vjeshalica wrote: Kaae lollla ta ce on sa KIAom da mene ganja
Mislio on radar radi tako sto ga policija ganja okolo i trka se sa njim hahahaba
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#3326 Re: mobilni radari tj kamere
-
Naslovnica
#3327 Re: mobilni radari tj kamere
Dobrodošli u digitalno doba.novi_korisnik wrote:Povezani su sa SPARTA-om koja je postavljena na semaforu na Otoci. Kamera koja prati registraciju vozila, tj. da li je registracija istekla, također strance fataju ako imaju kazni na tablicama i momentalno ih zaustavljaju. Odmah iskljucuju vozila kojima je registracija istekla za vise od 30dana. Budu na EP pumpi, ispred Villa Parka ili kod skretanja za dom zdravlja OM.adis204 wrote:Večeras na cvili kod pumpe crna petica uvučena prema pumpi, zaustavili dobrovoljca i pokazuju mu na tabletu s nakon olovkom, to 8 inča, gedzeti, saso mange. Kakva je ovo novotarija?
-
adis204
#3328 Re: mobilni radari tj kamere
Sve jasno, Sparta pokaže da se u masi drugih izdvoji neregistrovano vozilo i da mu na čeki odrade proceduru oko toga. Na kraju, da bi vozač svojim očima povjerovao zatraže mu jos saobraćajnu i kome lažeš miško. Ali juče nešto gledaju i prate, ko da bulji u video snimak da li prekoračenja, nedozvoljenog kretanja, haj ga znaj. U fazonu, ako mi lažemo ne laže snimak...Možda me prevarilo 
-
BadBoy
#3330 Re: mobilni radari tj kamere
Ta crna petica je presretač koja je opremljena opremom za video snimanje. Voze iza tebe i snimaju prekršaje koje činiš, ukjučujući i prekoračenje brzine (a sigurno su uvezani i sa svim ostalim sistemima). Vjerovatno se taj hadžija protivio i tvrdio da nije ništa uradio pa su mu predočili video dokaz. Kad to u švabiji rade onda ide "Što ti je švabo" a kod nas se odmah postavlja milijardu procesnih pitanja "a kako bez tronošca, a gdje mu je šapka, a što ovo a što ono".adis204 wrote:Dobro, onda nisam u toku, jer me ne zaustavljaju. Ali i dalje me zanima kako funkcioniše sve. Nema tronošca, neoznačeno vozilo duboko u parceli pumpe da kažem, on zaustavljen, gleda u tablet, pokazuju mu ta uniformisana lica da je nešto počinio. Je li možda onaj uređaj sa semafora na Otoci nešto odašilje ovima 200 m poslije? Mislim da nije u pitanju neregistrovano vozilo, čim mu dokazuje nešto gledanjem u ekran. Sva trojica se okupila.vjeshalica wrote:Stara novotarija da se stane u kraj siledzijama i onim sto neki dan komentarisu preretace u RSuadis204 wrote:Večeras na cvili kod pumpe crna petica uvučena prema pumpi, zaustavili dobrovoljca i pokazuju mu na tabletu s nakon olovkom, to 8 inča, gedzeti, saso mange. Kakva je ovo novotarija?
Kaae lollla ta ce on sa KIAom da mene ganja
Mislio on radar radi tako sto ga policija ganja okolo i trka se sa njim hahahaba
Neka novih sistema, podržavam. Da mi je čuti šta i kako love, šta pokazuju itd.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3331 Re: mobilni radari tj kamere
tako je, samo što se drugačije kod švabe računa prekoračenje, u prekoračenje je uračunata i tolerancija, a vozačka se ne oduzima bez 40kmh+ van gradaBadBoy wrote: Ta crna petica je presretač koja je opremljena opremom za video snimanje. Voze iza tebe i snimaju prekršaje koje činiš, ukjučujući i prekoračenje brzine (a sigurno su uvezani i sa svim ostalim sistemima). Vjerovatno se taj hadžija protivio i tvrdio da nije ništa uradio pa su mu predočili video dokaz. Kad to u švabiji rade onda ide "Što ti je švabo" a kod nas se odmah postavlja milijardu procesnih pitanja "a kako bez tronošca, a gdje mu je šapka, a što ovo a što ono".
