio da gubi bitku i da mu nece proci ta taktika posle banovanja njegovog izvornog profila ArmenVenom pravio je jos 10 profila i sve su mu ljudi banovali.
Pozvao me i nudio mi je pola para da mi vrati ali da se ja obratim Ameru s pik.ba (vjerovatno mu je covjek rekao da mi vrati pare pa da ce biti odblokiran ili ne znam sta vec,hvala mu u svakom slucaju!) i da mu kazem da mi je vratio pare i da zamolim da mu odblokiraju profil ArmenVENOM..
Hajd u prvi mah sam i bio pristao jer mi ga je pomalo i bilo zao i posle svega koliki je ljigavac bio sta mi je sve pisao i td, ali onda je poceo fol s prijetnjama kao ako ga ja zeznem da mi on uplati pare a ja ne kazem Ameru bice ovo bice ono poceo prosipati onaj svoj papaluk koji sam vec dokumentovao u prethodnim postovima i tu je nas razgovor i zavrsen...

ARMEN MAXUTI BR TELEFONA 062 760 858 , posle je jos koristio 062 302 571 imate na prethodnim stranama jos o njemu tako ako neko naleti na ove telefone u trgovini na pik.ba nek bjezi glavom bez obzira.

Image
Naslovnica

#3338 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Naslovnica »

Samo jedno brzinsko pitanjce...da li se prije pojavljivao broj:

Kontakt mob: 063 800 352
Lopov-eliminator

#3339 Re: Prevaranti na PIK-u

PikHater wrote:
Nisi trebao senada :D stavljati drug prekjuce je ukinut, odmah posle tog banovanja sam primio telefonski poziv od prevaranta valjda kad je vidio da gubi bitku i da mu nece proci ta taktika posle banovanja njegovog izvornog profila ArmenVenom pravio je jos 10 profila i sve su mu ljudi banovali.
Pozvao me i nudio mi je pola para da mi vrati ali da se ja obratim Ameru s pik .ba (vjerovatno mu je covjek rekao da mi vrati pare pa da ce biti odblokiran ili ne znam sta vec,hvala mu u svakom slucaju!) i da mu kazem da mi je vratio pare i da zamolim da mu odblokiraju profil ArmenVENOM..
Hajd u prvi mah sam i bio pristao jer mi ga je pomalo i bilo zao i posle svega koliki je ljigavac bio sta mi je sve pisao i td, ali onda je poceo fol s prijetnjama kao ako ga ja zeznem da mi on uplati pare a ja ne kazem Ameru bice ovo bice ono poceo prosipati onaj svoj papaluk koji sam vec dokumentovao u prethodnim postovima i tu je nas razgovor i zavrsen...

ARMEN MAXUTI BR TELEFONA 062 760 858 , posle je jos koristio 062 302 571 imate na prethodnim stranama jos o njemu tako ako neko naleti na ove telefone u trgovini na pik .ba nek bjezi glavom bez obzira.

http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... k0tn6b.jpg
http://www.zaslike.com/files/buddrmp0nr ... _thumb.jpg
Nema veze, senadbesic1 je njegov profil i to je jasno kao dan. To sto je ukinut nema veze jer se, kao sto vec znas, blokirani profili mogu odblokirati, pa ce nakon toga opet probati nekog preko tog profila zavaliti. Igrom slucaja znam Amera, on je iz Pik podrske. Isto tako znam i da se njih dvojica dobro poznaju, što je jedan od mogućih razloga zašto je Armenu prije konačnog banovanja glavnog profila mnogo toga bilo istolerisano i pored raznih prijava. Srećom (ili nesrećom po njega), Amer nije jedini u Pik podršci.
Doduse on se zeznuo u jednoj stvari, nije glavni razlog njegovog banovanja što je tebe prevario nego što je lažirao onoliko transakcija.
Last edited by Lopov-eliminator on 29/01/2014 16:59, edited 4 times in total.
Lopov-eliminator

#3340 Re: Prevaranti na PIK-u

Naslovnica wrote:Samo jedno brzinsko pitanjce...da li se prije pojavljivao broj:

Kontakt mob: 063 800 352
Imaš listu na 113. strani, postavio sam link par postova iznad, pa tamo vidi.
PikHater

#3341 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Lopov-eliminator wrote:
PikHater wrote:
Pozvao me i nudio mi je pola para da mi vrati ali da se ja obratim Ameru s pik .ba (vjerovatno mu je covjek rekao da mi vrati pare pa da ce biti odblokiran ili ne znam sta vec,hvala mu u svakom slucaju!) i da mu kazem da mi je vratio pare i da zamolim da mu odblokiraju profil ArmenVENOM..

