FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

lua

#33201 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Da je šta novo, šta divlje! Tipa Pepe vs. Suki :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#33202 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

lua wrote:
Tomahawk11 wrote:
Meni se prije cini da je obrnuto bilo. Slika je Messija - Djevice Marije i C.Ronalda - zloce. Prava istina je negdje na sredini. Ima C.R. svojih momenata koji nisu za pohvaliti, ali nije toliko losh koliko se pumpa po medijima. A i Messi nije toliki mesija kojim ga se predstavlja. Ja ne mogu zaboraviti ono zaobilazenje djeteta koje mu je pruzilo ruku na SP. Ono je izgledalo bezdusno :(
Nakon nekih stvari koje su se izdesavale, doslo je do zamjena teza. I odmah vecina nije istina. Kad su novinari furali tu pricu o C.R., sve je bilo istina 8-) . Vaki je, naki je. Stvar je zapravo subjektivnog pogleda.
Ja sam već par puta napomenula da mene ustvari boli briga kakvi su ljudi ti igrači, sve dok igraju dobro za ekipu koju gotivim. A to što Messi prođe kraj neke djece i to, mene fakat ne zanima. Isto tako me ne zanima da li C. Ronaldo podržava Palestinu ili Izrael. Inače je malo previše priče oko nogometaša, i jasno je da je tako, to su ipak milioneri, milijarderi, kojivećvrag. Za mene su to, et', igrači. I ono što je na terenu meni je važnije od onog što se po novinama piše. :D

S tim da moram napomenuti, iako ću se možda linču izložiti, da se čak ni na Ibrahimovića nisam "ibretila", jer nije došao onom djetetu u posjetu, itd. itd. itd.

Niko od njih nema u opisu posla stavku da bude dobar čovjek, vjernik, humanitarac i ljudina. Njihov zadatak je igrati lopte. Ništa više. Zato se ne uzrujavam ni oko čega osim oko individualnih i timskih stvari u fudbalu. Nije španska serija i neću ni da fudbal gledam tako, fakat.
:thumbup: posteno!
Vertig0

#33203 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Tomahawk mislim da si upravu. Prije se Ronaldo blatio najvise zog svoje bahatosti, a Messi se predstavljao kao neko nevinasce. Sad je obrnuta prica. Ali kao sto kazes istina je negdje na sredini. I jedan i drugi imaju svojim bubica, sto je i normalno ipak su samo ljudi. Jos kad se uzme u obzir da se ama bas svaki njihov korak/potez gleda kroz lupu...
5 0 5

#33204 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Cuj problem i frizura? To je ono bas mahalska.
Kako se Ronaldo brine za svoj negativni glas? Sta radi? Proslava golova? Van terena nesto radi? Konkretno?
Velis gay populacija i tinejdzerke? Moze li im on to zabraniti? Ne vidim sto je to negativno.
Isto tako ne mislim da radi neke stvari da bi pokazao da je dobar (donacije, pomoc i sl.), nego sto tako osjeca. Vjerujem da je tesko prihvatiti da je to C.R., jer su ti isti novinari koji sad pretjeruju s Messijem napravili sablon sliku o C.R. koja je negativna u startu.
O toj nekoj prici uzvisenosti nekog igraca ne bih, to je tvoj cisto subjektivan stav (malo previse arogantan, ali tako je kako je).
Nema ti ga sta biti zao, osvojio covjek LP prosle sezone, proglasen najboljim igracem, zali ga kad ne bude tu gdje jeste 8-)
A buraz. Ja sam sve precizno napisao. A ti si napravio miš meš od toga da bi potvrdio neki svoj point. Ništa ja loše nisam napisao o njemu. Poštujem ga kao fudbalera. Što se tiče njegovog PR-a, on je 100% kontrolisan. Ali i Messijev isto tako. S kim ce se slikati, koja će ga kamera snimiti, kome će donaciju uplatiti, kakvu će majcu obući, koju će konzervu popiti. Sve. Tako da o tome nema smisla pričati. A eto, spomenuo sam situaciju kada je opalio ćušku onom golmanu. To "balon d or" ne radi. Bar ja mislim da ne bi trebao uraditi. Ali on si to može dozvoliti. Ima takvih slučajeva koliko hoćeš. I to što ga voli homo populacija je isto pozitivno. Trebaš odvojiti pozitivno od negativnog mišljenja, pa onda komentariši.

