BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Phantasy

#3326 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

hrasno38 wrote:
Phantasy wrote:
hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/zlatni- ... ima/197424

Pa ima li @Phantasy sada kakve pohvale ili si i ti tu samo kada treba kritikovati?
Nisam impresioniran, Musa opet forsira. Vidjecemo kada naletimo na Amere ili Dominikance kako to ide uz duzno postovanje ovakva Spanija nije taj rang..
:zid: :zid: pa da muse nije forsirao na prvenstvu Evrope kurac bi bili prvaci. Da Drazen nije 50% svojih utakmica nije forsirao kurac bi bio onakav igrac. Cuj ovakva Spanija nije taj rang a bila je rang vece prije kad nas je dobila....ajde se ti ufati badmingtona ziv bio!!!!
Daj quote me kada sam rekao da je Spanija taj rang? Drazen je na 50% FG tokom cijele karijere. On nije forsirao trice sa polovine terena zbog kurcenja i popularnosti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3327 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Phantasy wrote:Da slazem se, peče me mudo što si mi ti pratio postove.
Ima ovdje i dio gdje se ljudi bave medicinom ....samo nemoj posustajati :lol: A dok lijecis svoju bol pogledaj malo mladog majstora!

http://ba.n1info.com/a100206/Sport-Klub ... anije.html
It_is_a_Leclerc

#3329 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Da li će biti prijenos utakmica SP-a negdje ? TV ili YouTube ? :)

Samo da kažem - porediti Dražena, kao najvećeg ikad u ovom dijelu svijeta, sa Džananom je kao poređenje leptira i gusjenice. Gusjenica ima veliki potencijal da se razvije u leptira, ali isto tako može biti pojedena i zaboravljena.
hrasno38

#3330 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Da li će biti prijenos utakmica SP-a negdje ? TV ili YouTube ? :)

Samo da kažem - porediti Dražena, kao najvećeg ikad u ovom dijelu svijeta, sa Džananom je kao poređenje leptira i gusjenice. Gusjenica ima veliki potencijal da se razvije u leptira, ali isto tako može biti pojedena i zaboravljena.
Ja ga mogu porediti jer sam igrao protiv Drazena u juniorkoj konkurenciji a evo gledam i 30-tak godina poslije Dzanana Musu. Imaju podjednaku drskost i promisljanje da nema niko bolji od njih. Drazen u ovim godinama je imao samo precizniji sut ali je bio fizicki slabiji. I naravno niko ne uporedjuje "velikog" Drazena sa jos uvijek "malim" Musom nego se uporedjuju Musa i Drazen u istom kontekstu godina.
Phantasy

#3331 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

hrasno38 wrote:
Ima ovdje i dio gdje se ljudi bave medicinom ....samo nemoj posustajati :lol: A dok lijecis svoju bol pogledaj malo mladog majstora!

Mladi majstor je sutao 7 od 25, da uzmes neko dijete sa basketa i das mu 25 suteva i on ce imati highlight video.
KB9

#3332 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

It_is_a_Leclerc wrote:Dražena, kao najvećeg ikad u ovom dijelu svijeta
koji dio svijeta? budi precizniji
It_is_a_Leclerc

#3333 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

KB9 wrote:
Pa ovaj - prostor Balkana.

I što mi se svi kačite za ovaj dio o Draženu i Džananu, a niko da mi odgovori za prijenos ? :D
hrasno38

#3334 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Phantasy wrote:
hrasno38 wrote:

Mladi majstor je sutao 7 od 25, da uzmes neko dijete sa basketa i das mu 25 suteva i on ce imati highlight video.
Ajde? Pa jest zato je, doduse teska srca, od Litvanaca proglasen najboljim igracem evropksog prvenstva. Mislim pricas stvarno gluposti citavo vrijeme. Naravno da u Musi kao i u svakom mladom igracu ima viska adrenalina ali to je sasvim razumljivo. Medjutim kad vidis da u funalu evropskog prvenstva ne bjezi niti sekundu od odgovornosti i na sebe preuzima sav teret rezultata onda vidis da je to pravi mali maconja koji se radja jednom u 10 ili 20 godina. Ti imas veze sa ovom generacijom i te kako ili i ocito da te dere neka zesca frustracija kao i one na temi o Dzeki...izjadaj se mozda ti bude lakse.
hrasno38

#3335 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
KB9 wrote:

I što mi se svi kačite za ovaj dio o Draženu i Džananu, a niko da mi odgovori za prijenos ? :D
http://www.fiba.com/world/u17/2016

ovdje trazi odgovor
KB9

#3336 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

It_is_a_Leclerc wrote:
KB9 wrote:

jel to u nekoj prici drazen + nagadjanja sta bi bilo kad bi bilo da nije umro il kako?
insaneinthebrain

#3337 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insaneinthebrain »

decko igra bolje povrijedjen, nego zdrav :roll:
izgleda da je odlucio za koga ce igrati u buducnosti :oops:

http://sportsport.ba/bh_kosarka/povrije ... iji/197718
agent_zero

#3338 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by agent_zero »

Neki dan sam već čuo tu priču da se odlučio za Srbiju i da zato ne igra.

