Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#3326 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Travnički Noćni Šetač »

vjeshalica wrote: Kaae lollla ta ce on sa KIAom da mene ganja
Mislio on radar radi tako sto ga policija ganja okolo i trka se sa njim hahahaba
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naslovnica

#3327 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

novi_korisnik wrote:
adis204 wrote:Večeras na cvili kod pumpe crna petica uvučena prema pumpi, zaustavili dobrovoljca i pokazuju mu na tabletu s nakon olovkom, to 8 inča, gedzeti, saso mange. Kakva je ovo novotarija?
Povezani su sa SPARTA-om koja je postavljena na semaforu na Otoci. Kamera koja prati registraciju vozila, tj. da li je registracija istekla, također strance fataju ako imaju kazni na tablicama i momentalno ih zaustavljaju. Odmah iskljucuju vozila kojima je registracija istekla za vise od 30dana. Budu na EP pumpi, ispred Villa Parka ili kod skretanja za dom zdravlja OM.
Dobrodošli u digitalno doba.
adis204

#3328 Re: mobilni radari tj kamere

Post by adis204 »

Sve jasno, Sparta pokaže da se u masi drugih izdvoji neregistrovano vozilo i da mu na čeki odrade proceduru oko toga. Na kraju, da bi vozač svojim očima povjerovao zatraže mu jos saobraćajnu i kome lažeš miško. Ali juče nešto gledaju i prate, ko da bulji u video snimak da li prekoračenja, nedozvoljenog kretanja, haj ga znaj. U fazonu, ako mi lažemo ne laže snimak...Možda me prevarilo :run:
adis204

#3329 Re: mobilni radari tj kamere

Post by adis204 »

Double.
BadBoy

#3330 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

adis204 wrote:
vjeshalica wrote:
adis204 wrote:Večeras na cvili kod pumpe crna petica uvučena prema pumpi, zaustavili dobrovoljca i pokazuju mu na tabletu s nakon olovkom, to 8 inča, gedzeti, saso mange. Kakva je ovo novotarija?
Stara novotarija da se stane u kraj siledzijama i onim sto neki dan komentarisu preretace u RSu
Kaae lollla ta ce on sa KIAom da mene ganja
Mislio on radar radi tako sto ga policija ganja okolo i trka se sa njim hahahaba
Dobro, onda nisam u toku, jer me ne zaustavljaju. Ali i dalje me zanima kako funkcioniše sve. Nema tronošca, neoznačeno vozilo duboko u parceli pumpe da kažem, on zaustavljen, gleda u tablet, pokazuju mu ta uniformisana lica da je nešto počinio. Je li možda onaj uređaj sa semafora na Otoci nešto odašilje ovima 200 m poslije? Mislim da nije u pitanju neregistrovano vozilo, čim mu dokazuje nešto gledanjem u ekran. Sva trojica se okupila.

Neka novih sistema, podržavam. Da mi je čuti šta i kako love, šta pokazuju itd.
Ta crna petica je presretač koja je opremljena opremom za video snimanje. Voze iza tebe i snimaju prekršaje koje činiš, ukjučujući i prekoračenje brzine (a sigurno su uvezani i sa svim ostalim sistemima). Vjerovatno se taj hadžija protivio i tvrdio da nije ništa uradio pa su mu predočili video dokaz. Kad to u švabiji rade onda ide "Što ti je švabo" a kod nas se odmah postavlja milijardu procesnih pitanja "a kako bez tronošca, a gdje mu je šapka, a što ovo a što ono".
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3331 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

