FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#33176 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

faraon_s_krilima wrote:
skenderija04 wrote:Ovaj munir je starter prvo kolo. Rakitic i Munir prva imena gampera
Ja ga prvi put gledam i sad mi je jasno zasto je Delofeu na posudbi. Malac ne forsira nista, a uvijek je tu gdje treba da bude, Gerard i kad uradi nesto to je nekako na silu.
Najbolji igrac juniorske lige sampiona prosle godine.Ima osjecaj za igru. Ovaj je odlican. Zbog Munira je prodan Sanabria Romi. Zbog Munira je i Deulofeu posudjen...Valjda ljudi u klubu znaju nesto
5 0 5

#33177 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@Lua: Jesi vidjela cescovu asistenciju danas? :D
lua

#33178 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Im'o je dvije, je li? :D i dalje je u mojim ocima najgori ikad xD
HB_BHF

#33179 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Večeras je najteže Pedru, kad je vidio kako dječaci igraju :D.
skenderija04

#33180 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Večeras je najteže Pedru, kad je vidio kako dječaci igraju :D.
Kazu da je imao sracku.

Nakon tekme Luis je dva puta ponovio da ekipa nije zatvorena. Sumnjam da ce ici Pedro ali ako vidi da je zadnja rupa na svirali i ako dodje dobra ponuda...
BHF_Manijak

#33181 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

5 0 5 wrote: Svi prolaze, ali Messi ne. Ipak postoje granice ispod kojih BOG neće.
E nabijem ga na qrac zbog toga i kojem je bilo iz ponizenja da prodje, satro mangup. Nek' supcina mala gleda kako se dize pehar, odozdo naravno, iz svoje mini perspektive.

A poredjenje s Bogom, tobe ya rabbi... :-) :( :roll:
5 0 5

#33182 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@BHF_Manijak

Ja ne vjerujem u bogove. Ali ZNAM da postoji JEDAN I JEDINI BOG, kojeg sam vidio svojim očima.

(A i zna se isto gdje završavaju bogohulnici kao što si ti.) No, to je već tvoj problem.
LSD

#33183 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Koji su to levati u Barci :facepalm: neviđeni....imaju u svom dvorištu Munira, Grimalda, Sampera, Traorea (Deulofeu je pacijent svoje vrste tako da njega ne racunam) i umjesto da to izguraju, što i jest Barcino najjace oružje, oni istresaju ogromne milione na likove sa strane, a neke i ozljeđene kupuju :facepalm:

Evo ovog Munira treba gurati nogama i rukama, ali ce mali završiti u nekom drugom klubu ko što gledam :!: ...nema on šanse za proboj pored Messija, Suareza, Neymara itd, sve je to preskupo placena roba
skenderija04

#33184 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Koji su to levati u Barci :facepalm: neviđeni....imaju u svom dvorištu Munira, Grimalda, Sampera, Traorea (Deulofeu je pacijent svoje vrste tako da njega ne racunam) i umjesto da to izguraju, što i jest Barcino najjace oružje, oni istresaju ogromne milione na likove sa strane, a neke i ozljeđene kupuju :facepalm:

Evo ovog Munira treba gurati nogama i rukama, ali ce mali završiti u nekom drugom klubu ko što gledam :!: ...nema on šanse za proboj pored Messija, Suareza, Neymara itd, sve je to preskupo placena roba
Ne mogu bazirati sezonu na Muniru. Za njega se ne sekiraj, on ima nesto sto ga izdvaja od ostalih. Ove sezone ce dobiti priliku isto kao i Grimaldo. Ipak, ne mogu petorica od jednom. Adama je jos junior. Trebaju mu sezona ili dvije u B ekipi. Samper takodje.

