Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gray

#3326 Re: Juventus

Post by Gray »

Dr. Kuca wrote:Cuj Seba ako ostane da bude zamjena Vucinicu :lol: :lol: :lol: :lol:

Iskreno, nisam neki ljubitelj Vučinića, ali mislim da ga COnte cijeni pa da će ga zato Gio teško izbaciti iz prve postave, barem na početku sezone. Mada bi i ja više volio vidjeti Gia umjesto vučinića, mada mi možda Gio mogao igrati i desno, u prvoj postavi.
Gray

#3327 Re: Juventus

Post by Gray »

2407 wrote:
Riddle wrote:
Mr. Brightside wrote: Tvoja lista ili Juventusova? :mrgreen:

Mislim da su dovoljno patili i stvarno je vrijeme da se vrate. Niko u Evropi (mislim na ove vece klubove) nema pozitivan omjer protiv Juventusa i osjetno fale u najjacim takmicenjima.
Ima Manchester :thumbup: :mrgreen:

Vracamo se, vracamo... Andrea Agnelli i Antonio Conte su vratili odgovarajuci mentalitet Juventusu. Juventus opet ima onu neunistivu zelju i volju koja ga je nekada krasila, s par odgovarajucih pojacanja vjerujem da ce mnogima da se tresu gace sljedece sezone u Evropi :dance:

A sto se tice transfera, samo opusteno ljudi, ima jos dosta i ovaj put napokon nakon mnogo godina na celu imamo ljude koji ce da dovedu odgovarajuce igrace za ovaj tim. Tako da puno vjere u njih i realno malo ocekivanja za spektakularan mercato(ali hajde nek grijesim ovdje).

p.s.
Znate li kad ce u ovaj Juve doci Leandro Damiao? Nikad a mozda ni tada :mrgreen:
p.p.s.
Giroud nova udarna 17-ka Juventusa, ko to ne bi volio vidjeti :thumbup: :mrgreen:

Ni ja ne očekujem ništa spektakularno (kao što se prošle godine spominjao Aguero), ali očekujem par dobrih igrača koji se realno mogu dovesti, mada neće biti jeftini, kao što je Jovetić (možda ima i poboljšanje odnosa između Juvea i Fiorentine jer smo im dali Amauria, a možda bi se mogao iskoristiti i Gio ili Quag kao zamjena za jovetića) ili Rossi (koji hoće da ide iz Villareala i koji će biti jeftiniji jer je bio dugo povrijeđen).

Najveći problem će biti dobar centarfor, ali ne mislim da je Leandro Damiao nerealan, jer mislim da neće biti zainteresovan neko od velikih ekipa za njega a da bi bio u prvoj postavi.

U najgorem slučaju može ostati MAtri, a doći neka zamjena kao Destro.
salle_eh1986

#3328 Re: Juventus

Post by salle_eh1986 »

nama treba ubica u napadu kao što to ima milan u liku zlatana ibrahimovića
sa takvim centarforom mi bi u ovaoj situaciji kao što je sad umjesto +1 imali +10 zasigurno

sve ostalo je sekundarno, primarno je ubica u napadu
2407

#3329 Re: Juventus

Post by 2407 »

Gray wrote:

Ni ja ne očekujem ništa spektakularno (kao što se prošle godine spominjao Aguero), ali očekujem par dobrih igrača koji se realno mogu dovesti, mada neće biti jeftini, kao što je Jovetić (možda ima i poboljšanje odnosa između Juvea i Fiorentine jer smo im dali Amauria, a možda bi se mogao iskoristiti i Gio ili Quag kao zamjena za jovetića) ili Rossi (koji hoće da ide iz Villareala i koji će biti jeftiniji jer je bio dugo povrijeđen).

Najveći problem će biti dobar centarfor, ali ne mislim da je Leandro Damiao nerealan, jer mislim da neće biti zainteresovan neko od velikih ekipa za njega a da bi bio u prvoj postavi.

Ma 1000% sam ubjedjen da se nece dovoditi brazilac u napad u ovom Juventusu, imamo jako slabu historiju s brazilcima u timu, ako se dovede to ce biti neki najgori tehnicar brazilskog fudbala ikada ali s srcem i radnom etikom k'o planina.