i da još dodam da je van naselja 100kmh, da koliko sam ja obišao nemaš retardiranih ograničenja ko ovdje, pa ti van naselja stavi 50kmh, možda što je šuma okolo
- vjeshalica
#3332 Re: mobilni radari tj kamere
Bezbel u svabe more u pola cijene 20 ojra kad negde zgrmis
- vjeshalica
#3333 Re: mobilni radari tj kamere
Jos lola govori ta ce on u grolfu petici nemre mene stic umene cipovano sve znas ti koliko kosta cipovanje geteijaTravnički Noćni Šetač wrote:vjeshalica wrote: Kaae lollla ta ce on sa KIAom da mene ganja
Mislio on radar radi tako sto ga policija ganja okolo i trka se sa njim hahahaba![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3334 Re: mobilni radari tj kamere
ćeraju li ćunere s puNpe 
-
novi_korisnik
#3335 Re: mobilni radari tj kamere
Maloprije na proširenju ispred Villa Parka skinuli CoratiaBus i jos neko auto sa srbijanskim tablicama. Znaci nema više onog da dijasporci poberu sve stacionarne po Bosni i bez ikakvih problema da izadju
- vjeshalica
#3336 Re: mobilni radari tj kamere
Ide im nalog na licu mjesta i plaćanje
Šti su divljali u sezoni divljali su
I mi bi plaćali po bijelom svijetu da negdje zakucamo
Kamere ce im dohakat bahatim govnima iz vana
Šti su divljali u sezoni divljali su
I mi bi plaćali po bijelom svijetu da negdje zakucamo
Kamere ce im dohakat bahatim govnima iz vana
-
noviclan
-
noviclan
#3338 Re: mobilni radari tj kamere
Ismir jusko svabo lawmk ultra wrote:tako je, samo što se drugačije kod švabe računa prekoračenje, u prekoračenje je uračunata i tolerancija, a vozačka se ne oduzima bez 40kmh+ van gradaBadBoy wrote: Ta crna petica je presretač koja je opremljena opremom za video snimanje. Voze iza tebe i snimaju prekršaje koje činiš, ukjučujući i prekoračenje brzine (a sigurno su uvezani i sa svim ostalim sistemima). Vjerovatno se taj hadžija protivio i tvrdio da nije ništa uradio pa su mu predočili video dokaz. Kad to u švabiji rade onda ide "Što ti je švabo" a kod nas se odmah postavlja milijardu procesnih pitanja "a kako bez tronošca, a gdje mu je šapka, a što ovo a što ono".
i da još dodam da je van naselja 100kmh, da koliko sam ja obišao nemaš retardiranih ograničenja ko ovdje, pa ti van naselja stavi 50kmh, možda što je šuma okolo
-
azdralovic
#3339 Re: mobilni radari tj kamere
https://www.elektromedia.hr/component/v ... egory_id=0
to im je zastupnik za Hr, mozda da vidis hoce li poslati postom, ili da ti neko ponese kad bude u prolazu
- valter.ba
#3340 Re: mobilni radari tj kamere
Jutros izlaz iz Kladnja prema Olovu, uzbrdica, isprekidana linija i nesto sto lici na radar
. Veliki tronožac i na njemu nešto baš malo, nisam siguran ni je li montirana kamera ili je to neki nosač na tronošcu. Kiša padala pa se nadam da su ga sklonili dok ne prodje
. Nisam bio prebrz mislim ali nisam ni ispod 60 garant jer sam ga malo zaletio uzbrdo. Prvi put u Kladnju da vidim kameru. Zna li neko kako izgleda kamera koju koriste?