Ali da bi igrali, Adriano, Song i Pedro moraju otici.
LSD

#33185 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Koji su to levati u Barci :facepalm: neviđeni....imaju u svom dvorištu Munira, Grimalda, Sampera, Traorea (Deulofeu je pacijent svoje vrste tako da njega ne racunam) i umjesto da to izguraju, što i jest Barcino najjace oružje, oni istresaju ogromne milione na likove sa strane, a neke i ozljeđene kupuju :facepalm:

Ne mogu bazirati sezonu na Muniru. Za njega se ne sekiraj, on ima nesto sto ga izdvaja od ostalih. Ove sezone ce dobiti priliku isto kao i Grimaldo. Ipak, ne mogu petorica od jednom. Adama je jos junior. Trebaju mu sezona ili dvije u B ekipi. Samper takodje.

Ali da bi igrali, Adriano, Song i Pedro moraju otici.
odlicno - nek' idu odmah, neka otvore mjesto momcima koji nadolaze....to se svakako trebalo prodavati ovo ljeto ;-)

zaboravio si i na Alvesa, frajer je ocito parazit u Barci....a i mali Halilović bi komotno mogao u prvi tim umjesto nekih.
skenderija04

#33186 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD

Ponekad pretjerujemo sa omladinom. Super je to, ali puno ih je i ne mogu svi. Ja sam prelaznim rokom nezadovoljan sto se tice odlazaka.Imamo jos dvije sedmice ali ove pripremne tekme su ucvrstile ideju koju sam imao prosle godine

1. Alves- Ja mislim da se jos uvijek nesto kuha oko odlaska. Danasnji zvizduci na predstavljanju mogu uticati

2. Adriano- Ispada da je srcani bolesnik. Zatvara vrata Grimaldu , a u slucaju da ostane u ekstremnoj varijanti moze i na desnu stranu

3. Song- Ono malo minuta sto bi imao neka ih dobije SAMPER

4. Pedro. On je dao sve sto je imao. Bolje i za njega da nepusti klub. Sad je cetvrti napadac a mogao bi biti i rezerva rezervi

5. Xavi. Njegov ostanak ma kako moze izgledati i dobar, na duzu stazu je stetan

Ja bi bio sretan da se Rafa ustali, da Munir odigra 15-20 utakmica za prvi tim, i da Bartra i Montoya budu starteri. Ostali: Grimaldo,Adama, Sergi,Sandro, Halilovic minute u kupu i neka im to bude podstrek. Ne moze se ni Eusebio ostaviti bez igraca :mrgreen:
BHF_Manijak

#33187 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

5 0 5 wrote:@BHF_Manijak

Ja ne vjerujem u bogove. Ali ZNAM da postoji JEDAN I JEDINI BOG, kojeg sam vidio svojim očima.

(A i zna se isto gdje završavaju bogohulnici kao što si ti.) No, to je već tvoj problem.
Kakav si ti lik... :-) :-) :-)
sizifinho

#33188 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Da se ne zaboravi: pored sve omladine koju imamo u klubu, mi imamo primat na nekoliko igraca Atletico Madrida i Santosa :-P
lua

#33189 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Tyke wrote: Pa zar nije sam Ibra objasnio u knjizi zbog cega je otisao, jer ga Guardiola pritiskao radi Mesijeve slobode?
Mada, vjerovatno ne bi ninasta licilo da su i Mesi i Ibra imali potpunu slobodu..
Moram priznati da sam ogroman obožavatelj Ibrahimovića i da sam knjigu pročitala. U kontekstu odlaska iz Barcelone nije spominjao nikog osim Guardiole. A zar ne misliš da bi bilo malo neprofesionalno da onakav igrač kaže da je zbog djeteta poput Messija napustio klub? :D

Nije, stvarno! :)
5 0 5

#33190 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

lua wrote: Moram priznati da sam ogroman obožavatelj Ibrahimovića i da sam knjigu pročitala. U kontekstu odlaska iz Barcelone nije spominjao nikog osim Guardiole. A zar ne misliš da bi bilo malo neprofesionalno da onakav igrač kaže da je zbog djeteta poput Messija napustio klub? :D

