Messi je imao losu sezonu. Ima kredit ali ga je gotovo potrosio. Jos jedna sezona i navijaci ce izgubiti strpljenje. I messi je toga svjestan. Polako, izaci ce ovo na dobro
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#33151 Re: FC Barcelona
Vidi @sizifinho, Messi nije sam presao sa krila u sredinu. Pep je vidio da tu moze izvici maksimum i realno, uspio je u svojim zamislima. I ja vidim Messija iza Suareza. I taj radijus kretanja ce biti manji, budi siguran. Zbog toga se i radi na duplom pivotu.
Messi je imao losu sezonu. Ima kredit ali ga je gotovo potrosio. Jos jedna sezona i navijaci ce izgubiti strpljenje. I messi je toga svjestan. Polako, izaci ce ovo na dobro
-
sizifinho
#33152 Re: FC Barcelona
-ma hajde loša sezona, ja to ne gledam. Svjestan sam da mora doći i do tog. Ono što mene boli je njegova, što kažeš "evolucija", iz momka borbenog i agilnog- do onog što smo gledali u finalu SP, možda njegovoj najbitnijoj utakmici do sad. Tad je u meni prelomilo. Ja samo hoću borbenost u ekipu, ništa više. Hoću SPARTU!skenderija04 wrote:Vidi @sizifinho, Messi nije sam presao sa krila u sredinu. Pep je vidio da tu moze izvici maksimum i realno, uspio je u svojim zamislima. I ja vidim Messija iza Suareza. I taj radijus kretanja ce biti manji, budi siguran. Zbog toga se i radi na duplom pivotu.
-
5 0 5
#33153 Re: FC Barcelona
Da je Messi postigao samo jedan gol na svjetskom. I da je ispao, ponižen, u grupnih fazi, do sad bi bio flaširano meso, ovdje na forumu.AmirBaa wrote:Uzmi statistiku i uporedi njih dvojicu...po broju tacnih pasova, asistencija i koliko koji suta po utakmici.Tyke wrote:Pa zar nije sam Ibra objasnio u knjizi zbog cega je otisao, jer ga Guardiola pritiskao radi Mesijeve slobode?lua wrote: Joj kad ovo pročitam.Too much sportsport.ba fellaz. Ibrahimović nije ugušen.
Samo je čovjek napustio klub. Nije ga napustio zbog Messija. To su urbane legende.
Mada, vjerovatno ne bi ninasta licilo da su i Mesi i Ibra imali potpunu slobodu.
Ja i dalje ostajem misljenja da je CR7 daleko kompletniji igrac od Mesija, iako je donedavno Mesi bio suveren. Ali i to ne bi bilo tako jednostavno bez onakve forme Cavija i Inijeste.
- skenderija04
#33154 Re: FC Barcelona
Pa Sparta je bila na mundijalu
Messi se pomjerio 20 metara nazad jer ni Biglia ni Gago nisu bili u stanju da da izadju sa kontrolisanom loptom. Na ustrb svoje slave i golova pomogao je ekipi. I na kraju drugi...Za sviju uspjeh osim za Messija. Da li bi bio bolji igrac da su Higuain ili Rodrigo Palacio zabili kada ih je ostavio same pred golmanom? Ne . Da li bi usao u legendu? Da.
Trebace vremena da se naviknemo na novog Messija. Ne zato sto ce to biti lose vec zato sto je ono prije jednostavno neponovljivo.
Zrtvuje se on jako cesto za ekipu, puno vise nego sto vidimo mi koji smo na kraju postali brojaci kilometara. Na kraju puno ih je koji su na njegovoj grbaci stekli slavu i unosne ugovore. Da na kraju ne bude kao sto je rekao onaj iz Chicago Bullsa :" Te veceri smo ja i Michael Jordan postigli 56 poena u Madisonu"...Michael Jordan je zabio 55
Messi se pomjerio 20 metara nazad jer ni Biglia ni Gago nisu bili u stanju da da izadju sa kontrolisanom loptom. Na ustrb svoje slave i golova pomogao je ekipi. I na kraju drugi...Za sviju uspjeh osim za Messija. Da li bi bio bolji igrac da su Higuain ili Rodrigo Palacio zabili kada ih je ostavio same pred golmanom? Ne . Da li bi usao u legendu? Da.
