Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Doktor29

#3326 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

lepkaodzonidep wrote:Ne mislim ja da si lud care, taman posla... Ali jedno je nesto zeljeti,stvarnost je nesto drugo... A Zeljko... Proslost je...
Obican marginalac ' drugorazredni igrac' !

Potpuno ' prazan' bez imalo harizme...jedino ima.. ' dugacak jezik' ...

Zeljko je...Niko i nista majke mi!
Njegov samostalni politicki angazman pocinje onog trenutka kada gubi moc odlucivanja unutar SDP-a, kada su ga mladi lavovi presisali i uzeli tu moc za sebe, to nikada ne treba zaboraviti jer kakav god Zlatko bio on je takav oduvijek i ovaj kao njegov najblizi saradnik je to morao znati, sta vise on je bio svjedok Durakovicevog odlaska ili progona.
Iz te pozicije on ide u samostalni projekat u potrazi za izgubljenim, ni manje ni vise
Revoltage

#3327 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

lepkaodzonidep wrote:Ne mislim ja da si lud care, taman posla... Ali jedno je nesto zeljeti,stvarnost je nesto drugo... A Zeljko... Proslost je...

Majke ti, šta kažu na minderu?
Corto Maltese

#3328 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

faer wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

shvatam da ne volis covjeka, i to je ok, ali mi nije jasno kako porices realnost? covjek je dobio 340 milja na izborima i jos uvijek uziva simpatije velikog dijela javnosti. mozes ga smatrati svakakvim, ali reci da nema harizme te pravi nevjerodostojnim ucesnikom debate na forumu.
Mit o harizmi će ispariti u narednih par mjeseci. Većom brzinom nego je ispario mit o "najvećoj pobjedi od '45", bivšega mu šefa.
Maharadza

#3329 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Maharadza »

lepkaodzonidep wrote:Faer... Kad ja kazem da neko ne vrijedi... Onda ti je to tako i nikako drugacije!

Sta je to Zeljko uradio dosada zanima me ?
Vozikao se u mercedesu-kabrioletu po uzoru na svoga maršala! Naravno uz policijsku pratnju, razumije se! :oops:
Doktor29

#3330 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

MMM1977 wrote:Doktore, nadam se da poznaješ način na koji je vlast u BiH struktuirana. Sta se to može uraditi sa pozicije člana Predsjedništva? Ili u SDP pored Zlatka? Željko je bio odličan načelnik općine, ono što je mogao da uradi kao član predsjedništva je uradio, istupio iz SDP kada je ovaj zalutao... Vjerovatno bi se pojedinima više sviđalo da je ostao u SDP i da je, kao većina drugih, gledao da iskoristi infrastrukturu SDP i ostvaruje lične interese, po sistemu dok traje, traje.
Mozes li ti reci sta je on pokusao uraditi??, Naravno nista i to je odlika njegovog mandata zadnjih 8 godina, ybog tog nista on i mena nikakve afere, isto vazi i za vrijeme mandata u Opcini, osim Robota kojeg je zapoceo.
On je Zlatko sve do mementa dok nije izgubio moc, ja se ne sjecam da je on istupao ili mislio drugacije od Zlatka
MMM1977

#3331 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja ni suprugu svoju nisam ubjeđivao u to da je ovo prava stvar pa ne mislim ni nekog drugog. Neka djela govore, meni je dosta obećanja tipa 100% BiH i slično. Da ne vjerujem u bolje sutra u BiH sutra bih se spakovao i put Austrije, Švedske ili gdje me noge odnesu, ali mislim da se ovdje može doći do nekog normalnog života. To što ja to vidim u Željku je moj problem, ponavljam, pišem na njegovoj temi i ne trolam druge teme a nemam namjeru da sutra preko stranke ostvarujem ličnu korist. I šta je u tome loše?

