jasta cu cekati u redu da bih ubacila nevazeci listicHakiz wrote:Izađi i ubaci nevažeći listić.
pa volim gledati u plafon i odmarati
jasta cu cekati u redu da bih ubacila nevazeci listicHakiz wrote:Izađi i ubaci nevažeći listić.
Najgore sto mozes da uradis je da ne izadjes na izbore. Nacionalistickim strankama upravo to i odgovara jer znaju da ce njihovi sljedbenici svi izaci i glasati pa cak i mrtvi. Bolje i stranci penzionera (ako vec ne znas za koga) dati glas nego taj dan ostati kuci i furati pricu eto nemam za koga da glasam. Kod nas u opstini Novi Grad rumenko vlada i krade na osnovu 8% glasova koje je dobio, jer je vecini gradjana bilo mrsko dici guzicu i izaci na biralista.plain vanilla wrote:
Nemam ja sta pljuckati, niti sam clan kakve stranke niti imam ikakav drugi interes osim da izabrani kandidati budu najbolji jer ce onda i nama biti bolje. Ili bi bar tako trebalo biti.
Prije sam glasala za SDP, a ove godine nemam pojma sta cu. Zato citam, pitam, valjda nije zabranjeno? Elem, najvjerovatnije necu ni izaci na izbore, pa eto izvolite i birajte.
Glasačka apstinencija je legalna i legitimna individualna odluka.plain vanilla wrote:jasta cu cekati u redu da bih ubacila nevazeci listicHakiz wrote:Izađi i ubaci nevažeći listić.
Nisam ja bas nepismena po pitanju izbora, znam sta znaci ne iznaci na izbore. ALi, vjeruj mi, ako ne izadjem, necu osjecati krivicu. Nek se osjecaju krivima ovi koji me nisu mogli natjerati da izadjem na izbore, privuci da im dam glas.Bancho wrote:
Najgore sto mozes da uradis je da ne izadjes na izbore. Nacionalistickim strankama upravo to i odgovara jer znaju da ce njihovi sljedbenici svi izaci i glasati pa cak i mrtvi. Bolje i stranci penzionera (ako vec ne znas za koga) dati glas nego taj dan ostati kuci i furati pricu eto nemam za koga da glasam. Kod nas u opstini Novi Grad rumenko vlada i krade na osnovu 8% glasova koje je dobio, jer je vecini gradjana bilo mrsko dici guzicu i izaci na biralista.
Mene ubi ova prica svega mi. Nije nikada bilo vise stranki (barem ne onih koje se realno mogu nadati da predju izborni prag), pa nezavisnih kandidata, pa nezavisnih listi, pa ovih pa onih. Ako se ove godine ne moze probrati za koga da se glasa, onda fakat bolje nismo ni zasluzili...plain vanilla wrote:Nisam ja bas nepismena po pitanju izbora, znam sta znaci ne iznaci na izbore. ALi, vjeruj mi, ako ne izadjem, necu osjecati krivicu. Nek se osjecaju krivima ovi koji me nisu mogli natjerati da izadjem na izbore, privuci da im dam glas.Bancho wrote:
Najgore sto mozes da uradis je da ne izadjes na izbore. Nacionalistickim strankama upravo to i odgovara jer znaju da ce njihovi sljedbenici svi izaci i glasati pa cak i mrtvi. Bolje i stranci penzionera (ako vec ne znas za koga) dati glas nego taj dan ostati kuci i furati pricu eto nemam za koga da glasam. Kod nas u opstini Novi Grad rumenko vlada i krade na osnovu 8% glasova koje je dobio, jer je vecini gradjana bilo mrsko dici guzicu i izaci na biralista.
Da ovdje ne pisem o drugim strankama, nije tema, pa cu uzeti NS za primjer. Dosli u Tuzlu s pricom kako trebamo zajedno zivjeti. Ma hajde. Pa kako smo to dosad zivjeli? I kad im to na temi zamjeris, simpaziteri/clanovi/sta su vec sprdaju se s tim. Doci u Tuzli i reklamirati suzivot je nadrealno i totalno bezidejno.
Ipak cu u recenici spomenuti i druge, da ne bude da nesto ljagam NS. SDP je kandidovao Bijedica, vi izvan TZ ga mozda i ne znate, ali zbog njega necu glasati za SDP.