O Messiju se priča, otjerao ovog, otjerao onog. Ovakav onakav. Ali ni jedan messijev suigrač nikad nije dao ružnu izjavu o Messiju. Bivši ili sadašnji. Ni ti išta ružno. Uvijek pričaju sa najvećim poštovanjem o njegovom odnosu sa svima. Pa čak i Zlatan u toj knjizi a i u izjavama, uvijek najljepše priča o Messiju. A zna se da Zlatan ne daje preveliki kredit drugim fudbalerima. Uvijek je on, pa ispod njega ko god. S Messijem to nije slučaj.
lua

#33191 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Čekala sam da bar Villa nakon odlaska u Atletico progovori o tom zloglasnom monstrumu s brojem 10 koji ga je otjerao iz ekipe, jer realno imao je puno pravo da pljuje, je li? :D Al' ništa. Apsolutno ništa osim lijepih riječi i hvale za klub i Messija. Sad bi zli dusi mogli kazati da je to usljed činjenice da je Barcelona k'o Cosa Nostra. Al' nije. :D Samo ima previše šupljaka o Leu Messiju iz čisto strateških i marketinških razloga. A i da Ronaldo ispadne ljudina. Bar naši sportski novinari forsiraju spinove i negativne priče o Messiju do iznemoglosti. Većina fakat nije istina.
Butmiran

#33192 Re: FC Barcelona

Post by Butmiran »

Messija se inače trudi ocrniti na sve moguće načine, nevjerovatno je koliko ga mediji blate a o "normalnim" ljudima na internetu da ne pričam.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33193 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

lua wrote:Čekala sam da bar Villa nakon odlaska u Atletico progovori o tom zloglasnom monstrumu s brojem 10 koji ga je otjerao iz ekipe, jer realno imao je puno pravo da pljuje, je li? :D Al' ništa. Apsolutno ništa osim lijepih riječi i hvale za klub i Messija. Sad bi zli dusi mogli kazati da je to usljed činjenice da je Barcelona k'o Cosa Nostra. Al' nije. :D Samo ima previše šupljaka o Leu Messiju iz čisto strateških i marketinških razloga. A i da Ronaldo ispadne ljudina. Bar naši sportski novinari forsiraju spinove i negativne priče o Messiju do iznemoglosti. Većina fakat nije istina.
Meni se prije cini da je obrnuto bilo. Slika je Messija - Djevice Marije i C.Ronalda - zloce. Prava istina je negdje na sredini. Ima C.R. svojih momenata koji nisu za pohvaliti, ali nije toliko losh koliko se pumpa po medijima. A i Messi nije toliki mesija kojim ga se predstavlja. Ja ne mogu zaboraviti ono zaobilazenje djeteta koje mu je pruzilo ruku na SP. Ono je izgledalo bezdusno :(
Nakon nekih stvari koje su se izdesavale, doslo je do zamjena teza. I odmah vecina nije istina. Kad su novinari furali tu pricu o C.R., sve je bilo istina 8-) . Vaki je, naki je. Stvar je zapravo subjektivnog pogleda.
Dr. Kuca

#33194 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Jest, al niko ne pise o tome kako je kasnije tog djecaka i zezo se.
5 0 5