- valter.ba
#3341 Re: mobilni radari tj kamere
I da, koliko treba vremena iz Tuzle do Sarajeva da dodje čestitka ?
-
al-em
#3342 Re: mobilni radari tj kamere
Ja sam iz mostara cekao pola godine, a slicna je udaljenostvalter.ba wrote:I da, koliko treba vremena iz Tuzle do Sarajeva da dodje čestitka ?
- kabal1337
#3343 Re: mobilni radari tj kamere
Meni iz Olova dosla za 7 danavalter.ba wrote:I da, koliko treba vremena iz Tuzle do Sarajeva da dodje čestitka ?
- escobar__
#3344 Re: mobilni radari tj kamere
Bude tu počesto radarska kontrola tako da je moguće da su i taj dan bili ali ako si vozio oko/malo iznad 60 mislim da ti neće stići čestitka.valter.ba wrote:Jutros izlaz iz Kladnja prema Olovu, uzbrdica, isprekidana linija i nesto sto lici na radar. Veliki tronožac i na njemu nešto baš malo, nisam siguran ni je li montirana kamera ili je to neki nosač na tronošcu. Kiša padala pa se nadam da su ga sklonili dok ne prodje
. Nisam bio prebrz mislim ali nisam ni ispod 60 garant jer sam ga malo zaletio uzbrdo. Prvi put u Kladnju da vidim kameru. Zna li neko kako izgleda kamera koju koriste?
- valter.ba
#3345 Re: mobilni radari tj kamere
Dvojica koji su bili ispred mene su poletili uz brdo ali nidam zeluo da ih pratim ali opet je bilo preko 60 mislim. Prirodno je da malo opalis po gasu kada ugledas brdo koje ti se priblizava
. Sve kontam kako li su ova dvojica rek nadrljala 
- mk ultra
#3346 Re: mobilni radari tj kamere
ZeDo je ažuran prilično, nama u firmu došla kazna iz Rakovice 7 mjeseci poslije, a pošto taj auto dijele troje ljudi jedva prebrali ko je u Rakovici bio tad 
-
noviclan
#3347 Re: mobilni radari tj kamere
Ma taj tronozac snima samo brzinu protoka saobracajaescobar__ wrote:Bude tu počesto radarska kontrola tako da je moguće da su i taj dan bili ali ako si vozio oko/malo iznad 60 mislim da ti neće stići čestitka.valter.ba wrote:Jutros izlaz iz Kladnja prema Olovu, uzbrdica, isprekidana linija i nesto sto lici na radar. Veliki tronožac i na njemu nešto baš malo, nisam siguran ni je li montirana kamera ili je to neki nosač na tronošcu. Kiša padala pa se nadam da su ga sklonili dok ne prodje
- Optimist
#3348 Re: mobilni radari tj kamere
Rakovica je KS a ne Ze-Do.
mk ultra wrote:ZeDo je ažuran prilično, nama u firmu došla kazna iz Rakovice 7 mjeseci poslije, a pošto taj auto dijele troje ljudi jedva prebrali ko je u Rakovici bio tad
-
530i
#3349 Re: mobilni radari tj kamere
Meni je iz Rakovice kazna stigla za neka dva mjeseca, možda par dana preko...
- mk ultra
#3350 Re: mobilni radari tj kamere
Ma znam, samo hocu reci da su ovi u KS kasnili dostaOptimist wrote:Rakovica je KS a ne Ze-Do.
mk ultra wrote:ZeDo je ažuran prilično, nama u firmu došla kazna iz Rakovice 7 mjeseci poslije, a pošto taj auto dijele troje ljudi jedva prebrali ko je u Rakovici bio tad
ZeDo nije duze od 10 dana nikad
Bihac oko mjeseca, jednom kolegi dosle dvije kazne iz Ripaca, jedna ujutro jedna popodne kad se vracao