Demokratska fronta Željko Komšić

muha_sa

#33201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muha_sa »

kmirsad wrote:
Pravi Valter wrote: Zato nam se Muha dobro uklopio u novi sistem. On tek sad može. Valjda mu nije išlo ranije, ko će ga znati :lol: :lol:
A jel' se ovo što nas dva radimo zove spamanje?
:lol: :lol: :lol: Nemam pojma... valjda vi stari forumaši znate... pitaj muhu, on sve zna... :lol:
jest jest--spamanje se to zove i offtopicarenje

ako neS da vidis spamanje ovo radi---prEtisni puljku PrtSc pa puljku PgUp pa F14 i na kraju Enter

ako nece onda mi posalji pp
kmirsad

#33202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Barem ti znaš da je to... sapunanjE i ofto pičarenje nešto najgore za jednog ozbiljnog foruša ko što smo i ti i ja...
Zato idem ono tipkati po tvom upustvu... ne brini sve sam zapisao...
Nego da mi neče eksplodirat laptop... druže... najdraži kobrin milje , koji sam joj izheklo za Novu Godinu je ispod njega... ne do mi Bog dragi... :skoljka:
putokaz1

#33203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Dogovaraju se Japan,Italija i Njemačka da napadnu Ameriku 1941
''Ako ih napadnemo zajedno možemo ih pobjediti...''
Ni izgovorili nisu ,Japan napo samoincijativno Ameriku
I svi su završili kako su završili
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

titami, ja konto ti kreno vic pričati.
muha_sa

#33205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muha_sa »

Chmoljo wrote:titami, ja konto ti kreno vic pričati.
Tita mi ja konto neko oSo u rudnik :lol:
kmirsad

#33206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:
Kakav rudnik... :?
muha_sa

#33207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muha_sa »

kmirsad wrote:
muha_sa wrote:
valjda BANovicki :lol:
kmirsad

#33208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:
kmirsad wrote:
muha_sa wrote: Tita mi ja konto neko oSo u rudnik :lol:
valjda BANovicki :lol:
To je kop... :lol:Veliš , vidio čmolju... :lol:
Novak20

#33209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Kazaz rasturi DF - Ž.K. na atome, a GS na molekule uz par dobrih savjeta za SDP. Vrijedi pročitati.

https://avaz.ba/vijesti/bih/383711/enve ... i-sunovrat
.....Naime, Demokratska fronta i Građanski savez svoju retoriku baziraju na jakim patriotskim porukama u kojima sebe predstavljaju kao zadnju branu pred, po njima, gotovo sigurnim raspadom zemlje nakon izbora. Ta retorika nije praćena ozbiljnije profiliranom argumentacijom i političkom vizijom rješavanja ustavne krize u zemlji, a kamoli vizijom izgradnje harmonične multietničke zajednice. Odsustvo takve vizije ukazuje na to da je retorička razina istupa Željka Komšića u javnom prostoru, ali i članova Građanskog saveza, prazna, svodiva samo na to da bez Komšića u Predsjedništvu BiH nema spasa od Dodik-Čovićevog saveza......
Heartbeats

#33210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Ja uopšte ne sumnjam da ćemo uskoro vidjeti i prof Kazaza kako onako ovlaš sjedi sa direktorom politika SDP Dinom "znači" Grabovicom kao i najzagovorljivija baba-gatara političke scene i prognozerka trijumfa Denisa B, inače najnezavisnija Ivana Marić
https://urbanfeniks.net/bitanga-i-polovna-princeza/
Capsicum

#33211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Čekaj, jel to onaj Kazaz iz SDA?
Novak20

#33212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

:lol:

Jest', jest'..
Pitanje je šta će biti nakon izbora, hoće li se koalicija DF- Građanski savez raspasti ili će se prikloniti nekome ko je uspio na izborima. Zatvarajući vrata SDP-u, ove stranke su osuđene na propalu Izetbegovićevu SDA. Nju u svojim histeričnim istupima i populističkoj paranoji Komšić-Suljagić-Bajrovićeva koalicija ne napada. Naprotiv, ide joj u zagrljaj, pod skute, precizno rečeno... – piše Enver Kazaz, prenosi portal prvasmjena.com
johntra