DF opet ima Komsica, idemo zahebat Covica, izlizana prica vec, hajmo nesto novo. Jos kad vidim da su kandidovali onog Roberta Jvanovica
plain vanilla wrote:jasta cu cekati u redu da bih ubacila nevazeci listicHakiz wrote:Izađi i ubaci nevažeći listić.
Hakiz wrote:Ko će te tako lijenu ženit
Trebalo je dati glas Robertu Jovanoviću. Svaki dan bi nam bio izbor za Miss BiH. Bilo bi revija donjeg veša koju bi nosile 15-godišnjakinje po kafanama u kojima kamiondžije odmaraju.plain vanilla wrote:Nisam ja bas nepismena po pitanju izbora, znam sta znaci ne iznaci na izbore. ALi, vjeruj mi, ako ne izadjem, necu osjecati krivicu. Nek se osjecaju krivima ovi koji me nisu mogli natjerati da izadjem na izbore, privuci da im dam glas.Bancho wrote:
Da ovdje ne pisem o drugim strankama, nije tema, pa cu uzeti NS za primjer. Dosli u Tuzlu s pricom kako trebamo zajedno zivjeti. Ma hajde. Pa kako smo to dosad zivjeli? I kad im to na temi zamjeris, simpaziteri/clanovi/sta su vec sprdaju se s tim. Doci u Tuzli i reklamirati suzivot je nadrealno i totalno bezidejno.
Ipak cu u recenici spomenuti i druge, da ne bude da nesto ljagam NS. SDP je kandidovao Bijedica, vi izvan TZ ga mozda i ne znate, ali zbog njega necu glasati za SDP.
DF opet ima Komsica, idemo zahebat Covica, izlizana prica vec, hajmo nesto novo. Jos kad vidim da su kandidovali onog Roberta Jvanovica
Ma ja cu bosa po trnju, kao i dosadkluz franjo wrote: Glasačka apstinencija je legalna i legitimna individualna odluka.
Ja to vidim na sljedeći način.
U ponudi stoje 20 pari obuće. Za jedne tvrde da su zimske, a ono ljetnje. Druge bi trebale biti sportske, a ono "salonke". Za treće kažu da su crvene, a one ašćare plave. A za sve tvrde da su taman i da ne žuljaju.
E sada, vi ćete tu obuću platiti, htjeli-ne htjeli. A neke od njih ćete i morati nositi, sviđale vam se ili ne.
Znači OK je da Kiki, Control Panel, pici, kmirsad, cyprus, moja malenkost itd... ili neki član Kukićevog biračkog odbora za Vas odaberemo?
Nije baš potpuno bezidejno i nadrealano... dobiju oni i u Tuzli polijep broj glasova... kad ih sabereš, baš je respaktabilan. Drugo Tuzla je regionalni centar, pa je polazna tačka za organizirani odlazak i u druge okolne gradiće i varošice... treče mnogo njih poslom ili zbog škole, šopimga ili zabave i izlaska... dolazi u Tuzlu, lakše ih je to izanimirati, gdje ih komšije i lokalnie političke kabadahije ne vide s kim pričaju... da vidiš kolika je kolana iz pravca Kladnja, Banoviča... u pravcu Tuzle ujutro oko sedam,idu uhljebi na posao... iz Tuzle prema vani nema nikoga u ta doba... četvrto... NS je u Tuzli već više od 10 godina.plain vanilla wrote:Nisam ja bas nepismena po pitanju izbora, znam sta znaci ne iznaci na izbore. ALi, vjeruj mi, ako ne izadjem, necu osjecati krivicu. Nek se osjecaju krivima ovi koji me nisu mogli natjerati da izadjem na izbore, privuci da im dam glas.Bancho wrote:
Na kojem si biračkom mjestu,... daj ličnu , poslat ću tetku...plain vanilla wrote:Ma ja cu bosa po trnju, kao i dosadkluz franjo wrote: Glasačka apstinencija je legalna i legitimna individualna odluka.
U ponudi stoje 20 pari obuće. Za jedne tvrde da su zimske, a ono ljetnje. Druge bi trebale biti sportske, a ono "salonke". Za treće kažu da su crvene, a one ašćare plave. A za sve tvrde da su taman i da ne žuljaju.
E sada, vi ćete tu obuću platiti, htjeli-ne htjeli. A neke od njih ćete i morati nositi, sviđale vam se ili ne.