Trebace vremena da se naviknemo na novog Messija. Ne zato sto ce to biti lose vec zato sto je ono prije jednostavno neponovljivo.
Zrtvuje se on jako cesto za ekipu, puno vise nego sto vidimo mi koji smo na kraju postali brojaci kilometara. Na kraju puno ih je koji su na njegovoj grbaci stekli slavu i unosne ugovore. Da na kraju ne bude kao sto je rekao onaj iz Chicago Bullsa :" Te veceri smo ja i Michael Jordan postigli 56 poena u Madisonu"...Michael Jordan je zabio 55
-
5 0 5
#33155 Re: FC Barcelona
Šizifinjo, nemoj da te išta boli oko Messija. Prošlo je vrijeme kada je Messi bio dečko. Sada je Messi BOG fudbala. Zaslužuje najdublji naklon svakog fudbalera, trenera, navijača na planeti zemlji.
Sjećaš li se kada su njemački fudbaleri napravili špalir za Argentince na putu da pokupe srebrnu medalju. Svi prolaze, ali Messi ne. Ipak postoje granice ispod kojih BOG neće. Nema fudbalera u istoriji fudbala koji je ikad bio na tom nivou. Razumiješ li o čemu ti pričam?
Sjećaš li se kada su njemački fudbaleri napravili špalir za Argentince na putu da pokupe srebrnu medalju. Svi prolaze, ali Messi ne. Ipak postoje granice ispod kojih BOG neće. Nema fudbalera u istoriji fudbala koji je ikad bio na tom nivou. Razumiješ li o čemu ti pričam?
-
5 0 5
-
sizifinho
#33157 Re: FC Barcelona
-stoji to da je on nešto što se nikad nije desilo u svijetu nogometa. Messi je Messi, D10S, to može samo budala da pokuša osporiti i da kaže da je C.Ronaldo bolji od njeg. Priča Henry:5 0 5 wrote:Šizifinjo, nemoj da te išta boli oko Messija. Prošlo je vrijeme kada je Messi bio dečko. Sada je Messi BOG fudbala. Zaslužuje najdublji naklon svakog fudbalera, trenera, navijača na planeti zemlji.
https://www.youtube.com/watch?v=zyIgPqOpMWY
-ja se sjećam scene iz finala lp sa manu. Ide Messi i gura se s Ferdinandom i Vidicem, i sve trojica padaju, ali Messi se diže i nastavlja dok ona dvojica kontaju gdje su. To je ta nostalgija za jednom "muhom" koja je zujala svugdje po terenu i zaobilazila muholovke bez "po" muke... proći će me too kad mi dođe vrijeme da prihvatim ovo što kaže skenderija. Ronaldo ima jedan problem, a to je Messi. Messi ima jedan problem, a to je Messi. Moram se pomiriti da je to vrijeme fkt neponovljivo
Last edited by sizifinho on 18/08/2014 21:16, edited 1 time in total.
- Zmijuga loma
#33158 Re: FC Barcelona
1. Pa igrao je klasičnog krilnog napadača na SP 2010, prije nego će i zaigrati za Barcelonu. U Valenciji je dio vremena igrao u sistemu sa 2 napadača, u Španiji 2008 igrao sa slobodnom ulogom iza Torresa. Ispade po tebi on veći sidraš od Laze Popovića prije nego ga je zli Pep zavalio. U sistemima sa više napadača nema usidravanja, posebno u modernom fudbalu.BHF_Manijak wrote:Ne bi nikoga ni zavalio, jednostavno ne bih ni dovodio igraca koji mi nece igrati prirodnu poziciju. Dovedes spica i igrati na krilu, gdje je tu logika? I nije tu vise pitanje koga bih zavalio, fazon je sto Messi itekako dobro moze odigrati krilnog napadaca, tu je i poceo karijeru, ali s druge strane Villa, kako ja znam, nikad u zivotu nije igrao dalje od spica, a kada je u Barcu dosao imao je 28-29 godina. Dakle punih 10-15 godina igras spica i onda dodjes u klub gdje ti kazu "od danas nisi to, vec ovo".Zmijuga loma wrote: Koga bi ti zavalio između Ville i najboljeg igrača u istoriji kluba + najpotentnijeg golgetera?