#33213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

trebale bi se merdžati ove teme, DF i GS, sa novim imenom...NARODNI FRONT ŽELJKE KOMŠIĆA...
Capsicum

#33214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Amir Brka:
A Enver Kazaz – borac, pred kraj rata i član Komande 1. korpusa Armije RBiH… Pa, zašto ne pripomenuti i njegov politički angažman u toku odbrane zemlje: bio je dopredsjednik SDA Vogošća i član Gradskoga odbora SDA Sarajevo, a sve je to ostavio kad je okončan rat, i od tada se egzistencijalno zlopati
Nekako mu dođe logično da SDA podmladak u jedinstvu ljevice vidi najvećeg neprijatelja. Bio bih iznenađen da je drugačije.
Capsicum

#33215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

johntra wrote:trebale bi se merdžati ove teme, DF i GS, sa novim imenom...NARODNI FRONT ŽELJKE KOMŠIĆA...
Naziv koalicije je:
Zbog težine situacije u kojoj se BiH nalazi udružujemo se u koaliciju "Demokratska fronta - Građanski savez" s ciljem sprečavanja snaga koje svoje političko djelovanje baziraju na mržnji i podjelama, a sve kako bi našu domovinu odveli u raspad.
A ne mislim da bi trebalo objedinjavati teme jer se ipak radi o koaliciji, a ne ujedinjenju stranaka. DF i GS će vjerovatno u nekim kantonima ići i sa odvojenim listama.
putokaz1

#33216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Tanki su oni u svakom slučaju
GS i nekako KS i USK(Šuhret) ali DF je tanak,mnogi će glasat za Željka radi Čovića ali neće podržati DF kao stranku,biti će ogromna razlika Komšićevih glasova, a taj broj se očekuje valjda 100 000 i više, naspram DF će dobiti mnogo manje tj DF i GS,ni 50 000 na nivou FBIH,čak mnogo manje
Teško će DF i GS do Federalnog mandata,ipak su SDP i NS sad jači
Roccohljup

#33217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Opleti komšo....

REAKCIJE

SDP i A-sda potpisali sporazum / DF: Ako laže koza, ne laže rog
Avaz.ba
prije 46 minuta
A
A
A
1
Nakon što su danas SDP BiH i A-SDA potpisali Sporazum o podršci SDP-ovom kandidatu za člana Predsjedništva BiH, oglasili su se i iz DF-a.

Saopćenje DF-a prenosimo u cijelosti:

- Danas smo svjedočili da su SDP BiH i A-SDA potpisali Sporazum o podršci SDP-ovom kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Tom prilikom saznali smo iz obraćanja prvog čovjeka SDP-a da je "ovo početak procesa stvaranja širokog fronta progresivnih snaga...", te "Drago mi je da krećemo s A-SDA jer oni pokazuju stalni rast, imaju stabilno biračko tijelo..."

Dakle, konačno su neke stvari postale bjelodano jasne, a prije svega ta da je umjesto najavljenog koaliranja i zajedničkog izbornog nastupa svih lijevo-građanskih stranaka, SDP za početak odabrao stranku koja ni po čemu nije ni lijeva ni građanska. Neće stoga čuditi da, u sličnom maniru, vrlo brzo negdje pročitamo da su to uradili i sa drugim strankama koje ne pripadaju bloku stranaka kojima bi i SDP trebao pripadati, kao npr. PDA i njima slične stranke. Nimalo principijelno, ali su barem sada sve karte i namjere SDP-a na stolu!

Također je više nego jasno da takva strategija SDP-a nije od jučer.

A još koliko jučer poslali smo još jedan poziv za saradnju i zajednički nastup na izborima istom tom, nadali smo se, političkom partneru s kojim (barem smo tako mislili) imamo ista ili slična ideološka opredjeljenja, a odgovor na, kako jučerašnji tako i na prethodne pozive, dobili smo danas. I mi i građani Bosne i Hercegovine.

Sada postaje jasno zašto se naš potpis na Sporazum za uspostavljanje građanskog bloka stranaka u BiH "kiselio" u ladicama SDP-a puna dva mjeseca. U međuvremenu, od pojedinih zvaničnika iz ove partije stizale su optužbe na naš račun da DF nije za taj sporazum! U prilogu objavljujemo i Obavijest o prihvatanju te saradnje, odobrenu od strane GO DF-a 7. aprila ove godine, a koji smo SDP-u dostavili 9. aprila. (u fotogaleriji) "Ako laže koza, ne laže rog"!

