SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#3326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

made_in_sarajevo wrote:
uglavnomja wrote:da mi neko obajni ovo za policiju:

"...sakrivaju se dok ne prodje opasnost..."

koja je logika ove recenice? zar svaki stanovnik ovog grada ima svog licnog policajca 24 sata dnevno? policija ima specijalan zadatak da cuci pred tim ulazom na ciglanama? svaki ulaz ima svog policajca? svaka ulica ima svoju patrolu 24/7? policija ima parapsiholoske moci da zna kad i gdje ce neko napasti, pa se sakriju :-) ? ima 200.000 policajaca u gradu pa mogu pokrivati svaki svojih 10 m2?

a plate su im onako momacke, kao i cipele, prava su im 0, svaki maloljetni balo i kriminalaca ih mogu pljuvati, tuziti, ucjenjivati gubitkom posla, pa tu je sud koji pusta one koje policija uhapsi ... i tako dalje do njegovog visocanstva - omara nedodoirljivog, koji je vise stete ucinio bh pravosudju nego svi kriminalci zajedno.

sve super ali da im je plata mala... :lol: :lol: tebi ako je 1300+KM nula onda jebiga. niko ih nije tjerao da budu policajaci,a ako su vec izabrali to onda imaju da svoj posao rade kako treba ili nek idu u picku materinu. imam par jarana ljudi bi sve dali da mogu u policiji raditi ali umjesto toga sjede kuci i bulje u zid. ako sta izleti da rade za 500KM suti dobro je,nek se ima koja marka

hebat ga, prvi put cujem za ovo :shock:

prosle godine je plata bila 777 KM, ako se povecala za 100% :?

znam da ima topli obrok i prekovremeni, odnosno nocni rad i rad vikendom i praznicima, ali 600 km vise :-)

jedino ako nisu u pitanju odabrani :D
uglavnomja

#3327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

sarajlija80 wrote:
uglavnomja wrote:ovo vise nije ni vrijedno spomena :zzzz:

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/uz-prij ... -imamovica

"Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika ukrali su jučer dva sata iza ponoći vozilo Audi A7 Mirzi Imamoviću, sinu Nihada Imamovića, jednog od najpoznatijih privrednika u Bosni i Hercegovini.

Oružano drumsko razbojništvo, kako ga je sam Nihad Imamović nazvao, desilo se u sarajevskom naselju Ciglane, tačnije u ulici Husrefa Redžića.

- Moj sin je dopratio djevojku do vrata kada se auto zaustavilo ispred njegovog. Dvojica muškarca s pištoljima natjerali su ga da izađe iz auta i odvezli su se u nepoznatom pravcu - kaže Nihad Imamović."

sinoc (valjda ista ekipa) otela bmw u buca potoku, isto pistolji ...

Neopravdavam ovo sto se desilo ,narod je gladan ,nece vise niko da radi 28 dana u mjesecu za 500km i da ga svako prca,sada hoce svi da uzivaju na bilo koji nacin ,oni su krali tajno e mi cemo javno ,dok imamovici i slicni njima vozaju auta i razbacuju se luksuzom ,koji su stkli peko sirotinje ,posten covjek radi za 500km jedva ima hljeba da jede ono vozi u ovako siromasnoj zemlji kao sto je BIH audia koji vredi preko 100000 kerma posten covjek se bori da prezivi .To je aljo pokojni stvorio i takve ljude.

samo da dodam, taj drugi auto, bmw je vlasnistvo nekoga ko zivi u njemackoj.
slobodann

#3328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by slobodann »

Sto policija cini tako malo, sto sud kaznjava tako blago, da se svaki dan desavaju ovakvi problemi u Sa ?
made_in_sarajevo

#3329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by made_in_sarajevo »

drugi_profil wrote:Jeste to tako lafe, ali kad obuces uniformu onda te obavezuju propisi i zakoni koji su izgleda napisani da stite kriminalce.
stoji to ali isto tako ogromna vecina policajaca pogotovo prasinara nikad nije pravilnik i zakon uzeli pa procitali. ja se mogu kladiti da nije bas sve kontra policije napisano nego oni nece da citaju pa samim tim i ne znaju. idu garant onom "ako procitam onda cu znati,pa se moram vise peglati..." ovako se pravi budala pa sta bude. pricaju mi ljudi koji rade u policiji da i dan danas ima ljudi koji ne znaju lisicire koristiti,koji su za 10 godina rada mozda 3 puta lisice koristili,a o pendreku da ne pricam,a pistolj je vec misaona imenica :mrgreen: .