Znači OK je da Kiki, Control Panel, pici, kmirsad, cyprus, moja malenkost itd... ili neki član Kukićevog biračkog odbora za Vas odaberemo?samo vi glasajte, nemam nista protiv da birate i za mene
Bezidejna kampanja, Mirso. Ti desetogodišnji clanovi su ih trebali upozoriti da ne ides u pustinju prodavati pijesak.kmirsad wrote: Nije baš potpuno bezidejno i nadrealano... dobiju oni i u Tuzli polijep broj glasova... kad ih sabereš, baš je respaktabilan. Drugo Tuzla je regionalni centar, pa je polazna tačka za organizirani odlazak i u druge okolne gradiće i varošice... treče mnogo njih poslom ili zbog škole, šopimga ili zabave i izlaska... dolazi u Tuzlu, lakše ih je to izanimirati, gdje ih komšije i lokalnie političke kabadahije ne vide s kim pričaju... da vidiš kolika je kolana iz pravca Kladnja, Banoviča... u pravcu Tuzle ujutro oko sedam,idu uhljebi na posao... iz Tuzle prema vani nema nikoga u ta doba... četvrto... NS je u Tuzli već više od 10 godina.
A ako želiš zaobići Bijedića, a glasati za SDP, ima i drugih na listi... i to dobrih unutar liste za TK...
Pošteno.plain vanilla wrote:Ma ja cu bosa po trnju, kao i dosadkluz franjo wrote: Glasačka apstinencija je legalna i legitimna individualna odluka.
Znači OK je da Kiki, Control Panel, pici, kmirsad, cyprus, moja malenkost itd... ili neki član Kukićevog biračkog odbora za Vas odaberemo?samo vi glasajte, nemam nista protiv da birate i za mene
+1kluz franjo wrote:Slažem se.Leverage wrote:To je jedina moguća istinska programska koalicija, u ovom momentu apsolutno ne postoji bolja kombinacija od te.kluz franjo wrote:Vidim lome se koplja ko je gori/bolji, pa ako može jedno pitanje ovim simpatizerima/glasačima NS-a i SDP-a.
Da se dogodi neki totalno neočekivani izborni obrt i rezultat i NS i SDP dobiju dovoljno mandata za formiranje skupštinske većine na nekom nivou, da li bi podržali takvu koaliciju ili u startu odbijate takvu varijantu?
Ne samo da bih bio za takvu koaliciju nego bih agitovao među članstvom da se glasa za to.
Uz sve mane i NS-a i SDP-a i uz sve neke razlike koje sigurno postoje, ipak mislim da u programsko-ideološkom smislu imaju najveći broj dodirnih tačaka.
To ih po mom mišljenju čini prirodnim i primarnim političkim partnerima i saveznicima.
Mene bi nakon 07. obradovao dobar rezultat i SDP-a i NS-a.
high_volume wrote:
Ne znam zašto se ne postavlja teza da je Gratz podržao Komšića iz zlobe, iz pakosti, iz zavisti. Ipak je on zajebao odnose u NS, on se svojevoljno povukao i usput blati svoju stranku kad je god imao priliku, istovremeno sebe predstavljajući žrtvom, a NS ga nikad nije isključila zbog toga.
Tačno je da Gratz raspolaže određenim stručnim kvalitetima, da razumije BiH politiku, da mu je vlastita životna orijentacija srodna politici koju zastupa NS, ali i da mu je ego prerastao Trebević, da mu sujeta ne dopušta prigovor i sukob mišljenja. A to nisu osobine političara.
A evo, njegovi tekstovi u javnosti odličan su materijal za perfidno pljuckanje po NS, za naslađivanje i hinjsku diskreditaciju i NS i njenih kandidata.
pici wrote:idem titovom pa obalom pa lijevo pa desno pa gore pa dolje, nidze ni pedjine glave ni sabinine ni onog neznam kak se zove... ljudi dze ste... sve zvizdici, komsici, kurici, konakovicevci itd itd... nidze plakata NS s glave... jel nejma para za kampanju il ste sigurni u 100% poBedu...Hvala.
Ima nas koji pošteno radimo ali od plate ne možemo priuštiti auto. Ni polovan. I onda moramo hodati i koristiti gradski prevoz. A tada nam se na tramvajskim stanicama ukažu i NS-ovci i SDP-ovci itd.pici wrote:idem titovom pa obalom pa lijevo pa desno pa gore pa dolje, nidze ni pedjine glave ni sabinine ni onog neznam kak se zove... ljudi dze ste... sve zvizdici, komsici, kurici, konakovicevci itd itd... nidze plakata NS s glave... jel nejma para za kampanju il ste sigurni u 100% poBedu...Hvala.
