SDP

moke_31

#33226 Re: SDP

Post by moke_31 »

johntra wrote:
VjecitiStudent wrote:
Policijska provjera nije nikakav jebeni evropski standard, TAKVO NEŠTO JEDNOSTAVNO NE POSTOJI u EU, a to je suštinski problem zakona.
pa koga ćemo onda slati da provjerava takve stvari, jer takve podatke mora imati iole smislenija država...trgovačke putnike, volontere crvenog krsta? koga?
Paša znam da moraš nekako dnevnicu ubiti ali bezze se trudiš i smaraš nas. Bradarić se maloprije isprosipo a ti misliš da si bolji od njega... :run:
mefistofilis

#33227 Re: SDP

Post by mefistofilis »

johntra wrote:Bitno da se zakonom mora stati drugim zloupotrebama u kraj, a to su, prije svega, kriminalne radnje, jer kriminalci ovakve rupe u zakonu jako fino koriste...što se tiče Suljagića, meni je odvratno slušati da kad nema argumenata da samo spominje krv, Srebrenicu i svoje lične žrtve, isto kao da nigdje drugo rata ni pokolja nije bilo...isto kao da su na Sarajevo čitav rat padale banane, a ne granate...nema to veze sa ovom temom, ali nije mu to prvi put...
VjecitiStudent wrote: Lagao je o tome kako je ovo 'evropski zakon', i da je njegovo usvajanje nekakav uslov za naše članstvo.Laž, od prvog do zadnjeg slova.
nije uslov za članstvo, ali se mora uskladiti sa evropskim standardima...ni hrvatski zakon nije bio evropski, pa sada jeste, jer je usklađen sa njihovim zahtjevima...evropski zakoni traže obje prijave, i boravište i prebivalište...
i tebi bih postavio isto pitanje kao i stilisti/ici...

takoder mi se cini da nisi "uspio vidjeti" argumente koje Suljagic iznosi.
jedno je zakon u teoriji a drugo u praksi.
pogotovo kad su u pitanju ljudi (policiijski organi i vlast u genocidnoj tvorevini generalno) za koje se zna sta su radili.

Suljagic jeste onako impulsivan lik i mnogima moze izgledati odbojno, kao sto je i meni izgledao kad sam ga prvi put vidio (svjedocio njegovom ispadu) (vjerovatno moze dobiti i neku dijagnozu specijaliste :-D ), ali iz licnog iskustva znam da je covjek ekstremno pravican i cak i pretjerano osjetljiv cak i na najmanje nepravde
johntra

#33228 Re: SDP

Post by johntra »

de balzac wrote:
A zašto da provjerava? Čovjek ti kaže nigdje u EU to nije praksa, i to je tako. Provjeravaju se sumnjivci, lopovi, oni koji se ogluše o zakon i sl. Zašto bi se normalni građani provjeravali?
normalno da nije u pravu, jer je to u EU urađeno odavno, a spiskovi se samo vremenom nadopunjuju ulaskom novih članica u EU, pa je i Hrvatska morala uraditi ovo što mi trebamo...ili ti misliš da više miliona ljudi u EU, koji nisu vezani za mjesto prebivališta, nemaju upisano mjesto boravišta i rade u drugim državama samo na osnovu podataka o prebivalištu? nemojte biti smiješni...
johntra

#33229 Re: SDP

Post by johntra »

moke_31 wrote:
Paša znam da moraš nekako dnevnicu ubiti ali bezze se trudiš i smaraš nas. Bradarić se maloprije isprosipo a ti misliš da si bolji od njega... :run:
paša, idi heklaj, bolje ti ide...
Styling

#33230 Re: SDP

Post by Styling »

video wrote:
atorniji putnik wrote:
Styling wrote:
Jedna je stvar sto mi to sve emotivno posmatramo i sto bismo najvise voljeli da RS nestane, a druga je stvar pravne i prakticne prirode. Ovim zakonom se zeli sprijeciti vjestacki glasacki inzinjening, da se ne desi da opet stanovnistvo u Srebrenici pred izbore preko noci poraste za par hiljada. Jer masa izbjeglica iz Srebrenice zivii radi u okolini Sarajeva (ili Tuzle, recimo), a kada treba glasati svi se masovno prijavljuju u Srebrenicu. Sto, realno gledajuci, nije u redu. Ovim se ne sprijecava samo zloupotreba u RS-u nego i u FBiH, da bi se sprijecilo da Srbi koji su ostisli iz FBiH i zive u RS-u pred izbore prijavljuju na adrese u Federaciji i tu da glasaju. Ne treba ovaj zakon posmatrati jednostrano, primjenjivace se kako u RS-u tako i u Federaciji. Onaj ko ima kucu i ko zivi u svojoj kuci, taj nema cega da se boji.
u kojem svijetu ti zivis???!!! :-) :-)