#33195 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Meni se prije cini da je obrnuto bilo. Slika je Messija - Djevice Marije i C.Ronalda - zloce. Prava istina je negdje na sredini. Ima C.R. svojih momenata koji nisu za pohvaliti, ali nije toliko losh koliko se pumpa po medijima. A i Messi nije toliki mesija kojim ga se predstavlja. Ja ne mogu zaboraviti ono zaobilazenje djeteta koje mu je pruzilo ruku na SP. Ono je izgledalo bezdusno :(
Nakon nekih stvari koje su se izdesavale, doslo je do zamjena teza. I odmah vecina nije istina. Kad su novinari furali tu pricu o C.R., sve je bilo istina 8-) . Vaki je, naki je. Stvar je zapravo subjektivnog pogleda.
Uz sav respekt Ronaldu, njega se šlepa uz Messija, sa stalnim usporedbama, fudbalski a i van terena. To je samo Ronaldu kompliment, jer ne zaslužuje da se stavi u istu rečenicu sa Messijem. Za to djete ne znam stvarno, moguće je da ga je izignorirao. Mada mi se to čini toliko glupim i prenapuhanim. Možda jeste, možda nije. Samo on zna. Ronaldo se sam brine za svoj negativni glas a gomila pr-a za pozitivni. Te frizura ono, te davalac krvi ovo. A juče je pokazao srednji prst nekome, prošle godine opali šljagu nekom golmanu. Zaboravio sam kome. Nađi izjavu o Messiju nekog igrača Barcelone ili Argentine kao što je npr. Nani dao o Ronaldu. No, Ronaldo nije bitan u ovoj priči. Meni je njega malo i žao, jer je očito ljudina, a njegovi kompleksi su ga doveli u situaciju da ga ismijavaju okolo. S pozitivne strane, njega gay populacija dosta voli i tinejdžerke. A to donosi dosta para njegovoj firmi donjeg veša. Etc etc.
Butmiran

#33196 Re: FC Barcelona

Post by Butmiran »

Nebrojeno puta sam naletio na montiranu sliku Messija kako drži majicu s natpisom "stand up with Israel", tako nešto. Na sve načine ga se blati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33197 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Meni se prije cini da je obrnuto bilo. Slika je Messija - Djevice Marije i C.Ronalda - zloce. Prava istina je negdje na sredini. Ima C.R. svojih momenata koji nisu za pohvaliti, ali nije toliko losh koliko se pumpa po medijima. A i Messi nije toliki mesija kojim ga se predstavlja. Ja ne mogu zaboraviti ono zaobilazenje djeteta koje mu je pruzilo ruku na SP. Ono je izgledalo bezdusno :(
Uz sav respekt Ronaldu, njega se šlepa uz Messija, sa stalnim usporedbama, fudbalski a i van terena. To je samo Ronaldu kompliment, jer ne zaslužuje da se stavi u istu rečenicu sa Messijem. Za to djete ne znam stvarno, moguće je da ga je izignorirao. Mada mi se to čini toliko glupim i prenapuhanim. Možda jeste, možda nije. Samo on zna. Ronaldo se sam brine za svoj negativni glas a gomila pr-a za pozitivni. Te frizura ono, te davalac krvi ovo. A juče je pokazao srednji prst nekome, prošle godine opali šljagu nekom golmanu. Zaboravio sam kome. Nađi izjavu o Messiju nekog igrača Barcelone ili Argentine kao što je npr. Nani dao o Ronaldu. No, Ronaldo nije bitan u ovoj priči. Meni je njega malo i žao, jer je očito ljudina, a njegovi kompleksi su ga doveli u situaciju da ga ismijavaju okolo. S pozitivne strane, njega gay populacija dosta voli i tinejdžerke. A to donosi dosta para njegovoj firmi donjeg veša. Etc etc.
Cuj problem i frizura? To je ono bas mahalska.
Kako se Ronaldo brine za svoj negativni glas? Sta radi? Proslava golova? Van terena nesto radi? Konkretno?
Velis gay populacija i tinejdzerke? Moze li im on to zabraniti? Ne vidim sto je to negativno.
Isto tako ne mislim da radi neke stvari da bi pokazao da je dobar (donacije, pomoc i sl.), nego sto tako osjeca. Vjerujem da je tesko prihvatiti da je to C.R., jer su ti isti novinari koji sad pretjeruju s Messijem napravili sablon sliku o C.R. koja je negativna u startu.
O toj nekoj prici uzvisenosti nekog igraca ne bih, to je tvoj cisto subjektivan stav (malo previse arogantan, ali tako je kako je).
Nema ti ga sta biti zao, osvojio covjek LP prosle sezone, proglasen najboljim igracem, zali ga kad ne bude tu gdje jeste 8-)
trougao

#33198 Re: FC Barcelona

Post by trougao »