BadBoy wrote: Ta crna petica je presretač koja je opremljena opremom za video snimanje. Voze iza tebe i snimaju prekršaje koje činiš, ukjučujući i prekoračenje brzine (a sigurno su uvezani i sa svim ostalim sistemima). Vjerovatno se taj hadžija protivio i tvrdio da nije ništa uradio pa su mu predočili video dokaz. Kad to u švabiji rade onda ide "Što ti je švabo" a kod nas se odmah postavlja milijardu procesnih pitanja "a kako bez tronošca, a gdje mu je šapka, a što ovo a što ono".
tako je, samo što se drugačije kod švabe računa prekoračenje, u prekoračenje je uračunata i tolerancija, a vozačka se ne oduzima bez 40kmh+ van grada
i da još dodam da je van naselja 100kmh, da koliko sam ja obišao nemaš retardiranih ograničenja ko ovdje, pa ti van naselja stavi 50kmh, možda što je šuma okolo :lol:
vjeshalica

#3332 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Bezbel u svabe more u pola cijene 20 ojra kad negde zgrmis
vjeshalica

#3333 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Travnički Noćni Šetač wrote:
vjeshalica wrote: Kaae lollla ta ce on sa KIAom da mene ganja
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jos lola govori ta ce on u grolfu petici nemre mene stic umene cipovano sve znas ti koliko kosta cipovanje geteija
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3334 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

ćeraju li ćunere s puNpe :?
novi_korisnik

#3335 Re: mobilni radari tj kamere

Post by novi_korisnik »

Maloprije na proširenju ispred Villa Parka skinuli CoratiaBus i jos neko auto sa srbijanskim tablicama. Znaci nema više onog da dijasporci poberu sve stacionarne po Bosni i bez ikakvih problema da izadju
vjeshalica

#3336 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Ide im nalog na licu mjesta i plaćanje
Šti su divljali u sezoni divljali su
I mi bi plaćali po bijelom svijetu da negdje zakucamo
Kamere ce im dohakat bahatim govnima iz vana
noviclan

#3337 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

https://neoline.com/products/gibridy/

E kako doci do ovoga iz bosne i heecefovine
noviclan

#3338 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

mk ultra wrote:
BadBoy wrote: Ta crna petica je presretač koja je opremljena opremom za video snimanje. Voze iza tebe i snimaju prekršaje koje činiš, ukjučujući i prekoračenje brzine (a sigurno su uvezani i sa svim ostalim sistemima). Vjerovatno se taj hadžija protivio i tvrdio da nije ništa uradio pa su mu predočili video dokaz. Kad to u švabiji rade onda ide "Što ti je švabo" a kod nas se odmah postavlja milijardu procesnih pitanja "a kako bez tronošca, a gdje mu je šapka, a što ovo a što ono".
tako je, samo što se drugačije kod švabe računa prekoračenje, u prekoračenje je uračunata i tolerancija, a vozačka se ne oduzima bez 40kmh+ van grada
i da još dodam da je van naselja 100kmh, da koliko sam ja obišao nemaš retardiranih ograničenja ko ovdje, pa ti van naselja stavi 50kmh, možda što je šuma okolo :lol:
Ismir jusko svabo law
azdralovic

#3339 Re: mobilni radari tj kamere

Post by azdralovic »

noviclan wrote:https://neoline.com/products/gibridy/

E kako doci do ovoga iz bosne i heecefovine
https://www.elektromedia.hr/component/v ... egory_id=0

to im je zastupnik za Hr, mozda da vidis hoce li poslati postom, ili da ti neko ponese kad bude u prolazu
valter.ba

#3340 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Jutros izlaz iz Kladnja prema Olovu, uzbrdica, isprekidana linija i nesto sto lici na radar :lol: . Veliki tronožac i na njemu nešto baš malo, nisam siguran ni je li montirana kamera ili je to neki nosač na tronošcu. Kiša padala pa se nadam da su ga sklonili dok ne prodje :D . Nisam bio prebrz mislim ali nisam ni ispod 60 garant jer sam ga malo zaletio uzbrdo. Prvi put u Kladnju da vidim kameru. Zna li neko kako izgleda kamera koju koriste?
valter.ba