...... tacnije, u kojoj si ti drzavi zivjela proteklih 25 godina :?
Da li ti je poznato sta se ovdje u to vrijeme dogadjalo il imas amneziju :?

Samo da znas ti i takva ko ti - JEDNOM JE BAKA ISLA U DRENJKE I SIPURKE !!!
Bosnjo je izgubio merhamet i ne ceka vise ko janje pred klanje ;-)
Ja sam sa Venere... Cuj, gdje zivim?...Ja u ovoj drzavi zivim otkako sam se rodila, rat provela u Sarajevu itd.
Moras razmisljati hladne glave a ne srcem. Ne mozemo vuci stalno na svoju stranu. Moraju se postizati dogovori i kompromisi. Ako nisi spreman da se dogovaras onda se nemoj upustati u bilo kakve razgovore jer nikada neces postici zeljeni rezultat. Na taj nacin ce drustvo i drzava samo stagnirati.
Lakat Jebić

#33231 Re: SDP

Post by Lakat Jebić »

eto vas ko simic, jos nas uporedite sa austrijom samo :-)

dobro suljagic rece, ubij, popali pa pricaj o komunalnim temama
weredsf

#33232 Re: SDP

Post by weredsf »

Ja sam sa Venere... Cuj, gdje zivim?...Ja u ovoj drzavi zivim otkako sam se rodila, rat provela u Sarajevu itd.
Moras razmisljati hladne glave a ne srcem. Ne mozemo vuci stalno na svoju stranu. Moraju se postizati dogovori i kompromisi. Ako nisi spreman da se dogovaras onda se nemoj upustati u bilo kakve razgovore jer nikada neces postici zeljeni rezultat. Na taj nacin ce drustvo i drzava samo stagnirati.
Partizanko izgubila si politicki ali i svjetovni kompas odavno cim imas trunke dotojanstva da branis ove postupke nakon izjava onih jadnih povratnika u vecerasnjoj emisiji.
Kakav ti kompromis postizez za ljude koji su protiv toga, malo zdrave logike nije na odmet???
mefistofilis

#33233 Re: SDP

Post by mefistofilis »

kad se to u zadnjih nekoliko godina vuklo na "nasu" stranu, kojim zakonom.
uvijek se kabadahijama povladivalo zarad sitnih interesa (pozicije vanjskog ministra) i to je zalosno. i SDA krivim isto koliko i SDP da se razumijemo jer je i klempo uvijek poklapao usima pred cobanom dodom
johntra

#33234 Re: SDP

Post by johntra »

atorniji putnik wrote:

pogotovo kad su u pitanju ljudi (policiijski organi i vlast u genocidnoj tvorevini generalno) za koje se zna sta su radili.

Suljagic jeste onako impulsivan lik i mnogima moze izgledati odbojno, kao sto je i meni izgledao kad sam ga prvi put vidio (svjedocio njegovom ispadu) (vjerovatno moze dobiti i neku dijagnozu specijaliste :-D ), ali iz licnog iskustva znam da je covjek ekstremno pravican i cak i pretjerano osjetljiv cak i na najmanje nepravde
koje pitanje? primam li dnevnicu? ne primam, ne sekiraj se...ja ne mogu njegove argumente nikako gledati drugačije, jer znam kakav je i ko je...i znam kako je došao dovde gdje je došao...ali, ne brini se, i dalje ne primam dnevnicu... ;-)
dormeo

#33235 Re: SDP

Post by dormeo »

SDP je većeras nakon nastupa ovog Bradarica ili kako vec definitivno propao što se tiče sljedećih izbora. Meni nije jasno samo da li je ovaj likonja nadrogiran ili mu je dodik platio da progura zakon kojeg RS jedva ceka da bi dobila pravni osnov za uklanjanje nesrba. JEL VI IZ SDP-a FAKAT NE KONTATE O CEMU JE RIJEC ILI JE GALAMDZIJA IZDAO DEKRET DA SE ZAKON USVOJI BEZ OBZIRA NA SVE?
Styling

