made_in_sarajevo wrote:uglavnomja wrote:da mi neko obajni ovo za policiju:
"...sakrivaju se dok ne prodje opasnost..."
koja je logika ove recenice? zar svaki stanovnik ovog grada ima svog licnog policajca 24 sata dnevno? policija ima specijalan zadatak da cuci pred tim ulazom na ciglanama? svaki ulaz ima svog policajca? svaka ulica ima svoju patrolu 24/7? policija ima parapsiholoske moci da zna kad i gdje ce neko napasti, pa se sakriju? ima 200.000 policajaca u gradu pa mogu pokrivati svaki svojih 10 m2?
a plate su im onako momacke, kao i cipele, prava su im 0, svaki maloljetni balo i kriminalaca ih mogu pljuvati, tuziti, ucjenjivati gubitkom posla, pa tu je sud koji pusta one koje policija uhapsi ... i tako dalje do njegovog visocanstva - omara nedodoirljivog, koji je vise stete ucinio bh pravosudju nego svi kriminalci zajedno.
sve super ali da im je plata mala...![]()
tebi ako je 1300+KM nula onda jebiga. niko ih nije tjerao da budu policajaci,a ako su vec izabrali to onda imaju da svoj posao rade kako treba ili nek idu u picku materinu. imam par jarana ljudi bi sve dali da mogu u policiji raditi ali umjesto toga sjede kuci i bulje u zid. ako sta izleti da rade za 500KM suti dobro je,nek se ima koja marka
hebat ga, prvi put cujem za ovo
prosle godine je plata bila 777 KM, ako se povecala za 100%
znam da ima topli obrok i prekovremeni, odnosno nocni rad i rad vikendom i praznicima, ali 600 km vise
jedino ako nisu u pitanju odabrani