Tako da smatram da se nasi nece uopste osvrtati na njega pa ni na football manageru :mrgreen:

Posto ne vidim nekog talijana koji bi mogao biti u spicu, a ono sto valja je manje-vise kod nas, kao pojacanje u napadu po meni je najblize Dzeko ako se bude mogao dovesti za neku razumnu cijenu ili Giroud iz Montpelliera, nije pretjerano skup a Juventusu su uvijek lezali francuzi.

Kako god, rano je jos za te prognoze nego da se mi okrenemo derbiju koji nas ceka u srijedu i nadam se novoj pobjedi :-D

Forza Juve!!!
Riddle

#3330 Re: Juventus

Post by Riddle »

2407 wrote:Ima Manchester :thumbup: :mrgreen:
Nema ni United. Imaju isti omjer. Cak i gol razliku. Kod svih ostalih je negativan.
Mr. Brightside

#3331 Re: Juventus

Post by Mr. Brightside »

ja bih volio vidjeti Kaku u Juvetu :roll:
Gray

#3332 Re: Juventus

Post by Gray »

2407 wrote:
Gray wrote:

Ma 1000% sam ubjedjen da se nece dovoditi brazilac u napad u ovom Juventusu, imamo jako slabu historiju s brazilcima u timu, ako se dovede to ce biti neki najgori tehnicar brazilskog fudbala ikada ali s srcem i radnom etikom k'o planina.

Tako da smatram da se nasi nece uopste osvrtati na njega pa ni na football manageru :mrgreen:

Posto ne vidim nekog talijana koji bi mogao biti u spicu, a ono sto valja je manje-vise kod nas, kao pojacanje u napadu po meni je najblize Dzeko ako se bude mogao dovesti za neku razumnu cijenu ili Giroud iz Montpelliera, nije pretjerano skup a Juventusu su uvijek lezali francuzi.

Kako god, rano je jos za te prognoze nego da se mi okrenemo derbiju koji nas ceka u srijedu i nadam se novoj pobjedi :-D

Forza Juve!!!

I ja bih volio Džeku, ali mislim da bi bio skup, da ga MAn City ne bi dao ispod nekih 30 miliona koliko su ga platili, plus što bi morao pristati na manju platu. A možda ga Man City ni ne želi da proda, tako da mislim da je nerealan.

A Damiaa sam spomenuo jer je bilo nekih glasina prije par mjeseci da smo zainteresovani (pa čak i je Juve dao neku ponudu koja je odbijena) a i on je nedavno rekao da bi volio igrati u Italiji, tako da se nikad ne zna. Volio bih da i mi nekada malo rizikujemo na nekog mladog Južnoamerikanca sa velikim potencijalom, kao što je Milans a Kakom ili Udinese sa Alexisom ili Palermo sa PAstoreom. Možda i Lucas Moura? :D

A za Giraouda ne znam, nisam ga nikada gledao pa ne znam kakav je igrač a ni nije bilo nikakvih glasina vezano za njega.
Gray

#3333 Re: Juventus

Post by Gray »

Mr. Brightside wrote:ja bih volio vidjeti Kaku u Juvetu :roll:

Nema gdje da se uklopi u sistem koji igramo, 433 ili 352, bio bi kao Krasić, izgubljen u vremenu i rpostoru.
Hadzoglu

#3334 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

treba nam u svakoj liniji po jedan-dva igraca za ligu prvaka...

Nadam se da ce Conte ostati pri 3-5-2 formaciji jer nam "lezi"

U takvoj situaciji moj izbor

Bastos, Kolarov ili vratiti Zieglera za rotaciju sa De Ceglieom

Nesta za rotiaciju sa stoperskom trojkom

Montolivo za rotaciju sa veznom trojom i jedini koji moze koliko toliko nadomjestiti Pirla a da nije preskup

Dzeko, Rossi ili Higuain u napad
Mr. Brightside

#3335 Re: Juventus

Post by Mr. Brightside »

Gray wrote:
Nema gdje da se uklopi u sistem koji igramo, 433 ili 352, bio bi kao Krasić, izgubljen u vremenu i rpostoru.
onda ni za malog Đovinka nema mjesta :roll:
Dr. Kuca

#3336 Re: Juventus

Post by Dr. Kuca »

Seba je krilo.. Btw bolje dovesti onog Ogabonu iz Torina, nego Nestu. Mladji je a i barza je u godinama i tako odma imas zamjenu dogodine za barzu.
Hadzoglu