#33236 Re: SDP

Post by Styling »

weredsf wrote:
Partizanko izgubila si politicki ali i svjetovni kompas odavno cim imas trunke dotojanstva da branis ove postupke nakon izjava onih jadnih povratnika u vecerasnjoj emisiji.
Kakav ti kompromis postizez za ljude koji su protiv toga, malo zdrave logike nije na odmet???
Druze, ovako kako sam ti rekla svijet funkcionise, a drugo je sta bismo ti i ja privatno htjeli da se desi. To su dvije razlicite stvari. Drugo, vec sam rekla, SDA zeli da ima priliku svaki put pred izbore da digne Srebrenicane, Kozarcane i ine da pred izbore idu da se prijavljuju u mjestima iz kojih su izbjegli ili su protjerani kako bi glasali bez obaveze da tamo moraju zivjeti. Ovim zakonom to vise nece moci jer u tom slucaju bi se morali zvanicno prijavljivati na stvarnim adresama na kojima zive, sa validnim papirima, a ne na fiktivnim kao i do sada. To se vise nece desavati jer sve one izbjeglice koje su dosle u Federaciju i ovdje solidno zive niko ne moze puskom natjerati da se vrate.
Styling

#33237 Re: SDP

Post by Styling »

dormeo wrote:SDP je većeras nakon nastupa ovog Bradarica ili kako vec definitivno propao što se tiče sljedećih izbora. Meni nije jasno samo da li je ovaj likonja nadrogiran ili mu je dodik platio da progura zakon kojeg RS jedva ceka da bi dobila pravni osnov za uklanjanje nesrba. JEL VI IZ SDP-a FAKAT NE KONTATE O CEMU JE RIJEC ILI JE GALAMDZIJA IZDAO DEKRET DA SE ZAKON USVOJI BEZ OBZIRA NA SVE?
Ne, nego ti ne kontas. Kako ce ukloniti nesrbe ako ljudi zive u svojim kucama? I bez potrebe je da dalje raspravljamo i da se ubjedjujemo kada imamo dijametralno suprotne stavove.
A, vidjeces, da ce ovaj zakon biti usvojen vrlo brzo.
mefistofilis

#33238 Re: SDP

Post by mefistofilis »

johntra wrote:
atorniji putnik wrote:

koje pitanje? primam li dnevnicu? ne primam, ne sekiraj se...ja ne mogu njegove argumente nikako gledati drugačije, jer znam kakav je i ko je...i znam kako je došao dovde gdje je došao...ali, ne brini se, i dalje ne primam dnevnicu... ;-)
Ne.
nego, i ti kao da ne zivis tu gdje zivis.
nije mi jasno kako ne shvatate da se ovdje ne prica o zakonu kojeg treba da se pridrzavaju tamo neke svabe/danci i sta ja znam, vec ljudi/institucije za koje se zna sta su radili/le.
i mislim da je svima jasno na koji ce se nacin ovaj zakon primjenjivati i to Suljagic sasvim jasno i nepobitno argumentira
mefistofilis

#33239 Re: SDP

Post by mefistofilis »

Styling wrote:
dormeo wrote:SDP je većeras nakon nastupa ovog Bradarica ili kako vec definitivno propao što se tiče sljedećih izbora. Meni nije jasno samo da li je ovaj likonja nadrogiran ili mu je dodik platio da progura zakon kojeg RS jedva ceka da bi dobila pravni osnov za uklanjanje nesrba. JEL VI IZ SDP-a FAKAT NE KONTATE O CEMU JE RIJEC ILI JE GALAMDZIJA IZDAO DEKRET DA SE ZAKON USVOJI BEZ OBZIRA NA SVE?
Ne, nego ti ne kontas. Kako ce ukloniti nesrbe ako ljudi zive u svojim kucama? I bez potrebe je da dalje raspravljamo i da se ubjedjujemo kada imamo dijametralno suprotne stavove.
Jer jednom kad se prijavis na odredzeno mjesto prebivalista, isto nikad ni u jednom trenutku ne smijes napustiti, bez obzira sto nemas od cega jesti :-)
dormeo