@uglavnomja mozda u Visokom,Travniku da je takva plata. U KS nema policajca da ima ispod 1000KM platu. sad sto on mozda ima kredita pa kaze eto ja samo 700KM dobio ali svaki preko 1000KM dobije platu,a specijalna jos jacu ima od prasinara
sarajlija80

#3330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sarajlija80 »

slobodann wrote:Sto policija cini tako malo, sto sud kaznjava tako blago, da se svaki dan desavaju ovakvi problemi u Sa ?
prvo imaju male ovlasti ,drugo sto bi on riskirao svoj zivot ,svak se boji guzici svojoj pa i drot ako nije kolko tolko pogodna situacija za reagiranje,u javnoj je ustanovi plata solidna kolko toliko ,imaju tu razni manji prekrsaji gdje se joj koja marka nabere nezo zapise i mirna bosna.Nikad drotovi nece bit kosto je nekad imao toti.
made_in_sarajevo

#3331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by made_in_sarajevo »

sarajlija80 wrote:
slobodann wrote:Sto policija cini tako malo, sto sud kaznjava tako blago, da se svaki dan desavaju ovakvi problemi u Sa ?
prvo imaju male ovlasti ,drugo sto bi on riskirao svoj zivot ,svak se boji guzici svojoj pa i drot ako nije kolko tolko pogodna situacija za reagiranje,u javnoj je ustanovi plata solidna kolko toliko ,imaju tu razni manji prekrsaji gdje se joj koja marka nabere nezo zapise i mirna bosna.Nikad drotovi nece bit kosto je nekad imao toti.
donekle imaju beretke, podrska MUP-a KS,ostali talasika. ja samo beretkama iz KS skidam kapu jer znam da gore ne moze bas svako biti primljen. mada opet ljudi im daju odrijesene ruke i onda oni snimaju mobitelom kako maltretiraju nekoga i to na jutub objave :mrgreen: i kako onda da im das odrijesene ruke :D
shbc

#3332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

Ne mogu da vjerujem da neko likuje u stilu "nek' su mu ukrali, on ima para". Necu ulaziti u to kako su stecene pare, i ne zanima me, ali na bilo koji nacin podrzati otimacinu uz prijetnju pistoljem je odvratno. Igrom slucaja, Mirzu poznajem i momak je za 10, tim vise me nervira taj stav "ko ga jebe".

I ne, nisam iz "visoke" klase (posto pretpostavljam da ce biti ti komentari jer ga poznajem), radim za ispodprosjecnu platu u FBiH, samo se ne zamaram tudjim novcanikom.
NeenaSa

#3333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by NeenaSa »

Ne mo'sh nocu mirno prosetat' gradom, da ne upa'nesh u pucnjavinu. :roll:

Osudili ili ne, lijepo doba, prije paljena svjetla.
sarajlija80

#3334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sarajlija80 »

shbc wrote:Ne mogu da vjerujem da neko likuje u stilu "nek' su mu ukrali, on ima para". Necu ulaziti u to kako su stecene pare, i ne zanima me, ali na bilo koji nacin podrzati otimacinu uz prijetnju pistoljem je odvratno. Igrom slucaja, Mirzu poznajem i momak je za 10, tim vise me nervira taj stav "ko ga jebe".