Volio bih da, ako već pišete ovdje, da malo konkretnije napišete zašto ste za ili protiv, dosta je prazne priče. Šta je to Željko radio loše? Šta je mogao uraditi a nije uradio? Svjestan sam da će ovdje biti mnogo SDP simpatizera, jer znaju šta slijedi na narednim izborima, jasno mi je da će biti SDA jastrebova i SBB orlova ali to je sve normalno. Ipak je Željko čovjek koji je Bosanac od glave do pete, kome nemaju ništa pametno prigovoriti pa lupaju gluposti.
alys

#3332 Kakve su šanse Ž. Komšića u ovoj jadnoj državi

Post by alys »

Iskreno sam se obradovao formiranju nove stranke. Pored toga što je Komšić bio u istom bataljonu kao i ja kod Srne, on još uvijek živi u stanu gdje je i rodjen. Svašta mu se može kazati ali niko ne može dovesti u pitanje njegovo poštenje. Očigledno je da se javlja panika i kod SDPa i kod SDA pa se služe svim sredstvima da ga ocrne. A čovjek je osvojio više glasova nego svi ostali kandidati zajedno! Zato ga svi trebamo podržati. A ne neke tamo portire koji zapošljavaju kćerke samo zato što su poslali molbu u ZZO. Svima nam je potreban novi početak. I ne govorite da nemate alternative. Sada je imate. Naprijed progresivne snage. Iznenadićete se koliko će glasova osvojiti...
dustaban

#3333 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

Ipak...

mogla bi ova stranka i uspjeti.

Ali ne zato sto ju je formirao karizmatican vodja, vec naprosto zato sto je situacija postala tako sjebana da bi sad najveci broj razocaranih socijaldemokrata krenuli i za magarcem samo da kazne onog konja i njegovu ergelu!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3334 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

dustaban wrote:Ipak...

Ali ne zato sto ju je formirao karizmatican vodja, vec naprosto zato sto je situacija postala tako sjebana da bi sad najveci broj razocaranih socijaldemokrata krenuli i za magarcem samo da kazne onog konja i njegovu ergelu!
Broj socijaldemokrata nije veliki. SDP su glasali upravo razočarani SDA i SBIH i tako je pobjedio, ne sa svojom stalnom biračkom bazom. Ona će i dalje glasati SDP, tako da ne predviđam veliki pad SDP-a u odnosu na pretprošle izbore. Negdje isto.
E, sad, Željku Komšiću, na veliku žalost ne vidim veliki prihvat širom BIH; prije da će to biti nekoliko hiljada iliti tisuća glasova u KS.
theTruePath

#3335 Re: Kakve su šanse Ž. Komšića u ovoj jadnoj državi

Post by theTruePath »

Sta ce biti? SDA ce pobjediti

zasto? gotovo ce "silovati" SDP jer ce vise od pola glasova otici u Komsicevu stranku,tako da cemo dobiti 2 manje stranke

isto se dogodilo kad je SBB kandidovan prvi put,tad je SDP pobjedio na racun SDA,jer je dio SDA glasaca otisao u SBB

Naravno bit ce tu glasaca iz svih stranaka al izna se ciljna grupa,to dobro znaju i Komsic i Zlatko
MMM1977

#3336 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Naravno da bi mogla uspjeti. Ja već znam dosta ljudi koji će biti u stranci, dosta časnih i poštenih ljudi koji nisu ukaljali svoj obraz. Nije samo suština u ljudima iz SDP-a nego i u ljudima koji su do sada bili pasivni (vidjet ćete, biće tu imena za koja ćete se zapitati zašto se ranije nisu angažovali) a koliko sam vidio da se u stranku neće primati ljudi koji su do sada se dokazali kao nesposobni ili koji samo gledaju svoj lični interes.

Ponavljam, Željko da je gledao svoj interes, isti bi najlakše realizirao u SDP-u. Ali, čovjek iskreno voli ovu zemlju, što je mnogo puta i dokazao i želi pozitivne promjene a ne vlast. Ja se nadam da će u svojim namjerama i da uspije.
KatarinaKosaca

#3337 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

Ne sumnjam da će biti čestitih i poštenih ljudi u stranci bar u početku, ali i ne sumnjam da selo i provincija donose glasove, a ne relacija Čaršija-Marin Dvor.
MMM1977

#3338 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

KatarinaKosaca wrote:Ne sumnjam da će biti čestitih i poštenih ljudi u stranci bar u početku, ali i ne sumnjam da selo i provincija donose glasove, a ne relacija Čaršija-Marin Dvor.
Ja sam iz provincije :D
KatarinaKosaca