Želimo ovom prilikom obavijestiti sve naše članove, simpatizere i građane Bosne i Hercegovine, da je dobro što se, kako se izbori približavaju, pomalo otkrivaju karte i nakane u borbi za vlast, te da Demokratska fronta ni za pedalj neće odstupiti od svojih principa i datih garancija svim građanima ove zemlje. Ukoliko u tome lijevo-građanski blok ne uspije, krivca za to već možemo naslutiti - piše u saopćenju DF-a.
cadburry

#33218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Da ovaj Komsic ima imalo obraza, osvrnuo bi na svoj 8godisnji prespavani mandat u Predsjednistvu i od stida se ne bi opet kandidovao. Umjesto toga, dao bi podrsku Falataru koji je za 3 glave obrazovaniji, kulturniji i progresivniji od njega.
Altsa

#33219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

cadburry wrote:Da ovaj Komsic ima imalo obraza, osvrnuo bi na svoj 8godisnji prespavani mandat u Predsjednistvu i od stida se ne bi opet kandidovao. Umjesto toga, dao bi podrsku Falataru koji je za 3 glave obrazovaniji, kulturniji i progresivniji od njega.
Falatar? ahhha pa to je lik koji ne zna ni da li je dosao ili posao. truni o ekonomiji a dolazi iz stranke koja ema ni jednog poslanika u drzavnom parlamentu a ocito ni ne zna nadleznosti clana predsjednistva kad konstantno lupa samo o ekonomiji. a kamoli sta bi radio u predsjednistvu. osoba koja sjedi sa isljednikom iz logora. osoba za koju uopste ne znamo kako bi se ponasala u predsjednistvu i bio bi tempirana bomba koja bi donijela mnogo vise stete nego koristi za BiH. za Komsica znamo. prst u oku dodiku i ostalom nacionalistickom smecu i saradnja sa bosnjackim clanom predsjednistva u ocuvanju BiH. nista vise ni ne treba taman da DF ne uzme ni jedno poslanicko mjesto.ti ako ne vidis koja je opasnost dodik i covic u predsjednistvu onda nisi sav svoj.
kluz franjo

#33220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Interesantan logički pristup.
Znači ne znamo,...
osoba za koju uopste ne znamo kako bi se ponasala u predsjednistvu
ali ipak znamo.
bio bi tempirana bomba koja bi donijela mnogo vise stete nego koristi za BiH.
Ko ovo ne razumije, "ili je deluzivan, ili je dio Plana B".
Banksy

#33221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Novak20 wrote:

Pitanje je šta će biti nakon izbora, hoće li se koalicija DF- Građanski savez raspasti ili će se prikloniti nekome ko je uspio na izborima. Zatvarajući vrata SDP-u, ove stranke su osuđene na propalu Izetbegovićevu SDA. Nju u svojim histeričnim istupima i populističkoj paranoji Komšić-Suljagić-Bajrovićeva koalicija ne napada. Naprotiv, ide joj u zagrljaj, pod skute, precizno rečeno... – piše Enver Kazaz,
Pa već joj je u zagrljaju, pisali smo o tome. Suljagić je već duže vrijeme otvoreno Bakirov glasnogovornik, što je sasvim ok, samo u podaništvu nema mjere, pa je pretjerano servilan i uvlakački da zaista izaziva mučninu.
criticos

#33222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Banksy wrote:
Novak20 wrote:

Pitanje je šta će biti nakon izbora, hoće li se koalicija DF- Građanski savez raspasti ili će se prikloniti nekome ko je uspio na izborima. Zatvarajući vrata SDP-u, ove stranke su osuđene na propalu Izetbegovićevu SDA. Nju u svojim histeričnim istupima i populističkoj paranoji Komšić-Suljagić-Bajrovićeva koalicija ne napada. Naprotiv, ide joj u zagrljaj, pod skute, precizno rečeno... – piše Enver Kazaz,
Pa već joj je u zagrljaju, pisali smo o tome. Suljagić je već duže vrijeme otvoreno Bakirov glasnogovornik, što je sasvim ok, samo u podaništvu nema mjere, pa je pretjerano servilan i uvlakački da zaista izaziva mučninu.
Uredno će izvršiti selektiranje provjerenih igrača koje će staviti na vrhove listi, kako bi - kad ili ako uđu gdje mogli trgovati sa SDA i preletiti u neovisne. Tko ovo ne vidi kroz protekle 4 godine, besmisleno je više raspravljati. Ja iskreno, ne znam šta Komšić mora učiniti da oni koji slijepo vjeruju u njegove ideje, konačno otvore oči i vide da je on svjesno ili nesvjesno svojim potezima i postupcima SDA igrač i to već godinama.
Banksy

#33223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

criticos wrote:
Banksy wrote:
Uredno će izvršiti selektiranje provjerenih igrača koje će staviti na vrhove listi, kako bi - kad ili ako uđu gdje mogli trgovati sa SDA i preletiti u neovisne. Tko ovo ne vidi kroz protekle 4 godine, besmisleno je više raspravljati. Ja iskreno, ne znam šta Komšić mora učiniti da oni koji slijepo vjeruju u njegove ideje, konačno otvore oči i vide da je on svjesno ili nesvjesno svojim potezima i postupcima SDA igrač i to već godinama.
Mislim da sad već to svi vide. Potrajalo je, ali ne može ni on dovijeka, a sve na stare finte. Ova šačica policajaca što ovdje pišu nisu ni mjerilo ni pokazatelj bilo čega.
Capsicum

#33224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Altsa wrote:
cadburry wrote:Da ovaj Komsic ima imalo obraza, osvrnuo bi na svoj 8godisnji prespavani mandat u Predsjednistvu i od stida se ne bi opet kandidovao. Umjesto toga, dao bi podrsku Falataru koji je za 3 glave obrazovaniji, kulturniji i progresivniji od njega.
Falatar? ahhha pa to je lik koji ne zna ni da li je dosao ili posao. truni o ekonomiji a dolazi iz stranke koja ema ni jednog poslanika u drzavnom parlamentu a ocito ni ne zna nadleznosti clana predsjednistva kad konstantno lupa samo o ekonomiji. a kamoli sta bi radio u predsjednistvu. osoba koja sjedi sa isljednikom iz logora. osoba za koju uopste ne znamo kako bi se ponasala u predsjednistvu i bio bi tempirana bomba koja bi donijela mnogo vise stete nego koristi za BiH. za Komsica znamo. prst u oku dodiku i ostalom nacionalistickom smecu i saradnja sa bosnjackim clanom predsjednistva u ocuvanju BiH. nista vise ni ne treba taman da DF ne uzme ni jedno poslanicko mjesto.ti ako ne vidis koja je opasnost dodik i covic u predsjednistvu onda nisi sav svoj.
Eh da, fakat. Čovjek uopšte ne razumije nadležnosti institucije za koju se kandiduje :D A još su smješniji ovi njegovi internet ratnici koji pljuju po Komšiću jer kao nije podigao ekonomiju i tako te nebuloze :lol:

Da ponovimo. Nadležnosti Predsjedništva su:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje veleposlanika i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorija Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i europskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz suglasnost Parlamentarne skupštine, ratificiranje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg proračuna Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvješća o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njezin zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.

+
5. Stalni komitet
a) Svaki član Predsjedništva će, po službenoj dužnosti, vršiti funkciju civilnog komandanta oružanih snaga. Nijedan entitet neće prijetiti silom niti upotrebljavati silu protiv drugog entiteta i ni pod kakvim okolnostima oružane snage jednog entiteta ne smiju ući niti boraviti na teritoriji drugog entiteta bez saglasnosti njegove vlade i Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Sve oružane snage u Bosni i Hercegovini će funkcionisati u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.
b) Članovi Predsjedništva će izabrati Stalni komitet za vojna pitanja koji će koordinirati aktivnosti oružanih snaga u Bosni i Hercegovini. Članovi Predsjedništva ujedno su i članovi Stalnog komiteta.
Hafis

#33225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

I sve bi to Želja iz birtije vodio.
Ne bi znao u zgradi po cenera iskupiti za farbanje stubišta.
Post Reply