I ne, nisam iz "visoke" klase (posto pretpostavljam da ce biti ti komentari jer ga poznajem), radim za ispodprosjecnu platu u FBiH, samo se ne zamaram tudjim novcanikom.
Nije fino ni kada nihad veli parafraziram kako mu nije stalo do materijalno ,tj. ni mu bitno auto s jedne strane upravu je bitno je da je zivo djete i da niko nije nastradao ,a druga strana je po meni neka vrsta podsmjehkivanja sitorinji,sirotinja moza samo sanjati takve automobile i luksuz.
shbc

#3335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

Moze samo sanjati upravo zato sto misli da moze samo sanjati. Otici cu malo u off-topic ali svako sa iole mozga moze postici nesto u zivotu. Samo sto to nece uraditi provodeci dane pricajuci uz cigare "on ima, ja nemam", "ja nemam i kriv je onaj ili ovaj", vec tako sto ce zasukati rukave, postaviti ciljeve malo vise i poceti raditi svim silama da to ostvari.

A to za podsmjehivanje. Ti stvarno mislis da je bilo kojem roditelju vise stalo do novca nego do vlastitog djeteta? Kakvo podsmjehivanje, to isto ce svaki roditelj izjaviti, imao milijarde ili 2 marke u dzepu. "Jebo pare, bitno da mi je dijete zivo".
kinzekonze

#3336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kinzekonze »

julisiz es grant wrote:
kinzekonze wrote: Jebiga bili fini ili ne, Denis i Dado jesu gradska raja. Nisi neki papci koji su 96. dosli u grad i kontaju sve je njihovo.
Znači bolji "naš" kriminalac, nego neki došljo a fini čo'ek.
Svaki fini moze biti fin u svom gradu, gradicu, selu itd. a ne meni ovdje da prosipa "finocu".
sarajlija80

#3337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sarajlija80 »

shbc wrote:Moze samo sanjati upravo zato sto misli da moze samo sanjati. Otici cu malo u off-topic ali svako sa iole mozga moze postici nesto u zivotu. Samo sto to nece uraditi provodeci dane pricajuci uz cigare "on ima, ja nemam", "ja nemam i kriv je onaj ili ovaj", vec tako sto ce zasukati rukave, postaviti ciljeve malo vise i poceti raditi svim silama da to ostvari.

A to za podsmjehivanje. Ti stvarno mislis da je bilo kojem roditelju vise stalo do novca nego do vlastitog djeteta? Kakvo podsmjehivanje, to isto ce svaki roditelj izjaviti, imao milijarde ili 2 marke u dzepu. "Jebo pare, bitno da mi je dijete zivo".

Mojne ba te suplje ,ja bi te razumio da je ovo svabija ,neka od zemalja beneluksa,skandinavije itd...gdje imas sanu sa trudom i radom da postignes ,al drug ov je Bosna :wink: ,gdje ces zasuakti rukave ,ako se u nadje posao ali taj posao je nedovoljno placen jedav hljeba da imas jesti ,mislim na ove SSS,a i raja sa fax,ko ima srecu da se zaposli narocito sa drust.smjerovima, veoma malo odmice od pomenute klase ima samo malo vise i to je to ,radnici se max,explatisu ,bez radnickih prava ,konstantni pritisci i mobinzi ,a to je sve od aljinih pulena ,danasnjih gospodara privrede bih.

Jesi procitao sta sam napisao ,i hvala Bogu da niko nije nastradao ,to je s razumne strane ,a ako pogledas neku dr.stranu materijalnu ima tu loma i podsmjeha.
uglavnomja

#3338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

sarajlija80 wrote:
zasto trpate u istu recenicu policiju i sud :?

policija odradi odlican posao, vecinu kriminalaca uhvati, ali ih sud pusti brze nego sto ih policija nafata.

nije problem u policiji (osim sto neki ocekuju privatnog drota i zastitu 24 sata dnevno na svakom mjestu, ono bodygard po glavi stanovnika na racun drzave :D ) nego je problem u sudu i tuzilastvu, u omaru i omaricima.

a jos ce taj isti sud osuditi drota i oduzeti mu posao ako opali sljagu maloljetnom balavcu koji tuce bakicu da joj ukrade prsten :roll:
Saraba