#3337 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

Dr. Kuca wrote:Seba je krilo.. Btw bolje dovesti onog Ogabonu iz Torina, nego Nestu. Mladji je a i barza je u godinama i tako odma imas zamjenu dogodine za barzu.
Nesta je Nesta... mada nam i ne treba jer Chiellini, Barzagli, Bonucci su tu a te pozicije jos mogu igrati i Caceres i Vidal
ne mora se uvijek igrati 3-5-2 moze kombinovati sa 4-3-3

Drugacije je kad uz sebe i protiv sebe imas Nestu nego nekakvog Ogabonu...

Barzagli ima 31 godinu, znaci jos minimalno 3 mozemo racunati na njega...
2407

#3338 Re: Juventus

Post by 2407 »

Dobar bi mogao biti Ogbona, samo ga je Torino zacijenio previse.
Dr. Kuca

#3339 Re: Juventus

Post by Dr. Kuca »

Hadzoglu wrote:
Dr. Kuca wrote:Seba je krilo.. Btw bolje dovesti onog Ogabonu iz Torina, nego Nestu. Mladji je a i barza je u godinama i tako odma imas zamjenu dogodine za barzu.
Nesta je Nesta... mada nam i ne treba jer Chiellini, Barzagli, Bonucci su tu a te pozicije jos mogu igrati i Caceres i Vidal

Ma ne moze stoper igrat toliko a igracemo na 3 fronta. Bolje skuplje mladje a kvalitetno, nego staro potroseno za djabe, plus ovoga vezes na 4-5 godina i cao. :thumbup: :thumbup:
Gray

#3340 Re: Juventus

Post by Gray »

Hadzoglu wrote:treba nam u svakoj liniji po jedan-dva igraca za ligu prvaka...

Montolivo za rotaciju sa veznom trojom i jedini koji moze koliko toliko nadomjestiti Pirla a da nije preskup

Ne bih se složio sa 352 da nam najbolje leži, mislim da nam 4-3-3 puno bolje leži i da smo imali bolje rezultete i igru sa njom. Dosta puta se 352 smo se mučili. Posebno ne odgovara Lichtensteineru jer nema s kim kombinovati po desnoj strani.

433 je formacija koja nam najbolje odgovara, omogućuje dosta prostora i bekovima, npr Lichtensteiner je bio najbolji kada je kombinovao sa Pepeom, ovaj odvuče igrača a Licht protrči. S obzirom da imamo jak vezni red ni ne trebaju nam 3 centralna beka. Vidal je ove godine osvojio najviše lopti u Serie A.
Gray

#3341 Re: Juventus

Post by Gray »

Mr. Brightside wrote:
Gray wrote:
onda ni za malog Đovinka nema mjesta :roll:

Ima, Gio bi bio savršen za Vučinićevu poziciju (ili pokušati isto samo sa druge strane pa igrati ga istovremeno sa Vučinićem) ili kao napadača u 352. U oba slučaja bi igrao kako sada igra Vučinić.
Gray

#3342 Re: Juventus

Post by Gray »

Hadzoglu wrote:

4-3-3 nam je ove godine bila glavna formacija, 352 je igrao uglavnom kada tako igra i druga ekipa. Mislim da se mora uložiti naredne godine u igrače za 4-3-3. Zato bi Nesta bio dobar kao 3. ili 4. centralni bek, a ako se povrijedi ostaju Bonucci i Caceres.
Mr. Brightside

#3343 Re: Juventus

Post by Mr. Brightside »

ja malog zamisljam kao Aleksovog nasljednika u bas svakom segmentu :D
nisam ga pratio ove kolko vec dvije sezone? odkad je na posudbi...
imal' potencijala u njemu?
Hadzoglu

#3344 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

Gray wrote:
Hadzoglu wrote:

4-3-3 nam je ove godine bila glavna formacija, 352 je igrao uglavnom kada tako igra i druga ekipa. Mislim da se mora uložiti naredne godine u igrače za 4-3-3. Zato bi Nesta bio dobar kao 3. ili 4. centralni bek, a ako se povrijedi ostaju Bonucci i Caceres.
4-3-3 nije za italijane..

