Sirija
-
sarajevoxxxx
#33151 Re: Sirija
Avijaciju ima samo Asad. Dnevno izvede 100-150 zracnih udara. Pravo je cudu jedan mjesec braniti grad protiv tolike sile koju jos pomaze 28 siitskih milicija, Rusija, Iran, i koji ima podrsku veceg dijela medjunaridne zajednice tj njihovih licemjernih medija koji ciste iza Asada i pomazu mu tako sto od100 masakara koliko ih pocini objave jedan ili ni jedan.
U Bosni Bosnjaci nisu bombardovali Bosnjake. U Siriji nam kazu da Asad brani svoj narod. Da su suniti u vlasti itd.
Ko to napada Siriju ako su sve izbjeglice suniti, ako su svi ili vecina civila suniti.
Koga to brani 28 sitskih milicija? Je li i jedna od tih milicija se bori za Siriju ili za sitske svetinje?
Zasto rezimska TV nikad nije objavila prilig o izbjeglicama u Jordanu ili Turskoj? Zasto ta TV u te kampove ne smije uci. Zasto libanonska vojska i Hezbollah prezire sirijske izbheglice?
Gdje je taj narod koji podrzava rezim? Koja to vlast na svijetu ikad u istoriji ratovanha je rekla ili ja ili cu unistiti drzavu, spaliti sve zivo! Porusiti sve zgrade da ne ostane kamen na kamenu.
Pa to moze reci ili totalni idiot ili osoba zadrta i ohola odgojena da brani samo vodju ali ne i narod. Zato i gledamo lika u helikooteru u vojnom odijelu kako sa osmijehom na licu baci bure od pola tone TNT-a a zna i svijestan je da su ispod njega zene i djeca, da ce vjetar odnijeti bure, da su sve zgrade i da gdje god padne 100 % ubija zene i djecu.
Taj covjek je po svim medjunarodnim normana ratni zlocinac, i on i onaj koji je naredio da se bombarduje trebaju stati pred lice oravde i odgovarati za svoja nedjela.
U Bosni Bosnjaci nisu bombardovali Bosnjake. U Siriji nam kazu da Asad brani svoj narod. Da su suniti u vlasti itd.
Ko to napada Siriju ako su sve izbjeglice suniti, ako su svi ili vecina civila suniti.
Koga to brani 28 sitskih milicija? Je li i jedna od tih milicija se bori za Siriju ili za sitske svetinje?
Zasto rezimska TV nikad nije objavila prilig o izbjeglicama u Jordanu ili Turskoj? Zasto ta TV u te kampove ne smije uci. Zasto libanonska vojska i Hezbollah prezire sirijske izbheglice?
Gdje je taj narod koji podrzava rezim? Koja to vlast na svijetu ikad u istoriji ratovanha je rekla ili ja ili cu unistiti drzavu, spaliti sve zivo! Porusiti sve zgrade da ne ostane kamen na kamenu.
Pa to moze reci ili totalni idiot ili osoba zadrta i ohola odgojena da brani samo vodju ali ne i narod. Zato i gledamo lika u helikooteru u vojnom odijelu kako sa osmijehom na licu baci bure od pola tone TNT-a a zna i svijestan je da su ispod njega zene i djeca, da ce vjetar odnijeti bure, da su sve zgrade i da gdje god padne 100 % ubija zene i djecu.
Taj covjek je po svim medjunarodnim normana ratni zlocinac, i on i onaj koji je naredio da se bombarduje trebaju stati pred lice oravde i odgovarati za svoja nedjela.
-
sarajevoxxxx
#33152 Re: Sirija
Namjerno bombardovati civilne objekte je po svim ratnim konvencijama zlocin. Pocinilac ide pred sud i odgovara za masakriranje i namjerno ubijanje civila. To je tako bilo prije Sirije i tako ce ostati. Sva druga opravdanja za te zlocine razunan svijet ne poznaje. Civili, ranjenici, novinari, crveni krst, ljekari, zarobljenici, su zasticeni zenevskim konvencijama.parangal_ wrote:
saveznici su bombardovali hamburg, keln itd jer su morali natjerati stanovnike da se pobune protiv hitlerove vlasti. ti u halebu samo moraju da se okrenu protiv terorista umjesto sto im pruzaju gostoprimstvo. ako im ustupljaju gostoprimstvo onda su legitimna meta.
