Da te pitam nešto.Tempo wrote:pa evo, pokusavam, ali si se sam umjesao.phillie wrote:To ti vidi s njim.
stvar je u tome da se radi o zivim ljudima, nesretnicima koji su pobjegli od zla ili su u potrazi za boljim zivotom, gladnim, bez smjestaja i zadnja stvar koja im je potrebna su neobavjesteni fasisti koji ce ih prokazivati i pozivati na njihov linc. umjesto toga, svi im trebamo pomoci. bilo kako. i drzava naravno, sistemskim rjesenjima, organizovanom ishranom i smjestajem prije svega, dok ne krenu dalje ka svom cilju.
nisam vjernik, ali mi upada u oci da se radi o muslimanima, da je prvi dan ramazana, i da ih ne vidimo kao unesrecene ljude kojima treba sve, kao sto je i nama trebalo sve onih godina kad nismo ni sanjali u kakva govna cemo se pretvoriti.
Da se sad ja spremim i odem u Švicarsku, ilegalno pređem granicu bi li me vlasti pustile da se šetam okolo po njihovim gradovima? Bi kurac, u svakoj normalnoj državi bi me sproveli u najbližu policijsku stanicu i uzeli moje podatke.
S obzirom da znamo da je ovo divlja država bezakonja i korupcije koja se ni o svojim građanima ne brine, već možemo pretpostavit kakva ćemo silna sranja imati u budućnosti. Posebno ako Europa odluči da im ne treba više radne snage s bliskog istoka. Zatvorit će granice i od BiH napraviti kamp za prihvat izbjeglica pa će kompletna država imati probleme ko što ih imaju Bihać i Krajina. Ponavljam, mi nemamo sistem da pomognemo onima od njih koji bježe od rata i stradanja jer ni sami sebi ne znamo pomoći.