#33240 Re: SDP

Post by dormeo »

Styling wrote:
Hajd sad svegati sa ljudske osnove reci: Zar te nije stid bilo sta pricat nakon dokumentovanih izjava povratnika koje je policija vec legitimisala, poslala na sud i uvalila u nove troskove? I to policija koja je osudjena za genocid. Zar te nije stid nakon apela hrvatskih udruga povratnika u Posavinu. Na stranu idolopoklonstvo ka zlatku, sdp-u, picki materini i td. Zar te nije stid same sebe? Nekad je bolje sutit, zato suti svega ti.
johntra

#33241 Re: SDP

Post by johntra »

atorniji putnik wrote:
Ne.
nije mi jasno kako ne shvatate da se ovdje ne prica o zakonu kojeg treba da se pridrzavaju tamo neke svabe/danci i sta ja znam, vec ljudi/institucije za koje se zna sta su radili/le.
i mislim da je svima jasno na koji ce se nacin ovaj zakon primjenjivati i to Suljagic sasvim jasno i nepobitno argumentira
ja za tebe imam jedno kontrapitanje, koje je možda uzrok svemu...ko je dozvolio da se ikada naprave ti ljudi i institucije, koje će, možda, proganjati bošnjake po RS-u? SDP, Zlatko? zašto se računi koji su ispotavljeni prije skoro 20 godina, pripisuju samo jednoj strani, a pritom se za tih 20 i kusur godina nije ništa radilo na STVARNOM povratku u RS, jer je bilo bolje praviti bazu za glasove u FBiH, nego boriti se za pravi povratak...Suljagić je ovdje samo jedan mali pijun i ti si vrlo dobro svjestan toga...
johntra

#33242 Re: SDP

Post by johntra »

atorniji putnik wrote:
Jer jednom kad se prijavis na odredzeno mjesto prebivalista, isto nikad ni u jednom trenutku ne smijes napustiti, bez obzira sto nemas od cega jesti :-)
pa čemu onda služi prijava o boravištu? ko ti može oduzeti imovinu ako tu ne živiš? marsovci?
rokan

#33243 Re: SDP

Post by rokan »

Styling wrote:
weredsf wrote:
Druze, ovako kako sam ti rekla svijet funkcionise, a drugo je sta bismo ti i ja privatno htjeli da se desi. To su dvije razlicite stvari. Drugo, vec sam rekla, SDA zeli da ima priliku svaki put pred izbore da digne Srebrenicane, Kozarcane i ine da pred izbore idu da se prijavljuju u mjestima iz kojih su izbjegli ili su protjerani kako bi glasali bez obaveze da tamo moraju zivjeti. Ovim zakonom to vise nece moci jer u tom slucaju bi se morali zvanicno prijavljivati na stvarnim adresama na kojima zive, sa validnim papirima, a ne na fiktivnim kao i do sada. To se vise nece desavati jer sve one izbjeglice koje su dosle u Federaciju i ovdje solidno zive niko ne moze puskom natjerati da se vrate.
:thumbup: prvi put da se u necemu slozim sa tobom.
rokan

#33244 Re: SDP

Post by rokan »

Styling wrote:
weredsf wrote:
:thumbup: prvi put da se u necemu slozim sa tobom.
Styling

#33245 Re: SDP

Post by Styling »

atorniji putnik wrote:
Styling wrote:
Ako imas kucu ili stan, imas ZK izvadak da si vlasnik ili ugovor o najmu, prijavis se na toj adresi i niko ti nista ne moze. Mozes zivjeti kod rodjaka ili prijatelja ako su oni dali saglasnost da kod njih zivih i onda vadis licnu kartu na toj adresi. U tom slucaju, policija moze doci da provjeri da li ti stvarno tu zivis, pogotovo ako ostvarujes neke beneficije od drzave. Ako te nema odredjeno vrijeme, mogu povuci pitanje tvog boravka. Intenzivne provjere nisu moguce jer drzava nema kapacitet da provjere radi svaki mjesec. I, koliko uopste ima ljudi koji bi zivjeli kod nekoga ko im nije bliska rodbina (roditelji, djeca..itd).
ušće

#33246 Re: SDP

Post by ušće »

