Imala je raja problema sa zvukom na HBO kanalima zbog Dolby Digital , ali ne sjecam se da je neko spominjao BBC Earth HD , upravo gledam taj kanal preko D2 V2.0 resivera i ne krci nista.Emx wrote:Zvuk krči kao da je pojačan na 120%. Mislim da je neko spominjao već taj problem sa BBC Earth, HD verzijom
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#33226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#33227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogu potvrditi da je sve ok sa zvukom, sad sam testirao kanal putem DVB-C mreže i resivera D3 v2.0 (4682DVB) i PDS3 (PDS3121).Benq wrote:Imala je raja problema sa zvukom na HBO kanalima zbog Dolby Digital , ali ne sjecam se da je neko spominjao BBC Earth HD , upravo gledam taj kanal preko D2 V2.0 resivera i ne krci nista.Emx wrote:Zvuk krči kao da je pojačan na 120%. Mislim da je neko spominjao već taj problem sa BBC Earth, HD verzijom
Kanal sam testirao u okviru originalne digitalne ponude u Sarajevu.
Moguće je da se javljaju problemi na određenim modelima televizora.
Ja sam testirao na modelima Philips 43PUT4900/12 i LG 32LD465.
Last edited by crnivrag on 13/06/2016 00:19, edited 1 time in total.
-
Emx
#33228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je Cisco D3 (PDS3121). Samo ovaj kanal zeza. Inace signal perfektan
- Benq
#33229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidim da si korisnik akvizirane kompanije HS kao i ja, tako da bi trebalo biti sve ok i kod tebe sa tim kanalom. @crnivrag je provjerio na Telemachu i sve je ok , ja provjerio na HS-u i takodje sve kako treba.Emx wrote:Kod mene je Cisco D3 (PDS3121). Samo ovaj kanal zeza. Inace signal perfektan
Od kada imas taj problem ? Jesi li testirao Face HD i N1 HD posto su na istoj frekvenciji sa Earth HD kanalom ?
-
Emx
#33230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam problem otkad sam priključio ovaj receiver (prije 7 dana), N1, Face HD kao i svi ostali kanali rade super. Neko privremeno rješenje je smanjiti zvuk na 40% na D3 a pojačati na televiziji. 
- Benq
#33231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li pokusavao sa vracanjem resivera na fabricke postavke ?Emx wrote:Imam problem otkad sam priključio ovaj receiver (prije 7 dana), N1, Face HD kao i svi ostali kanali rade super. Neko privremeno rješenje je smanjiti zvuk na 40% na D3 a pojačati na televiziji.
Samo budi svjestan da se u tom slucaju raspored kanala vraca na default postavke , ako si pravio svoju listu sve ce se ponistiti.
Last edited by Benq on 13/06/2016 00:36, edited 1 time in total.
-
kakabanja213
#33232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za trenutni sadrzaj vjerovatno i nema ali za buduci sigurno ima. Ali to nije tema ove emisije. Tema ove emisije je zasto Telemach negdje pusti a negdje zacrni program. Naravno ovaj iz Telemacha se pravi da ne postoje postovi o toj temi.smartXL wrote:Ama nema stetu za trenutni sadrzaj. Cijena oglasavanja je fiksna. Ne govorim o drugim emisijama nego iskljucivo za EP. Kolko vidimo kvota reklama im je zadovoljena, ne fali im oglasivaca. Neces ti platit reklamu, ima neko drugi kome treba prostora. I taj ko se oglasava on nema uvida ko gleda sadrzaj a ko ne, moze ic hipotetski, ali ne moze znat tacan broj.kakabanja213 wrote:Naravno da ima stetu cim ne moze racunati na prodaju firmama koje zele da imaju EPP u jednom dijelu BIH.
Hrvati iz BiH imaju svoj javni servis a to je BHTV. Isto kao sto je moj ili tvoj.
-
Xeox2
#33233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidim da se u postavkama za zvuk na D3 resiveru nalazi opcija stereo i dolby digital, kakva je razlika između ove dvije opcije i koja je bolja?