#3339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Saraba »

kinzekonze wrote:
julisiz es grant wrote:
kinzekonze wrote: Jebiga bili fini ili ne, Denis i Dado jesu gradska raja. Nisi neki papci koji su 96. dosli u grad i kontaju sve je njihovo.
Znači bolji "naš" kriminalac, nego neki došljo a fini čo'ek.
Svaki fini moze biti fin u svom gradu, gradicu, selu itd. a ne meni ovdje da prosipa "finocu".
Bolje da se puca nego da se bude fin :oops: . Urbano, urbano..
Last edited by Saraba on 11/08/2013 14:11, edited 1 time in total.
sarajlija80

#3340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sarajlija80 »

uglavnomja wrote:
sarajlija80 wrote:
zasto trpate u istu recenicu policiju i sud :?

policija odradi odlican posao, vecinu kriminalaca uhvati, ali ih sud pusti brze nego sto ih policija nafata.

nije problem u policiji (osim sto neki ocekuju privatnog drota i zastitu 24 sata dnevno na svakom mjestu, ono bodygard po glavi stanovnika na racun drzave :D ) nego je problem u sudu i tuzilastvu, u omaru i omaricima.

a jos ce taj isti sud osuditi drota i oduzeti mu posao ako opali sljagu maloljetnom balavcu koji tuce bakicu da joj ukrade prsten :roll:

nije bas da rade toliko odlican posao ,ali ima i u tome istine vezano za sud i oko suda , ali kada kazem ovlasti ,neke ovlasti priblizne ko u totievoj jugi malo vise fizike ,da on njega jednom izdegeneci u stanici pa osudio njega sud ili ne,dobro bi on razmislio bili se vraco u stare poslove ,
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Preko veze u policiju, preko veze u sud i vi očekujete da oni rade svoj pos'o? Ne budite mahniti.
Saraba

#3342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Saraba »

One sto nemaju ledja ili nisu opasni izdegenece a od kog ih je strah titraju mu .... ko i svi slabici i kukavice uvlace se jacem a maltretiraju slabije
shbc

#3343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

sarajlija80 wrote:
shbc wrote:Moze samo sanjati upravo zato sto misli da moze samo sanjati. Otici cu malo u off-topic ali svako sa iole mozga moze postici nesto u zivotu. Samo sto to nece uraditi provodeci dane pricajuci uz cigare "on ima, ja nemam", "ja nemam i kriv je onaj ili ovaj", vec tako sto ce zasukati rukave, postaviti ciljeve malo vise i poceti raditi svim silama da to ostvari.

Mojne ba te suplje ,ja bi te razumio da je ovo svabija ,neka od zemalja beneluksa,skandinavije itd...gdje imas sanu sa trudom i radom da postignes ,al drug ov je Bosna :wink: ,gdje ces zasuakti rukave ,ako se u nadje posao ali taj posao je nedovoljno placen jedav hljeba da imas jesti ,mislim na ove SSS,a i raja sa fax,ko ima srecu da se zaposli narocito sa drust.smjerovima, veoma malo odmice od pomenute klase ima samo malo vise i to je to ,radnici se max,explatisu ,bez radnickih prava ,konstantni pritisci i mobinzi ,a to je sve od aljinih pulena ,danasnjih gospodara privrede bih.

Jesi procitao sta sam napisao ,i hvala Bogu da niko nije nastradao ,to je s razumne strane ,a ako pogledas neku dr.stranu materijalnu ima tu loma i podsmjeha.
Upravo o tome pricam. Izgovor "Ovo je Bosna" i 99% raje odustane. Da je Etiopija, ako hoces nesto, digni se i ostvari to. Dok god prosjecan covjek trazi izgovore nece nista ni postici.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matijevic_Vlado »

"Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika ukrali su jučer dva sata iza ponoći vozilo Audi A7 Mirzi Imamoviću, sinu Nihada Imamovića, jednog od najpoznatijih privrednika u Bosni i Hercegovini.

Oružano drumsko razbojništvo, kako ga je sam Nihad Imamović nazvao, desilo se u sarajevskom naselju Ciglane, tačnije u ulici Husrefa Redžića.