Precizno je kazano sta je ratni zlocin, sve drugo je anarhija, mrznja, i bolesno rasudjivanje svojstveno mozda zivotinjama ali ne i ljudina.
- Fantassin
#33153 Re: Sirija
To funkcionise kada je jedna strana superiorna,ako su obje strane priblizne po snazi tu nema pravila nego je borba do istrebljebnja,jos SAA je blaga jer nije upotrjebila hemijski arsenal ali vjerovatno zbog pritiska NATOa a ne zbog postovanja nekih prava.Pobunjenici koriste sve sto im je dostupno i sluze se svim taktikama.U ljubavi i ratu nema pravilasarajevoxxxx wrote:Namjerno bombardovati civilne objekte je po svim ratnim konvencijama zlocin. Pocinilac ide pred sud i odgovara za masakriranje i namjerno ubijanje civila. To je tako bilo prije Sirije i tako ce ostati. Sva druga opravdanja za te zlocine razunan svijet ne poznaje. Civili, ranjenici, novinari, crveni krst, ljekari, zarobljenici, su zasticeni zenevskim konvencijama.parangal_ wrote:
saveznici su bombardovali hamburg, keln itd jer su morali natjerati stanovnike da se pobune protiv hitlerove vlasti. ti u halebu samo moraju da se okrenu protiv terorista umjesto sto im pruzaju gostoprimstvo. ako im ustupljaju gostoprimstvo onda su legitimna meta.
Precizno je kazano sta je ratni zlocin, sve drugo je anarhija, mrznja, i bolesno rasudjivanje svojstveno mozda zivotinjama ali ne i ljudina.
-
sarajevoxxxx
#33154 Re: Sirija
Zenevske konvencije su jasne. Namjerno ubijanje zena i djece odnosno civila je ratni zlocin. Ubijanje i mucenje zatvorenika je ratni zlocin. Ubijanje ranjenika, novinara, ljekara, osoblja crvenog krsta, civilne zastite, isto tako podlijeze medjunarodnim zakonima ratovanja, kao i namjerno izgladnjivanje civila.Fantassin wrote:To funkcionise kada je jedna strana superiorna,ako su obje strane priblizne po snazi tu nema pravila nego je borba do istrebljebnja,jos SAA je blaga jer nije upotrjebila hemijski arsenal ali vjerovatno zbog pritiska NATOa a ne zbog postovanja nekih prava.Pobunjenici koriste sve sto im je dostupno i sluze se svim taktikama.U ljubavi i ratu nema pravilasarajevoxxxx wrote:Namjerno bombardovati civilne objekte je po svim ratnim konvencijama zlocin. Pocinilac ide pred sud i odgovara za masakriranje i namjerno ubijanje civila. To je tako bilo prije Sirije i tako ce ostati. Sva druga opravdanja za te zlocine razunan svijet ne poznaje. Civili, ranjenici, novinari, crveni krst, ljekari, zarobljenici, su zasticeni zenevskim konvencijama.parangal_ wrote:
Precizno je kazano sta je ratni zlocin, sve drugo je anarhija, mrznja, i bolesno rasudjivanje svojstveno mozda zivotinjama ali ne i ljudina., pobunjenici ce izgubiti jer se bore protov organizovane vojne sile koja je brojna i dobro opremljena,u zivotu ih drzi vanjska podrska koja se smanjuje znog ekscesa koji su napravili.Pored toga odstranilinsu se od njihovog kreatora i poceli raditi stvari na svoju ruku i izrodile su se formacije koje su veci problem za zapad nego Assad tago da je sa time i cijela ideja propala.
Zabranjeno je hemijsko oruzje, napalm bombe, a vjerovatno ce biti zabranjena i ova burad TNT-a.
Pravila i zakoni ratovanja jasna za normalan svijet. Za zlocince ona ne postoje, i to nije nista novo. Neko je u ratu zlocinac i masovno krsi sve zakone ratovanja, neko nije. Rezim u Siriji je taj koji daleko najvise ubija civile, daleko brutalniji od svih strana, i nema sumnje da ce ih stici zasluzena kazna i pravda.
- shibonja
#33155 Re: Sirija
Pripreme za ofanzivu Deir ez Zor
- Superhikk
#33156 Re: Sirija
Ovi propagatori civilizacijskog dna, što se više uključuju u razmjenu mišljenja, samo ogoljavaju ono što se i naslućivalo u pozadini njihove strukture ličnosti - ignorancija, neobrazovanje, manipulacija i podložnost istoj. I gdje bi takvi našli utočište do u religijskom ekstremizmu.
