Dosadan si pajdo. Idi nosi hranu uljezimaTempo wrote:sta wtf, pitam te sta znaci sta znaci cehru izmoljio. to si napisao.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Atego
#33151 Re: Zeničani
-
Tempo
- ZeModerator
#33152 Re: Zeničani
Atego wrote:Dosadan si pajdo. Idi nosi hranu uljezimaTempo wrote:sta wtf, pitam te sta znaci sta znaci cehru izmoljio. to si napisao.
eto sad ja dosadan, a samo sam trazio da mi odgovoris sta ti to cehru izmoljio. sad moram pitati i koji je to jezik.
- Not My Idea
#33153 Re: Zeničani
Sto se tice migranata, svi ste pomalo u pravu.
Ima tu ljudi koji su ni krivi ni dužni krenuli u svijet, trbuhom za kruhom. Ima tu djece, sirocadi, starih, trudnica, beba... A ima i bandita, bagre koja evo svaki dan pljacka i napada ljude po Sarajevu i Krajini. Nedavno su silovali neku curu, pa je isto bilo da je neki hiv pozitivan silovao curu i gubi mu se svaki trag. Evo jucer pretukli maloljetno dijete u Sarajevu...
A sto se tice ovih sto je Atego vidio i policije koja gleda.. Pa da upravu je, trebali su ih privest, legitimisat i pozvati Sluzbu za strance. No, lakse ostat u autu sjedit, kisa napolju, hladno, ko ce se zajebavat s migrantima....
-
Tempo
- ZeModerator
#33154 Re: Zeničani
facu pomolio?! koji je to jezik? da nije neki robijaski sleng?
al jebo njega, iz tog sto si napisao trebas odvojiti ono sto portali izmisljaju i lazu zbog klikova, trebas odvojiti medijsku dehumanizaciju migranata koja se desava svo vrijeme i trebas odvojiti taj korov medju njima, koji sigurno postoji, od gladne jadne i bijedne vecine kojoj je svaka pomoc dobro dosla. missim, hocemo li mi biti supci zato sto medju njima ima supaka?
a policija ko policija. ne moze ih patrola samoinicijativno privesti u stanicu. necu uopste da ulazim u to ko sta i kako treba. mi jednostavno moramo ciniti ono sto mozemo.
al jebo njega, iz tog sto si napisao trebas odvojiti ono sto portali izmisljaju i lazu zbog klikova, trebas odvojiti medijsku dehumanizaciju migranata koja se desava svo vrijeme i trebas odvojiti taj korov medju njima, koji sigurno postoji, od gladne jadne i bijedne vecine kojoj je svaka pomoc dobro dosla. missim, hocemo li mi biti supci zato sto medju njima ima supaka?
a policija ko policija. ne moze ih patrola samoinicijativno privesti u stanicu. necu uopste da ulazim u to ko sta i kako treba. mi jednostavno moramo ciniti ono sto mozemo.
-
kakavdanakneiskustvu
#33155 Re: Zeničani
Tempo wrote:facu pomolio?! koji je to jezik?
nego?,kako to policija inace radi,po naređenju građana?
-
Tempo
- ZeModerator
#33156 Re: Zeničani
trebalo bi da radi po naredjenju pretpostavljenog. stajaznam, neko treba odobriti privodjenje vece grupe ljudi. zamisli samo situaciju da dva pandura sa golfom u stanicu dovedu stajaznam, 30 ljudi. sef bi ih odmah poslo na psihijatrijsku procjenu. onda i taj sef, sta bi on sa njima? zadrzo ih u pritvoru 24 sata? ukrco ih u voz i reko im hajde u kolektivni centar u bihacu? onda bi i njega poslali na vjestacenje.kakavdanakneiskustvu wrote:Tempo wrote:facu pomolio?! koji je to jezik?
nego?,kako to policija inace radi,po naređenju građana?
-
kakavdanakneiskustvu
#33157 Re: Zeničani
takve osobe se dovedu u pol. stanicu,ne privedu nego dovedu, i dezurni kontaktira ured za strance,ili kako je vac tacan naziv,e sad ako ih je 30,par kombija,i to je to
- Not My Idea
#33158 Re: Zeničani
Da moze, upravo to im i jest obaveza i posao.Tempo wrote:
a policija ko policija. ne moze ih patrola samoinicijativno privesti u stanicu. .
Ali se ocito ne razumijes, nego napamet pricas...napisala sam ti kako bi trebali postupat.
i ne, ovo sto sam navela nisu izmisljotine i lazi zbog klikova, nego postaje svakodnevnica. Al ti opet mozes nac postene i iznemogle migrante i pomoc im, niko ti nit spori nit brani to.
Ps,ako treba sta prevest,javi se.
-
Tempo
- ZeModerator
#33159 Re: Zeničani
obaveza i posao im je da ih zbrinu, a nasa moralna obaveza je da pomognemo ljudima u nevolji i narocito da ih zastitimo od sljama medju nama.Not My Idea wrote:Da moze, upravo to im i jest obaveza i posao.Tempo wrote:
a policija ko policija. ne moze ih patrola samoinicijativno privesti u stanicu. .
Ali se ocito ne razumijes, nego napamet pricas...napisala sam ti kako bi trebali postupat.
i ne, ovo sto sam navela nisu izmisljotine i lazi zbog klikova, nego postaje svakodnevnica. Al ti opet mozes nac postene i iznemogle migrante i pomoc im, niko ti nit spori nit brani to.
Ps,ako treba sta prevest,javi se.
a mogla si mi prevest neke tekstove sa njemackog. nije nista obimno, a ni previse strucno.