#3341 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

I da, koliko treba vremena iz Tuzle do Sarajeva da dodje čestitka ?
al-em

#3342 Re: mobilni radari tj kamere

Post by al-em »

valter.ba wrote:I da, koliko treba vremena iz Tuzle do Sarajeva da dodje čestitka ?
Ja sam iz mostara cekao pola godine, a slicna je udaljenost :)
kabal1337

#3343 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kabal1337 »

valter.ba wrote:I da, koliko treba vremena iz Tuzle do Sarajeva da dodje čestitka ?
Meni iz Olova dosla za 7 dana
escobar__

#3344 Re: mobilni radari tj kamere

Post by escobar__ »

valter.ba wrote:Jutros izlaz iz Kladnja prema Olovu, uzbrdica, isprekidana linija i nesto sto lici na radar :lol: . Veliki tronožac i na njemu nešto baš malo, nisam siguran ni je li montirana kamera ili je to neki nosač na tronošcu. Kiša padala pa se nadam da su ga sklonili dok ne prodje :D . Nisam bio prebrz mislim ali nisam ni ispod 60 garant jer sam ga malo zaletio uzbrdo. Prvi put u Kladnju da vidim kameru. Zna li neko kako izgleda kamera koju koriste?
Bude tu počesto radarska kontrola tako da je moguće da su i taj dan bili ali ako si vozio oko/malo iznad 60 mislim da ti neće stići čestitka.
valter.ba

#3345 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Dvojica koji su bili ispred mene su poletili uz brdo ali nidam zeluo da ih pratim ali opet je bilo preko 60 mislim. Prirodno je da malo opalis po gasu kada ugledas brdo koje ti se priblizava :D . Sve kontam kako li su ova dvojica rek nadrljala :lol:
mk ultra

#3346 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

ZeDo je ažuran prilično, nama u firmu došla kazna iz Rakovice 7 mjeseci poslije, a pošto taj auto dijele troje ljudi jedva prebrali ko je u Rakovici bio tad :shock:
noviclan

#3347 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

escobar__ wrote:
valter.ba wrote:Jutros izlaz iz Kladnja prema Olovu, uzbrdica, isprekidana linija i nesto sto lici na radar :lol: . Veliki tronožac i na njemu nešto baš malo, nisam siguran ni je li montirana kamera ili je to neki nosač na tronošcu. Kiša padala pa se nadam da su ga sklonili dok ne prodje :D . Nisam bio prebrz mislim ali nisam ni ispod 60 garant jer sam ga malo zaletio uzbrdo. Prvi put u Kladnju da vidim kameru. Zna li neko kako izgleda kamera koju koriste?
Bude tu počesto radarska kontrola tako da je moguće da su i taj dan bili ali ako si vozio oko/malo iznad 60 mislim da ti neće stići čestitka.
Ma taj tronozac snima samo brzinu protoka saobracaja :D
Optimist

#3348 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Rakovica je KS a ne Ze-Do.
mk ultra wrote:ZeDo je ažuran prilično, nama u firmu došla kazna iz Rakovice 7 mjeseci poslije, a pošto taj auto dijele troje ljudi jedva prebrali ko je u Rakovici bio tad :shock:
530i

#3349 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

Meni je iz Rakovice kazna stigla za neka dva mjeseca, možda par dana preko...
mk ultra

#3350 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Optimist wrote:Rakovica je KS a ne Ze-Do.
mk ultra wrote:ZeDo je ažuran prilično, nama u firmu došla kazna iz Rakovice 7 mjeseci poslije, a pošto taj auto dijele troje ljudi jedva prebrali ko je u Rakovici bio tad :shock:
Ma znam, samo hocu reci da su ovi u KS kasnili dosta
ZeDo nije duze od 10 dana nikad
Bihac oko mjeseca, jednom kolegi dosle dvije kazne iz Ripaca, jedna ujutro jedna popodne kad se vracao :lol:
Post Reply