Na temu, zanimljivo mi je bilo pročitati ovog učenjaka, negdje sam i ranije čitao njegova tumačenja sudnjeg dana. Preporučujem i ovim propagatorima, iako znam da im ne znači ništa to što je čovjek obrazovaniji od njih u sferi u kojoj misle da su popili svu mudrost, i neka ih ne dekuražira što je malo obimniji tekst
http://www.novihorizonti.net/imran-huse ... ri-zemanu/
Na temu, zanimljivo mi je bilo pročitati ovog učenjaka, negdje sam i ranije čitao njegova tumačenja sudnjeg dana. Preporučujem i ovim propagatorima, iako znam da im ne znači ništa to što je čovjek obrazovaniji od njih u sferi u kojoj misle da su popili svu mudrost, i neka ih ne dekuražira što je malo obimniji tekst
http://www.novihorizonti.net/imran-huse ... ri-zemanu/
- Co0l
#33157 Re: Sirija
...u zemlji sa cca 75% sunitskog stanovnistva.Klavikula wrote: ...45% SAA su suniti, 30% generala su suniti...
Klavikulica nastavlja da uspjesno ogoljava rezim
- Challenger__
#33158 Re: Sirija
71 do 72 %, ali sa Kurdima koje mrziš. Kada odbiješ Kurde (koji su mahom suniti) i Turkmene koji imaju svoje zasebne oružane formacije, procenat sunita-Arapa je manji i stvar je vrlo bliža proporcionalnoj strukturi stanovništva.
Plus, učešće u ratu na strani SAA, NDF i drugih formacija je za građanstvo na dobrovoljnoj osnovi, a ne po sili vojnog poziva.
Plus, učešće u ratu na strani SAA, NDF i drugih formacija je za građanstvo na dobrovoljnoj osnovi, a ne po sili vojnog poziva.
- salik79
#33159 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Zasto onda rezim brane siitske milicije iz Iraka i Irana? Odlaze da brane sunite? A kad ih "odbrane" postave na dzamije zastave "O Husein".Challenger__ wrote:- Kombinovana, udružena ubleha (Al-Nusra i džejš el-muhadžirin) nalupana na Nublu i Zehri:
Elijah J. Magnier#JAN and jaish al-Muhajereen carried an assault against #Nubl & #Zahraa in a failed attempt 2occupy al-Jood complex. #Syria #Aleppo.
_____
- Vrijedi ponoviti radi ublehaških laži: "alevitski režim" u Siriji:
Rezim su u zivot vratile one zastave O Husein u Kusajru i onim gradicima oko kabura Zejnebinog u Damasku koje je Hezbollah odradio.
Zar nije onaj sitski vodja iz Iraka jasno rekao da glavnu rijec u rezimskoj vojsci vode sitske paravojne formacije. Jos ismijao rezim
Pa tako reci, o Umejevicu, jezidovicu, otvoreno reci kolika je vasa mrznja prema hz Husejnu i Ehli-bejtu! Najbolje bi bilo kada bi se ponovo uvelo proklinjanje hz Alije s mimbera, po naredbi vaseg vodje Muavije, sina Hindinog -zderacice unutarnjih organa poginulih protivnika (o, kako nam ovo zvuci poznato)!!? Najveci problem je okacena zastava "ja-Husein", a zvjerska i ritualna klanja nisu problem?!Nije problem ni rusenje tih istih dzamija, turbeta, mezareva, biblioteka..., i svega sto zasmeta "cistom islamu" hordi koje podrzavas, nego je problem okacena zastava "Odazivam ti se o Husejne!", iako svi znamo cemu se odazivamo - odazivamo se Onome koji se usprotivio dati prisegu tiraninu, razvratniku, pijanici...kada su drugima klecala koljena pred njegovim zulumom i kada su redom zabijali glavu u pijesak, strahujuci za vlastiti zivot i imetak. Hz Husejn, Ehli bejt i najcasniji ashabi ustadose protiv tvog miljenika i njegove daleko nadmocnije i mnogobrojnije zlocinacke vojske - digose glas protiv vladavine izopacenosti, terora i nepravde, pretace svih danasnjih Zaljevskih monarhija, medju kojima su i tvoji "miljenici"...Jasno je meni odavno ko si, sta si, i zasto si tu, ali mi je odvratno to skrivanje iza nekakvog altruizma i "brige" za suni - muslimanima, nad kojima "lijes suze". To ti kazem kao bosanski suni musliman, iako mi te odrednice suni-sijja u zivotu nista ne znace, jer kao sto @Gojeni rece - mi (bosanski muslimani) smo vijekovima bili samo muslimani, bez ikakvih prefiksa i sufiksa, i nikada nismo priznavali te podjele koje su nam silom nametnute u toku i nakon agresije na Domovinu, uvozom "izvornog islama". Pored toga, sto nismo prihvatali