-
badmir
#33234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ovdje link za sve frekvencije i kanale za Sarajevo:
https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
Inače frekvencija za sve Sport Klub kanale u HD rezoluciji je: 618000 Mhz, symbol rate: 6956 K/s i modulacija: 256QAM.[/quote]
Hvala vraze legendo
https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
Inače frekvencija za sve Sport Klub kanale u HD rezoluciji je: 618000 Mhz, symbol rate: 6956 K/s i modulacija: 256QAM.[/quote]
Hvala vraze legendo
-
kakavdanakneiskustvu
#33235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakabanja213 wrote:Naravno da ima stetu cim ne moze racunati na prodaju firmama koje zele da imaju EPP u jednom dijelu BIH.smartXL wrote:Ja govorim da BHRT zbog toga nema stetu u pogledu oglasavanja. A hrvatim gdje su vecina pusten je HRT2 jer godinama traze svoj javni servis a ovi im ne daju, i da bi se usutili, rijesili su na ovaj nacin.kakaljin wrote:Ako je tako zašto sve tv kuće ne prenose englesku ligu ili spansku ligu u BIH. Već ih prenosi samo sport klub. Jer tvrdis da nema veze što hrt u BIH nije zatamnjen za vrijeme eura u određenim dijelovima kada jedini prava da euro prikazuje na teritoriju BIH JE BHRT.
Opet s druge strane poredis neuporedivo. SK zivi od toga da svoj sadrzaj proda nekom provajderu, da vrati ulozeni i zaradi. Njima je marketing isti jer imaju ekskluzivni sadrzaj i nema uticaj na cijenu oglasavanja u BiH u ovisnosti od broja gledalaca. Nemoj brkat pojmove
Hrvati iz BiH imaju svoj javni servis a to je BHTV. Isto kao sto je moj ili tvoj.
- crnivrag
#33236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dolby Digital je poseban format zvuka koji se trenutno emitira samo na HBO kanalima i na kanalu Discovery Turbo Xtra HD.Xeox2 wrote:Vidim da se u postavkama za zvuk na D3 resiveru nalazi opcija stereo i dolby digital, kakva je razlika između ove dvije opcije i koja je bolja?
Razlika je u tome što se stereo zvuk emitira na 2 kanala (lijevi i desni), a Dolby Digital je zvuk koji se prostire na 5 kanala.
Naravno da ti nećeš osjetiti razliku ako imaš samo lijevi i desni zvučnik na TV-u, međutim ako spojiš neki surround audio uređaj, onda ćeš dobiti zvuk iz 5 različitih zvučnika.
- crnivrag
#33237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Inbox Vam je prepun, pa se korisničke privatne poruke ne mogu isporučiti od četvrtka.Telemach wrote:
Molim Vas da to provjerite.
- Dupli_skalp
#33238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
samo da kažem da još nisam dobio novu brzinu (duo net paket), stari korisnik (otkad postoji telemach u sarajevu), podatke imate od ranije, ako treba dostavit ću iznova.
samo da kažem da još nisam dobio novu brzinu (duo net paket), stari korisnik (otkad postoji telemach u sarajevu), podatke imate od ranije, ako treba dostavit ću iznova.
- Radar71
#33239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi jedini.eyesburn wrote:@Telemach
- Benq
#33240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Brzine se pustaju fazno , tako da Telemach ne moze tu nesto posebno uciniti ako brzina nije pustena u sistemu.eyesburn wrote:@Telemach
- Dupli_skalp
#33241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
možda mi je promaklo, ali zar nije rečeno fazno do 15.06. da ćemo svi dobiti nove brzine?Benq wrote:Brzine se pustaju fazno , tako da Telemach ne moze tu nesto posebno uciniti ako brzina nije pustena u sistemu.eyesburn wrote:@Telemach
- avaks
#33242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Još šaraju sa ovim brzinama izgleda:

Last edited by avaks on 13/06/2016 09:14, edited 1 time in total.
- Tiger 033
#33243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OLX drugovi http://www.olx.ba/satelitska-oprema/14/1780 pa nek' materi zatamnjujukakavdanakneiskustvu wrote:zalosno ali je takodječak sa šibicama wrote:Zatamnis HRT u Sarajevu, par glasova pitanja, uglavnom svi slegnu ramenima.
Zatamnis HRT u Mostaru, propada ti firma i mozes kljuc u bravu.
Prosto ko pasulj, kome nije jasno, neka si kupi bojice.