ARMEN MAXUTI BR TELEFONA 062 760 858 , posle je jos koristio 062 302 571 imate na prethodnim stranama jos o njemu tako ako neko naleti na ove telefone u trgovini na pik .ba nek bjezi glavom bez obzira.

http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... k0tn6b.jpg
http://www.zaslike.com/files/buddrmp0nr ... _thumb.jpg
Nema veze, senadbesic1 je njegov profil i to je jasno kao dan. To sto je ukinut nema veze jer se, kao sto vec znas, blokirani profili mogu odblokirati, pa ce nakon toga opet probati nekog preko tog profila zavaliti. Igrom slucaja znam Amera, on je iz Pik podrske. Isto tako znam i da se njih dvojica dobro poznaju, što je jedan od mogućih razloga zašto je Armenu prije konačnog banovanja glavnog profila mnogo toga bilo istolerisano i pored raznih prijava. Srećom (ili nesrećom po njega), Amer nije jedini u Pik podršci.
Doduse on se zeznuo u jednoj stvari, nije glavni razlog njegovog banovanja što je tebe prevario nego što je lažirao onoliko transakcija.
Mozda mi je zato i poslao onu poruku sto sam objavio screenshot na prethodnim stranama u stilu `ti mislis ja ne znam nikog s pika i td` , a mozda i grijesim dusu jer to je lazov patoloski i nista mu nije za vjerovati, dovoljno mu je fb profil otvoriti i svima ce sve biti jasno o kakvom nafurantu i foleru je rijec
PikHater

#3342 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Kaze meni kad me zvao na tel prekjuce ti si pi... kaze nalagao si svasta da prodajem lazne artikle i td jos neke gluposti spominje...
Jest eto ti sad nadjes nekog i posaljes administraciji ovo ono o njemu napricas i covjeka izbace, pa normalno da ce ljudi provjeriti sta je i kako u pitanju al eto s cim se on tjesi... ne mozes ti s glupim covjekom nista
Lopov-eliminator

#3343 Re: Prevaranti na PIK-u

.
dobojlija81

#3344 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dobojlija81 »

Ima li smisla otvorit neku temu na ovaj fazon gdje bi se na jednom mjestu prijavljivali i ostali prevaranti i hostapleri od najmanjeg preduzeca pa do predsjedništva :)

Npr. Danas mi je taj dr trazio toliko i toliko,danas mi je iz opstine taj uzeo toliko i toliko itd....

Vjerovatno ne bi imalo vajde al ne kosta niista

pozdrav svima
PikHater

#3345 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

dobojlija81 wrote:Ima li smisla otvorit neku temu na ovaj fazon gdje bi se na jednom mjestu prijavljivali i ostali prevaranti i hostapleri od najmanjeg preduzeca pa do predsjedništva :)

Npr. Danas mi je taj dr trazio toliko i toliko,danas mi je iz opstine taj uzeo toliko i toliko itd....

pozdrav svima

dobro to je tesko malo dokazati prijatelju ipak ne bi trebalo da se radi rekla-kazala sistem
ovdje je lakse kopirati prepiske ,poruke, artikle , screenshotove i td da se to potkrijepi sve...

plus ti svi sto potplate bilo koga iz npr opstine, doktora i td... ushute se da se ne ofira jer oni zavrse sto su trebali, nebi bezveze toliko godina funkcionisao taj sistem , a i tesko da sam cuo da ce ti neko reci direktno daj mi toliko i toliko za ovo obicno se ide preko trecih lica...
033_NS

#3346 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 033_NS »

Averus wrote:Jel' iko ima iskustva s ovim momkom?

http://www.pik.ba/profil/muzikant/

Zanima me neto s njegovog profila, pa da provjerim :zoka:

ja sam prije jedno 2-3 godine kupio od njega felge, i bio je momak ok, jedino ako se nije sta promijenilo
Kofer

#3347 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

dobojlija81 wrote:Ima li smisla otvorit neku temu na ovaj fazon gdje bi se na jednom mjestu prijavljivali i ostali prevaranti i hostapleri od najmanjeg preduzeca pa do predsjedništva :)

pozdrav svima
Evo,već je otvorena tema:

http://www.klix.ba/forum/pik-ba-all-abo ... .html-f=38
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3348 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ja ću majke mi uslikati i civare i kariolu i kolica okačit na pik
i raji po profilima nuditi zamjene :D
za auta

pa kad je bal nek je maskembal :lol: :lol: :lol:
Hendrix

#3349 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hendrix »

Black swan wrote:ja ću majke mi uslikati i civare i kariolu i kolica okačit na pik
i raji po profilima nuditi zamjene :D
za auta

pa kad je bal nek je maskembal :lol: :lol: :lol:
To je vec vidjeno jarane, smisli nesto novo :grin:

Ja sam za gitarsko pojacalo dobio ponudu...djecije biciklo, mozda ti treba kaze, pa kontam makar ponudi nesto u istoj kategoriji a ne lupat ko maksim...
quarterback

#3350 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

meni je tip ne znam vise za sta nudio u zamjenu punjac za nokiu...
:shock:
Post Reply