podjele unutar islama, nismo prihvatali ni podjele "musliman - nemusliman", nego je uvijek vazilo pravilo "covjek-necovjek", jer i Jezid je nominalno bio musliman, ali realno najveci gad koji je trosio Zrak na ovoj Planeti. Tako i danas - imamo ljude i neljude, u sta se svakodnevno mozemo uvjeriti, kako u nasem mikrokosmosu, tako i na globalnom nivou - bez obzira na vjersku pripadnost i ubjedjenje. Uostalom, i hz Husejnu se odazvao mladic, covjek i krscanin, vjernik, probio se kroz zlocinacku muslimansku vojsku, koja ga (hz Husejna) je opkolila, i borio se rame uz rame sa ostalim ashabima protiv zuluma, i na kraju preselio kao sehid...Tako je bilo i u ovom nasem ratu -medju muslimanima (pripadnicima ARBiH) je bilo i najveceg sljama, a medju krscanima i ostalim (pripadnicima ARBiH) najcasnijih ljudi...
- Opetja033
#33160 Re: Sirija
Sve je to super, divno, krasno. Znas moje misljenje po pitanju ranog unutarmuslimanskog sukoba, tako da ti ne moram pojasnjavati.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:
Zasto onda rezim brane siitske milicije iz Iraka i Irana? Odlaze da brane sunite? A kad ih "odbrane" postave na dzamije zastave "O Husein".
Rezim su u zivot vratile one zastave O Husein u Kusajru i onim gradicima oko kabura Zejnebinog u Damasku koje je Hezbollah odradio.
Zar nije onaj sitski vodja iz Iraka jasno rekao da glavnu rijec u rezimskoj vojsci vode sitske paravojne formacije. Jos ismijao rezim
Pa tako reci, o Umejevicu, jezidovicu, otvoreno reci kolika je vasa mrznja prema hz Husejnu i Ehli-bejtu! Najbolje bi bilo kada bi se ponovo uvelo proklinjanje hz Alije s mimbera, po naredbi vaseg vodje Muavije, sina Hindinog -zderacice unutarnjih organa poginulih protivnika (o, kako nam ovo zvuci poznato)!!? Najveci problem je okacena zastava "ja-Husein", a zvjerska i ritualna klanja nisu problem?!Nije problem ni rusenje tih istih dzamija, turbeta, mezareva, biblioteka..., i svega sto zasmeta "cistom islamu" hordi koje podrzavas, nego je problem okacena zastava "Odazivam ti se o Husejne!", iako svi znamo cemu se odazivamo - odazivamo se Onome koji se usprotivio dati prisegu tiraninu, razvratniku, pijanici...kada su drugima klecala koljena pred njegovim zulumom i kada su redom zabijali glavu u pijesak, strahujuci za vlastiti zivot i imetak. Hz Husejn, Ehli bejt i najcasniji ashabi ustadose protiv tvog miljenika i njegove daleko nadmocnije i mnogobrojnije zlocinacke vojske - digose glas protiv vladavine izopacenosti, terora i nepravde, pretace svih danasnjih Zaljevskih monarhija, medju kojima su i tvoji "miljenici"...Jasno je meni odavno ko si, sta si, i zasto si tu, ali mi je odvratno to skrivanje iza nekakvog altruizma i "brige" za suni - muslimanima, nad kojima "lijes suze". To ti kazem kao bosanski suni musliman, iako mi te odrednice suni-sijja u zivotu nista ne znace, jer kao sto @Gojeni rece - mi (bosanski muslimani) smo vijekovima bili samo muslimani, bez ikakvih prefiksa i sufiksa, i nikada nismo priznavali te podjele koje su nam silom nametnute u toku i nakon agresije na Domovinu, uvozom "izvornog islama". Pored toga, sto nismo prihvatali podjele unutar islama, nismo prihvatali ni podjele "musliman - nemusliman", nego je uvijek vazilo pravilo "covjek-necovjek", jer i Jezid je nominalno bio musliman, ali realno najveci gad koji je trosio Zrak na ovoj Planeti. Tako i danas - imamo ljude i neljude, u sta se svakodnevno mozemo uvjeriti, kako u nasem mikrokosmosu, tako i na globalnom nivou - bez obzira na vjersku pripadnost i ubjedjenje. Uostalom, i hz Husejnu se odazvao mladic, covjek i krscanin, vjernik, probio se kroz zlocinacku muslimansku vojsku, koja ga (hz Husejna) je opkolila, i borio se rame uz rame sa ostalim ashabima protiv zuluma, i na kraju preselio kao sehid...Tako je bilo i u ovom nasem ratu -medju muslimanima (pripadnicima ARBiH) je bilo i najveceg sljama, a medju krscanima i ostalim (pripadnicima ARBiH) najcasnijih ljudi...