#3339 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

MMM1977 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ne sumnjam da će biti čestitih i poštenih ljudi u stranci bar u početku, ali i ne sumnjam da selo i provincija donose glasove, a ne relacija Čaršija-Marin Dvor.
Koliko će glasova biti kod tebe? Onako realno :wink:
MMM1977

#3340 Re: Kakve su šanse Ž. Komšića u ovoj jadnoj državi

Post by MMM1977 »

alys wrote:Iskreno sam se obradovao formiranju nove stranke. Pored toga što je Komšić bio u istom bataljonu kao i ja kod Srne, on još uvijek živi u stanu gdje je i rodjen. Svašta mu se može kazati ali niko ne može dovesti u pitanje njegovo poštenje. Očigledno je da se javlja panika i kod SDPa i kod SDA pa se služe svim sredstvima da ga ocrne. A čovjek je osvojio više glasova nego svi ostali kandidati zajedno! Zato ga svi trebamo podržati. A ne neke tamo portire koji zapošljavaju kćerke samo zato što su poslali molbu u ZZO. Svima nam je potreban novi početak. I ne govorite da nemate alternative. Sada je imate. Naprijed progresivne snage. Iznenadićete se koliko će glasova osvojiti...
:thumbup: :bih:
theTruePath

#3341 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by theTruePath »

Previse pompe,

zavrsice kao i Radoncic,ko se sjeca kako su njega najavljivali :lol: jedino pozitivno u svemu je to sto ce izbaciti SDP s scene :D
Doktor29

#3342 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

MMM1977 wrote:

Naravno da bi mogla uspjeti. Ja već znam dosta ljudi koji će biti u stranci, dosta časnih i poštenih ljudi koji nisu ukaljali svoj obraz. Nije samo suština u ljudima iz SDP-a nego i u ljudima koji su do sada bili pasivni (vidjet ćete, biće tu imena za koja ćete se zapitati zašto se ranije nisu angažovali) a koliko sam vidio da se u stranku neće primati ljudi koji su do sada se dokazali kao nesposobni ili koji samo gledaju svoj lični interes.

Ponavljam, Željko da je gledao svoj interes, isti bi najlakše realizirao u SDP-u. Ali, čovjek iskreno voli ovu zemlju, što je mnogo puta i dokazao i želi pozitivne promjene a ne vlast. Ja se nadam da će u svojim namjerama i da uspije.
On ga je i realizirao dok je mogao (nacelnik i predsjednik) cim nije mogao osnovao je svoju stranku mada je obecao ici do kraja unutar SDP-a..
Zar se nesto moze promjeniti bez vlasti???
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3343 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Pa nije valjda da mislis da je Komsic prosli put dobio 340 000 glasova sa prostora te relacije Carsija-Marijin Dvor :D :D

Zeljko ima veliku popularnost i van th limitiranih okvira grada Sarajeva. ;-)
theTruePath

#3344 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by theTruePath »

Ali hajmo biti realni,sta on moze uraditi? na ciju on stetu ide?(na sdp-ovu)? ne mislite valjda da ce dobiti preko 50% glasova i da ce sve stranke zibaciti :D
KatarinaKosaca

#3345 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:
Pa nije valjda da mislis da je Komsic prosli put dobio 340 000 glasova sa prostora te relacije Carsija-Marijin Dvor :D :D

Zeljko ima veliku popularnost i van th limitiranih okvira grada Sarajeva. ;-)
:D Dobio je inat glasove, moj @LIBERO. Samo to, ništa više... na moju žalost.
MMM1977

#3346 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

KatarinaKosaca wrote:
MMM1977 wrote:
Koliko će glasova biti kod tebe? Onako realno :wink:
Nebitno. Ali koliko god da se dobije toliko će se uraditi, bitno je dakle da eventualni mandati, na bilo kom nivou vlasti, ne budu protraćeni. Bitno je da ljudi koji budu sutra zastupali stranku to rade zbog ubjeđenja a ne zbog paušala. Na kraju krajeva, ovo su prvi izbori na koje će stranka izaći i svaki rezultat će biti dobar. Ponavljam, tek nakon toga treba aktivno raditi da se ti mandati opravdaju.