sa 3-5-2 smo uvijek dobro igrali zahvaljujic bekovima koji prave visak i stoperima koji jedu sve redom..
za 4-3-3 nam trebaju minimalno 2 napadaca ili 2 jaka krila a to je preskupo za juve..
salle_eh1986

#3345 Re: Juventus

Post by salle_eh1986 »

Ciro Immobile igra, šta igra hara momak u Peskari i najbolji je strijlac Serije B, ekipa dala 66 golova, on sam 23 (1/3) u 30 odigranih susreta

pored toga ima 22 godine, igra na poziciji napadača, 184 cm visina što znači da može i u skok igri biti od pomoći
samo jbg u suvlasništvu smo sa Đenovom u vezi njega
igrao za U-19 i U-21 azura...momak jednostavno predodređen da bude odličan igrač

ne bi ga smjeli pustiti u zaborav te njegovo vraćanje bi bio definitivno pravi potez, možda čak i bolji nego vraćanje Đovinka

možda u njemu tražiti naslijednika velikog Alex-a :)
Gray

#3346 Re: Juventus

Post by Gray »

Hadzoglu wrote:
Gray wrote:
Hadzoglu wrote: Nesta je Nesta... mada nam i ne treba jer Chiellini, Barzagli, Bonucci su tu a te pozicije jos mogu igrati i Caceres i Vidal

4-3-3 nije za italijane..

sa 3-5-2 smo uvijek dobro igrali zahvaljujic bekovima koji prave visak i stoperima koji jedu sve redom..
za 4-3-3 nam trebaju minimalno 2 napadaca ili 2 jaka krila a to je preskupo za juve..

Najbolje rezultate smo ostvarili sa 433 i najbolje smo igrali i igrali smo je cesce nego 352. Svaki put kada je igrao Pepe je bila 433. Svaki put kada je Lichtensteiner odigrao dobro je bila 433, tako da nam puno vise odgovara. Jedino sto je Chiellini igrao lijevog beka doata u 433 tako da je izgledalo kao da imamo 3 stopera tada jer je bio svugdje, ali sa ovom sredinom i drzanjem lopte dva stopera su nam sasvim dovoljna, Chiellini i Barzagli.
Hadzoglu

#3347 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

Gray wrote:

Najbolje rezultate smo ostvarili sa 433 i najbolje smo igrali i igrali smo je cesce nego 352. Svaki put kada je igrao Pepe je bila 433. Svaki put kada je Lichtensteiner odigrao dobro je bila 433, tako da nam puno vise odgovara. Jedino sto je Chiellini igrao lijevog beka doata u 433 tako da je izgledalo kao da imamo 3 stopera tada jer je bio svugdje, ali sa ovom sredinom i drzanjem lopte dva stopera su nam sasvim dovoljna, Chiellini i Barzagli.
Prijatelju koji su to rezultati? Jesmo je igrali cesce ali smo mnogo oscilovali u igri... razvalimo Parmu u prvom kolu pa se onda mucimo sa Sienom u drugom, pa onda kod kuce nerijeseno sa Bolonjom itd..

Evo za ovo kratko vrijeme sam se prihvatio malo statistike ... ono sto sam uspio naci je slijedece

25 utakmica koje sam uspio naci Juventus je igrao 4-3-3 formaciju, skor je 13 pobjeda i 12 nerijesenih

8 utakmica je Juventus ugrao 3-5-2 skor je 6 pobijeda i 2 remija

Jest Lichsteiner igra dobro kad je 4-3-3 zato ostali osciluju previse

u 3-5-2 svi igraju dobro, kud ces dalje kad i De Ceglie igra dobro u toj formaciji...

To je moje misljenje, ne vjerujem da cemo se sloziti :)

Kako god, skudeto je nas :)
Sretno!
BigBen

#3348 Re: Juventus

Post by BigBen »

Only 41% of Juve’s 49 Serie A goals were scored by the chief formation 4-3-3’s starting front trio of Pepe, Matri, and Vucinic...
oridjidji

#3349 Re: Juventus

Post by oridjidji »

Hadzoglu wrote:treba nam u svakoj liniji po jedan-dva igraca za ligu prvaka...

montolivo je milanov igrac.
wickerman

#3350 Re: Juventus

Post by wickerman »

Prvo oko Neste,a sad oko Seedorfa!
WTF???
Post Reply