Ali da li ti zaista sa ovim branis nasilno postavljanje zastava sa parolom "Ya Hussein" na sunijske dzamije u Iraku i Siriji od stranih teroristickih sitskih paravojnih formacija? U ovom kontekstu? U ovom trenutku i na datom mjestu? Jesi li fakat ozbiljan u tome da u takvom cinu ne vidis nikakvu provokaciju?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33161 Re: Sirija
Zasto se onda na strani strahovlade bori hezbolah islamisticko-dzihadosticka organizacijaparangal_ wrote:jel i vama fascinantno koliko ima ljudi kod nas koji misle da je assad za shiitsku drzavu a ne za sekularnu?
-
joe_black
#33162 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:Zasto se onda na strani strahovlade bori hezbolah islamisticko-dzihadosticka organizacijaparangal_ wrote:jel i vama fascinantno koliko ima ljudi kod nas koji misle da je assad za shiitsku drzavu a ne za sekularnu?
Vjerovatno ne bi ni imali potrebe da se bore na streni vlade da se hiljade pacova nije slilo u Siriju, da nije kurvanjske politike Turske i susjeda po pitanju podrske pacovima...
Na kraju krajeva masa forumasa se prave glupi i slijepi, pa ne vide sta je u stvari arapsko proljece i sta je revollucija u Siriji...
Mozete i ti i cool i savoxxxx i jos da vas je 1000 takvih tvrdit suprotno, odnosno da je revolucija donijela nesto dobro u Libiji, Iraku, Tunisu, Egiptu (Sisiju treba podici spomenik od jednog kilometra samo zato sto nije dopustio stradanje u Egiptu onakvo kakvo je u Siriji)...
VRIJEME JE POKAZALO DA NISTE U PRAVU!!!
-
parangal_
#33163 Re: Sirija
pa zato sto im je bolje imati neagrisuvnu sekularnu drzavu kao susjeda nego agresivni IS kalifat koji zeli da ih poklopi, ja pitanja.japin_mutapi wrote:Zasto se onda na strani strahovlade bori hezbolah islamisticko-dzihadosticka organizacijaparangal_ wrote:jel i vama fascinantno koliko ima ljudi kod nas koji misle da je assad za shiitsku drzavu a ne za sekularnu?
- Kikibombona
#33164 Re: Sirija
salik79 wrote:
Nisam musliman, ali opet nisam sretan kada vidim da se muslimanima u BiH podvaljuje podjela na sunite i siite. Sa muslimanima zivim cijeli zivot, imam ih u porodici, ali za sunite i siite znam od invazije na Irak. Ovdje su vazda bili samo muslimani.
Musliman u BiH istim ocima gleda muslimana iz Egipta i Irana. Za njega su to muslimani a ne suniti i siiti.
-
sarajevoxxxx
#33165 Re: Sirija
U Deir Ez-Zoru sinoć možda jedne od najžeščih borbi od početka rata.Video snimak sa pro-režimskog portala:
https://www.facebook.com/video.php?v=40 ... =2&theater
Snimak ovih koji napadaju https://www.youtube.com/watch?v=fon8bj4 ... e=youtu.be
https://www.facebook.com/video.php?v=40 ... =2&theater
Snimak ovih koji napadaju https://www.youtube.com/watch?v=fon8bj4 ... e=youtu.be
Last edited by sarajevoxxxx on 12/12/2014 15:29, edited 1 time in total.