Usput, on the record. Messi meni nije jedan od 5 najdražih barcelonih fudbalera. Čak mi nije ni najdraži argentinski fudbaler.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33205 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Cuj problem i frizura? To je ono bas mahalska.
Kako se Ronaldo brine za svoj negativni glas? Sta radi? Proslava golova? Van terena nesto radi? Konkretno?
Velis gay populacija i tinejdzerke? Moze li im on to zabraniti? Ne vidim sto je to negativno.
Isto tako ne mislim da radi neke stvari da bi pokazao da je dobar (donacije, pomoc i sl.), nego sto tako osjeca. Vjerujem da je tesko prihvatiti da je to C.R., jer su ti isti novinari koji sad pretjeruju s Messijem napravili sablon sliku o C.R. koja je negativna u startu.
O toj nekoj prici uzvisenosti nekog igraca ne bih, to je tvoj cisto subjektivan stav (malo previse arogantan, ali tako je kako je).
Nema ti ga sta biti zao, osvojio covjek LP prosle sezone, proglasen najboljim igracem, zali ga kad ne bude tu gdje jeste 8-)
A buraz. Ja sam sve precizno napisao. A ti si napravio miš meš od toga da bi potvrdio neki svoj point. Ništa ja loše nisam napisao o njemu. Poštujem ga kao fudbalera. Što se tiče njegovog PR-a, on je 100% kontrolisan. Ali i Messijev isto tako. S kim ce se slikati, koja će ga kamera snimiti, kome će donaciju uplatiti, kakvu će majcu obući, koju će konzervu popiti. Sve. Tako da o tome nema smisla pričati. A eto, spomenuo sam situaciju kada je opalio ćušku onom golmanu. To "balon d or" ne radi. Bar ja mislim da ne bi trebao uraditi. Ali on si to može dozvoliti. Ima takvih slučajeva koliko hoćeš. I to što ga voli homo populacija je isto pozitivno. Trebaš odvojiti pozitivno od negativnog mišljenja, pa onda komentariši.

Usput, on the record. Messi meni nije jedan od 5 najdražih barcelonih fudbalera. Čak mi nije ni najdraži argentinski fudbaler.
Nemoj zayebavati. Ovo za gay populaciju. Znam da je cesto prije bila sprdnja sa C.R. o tom pitanju.
Nebitno. I po tom i ostalim pitanjima. Nisi ni ti skontao poentu. Rekao sam vec, stvar je subjektivnog pogleda.
Mogu se i ja praviti budala, pa reci da Messi pojma nema o fudbalu i sl., ali znamo da nije tako. Isto kao sto i ti istices pozitivne stvari o C.R., ali mu sporis da je svjetska klasa. Ili da ne moze u istu recenicu s Messijem.
No, kako rekose postovani forumasi @lua i @ultima, rasprava o tome i nema neku svrhu.
mbenz

#33206 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Neznam za vas raja ali meni dismr da se par realovih fanova nabacilo na temu :run:

I molim vas da otvorite temu ronaldo vs messi , ko je zgodniji, ko sta reklamira , ko koliko zaradjuje , cija je cura bolja ,ko se kod koga šiša i tako dalje da nas ne smarate . poz
sizifinho

#33207 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

mbenz wrote:Neznam za vas raja ali meni dismr da se par realovih fanova nabacilo na temu :run:

I molim vas da otvorite temu ronaldo vs messi , ko je zgodniji, ko sta reklamira , ko koliko zaradjuje , cija je cura bolja ,ko se kod koga šiša i tako dalje da nas ne smarate . poz
hajd ne prdi, mene evo ne smara ova rasprava. Ne učetvujem u njoj ali čitam i ne smara me. Ako ti smeta, preskočiš i ne čitaš. Što ne mogu ovih arbitara... :-?
lua

#33208 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Image

Obratit' pažnju na Zubizarretin izraz lica.
"The dream of playing for Barca comes from many years ago, as a kid. Everyone knows my relationship with family living here. When I came to watch games here, I thought 'One day I will play here'. But it seemed something far away. There were offers from other clubs but when the Barca option came up I didn't think twice".

"Playing at the Camp Nou yesterday was spectacular, very emotional. I still can't believe it. This is a dream come true,"

“I spoke to my psychologist, he said I had to face reality and say I was sorry.”
'Nači sve je uradio. Izvinio se, prizn'o da voli Barsu, iš'o kod čika doktora za dušu. "Pušćajte" ga da igra FIFA ! ! !
Charuga
Globalni moderator

#33209 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

sizifinho wrote:hajd ne prdi,
Samo malo proradi na komunikaciji ...
5 0 5

#33210 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

lua wrote: 'Nači sve je uradio. Izvinio se, prizn'o da voli Barsu, iš'o kod čika doktora za dušu. "Pušćajte" ga da igra FIFA ! ! !
Ima jedan interview kada je tek došao u Ajax. I u njemu priča kako mu je san da jednog dana igra za Barcelonu.

http://www.marca.com/2014/07/30/en/foot ... 36410.html
p206

#33211 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Image

ova dvojica mi nekako bude nostalgiju za vremenom kad su fudbaleri bili samo fudbaleri... a ne i marketing.
kao nekad npr. Batistuta, bio igračina, a nisi znao ni ko mu je žena, koliko djece ima, koga reklamira i sl.