- Moj sin je dopratio djevojku do vrata kada se auto zaustavilo ispred njegovog. Dvojica muškarca s pištoljima natjerali su ga da izađe iz auta i odvezli su se u nepoznatom pravcu - kaže Nihad Imamović."

Jos im reko jebite mene samo nemojte nju :mrgreen:
sarajlija80

#3345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sarajlija80 »

shbc wrote:
sarajlija80 wrote:

Upravo o tome pricam. Izgovor "Ovo je Bosna" i 99% raje odustane. Da je Etiopija, ako hoces nesto, digni se i ostvari to. Dok god prosjecan covjek trazi izgovore nece nista ni postici.

udure je to mi smo mala zemlja sve bitnije stvari . su pozauimali i kontroliraju stranci domaci profiteri i politicari ,to je taj magicni trio i krug oko njih tj.ljudi oko njih koji imaju samo privilegije i ako se malo pozau i njima bude odgovraalo eto napredka to taj sistem uspjeha kod nas ,a posten covjek sam da se probijje ,pa haj ti jaro glavom kroz zid ako mozes,ne kazem da nista ne treba poduzimati ,ali kad visdis stanje i sve kad saberes i oduzmes,ovdje ako nemas debela ledja ,tesko da moze supjeti, i haj ti dodji do izrazaja i uspiji.
klixo

#3346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klixo »

sarajlija80 wrote:

Neopravdavam ovo sto se desilo ,narod je gladan ,nece vise niko da radi 28 dana u mjesecu za 500km i da ga svako prca,sada hoce svi da uzivaju na bilo koji nacin ,oni su krali tajno e mi cemo javno ,dok imamovici i slicni njima vozaju auta i razbacuju se luksuzom ,koji su stkli peko sirotinje ,posten covjek radi za 500km jedva ima hljeba da jede ono vozi u ovako siromasnoj zemlji kao sto je BIH audia koji vredi preko 100000 kerma posten covjek se bori da prezivi .To je aljo pokojni stvorio i takve ljude.
Kako ti znas da on ne pomaze siromasnim ljudima ? ASA je procvjetala pod njegovom palicom.Covjek radom i inteligencijom zaradio .Ovaj naš samo zna druge komentarisati i baliti za necijim automobilom.Ko da je auto smisao zivota...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matijevic_Vlado »

a npr ko je jebo Bosnu u svim sportovima, mislim na sarajevske klubove ? taj Imamovic i njegov prijatelj koji je predsjednik tog sportskog drustva. nisu je jebali jer su je mrzili, nego zbog drugih stvari. Bas mi ga je ono kako se kaze zao
Saraba

#3348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Saraba »

Ccc sto ti je narod voli da vidi da i bogati placu
sarajlija80

#3349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sarajlija80 »

klixo wrote:Kako ti znas da on ne pomaze siromasnim ljudima ? ASA je procvjetala pod njegovom palicom.Covjek radom i inteligencijom zaradio .Ovaj naš samo zna druge komentarisati i baliti za necijim automobilom.Ko da je auto smisao zivota...

To sam ceko :-D ,radom i inteligencijom, :lol: ,time najmanje,pitaj gospodu hastora i nihada kako su osnovali Asu,pitaj ih sta je sa onom Optuznicom da su ostetili drzavu za 500 miliona maraka zbog carina jer su radili malverzacije sa automobilima kada su osnivali asu o tome dr.put,a sve za vrijeme vladavine gospodina terzica bivsega SDA ,ima tu sta sta jos toga da se napise,radom i inteligencijom jelde kao u preventu gdje raja radi od zvjezde do zvjezde do za 400 kerma ,bez bolovanja najmanjih godisnjih ,rada pada od iscrpljenosti itd...

Sve sto je zaradio zaradio je zahvaljuci aliji i njegovoj stranci ,na raznorazne nacine ,posten covjek nemoze tek tako imati ovo sto on i njemu slicni imaju .Tek tako odjenom gle cuda nihad omamovic multimilioner.
respo

#3350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

o namjestenim tenderima za auta da ne pricamo
al to nije crna hronika ili ipak jeste u najmanju ruku najtamnija siva hronika
Locked