5 0 5 wrote:
lua wrote: Moram priznati da sam ogroman obožavatelj Ibrahimovića i da sam knjigu pročitala. U kontekstu odlaska iz Barcelone nije spominjao nikog osim Guardiole. A zar ne misliš da bi bilo malo neprofesionalno da onakav igrač kaže da je zbog djeteta poput Messija napustio klub? :D

O Messiju se priča, otjerao ovog, otjerao onog. Ovakav onakav. Ali ni jedan messijev suigrač nikad nije dao ružnu izjavu o Messiju. Bivši ili sadašnji. Ni ti išta ružno. Uvijek pričaju sa najvećim poštovanjem o njegovom odnosu sa svima. Pa čak i Zlatan u toj knjizi a i u izjavama, uvijek najljepše priča o Messiju. A zna se da Zlatan ne daje preveliki kredit drugim fudbalerima. Uvijek je on, pa ispod njega ko god. S Messijem to nije slučaj.
malo cu skrenuti sa teme, ali slicno je i sa nasim, sada vec bivsim kapitenom Spahicem, o njemu 'svugdje' sve najgore, ali od igraca niko nista da kaze nesto slicno, cak ga i pohvaljuju..
lua

#33199 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Tomahawk11 wrote:
Meni se prije cini da je obrnuto bilo. Slika je Messija - Djevice Marije i C.Ronalda - zloce. Prava istina je negdje na sredini. Ima C.R. svojih momenata koji nisu za pohvaliti, ali nije toliko losh koliko se pumpa po medijima. A i Messi nije toliki mesija kojim ga se predstavlja. Ja ne mogu zaboraviti ono zaobilazenje djeteta koje mu je pruzilo ruku na SP. Ono je izgledalo bezdusno :(
Ja sam već par puta napomenula da mene ustvari boli briga kakvi su ljudi ti igrači, sve dok igraju dobro za ekipu koju gotivim. A to što Messi prođe kraj neke djece i to, mene fakat ne zanima. Isto tako me ne zanima da li C. Ronaldo podržava Palestinu ili Izrael. Inače je malo previše priče oko nogometaša, i jasno je da je tako, to su ipak milioneri, milijarderi, kojivećvrag. Za mene su to, et', igrači. I ono što je na terenu meni je važnije od onog što se po novinama piše. :D

S tim da moram napomenuti, iako ću se možda linču izložiti, da se čak ni na Ibrahimovića nisam "ibretila", jer nije došao onom djetetu u posjetu, itd. itd. itd.

Niko od njih nema u opisu posla stavku da bude dobar čovjek, vjernik, humanitarac i ljudina. Njihov zadatak je igrati lopte. Ništa više. Zato se ne uzrujavam ni oko čega osim oko individualnih i timskih stvari u fudbalu. Nije španska serija i neću ni da fudbal gledam tako, fakat.
ultima_palabra

#33200 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

lua wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ja sam već par puta napomenula da mene ustvari boli briga kakvi su ljudi ti igrači, sve dok igraju dobro za ekipu koju gotivim. A to što Messi prođe kraj neke djece i to, mene fakat ne zanima. Isto tako me ne zanima da li C. Ronaldo podržava Palestinu ili Izrael. Inače je malo previše priče oko nogometaša, i jasno je da je tako, to su ipak milioneri, milijarderi, kojivećvrag. Za mene su to, et', igrači. I ono što je na terenu meni je važnije od onog što se po novinama piše. :D

S tim da moram napomenuti, iako ću se možda linču izložiti, da se čak ni na Ibrahimovića nisam "ibretila", jer nije došao onom djetetu u posjetu, itd. itd. itd.

Niko od njih nema u opisu posla stavku da bude dobar čovjek, vjernik, humanitarac i ljudina. Njihov zadatak je igrati lopte. Ništa više. Zato se ne uzrujavam ni oko čega osim oko individualnih i timskih stvari u fudbalu. Nije španska serija i neću ni da fudbal gledam tako, fakat.
Potpis... i ta priča Messi vs. CR je baš onako za osnovnoškolce :D
Post Reply