Hakiz wrote:Ima nas koji pošteno radimo ali od plate ne možemo priuštiti auto. Ni polovan. I onda moramo hodati i koristiti gradski prevoz. A tada nam se na tramvajskim stanicama ukažu i NS-ovci i SDP-ovci itd.pici wrote:idem titovom pa obalom pa lijevo pa desno pa gore pa dolje, nidze ni pedjine glave ni sabinine ni onog neznam kak se zove... ljudi dze ste... sve zvizdici, komsici, kurici, konakovicevci itd itd... nidze plakata NS s glave... jel nejma para za kampanju il ste sigurni u 100% poBedu...Hvala.
Ne mogu biti licimjer, pa se u nekim stvarima koje si navela ne složiti...plain vanilla wrote:Bezidejna kampanja, Mirso. Ti desetogodišnji clanovi su ih trebali upozoriti da ne ides u pustinju prodavati pijesak.kmirsad wrote: Nije baš potpuno bezidejno i nadrealano... dobiju oni i u Tuzli polijep broj glasova... kad ih sabereš, baš je respaktabilan. Drugo Tuzla je regionalni centar, pa je polazna tačka za organizirani odlazak i u druge okolne gradiće i varošice... treče mnogo njih poslom ili zbog škole, šopimga ili zabave i izlaska... dolazi u Tuzlu, lakše ih je to izanimirati, gdje ih komšije i lokalnie političke kabadahije ne vide s kim pričaju... da vidiš kolika je kolana iz pravca Kladnja, Banoviča... u pravcu Tuzle ujutro oko sedam,idu uhljebi na posao... iz Tuzle prema vani nema nikoga u ta doba... četvrto... NS je u Tuzli već više od 10 godina.
A ako želiš zaobići Bijedića, a glasati za SDP, ima i drugih na listi... i to dobrih unutar liste za TK...
A sto se tice SDP, nema se tu sta birati. To isto da neka stranka kandiduje Karadzica, pa neko kaze-ne moras njega, de proberi.
pici wrote:Hakiz wrote:Ima nas koji pošteno radimo ali od plate ne možemo priuštiti auto. Ni polovan. I onda moramo hodati i koristiti gradski prevoz. A tada nam se na tramvajskim stanicama ukažu i NS-ovci i SDP-ovci itd.pici wrote:idem titovom pa obalom pa lijevo pa desno pa gore pa dolje, nidze ni pedjine glave ni sabinine ni onog neznam kak se zove... ljudi dze ste... sve zvizdici, komsici, kurici, konakovicevci itd itd... nidze plakata NS s glave... jel nejma para za kampanju il ste sigurni u 100% poBedu...Hvala.
jel cure djele neke papirice.. juce idem bjelavama i dvije fincukaste curice stand i djele SDA listice ja pridjem oni meni papirice ja njima hoste boba da sjednete ciki u krilo, danaske preko puta prdCenistva dva dzuturuma i djele SDP pamflete, prilazi mi jedan i glasaj za promjene... ma reko mrshhh tamo da vidish SDA dodavacica a ne ti mator peMzioner prilazisH ljudima i strasis ih... stravu maloprije saljevo...
E, tu ti moram dati za pravo.pici wrote:Hakiz wrote:Ima nas koji pošteno radimo ali od plate ne možemo priuštiti auto. Ni polovan. I onda moramo hodati i koristiti gradski prevoz. A tada nam se na tramvajskim stanicama ukažu i NS-ovci i SDP-ovci itd.pici wrote:idem titovom pa obalom pa lijevo pa desno pa gore pa dolje, nidze ni pedjine glave ni sabinine ni onog neznam kak se zove... ljudi dze ste... sve zvizdici, komsici, kurici, konakovicevci itd itd... nidze plakata NS s glave... jel nejma para za kampanju il ste sigurni u 100% poBedu...Hvala.
jel cure djele neke papirice.. juce idem bjelavama i dvije fincukaste curice stand i djele SDA listice ja pridjem oni meni papirice ja njima hoste boba da sjednete ciki u krilo, danaske preko puta prdCenistva dva dzuturuma i djele SDP pamflete, prilazi mi jedan i glasaj za promjene... ma reko mrshhh tamo da vidish SDA dodavacica a ne ti mator peMzioner prilazisH ljudima i strasis ih... stravu maloprije saljevo...