Zlaji je karakter presudio. Da je radio šta se od njega tražilo mogao je uzeti taj CL već jednom. On i Messi u 4411 / 4231 je magija. Al hoće jalijaš u Ferrariju na trening dolaziti i glumiti silu.
Suki isto nek se ne zajebava. Zna se ko kosi ko vodu nosi. Ako se odluči da bude kmet najvećem igraču u istoriji kluba može samo da klimne glavom.
Shvatam ja da je Messi tito kluba, ali nemojte onda u njegovu odbranu nuditi argumente koji ti jebu zdrav razum. Postenije je reci "jeste Villa bio zavaljen, ali jebi ga, zavaljen je radi Messia", nego ovdje neke teorije sklapati koje veze s vezeom nemaju. Jos ce ispasti kako su u Barcelonu strucnjaci otkrili novu poziciju Villi i da je tu ustvari dozivio vrhunac karijere...

2. Neprecizno je reći da je igrao krilnog napadača u Barceloni. Defanzivno je branio jedan bok, a u napadu se postavljao centralno. Imaš napadače poput Robbena koji napadaju s loptom, imaš napadače poput Ville koji napadaju prostor i čekaju pas. Jesu li ovo pozicije klasičnog krilnog napadača?

Usput, Villa je primjer uspješnog eksperimenta. Bespredmetno je uopšte raspravljati o njegovoj ulozi jer je bio integralni dio tima koji je osvojio gotovo sve klupske trofeje. Kao da kažeš da je Jupp kupio Martineza (koji je kod Bielse striktno igrao stopera) i onda ga zavalio na zadnjeg veznog i igrom slučaja sve osvojio.
- vaučer
#33159 Re: FC Barcelona
Mislim da Suarez lako može imati više golova i asistencija od Messija.
Pitanje je mogu li dopustiti da se takvo šta desi, Messi bi zavrtio poruku 'Does not compute' na zatiltanim očima i počeo dimiti iz ušiju. Primakne li mu ozbiljno Suarez neće dugo ostati u Barceloni - Messi će zakmečati upravi i opla, ode Luis.
Pitanje je mogu li dopustiti da se takvo šta desi, Messi bi zavrtio poruku 'Does not compute' na zatiltanim očima i počeo dimiti iz ušiju. Primakne li mu ozbiljno Suarez neće dugo ostati u Barceloni - Messi će zakmečati upravi i opla, ode Luis.
- dinty2
#33160 Re: FC Barcelona
ne moze kad ce bit' obicni hamal leuvaučer wrote:Mislim da Suarez lako može imati više golova i asistencija od Messija.
-
sizifinho
#33161 Re: FC Barcelona
Svaka ti čast na analizi, ovo sve stoji- nema govora. Ponovo čestitam, ali mislim da je ovdje više tema činjenica da Messi treba ići ponovo na krilo, ili u vezni red. Torres nije tip igrača kakav je Messi, i u španiji je Villa igrao iza Torresa sa čestim rotacijama njih dvojice. Villa je puno bolje znao pronaći prostor pa su ga i igrači češće hranili loptama.Zmijuga loma wrote:1. Pa igrao je klasičnog krilnog napadača na SP 2010, prije nego će i zaigrati za Barcelonu. U Valenciji je dio vremena igrao u sistemu sa 2 napadača, u Španiji 2008 igrao sa slobodnom ulogom iza Torresa. Ispade po tebi on veći sidraš od Laze Popovića prije nego ga je zli Pep zavalio. U sistemima sa više napadača nema usidravanja, posebno u modernom fudbalu.
2. Neprecizno je reći da je igrao krilnog napadača u Barceloni. Defanzivno je branio jedan bok, a u napadu se postavljao centralno. Imaš napadače poput Robbena koji napadaju s loptom, imaš napadače poput Ville koji napadaju prostor i čekaju pas. Jesu li ovo pozicije klasičnog krilnog napadača?