- hemed
#33244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da mogu gledati bht tvsa ftv i jos neke kanale na satelitu,tacno bi iskljucio i telemach i sve,ali opet mi se ne isplati morao bi davati 20km za internet pa me to dodje skuplje, meni da nije amiko hd resivera i CS IPTV, morao bi uzeti sve najvece pakete na telemachu koji i nisu jeftini,a ja hbo cinemax i te fazone gledam preko satelita i cs, takodjer i areneTiger 033 wrote:OLX drugovi http://www.olx.ba/satelitska-oprema/14/1780 pa nek' materi zatamnjujukakavdanakneiskustvu wrote:zalosno ali je takodječak sa šibicama wrote:Zatamnis HRT u Sarajevu, par glasova pitanja, uglavnom svi slegnu ramenima.
Zatamnis HRT u Mostaru, propada ti firma i mozes kljuc u bravu.
Prosto ko pasulj, kome nije jasno, neka si kupi bojice.ja na MMDS-u mrlje gledam na BHT-u kad je utakmica, EPG na pola kanala NE radi a UREDNO PLACAJ pretplatu...jbt placam BHT NE gledam, placam Telemach nedaju mi da gledam ono sto placam
sta hocete vise u PM
![]()
![]()
- hemed
#33245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas 
- cenecimoveocino
#33246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A šta imaš preko CS-a?hemed wrote:steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas
Moji su nekad prije 5-6 godina dosta uložili u satelitsku opremu gore na vikendici.Imam i sad antenu sa motorićem za mjenjanje satelita,i neki resiver nesjećam se al uglavnom SD i znam da sam kupio čak RS 232 žensko-ženski da spojim da pokušam CS preko mobilnig neta i laptopa al nije išlo.Kasnije uzeli TotalTV i sad je došao Telemach sa infrastrukturom.
Znam da ima dosta onih satelita,i kako danas hoda CS,koji provajderi su dostupni?
- Benq
#33247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Receno je na forumu ali nista zvanicno , to su uglavnom bile price medju rajom.eyesburn wrote: možda mi je promaklo, ali zar nije rečeno fazno do 15.06. da ćemo svi dobiti nove brzine?
- hemed
#33248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
danas se ne koristi to kablo, kupis hd resiver amiko 8150 taj je kod mene, prikljucis ga preko ethernet kabla na ruter, prebacis preko stika cs liniju ubacis u amiko i preskeniras i tjt, a sto se tice provajdera na 16E imas max tv znaci sve kanale koji su u max tv otkljucas preko cs linije,i neke kanale sa VIP tv,na vipu su ti hbo i cinemax, a na max tv imas arene,sport klubove,cinestar action i cinestar obicni, i jos ima kanala tipa nacionalna geografija, discovery i tako to, evo ovdje cu ti poslati stranicu pa pogledaj sta sve imacenecimoveocino wrote:A šta imaš preko CS-a?hemed wrote:steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas
Moji su nekad prije 5-6 godina dosta uložili u satelitsku opremu gore na vikendici.Imam i sad antenu sa motorićem za mjenjanje satelita,i neki resiver nesjećam se al uglavnom SD i znam da sam kupio čak RS 232 žensko-ženski da spojim da pokušam CS preko mobilnig neta i laptopa al nije išlo.Kasnije uzeli TotalTV i sad je došao Telemach sa infrastrukturom.
Znam da ima dosta onih satelita,i kako danas hoda CS,koji provajderi su dostupni?
http://en.kingofsat.net/pack-maxtv.php sve ove kanale otkljucas preko cs linije to ti je sa max tv
-
dječak sa šibicama
#33249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A u sustini i nema razloga da se nastavlja ta prica oko zatamnjivanja, BHT ima prijenos u HD formatu, sta ti vise treba.
HRT HD ne mozes gledati sve i da hoces, a ovaj obicni HRT ionako nam puste emisije izmedju utakmica, to bar zasad koliko sam primjetio ne zatamnjju, pa kome se gleda neka gleda.
HRT HD ne mozes gledati sve i da hoces, a ovaj obicni HRT ionako nam puste emisije izmedju utakmica, to bar zasad koliko sam primjetio ne zatamnjju, pa kome se gleda neka gleda.
-
l33t
#33250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Telemaše je li se može dobiti zamjenski d3 daljinski, ovaj vec dugo koristimo, slabo hvata bez obzira na baterije. Hvala