Ja ću zastupati tezu da svi koji se budu kandidirali za neku poziciju, moraju stranci da ostave bjanko ostavku te da, ako ne budu radili kako treba da se povuku ili opozovu. Dosta je više onih koji samo gledaju da se uvale 4 godine na neku poziciju, namire se za cijeli život i dalje ih nije briga. Dakle, plan, realizacija i kontrola.
Corto Maltese

#3347 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

theTruePath wrote:Previse pompe,

zavrsice kao i Radoncic,ko se sjeca kako su njega najavljivali :lol: jedino pozitivno u svemu je to sto ce izbaciti SDP s scene :D
Radončić je sasvim drukčija priča, i pogrešan primjer. Željkova prava mjera, i putokaz buduće političke karijere, je Haris Silajdžić.
theTruePath

#3348 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by theTruePath »

Corto Maltese wrote:

Radončić je sasvim drukčija priča, i pogrešan primjer. Željkova prava mjera, i putokaz buduće političke karijere, je Haris Silajdžić.
Govorim o podrsci,,,Hare je pobjedjivao na izborima,njegova stranka je bila vodeca

Komsic to nece uspjeti
dustaban

#3349 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

U pravu ste oboje (Katarina i ovaj mmm...)

A evo da i ja prestanem sa cinizmom i sprdancijom, mada politicku zrelost treba testirati i na taj nacin(?!), vec da onako realno osmotrimo ovaj slucaj.

Dakle, ono sto cini personalni kapital ZK to je recimo:
- NEKORUMPIRANOST. Mislim ne znam za neku vecu aferu i nesto slicno, ova sklonost ka dobrim autima i tjelohraniteljima je benigna mahana.
- RATNA ULOGA. Nisam bio s njim u rovu, ali mislim da nije bez razloga dobio priznanje i tako to. To je i dobro i lose u kontekstu ovog projekta jer ga beznadezno ogranicava samo na bosnjacki blok.
- PRISNOST SA NARODOM. Sjetimo se njegove "porodjajne intervencije", verbalnih okrsaja sa antibosanskim elementima (nediplomatski i netakticno, ali je za raju...), njegovo beskrajno ispijanje kafa u masi, prisustvo na dernecima... dakle jedan oblik prisnosti sa narodom.
- NAPUSTANJE SDP-a. Mada zakasnjelo, njegovo napustanje Partije je ipak njegov najjaci kapital jer je to ucinio u momentu kad se niko ne pita zasto je to ucinio, sto nije slucaj sa prethodnim "napustacima". Ubjedjen sam zapravo da se ovaj put desilo nesto bitno drugacije - mislim da se oni koji su ostali u SDP-u vise njemu izvinjavaju i opravdavaju nego sto se to od njega trazi! Upravo ta cinjenica da je ZK komsic vjerovatno i TEK SAD postao lider i onim SDP-ovcima koji ga do sad nisu fermali. To bi moglo biti jako bitno u smislu LOGICNOG prelaska razocaranih SDP-ovaca u njegovu stranku.

Eto to bi bilo onako nabrzinu, ono sto bi bilo PLUS.

MINUS je ovo sto smo vec rekli. Zeljko Komsic mora ipak shvatiti da on je on sam, budimo iskreni, TRUBA. Ali nije se jednom desilo da je uspjesniji bio nesposobnjakovic koji je okupio jak tim, nego genijalac solista.

Zbog toga je sad pitanje svih pitanja - KO CINI ZELJKOV TIM ?????
Corto Maltese

#3350 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

theTruePath wrote:
Corto Maltese wrote:

Govorim o podrsci,,,Hare je pobjedjivao na izborima,njegova stranka je bila vodeca

Komsic to nece uspjeti
Upravo tako. Željko je pobjeđivao na izborima, "njegova" stranka je bila vodeća. A onda su, za Harisa, došli novi izbori, pa je sa 360.000 spao na 117.000, a stranke više skoro pa i nema. Naravno postoje i ogromne razlike među njima, ali pošto je Željko do svojih 330.000, došao jašući istu nadu, koja je Haretu, četiri godine prije donijela 360.000 glasova, smatrao sam da je to, u ovom trenutku, najpoštenije poređenje. Ujedno, i najbliža prognoza šta će se Komšiću i njegovoj stranci desiti.
Last edited by Corto Maltese on 20/03/2013 19:07, edited 1 time in total.
Locked