Suki mi nekako liči na komšiju koji igra lopte sa rajom u školskom dvorištu...bez ikakve šminke i šminkerskih pokreta
lua

#33212 Re: FC Barcelona

Post by lua »

p206 wrote:Image

ova dvojica mi nekako bude nostalgiju za vremenom kad su fudbaleri bili samo fudbaleri... a ne i marketing.
kao nekad npr. Batistuta, bio igračina, a nisi znao ni ko mu je žena, koliko djece ima, koga reklamira i sl.

Suki mi nekako liči na komšiju koji igra lopte sa rajom u školskom dvorištu...bez ikakve šminke i šminkerskih pokreta
heeee jest. <3 Dobri Suki, isti moj jaran Irfo. Samo mi na fotki još Xavi fali da je isprintam i na zid okačim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33213 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

sizifinho wrote:
mbenz wrote:Neznam za vas raja ali meni dismr da se par realovih fanova nabacilo na temu :run:

hajd ne prdi, mene evo ne smara ova rasprava. Ne učetvujem u njoj ali čitam i ne smara me. Ako ti smeta, preskočiš i ne čitaš. Što ne mogu ovih arbitara... :-?
:thumbup: sizifinho. Zdrava rasprava, sto bi smetalo?
@mbenz, mojne mi torova, svega ti. Niko se nigdje nije nabacio, prokomentarise se tu i tamo po nesto od strane Realovih fanova i to je to. Ako ne smijemo, nek nas @Charuga banuje.
I da, konstatovali smo za taj duel da je bespotrebno raspredati i porediti.
5 0 5

#33214 FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: :thumbup: sizifinho. Zdrava rasprava, sto bi smetalo?
@mbenz, mojne mi torova, svega ti. Niko se nigdje nije nabacio, prokomentarise se tu i tamo po nesto od strane Realovih fanova i to je to. Ako ne smijemo, nek nas @Charuga banuje.
I da, konstatovali smo za taj duel da je bespotrebno raspredati i porediti.
Uz to, čini mi se da se na podforimu fudbal "Španci" najbolje i slažu. Nekako smo se izbalansirali zadnjih 3-4 godine. Nema više onih svađa kao na EPL. Samo zdravo navijačko podjebavanje. Od prznica sam ostao, čini mi se, samo ja. Ali jebi ga, takav mi karakter. Nadam se da sam nekad i koristan. :D
I još jedna stvar. Ponosan sam da jedino Bracelona ima (bar) 3 redovne navijačice na forumu. :) Mes que... :D
MOSALJOZE

#33215 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Pa na ovoj temi je mir sve dok ne spomeneš titule Reala i Barce,i Messi vs Ronaldo.Onda nastaje opšti haos...
5 0 5

#33216 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

MOSALJOZE wrote:Pa na ovoj temi je mir sve dok ne spomeneš titule Reala i Barce,i Messi vs Ronaldo.Onda nastaje opšti haos...
Ma to je jer su Madridisti ljubomorni. :D. Hahahahaha. Šalim se.

Mada, svaka čast njima. Barcelona ne osvoji jednu sezonu nista, pa se pojedoh. Madrid je bio donji zadnjih... puno godina. Trebalo je to trpit'. :P :lol:
MOSALJOZE

#33217 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Eto vidiš sad kad ti kory i co. uleti :izet: :izet:
5 0 5

#33218 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

MOSALJOZE wrote:Eto vidiš sad kad ti kory i co. uleti :izet: :izet:
Smirilo se od kad je otišao Mourinho.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33219 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

@505, to za navijacice nemamo opravdanja. Tu ste u debeloj prednosti :D
sizifinho

#33220 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Charuga wrote:
sizifinho wrote:hajd ne prdi,
Samo malo proradi na komunikaciji ...
haha, oa nisam nista uvredljivo rekao xD ne prdi, ne zajebaji, nisu to maliciozni komentari, sprdancija :-P
ascari

#33221 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Samo je jedan, grijeha je vrijedan! :D

Image
omar little

#33222 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

volimo kad nas spominjete :D

imate mahanje sa obale atlantskog oceana. :)
kory_galaktikos

#33223 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

MOSALJOZE wrote:Eto vidiš sad kad ti kory i co. uleti :izet: :izet:
nije vise zanimljivo nema mi vita hehe
ma neka malo cirkusa :izet:
ascari

#33224 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Deulofeu: "Luis Enrique told me I wouldn't play a lot. It's his opinion. I know I have to do a bit more in defense. I will work and improve."

Sunce Andaluzije ga prosvijetlilo :D
lua

#33225 Re: FC Barcelona

Post by lua »

heeee jah. <3 hvala na članku! super :)
Post Reply