-
kakavdanakneiskustvu
#33160 Re: Zeničani
zbrinjavanje je izmedju ostalog i da ih se dovede u pol. stanicu gdje ce sa njima kontaktirati strucne osobe iz ureda za strance min. sigurnosti BiH
- Casual's
- BlackCaviar
#33162 Re: Zeničani
Pa to kazem, iste cijene, hem veci, hem cijedi sa svih strana cokoladaDistortion wrote:Jeo sam palacinke u Milkiju u SCC-u (4 KM cini mi se, ili 4,50 KM) i naravno u Palacinkarnici Njam Njam za istu cijenu. Milkijev palacinak veci i sadrzajniji u odnosu na Njam Njam.BlackCaviar wrote:A poredim Njamnjam s Milkijem i Zutim kutkom jer su bas palacinkarnice i specijalizirane su za to, slican su fazon. Ova ostala mjesta gdje se mogu pojesti ne ubrajam u to jer im to nije glavna djelatnost.
Iz ovoga se vidi da veoma studiozno posmatram palacinke
-
Tempo
- ZeModerator
#33163 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:zbrinjavanje je izmedju ostalog i da ih se dovede u pol. stanicu gdje ce sa njima kontaktirati strucne osobe iz ureda za strance min. sigurnosti BiH
nema bolan kod nas takav razradjen mehanizam. ja vam samo govorim da dva drota iz golfa ne smiju nista uraditi dok im ne narede, a ne naredjuju im. zna i policija da su oni tu, zna i ured za strance, ali ne poduzimaju nista.
- Casual's
#33164 Re: Zeničani
dobro puce 
-
kakavdanakneiskustvu
#33165 Re: Zeničani
Tempo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:zbrinjavanje je izmedju ostalog i da ih se dovede u pol. stanicu gdje ce sa njima kontaktirati strucne osobe iz ureda za strance min. sigurnosti BiH
nema bolan kod nas takav razradjen mehanizam. ja vam samo govorim da dva drota iz golfa ne smiju nista uraditi dok im ne narede, a ne naredjuju im. zna i policija da su oni tu, zna i ured za strance, ali ne poduzimaju nista.
normalno da patrola nece u vozilo staviti 5 lica,prvo ce kontaktirati dezurnog,koji ce im reci sta da rade,stranci se dovode u stanicu,tacnije,migranti,stupa se u kontakt sa sluzbom za strance i to je to sto se tice policijskog dijela posla
-
Tempo
- ZeModerator
#33166 Re: Zeničani
to ti i objasnjavam. reko im je dezurni sto im je reko tom prilikom ili ranije, a i sluzba za strance im je sigurno rekla puno ranije da ne znaju sta bi sa njima i da ih ostave da tumaraju gradom.kakavdanakneiskustvu wrote:
normalno da patrola nece u vozilo staviti 5 lica,prvo ce kontaktirati dezurnog,koji ce im reci sta da rade,stranci se dovode u stanicu,tacnije,migranti,stupa se u kontakt sa sluzbom za strance i to je to sto se tice policijskog dijela posla
-
kakavdanakneiskustvu
#33167 Re: Zeničani
ajd ako ti to znas onda ok
- ExNihilo
#33168 Re: Zeničani
U pravu je Džimi. Ovaj top je baš stres i trauma. Roknu k'o da je '94.
Nabijem ga kome ovo naumpade.
-
Tempo
- ZeModerator
#33169 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:ajd ako ti to znas onda ok
logicno je.
- Distortion
#33170 Re: Zeničani
Da, ali kad hocu pojest palacinak prije cu pojesti u Njam Njam nego neke klasicne palacinke za 3,5 KM da ne nabrajam objete po Zenici.BlackCaviar wrote:Pa to kazem, iste cijene, hem veci, hem cijedi sa svih strana cokoladaDistortion wrote:Jeo sam palacinke u Milkiju u SCC-u (4 KM cini mi se, ili 4,50 KM) i naravno u Palacinkarnici Njam Njam za istu cijenu. Milkijev palacinak veci i sadrzajniji u odnosu na Njam Njam.BlackCaviar wrote:A poredim Njamnjam s Milkijem i Zutim kutkom jer su bas palacinkarnice i specijalizirane su za to, slican su fazon. Ova ostala mjesta gdje se mogu pojesti ne ubrajam u to jer im to nije glavna djelatnost.
Iz ovoga se vidi da veoma studiozno posmatram palacinkene kazem da ne podrzavam sefira, evo danas sam htio otici da mlatnem jedan, al bi trebao malo deblje da to maže
Onaj u Milkiju me odusevio za 4 KM. Nisam gledao one od 7, 8 KM.
-
kakavdanakneiskustvu
#33171 Re: Zeničani
ja znam da to bas i nije tako,jer su policajci moje radne kolege,ali ok,ne bih dalje se raspravljao
-
Nivelacija
#33172 Re: Zeničani
iz topa je ispaljena samo jedna kugla vatrometa..ExNihilo wrote:U pravu je Džimi. Ovaj top je baš stres i trauma. Roknu k'o da je '94.
za pravoslavni bozic svake godine bude vatromet ? kako to nije bila trauma ?
svadbe, nove godine nikada nije bila trauma ? Ispaljena samo JEDNA KUGLA vatrometa za RAMAZAN, rat, 94 godina, stres .
- Casual's
#33173 Re: Zeničani
Mene sramota sad kad objave ovo na klixu svega mi. Gledaj kod njih tradicije i dozivljaja 
-
Tempo
- ZeModerator
#33174 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:ja znam da to bas i nije tako,jer su policajci moje radne kolege,ali ok,ne bih dalje se raspravljao
odlicno.
- kamen spoticanja
#33175 Re: Zeničani
dobar top ne zahebajiCasual's wrote:Mene sramota sad kad objave ovo na klixu svega mi. Gledaj kod njih tradicije i dozivljaja
dotegnut ce valjda plac