Usput, Villa je primjer uspješnog eksperimenta. Bespredmetno je uopšte raspravljati o njegovoj ulozi jer je bio integralni dio tima koji je osvojio gotovo sve klupske trofeje. Kao da kažeš da je Jupp kupio Martineza (koji je kod Bielse striktno igrao stopera) i onda ga zavalio na zadnjeg veznog i igrom slučaja sve osvojio.
Sve u svemu, promijenio si mi djelomično mišljenje, super si ovo objasnio.
Evo ko je gledao prvo poluvrijeme vidio je da Messi idalje funkcioniše savršeno na boku, i da idalje može trčati. Znači letargičnost je psihološkog karaktera. Borbenost i trčanje. Ovo hoću
Neymar se odlično uklopio u večerašnju igru, njegovo kretanje odgovara i Iniesti i Messiju. Rakitić odličan, Rafinha mi polahko liječi žal za Thiagom. Alves idalje s centrašutevima
-
faraon_s_krilima
#33163 Re: FC Barcelona
Nikakvih promjena. Ista formacija, Masche stoper, Alves po starom,...jedina razlika je sto se Messi jako brzo rijesava lopte, stvorio je minimalno 5 dobrih prilika Neymaru i Rafinhi. Djelovao je zainteresovanije na ovoj tekmi nego na onim utakmicama protiv Atletika. 
- lua
#33164 Re: FC Barcelona
@sizifinho: Oprosti molim te, nisam imala namjeru da pricam s neke imaginarne visine. Moji postovi nemaju cilj da ikog provociraju. Hvala što me pratiš.
Btw ovaj Messi bome odlican! Neymar takodjer! Rafinha malo zbunjen. Sta da kazem? Gamper je naš
Btw ovaj Messi bome odlican! Neymar takodjer! Rafinha malo zbunjen. Sta da kazem? Gamper je naš
-
channel10
#33166 Re: FC Barcelona
Zasad ne igra..PravimHaos wrote:Igral' kanibal?
http://zonasports.to/canal-1.shtml#www.rojadirecta.me
-
sizifinho
#33167 Re: FC Barcelona
hajd kad si tako fina i kulturna ne mogu zamjeritilua wrote:@sizifinho: Oprosti molim te, nisam imala namjeru da pricam s neke imaginarne visine. Moji postovi nemaju cilj da ikog provociraju. Hvala što me pratiš.
-hajmo drugo poluvrijemee
54...ok Rakitiću...kakav si ti majstor
-
5 0 5
#33168 Re: FC Barcelona
Znači trenutno, Masia XI: Masip; Montoya, Pique, Bartra, Alba; Xavi, Samper, S.Roberto; Munir, Rafinha, Sandro
-
5 0 5
#33170 Re: FC Barcelona
A platili su ga isto koliko i Songa.sizifinho wrote:54...ok Rakitiću...kakav si ti majstor
-
channel10
#33171 Re: FC Barcelona
Ovaj Sandro je vec igracina...
-
sizifinho
#33172 Re: FC Barcelona
-ma on mi je danas, pored Messija dan razvedrio. Ako nastavi ovakve partije pružati, bit će ovo jedna paklena sezona za nas!5 0 5 wrote:A platili su ga isto koliko i Songa.sizifinho wrote:54...ok Rakitiću...kakav si ti majstor
- skenderija04
#33173 Re: FC Barcelona
Ovaj munir je starter prvo kolo. Rakitic i Munir prva imena gampera
- HB_BHF
#33174 Re: FC Barcelona
Vala i Sandro je odličan.skenderija04 wrote:Ovaj munir je starter prvo kolo. Rakitic i Munir prva imena gampera
-
faraon_s_krilima
#33175 Re: FC Barcelona
Ja ga prvi put gledam i sad mi je jasno zasto je Delofeu na posudbi. Malac ne forsira nista, a uvijek je tu gdje treba da bude, Gerard i kad uradi nesto to je nekako na silu.skenderija04 wrote:Ovaj munir je starter prvo kolo. Rakitic i Munir prva imena gampera