@Styling
. Ovim zakonom to vise nece moci jer u tom slucaju bi se morali zvanicno prijavljivati na stvarnim adresama na kojima zive, sa validnim papirima, a ne na fiktivnim kao i do sada. To se vise nece desavati jer sve one izbjeglice koje su dosle u Federaciju i ovdje solidno zive niko ne moze puskom natjerati da se vrate.
Pratim tvoje kometare već neko vrijeme i kako protiče koji dan sve su bezobrazniji i bezobrazniji ...za večeras bi teh zamolio da objasniš tačno ovaj citirani navod od riječi do riječi bez komunističko-staljinističke demagogije ...
mefistofilis

#33247 Re: SDP

Post by mefistofilis »

johntra wrote:
atorniji putnik wrote:
Ne.
ja za tebe imam jedno kontrapitanje, koje je možda uzrok svemu...ko je dozvolio da se ikada naprave ti ljudi i institucije, koje će, možda, proganjati bošnjake po RS-u? SDP, Zlatko? zašto se računi koji su ispotavljeni prije skoro 20 godina, pripisuju samo jednoj strani, a pritom se za tih 20 i kusur godina nije ništa radilo na STVARNOM povratku u RS, jer je bilo bolje praviti bazu za glasove u FBiH, nego boriti se za pravi povratak...Suljagić je ovdje samo jedan mali pijun i ti si vrlo dobro svjestan toga...
i sam sam u jednom od prethodnih postova rekao da SDA krivim isto koliko i SDP. a i stylingicom se slazem kad kaze da SDA ustvari samo gleda kako da iskoristi te jadne ljude koji ce otici u Srebrenicu da glasaju.

a ne bih se slozio da je Suljagic samo pijun jer on ipak ukazuje na neke stvari i bori se na kakav-takav nacin.
ali isto tako smatram da niko osim genocidasa nema nikakvog ni razloga a pogotovu osnova da brani ovaj zakon
Corto Maltese

#33248 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

atorniji putnik wrote:Ne.
Ustavni sud je upravo zbog neodrživosti tog argumenta i odbio apelaciju. Zakon se ne može oboriti na osnovu nečije pretpostavke da će biti loše primjenjivan. Također je potvrđeno da u tekstu zakona ne postoje diskriminatorske odredbe prema bilo kojoj populaciji. Zakonodavna vlast zakone donosi, sudska ih tumači, a izvršna izvršava, i to je kraj priče.
Ukoliko se budu, tokom primjene zakona, dešavale nepravilnosti u radu izvršne vlasti, problem treba rješavati na tom nivou.
ušće

#33249 Re: SDP

Post by ušće »

Styling wrote:
Ako imas kucu ili stan, imas ZK izvadak da si vlasnik ili ugovor o najmu, prijavis se na toj adresi i niko ti nista ne moze. Mozes zivjeti kod rodjaka ili prijatelja ako su oni dali saglasnost da kod njih zivih i onda vadis licnu kartu na toj adresi. U tom slucaju, policija moze doci da provjeri da li ti stvarno tu zivis, pogotovo ako ostvarujes neke beneficije od drzave. Ako te nema odredjeno vrijeme, mogu povuci pitanje tvog boravka. Intenzivne provjere nisu moguce jer drzava nema kapacitet da provjere radi svaki mjesec. I, koliko uopste ima ljudi koji bi zivjeli kod nekoga ko im nije bliska rodbina (roditelji, djeca..itd).

Kuču mi zapalili i sa njim oca majku brata sestru nemam para da napravim drugu a ti bi da mi zabraniš da zgarište zovem svojim ....
Styling

#33250 Re: SDP

Post by Styling »

dormeo wrote:
Styling wrote:
Hajd sad svegati sa ljudske osnove reci: Zar te nije stid bilo sta pricat nakon dokumentovanih izjava povratnika koje je policija vec legitimisala, poslala na sud i uvalila u nove troskove? I to policija koja je osudjena za genocid. Zar te nije stid nakon apela hrvatskih udruga povratnika u Posavinu. Na stranu idolopoklonstvo ka zlatku, sdp-u, picki materini i td. Zar te nije stid same sebe? Nekad je bolje sutit, zato suti svega ti.
Zar tebe nije stid s nekim razgovarati na ovaj nacin i na ovom nivou?
Post Reply