- Klavikula
#33166 Re: Sirija
upravo suprotno. u drzavi pogodjenoj gradjanskim ratom i u kojoj je jedna strana dominantno sunitska ovo je odlicna cifra. dalje, broj sunita u SAA je veci od broja pobunjenika ukupno.Co0l wrote:...u zemlji sa cca 75% sunitskog stanovnistva.Klavikula wrote: ...45% SAA su suniti, 30% generala su suniti...
Klavikulica nastavlja da uspjesno ogoljava rezim![]()
![]()
cisto podsjecanja radi, ARBiH se dicila multietnicnoscu kad je imala 30% nebosnjaka, u najboljim vremenima.
- Klavikula
#33167 Re: Sirija
@savoxe zasto se ne osvrnes na pobunjenicke improvizacije?

mogu li ova cuda ubijati civile, ili to rade samo barel bombe?

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33168 Re: Sirija
Da prostis prvo je bio hezbolah u siriji a potom isilparangal_ wrote:pa zato sto im je bolje imati neagrisuvnu sekularnu drzavu kao susjeda nego agresivni IS kalifat koji zeli da ih poklopi, ja pitanja.japin_mutapi wrote:Zasto se onda na strani strahovlade bori hezbolah islamisticko-dzihadosticka organizacijaparangal_ wrote:jel i vama fascinantno koliko ima ljudi kod nas koji misle da je assad za shiitsku drzavu a ne za sekularnu?
Hezbolah se borio u siriji puno prije pojave isila a mogli su izabrati pravu stranu i stati na stranu slobode i pravde tj. protiv asada ili ako nista ostati neutralni ... stali su na stranu strahovlade i zlocinaca i to dovoljno govori o hezbolahu i raskrinkava nhihove prave namjere i sustinu
tako da su teroristi hezbolaha jedan od uzroka pojave terorista isila
Oni su dva oka u jedoj glavi
- Challenger__
#33169 Re: Sirija
Netačno.japin_mutapi wrote:Da prostis prvo je bio hezbolah u siriji a potom isil
- Challenger__
#33170 Re: Sirija
Ovdje ste svršavali na koljače iz Nusre i Aharar al-Shama (baza Taftanaz) i stoku iz ISIL-a (baza Meng). To je bilo pola godine prije Kusajra i Hezbollaha.
Nije ljepo izmišljati, Japine.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33171 Re: Sirija
- Nije ljudski sjediti u toploj sobi u Bosni i slati u džihad tuđu djecu koja su se učila ratu preko kompjuterskih igrica. Uostalom, nama u Bosni veći je džihad borba za zapošljavanje ovih 500.000 nezaposlenih – kaže ef. Beganović -
ovog čoeka za precednika hebla vas Sirija i Irak i iSISa
-
zrakomlat
#33172 Re: Sirija
Kikibombona wrote: ...Ovdje su vazda bili samo muslimani.
Musliman u BiH istim ocima gleda muslimana iz Egipta i Irana. Za njega su to muslimani a ne suniti i siiti.
-
zrakomlat
#33173 Re: Sirija
I kad im ovo eksplodira u facu, kaže nastradala 4 civila.Klavikula wrote:@savoxe zasto se ne osvrnes na pobunjenicke improvizacije?
-
Avetinho
#33174 Re: Sirija
Lazes, kao i uvijek. Dodje mi da opet postavim cuveni post o krimskim plazama. Nadji jedan japinov post o ovome o cemu govoris.Challenger__ wrote:Ovdje ste svršavali na koljače iz Nusre i Aharar al-Shama (baza Taftanaz) i stoku iz ISIL-a (baza Meng). To je bilo pola godine prije Kusajra i Hezbollaha.
- Challenger__
#33175 Re: Sirija
Lažov te vaspitao, nevaspitana trolčino.
Pola milona nezaposlenih i rat u Siriji su dva povezana problema, dijelovi istog fenomena. .JoseMujica wrote:- Nije ljudski sjediti u toploj sobi u Bosni i slati u džihad tuđu djecu koja su se učila ratu preko kompjuterskih igrica. Uostalom, nama u Bosni veći je džihad borba za zapošljavanje ovih 500.000 nezaposlenih – kaže ef. Beganović -![]()
ovog čoeka za precednika hebla vas Sirija i Irak i iSISa
Last edited by Challenger__ on 12/12/2014 17:34, edited 1 time in total.