Jeste da nije ništa zvanično, volio bih da se dečko oglasi i demantira priče. Ali gdje ima dima, ima i vatre.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3339 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Na kraju ce ispasti drvo poput Kuzmica. Sretno mu bilo, ali ruzno je igrati sa Musom, Camparom i ostalima i onda promijeniti kurs, tj. otici u reprezentaciju Srbije.
Mada, razumijem ja sve to, dijete se pogubi kad oko njega pocnu kruziti raznorazni smetljari.
KB9

#3340 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

haman je malisa dotako visine i posto reprezentativac nebeskog naroda
It_is_a_Leclerc

#3341 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Polako.

Zapalili ste baklje za linc, na osnovu jednog clanka. Sacekajmo detalje.

Tesko mi je povjerovati u ovu pricu.
frngla

#3342 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by frngla »

Nije mi teško povjerovati u ovu priču. Pa ljudi sa Pala se busaju srpstvom više nego ijedan srbin iz Beograda.

Ispao si smetljar mališa, a mogao si biti legenda k'o Marković...
hrasno38

#3343 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Polako.

Zapalili ste baklje za linc, na osnovu jednog clanka. Sacekajmo detalje.

Tesko mi je povjerovati u ovu pricu.
Na zalost ta prica je istinita i neka mu je na cast i na obraz!!!!

http://www.stellazzurra.it/news/1692290 ... 4-d-italia
It_is_a_Leclerc

#3344 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Musa je u Interview20 rekao da se redovno cuje sa Sikirasem i nije dao naslutiti ovakvo nesto. JuceJucer, Njegos status stavio za ekipu, pozelio srecu, promijenio naslovnicu i stavio sliku sa doceka pred Vjecnom. Opet kazem, nista ne iskljucujem, al ne treba prenagliti sa zakljuckom.

Sacekajmo, opet kazem, zvanicnu informaciju. Zasad je samo generalni sekretar kazao da mu je prvi haber.
hrasno38

#3345 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Musa je u Interview20 rekao da se redovno cuje sa Sikirasem i nije dao naslutiti ovakvo nesto. JuceJucer, Njegos status stavio za ekipu, pozelio srecu, promijenio naslovnicu i stavio sliku sa doceka pred Vjecnom. Opet kazem, nista ne iskljucujem, al ne treba prenagliti sa zakljuckom.

Sacekajmo, opet kazem, zvanicnu informaciju. Zasad je samo generalni sekretar kazao da mu je prvi haber.
Ama covjece postavio sam ti zvanicni izvjestaj sa utakmice prije koji dan u kojoj je Sikiras imao odlican ucinak....sta ti treba jos zvanicnije. Danas je lako sve provjeriti u sekundi. Sikiras je ocito popustio pritiscima i seli svoju karijeru u Srbiju koja jednostavno nikada i ni u jednom sportu nije mogla bez BH sportista.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3346 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Stvarno, koji drugi razlog moze biti da se plasira informacija da je povrijedjen pred SP, a onda odigra u cugu 4 utakmice?!
Sve i da ne prelazi u tabor Srbije, veoma ruzan potez.
It_is_a_Leclerc

#3347 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Musa je u Interview20 rekao da se redovno cuje sa Sikirasem i nije dao naslutiti ovakvo nesto. JuceJucer, Njegos status stavio za ekipu, pozelio srecu, promijenio naslovnicu i stavio sliku sa doceka pred Vjecnom. Opet kazem, nista ne iskljucujem, al ne treba prenagliti sa zakljuckom.

Ama covjece postavio sam ti zvanicni izvjestaj sa utakmice prije koji dan u kojoj je Sikiras imao odlican ucinak....sta ti treba jos zvanicnije. Danas je lako sve provjeriti u sekundi. Sikiras je ocito popustio pritiscima i seli svoju karijeru u Srbiju koja jednostavno nikada i ni u jednom sportu nije mogla bez BH sportista.
I gdje u izvjestaju pise da ce igrati za Srbiju ? Nigdje.
To je vas proizvoljni zakljucak na osnovu jedne poznate. Postoji jos 50 mogucih razloga zasto ne igra , ali vi ste se ovo zakacili.

Ja smatram da treba pricekati Njegosevu izjavu. Sve dosadasnje ne govori u prilog tome da ce nas napustiti. Opet, ako se ispostavi kao istina, bit cu prvi za linc, ali ne na osnovu jedne infornavcije. I u tom slucaju, trebalo bi mu blokirati da igra do 21 godine po uzoru na Fince.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3348 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Leclerc, daj jedan opravdan razlog za eskiviranje reprezentacije i izmisljanja lazi sa povredom?
hrasno38

#3349 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

A evo i statistike utakmice u kojoj je Njegos Sikiras odigrao 23 minuta!!!!

http://fip-ws.azurewebsites.net/Web/Mat ... dGara=1363
hrasno38

#3350 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Leclerc, daj jedan opravdan razlog za eskiviranje reprezentacije i izmisljanja lazi sa povredom?
nevjerovatan tip je ovaj @Leclerc....decko slaze da je povrijedjen i onda odigra utakmice za svoj tim u Italiji i ne ode na svjetsko prvenstvo sa ekipom sa kojom je prvi u Evropi i njemu kao nije josj uvijek nista sigurno. Pa ja ga ne bi zvao vise u reprezentaciju pa da je sa druge planete jer ako ti nije motivacija igrati SP sta onda jeste????
Post Reply