Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Raigor Stonehoof

#33126 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Fps znaci first person shooter. Nigdje ja ne vidjoh da ce osnova Cyberpunka biti pucanje ko u Call of duty. I dalje je to rpg samo sa perspektivom iz prvog lica.
aditon

#33127 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Raigor Stonehoof wrote: 08/09/2020 08:48 Fps znaci first person shooter. Nigdje ja ne vidjoh da ce osnova Cyberpunka biti pucanje ko u Call of duty. I dalje je to rpg samo sa perspektivom iz prvog lica.
igru je moguće preći bez ispaljenog metka odnosno bez i jednog jedinog kill-a. Po meni je ovo klasični RPG jer sadrži sve elemente samo što je iz prvog lica...
Averus

#33128 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ok onda FP umjesto FPS isti kurac :oops:
Svejedno mi se ne sviđa

meme
Image
SanskiBiser

#33129 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Horizon Zero Dawn sa 1.04 patch je sad vec prava PC igra i odlican port. Koja razlika u 3 patcha, potpuno drugo iskustvo.
aditon

#33130 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

SanskiBiser wrote: 08/09/2020 09:46 Horizon Zero Dawn sa 1.04 patch je sad vec prava PC igra i odlican port. Koja razlika u 3 patcha, potpuno drugo iskustvo.
jašta, ja sinoć instalirao...nebo i zemlja...sad igra klizi ko po loju, čak mi je sad i fps se povećao, preko 100 u prosjeku a bio je oko 90 ranije :thumbup:
Averus

#33131 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Kupiti ili ukrasti, pitanje je sada :lol:
l33t

#33132 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Cak vise logike ima igrati RPG iz FP-a jer se mozes vise uziviti u igru. Npr Skyrim je bio igriv iz obje perspektive, ja sam ga igrao iz FP.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33133 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 08/09/2020 09:35 Ok onda FP umjesto FPS isti kurac :oops:
Svejedno mi se ne sviđa
Elder scrolls ima FP perspektivu. Je li za CP2077 zakucan FP? Nema treceg lica?

Al, svakako i da nema, ne prijeci ga to da bude dobar RPG.
ferratilis

#33134 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Deus Ex i Vampire: The Masquerade - Bloodlines su medju najboljim RPG-ima ikad, a first person. Deus Ex Human Revolution i Mankind Divided isto tako. Mene vise brine da nece previse pojednostavit gameplay i izbacit dosta RPG elemenata.
Averus

#33135 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

:shock: i :nevjerica:

Kakav bezobrazluk! Bombardovati me argumentovanim protu-stavovima!
Šta ste vi, neki evropljani, jel'? :oops:

:D
ferratilis

#33136 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Razumijem ja da tebi ne odgovara first person, ali to je trend koji je Deus Ex postavio prije 20 godina. Cyberpunk ce imati dosta zatvorenih prostora, sto znaci da ces iz prvog lica imat dosta high detail tekstura, nece se kamera cudno ponasati u uskim hodnicima (veliki problem u dosta tp igara), bolje ce izgledat razgovori sa NPC-ima, oruzja ce bolje izgledat itd. itd. Third person je dobar za velike otvorene prostore, ali Cyberpunk ce biti krcat stvarima.

A kad je u pitanju RPG, eno ljudi se godinu dana na RPG Codex forumu svadjaju o tome da li je Disco Elysium pravi RPG, kraj rasprave nije na vidiku :lol:
Averus

#33137 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Biću iskren, vaši komentari su me natjerali da razmislim i opet imam nadu za C2077 jer su mi Morrowind i Vampire Bloodlines među najdražim igrama koje sam ikad igrao :D
Morrowind mi je pokvario ćejf sa open world igrama jer sam na njemu potrošio sigurno nekih 5-6 hiljada sati nekad tamo u 2000. godini i dalje, tako da mi je poslije njega trebalo baš drugo da se vratim u formu sa open world forama :D

Vampire mi je žao što nisam završio, ni sam se ne sjećam više zašto nisam prekucao...

Cyberpunk ostaje na vrhu wishlista :izet:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33138 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Pa da, znam da volis Morrowind, zato sam i spomenuo Elder scrolls. Sa tim da sam i sam igrao iz treceg lica.

Ali tema Vase voljene igrice je forumski paradoks.

To je mjesto gdje se misljenje moze promijeniti na osnovu argumenata. Ovdje se vrijeme i prostor savijaju ko jufka i sve je moguce.

Metju Mekgonahi je eksli bio na ovoj temi kad je slao poruke svojoj kcerci u Interstellaru.
hazarder

#33139 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by hazarder »

SanskiBiser wrote: 08/09/2020 09:46 Horizon Zero Dawn sa 1.04 patch je sad vec prava PC igra i odlican port. Koja razlika u 3 patcha, potpuno drugo iskustvo.
Najveća žalost u svemu tome je ta što mi je igra tako legla da sam sašio skoro cijeli main quest sa 25-30 fps-a, tek sa 1.03 je kod mene poletila pravo. Ako ništa, bar sam preko vikenda isćejfio DLC koji je prelijep grafički, a sinoć sam i main završio konačno. Sve u svemu, ne pamtim kad' mi je bilo ovako krivo što sam prešao igru :mrgreen:
Nadam se da će i dvicu raditi za PC i da neće čekat 3 godine.
ferratilis

#33140 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sad kad su rijeseni tehnicki problemi, moze se postavit pravo pitanje: da li je HZD stvarno dobar kao sto ga konzolasi dizu u nebesa ili se radi o plitkom gameplayu tipa Shadow of Mordor ili AC? To me zanima prije nego potrosim 20-30 dolara :D
Averus

#33141 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@Chmoljo Mi smo specijalni :D

@ferratilis Joj meni je Shadow of Mordor bio toliko loš, da mi je žao što sam pirat skinuo, a drago što ga ne kupih :lol:
Igrao sat vremena i uninstall.

A ja sam baš i LOTR i RPG fan, ali ono... naaah...
hazarder

#33142 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by hazarder »

ferratilis wrote: 08/09/2020 13:03 Sad kad su rijeseni tehnicki problemi, moze se postavit pravo pitanje: da li je HZD stvarno dobar kao sto ga konzolasi dizu u nebesa ili se radi o plitkom gameplayu tipa Shadow of Mordor ili AC? To me zanima prije nego potrosim 20-30 dolara :D
Dosta bolji combat, nepredvidivo ponašanje neprijatelja, dosta random faktora kad se pokolješ sa jednim robotom pa od neka doba uleti još 5 pa se neki lupaju međusobno, neki tebe meze. Često moraš u pola bitke mijenjat build i loadout oružja da se prilagodiš situaciji. Moraš gađat određene komponente na neprijateljima određenim tipom strijela, svašta nešto. Ne znam samo kako konzolaši s onim svojim dualshockovima mogu da ciljaju bez nekog aim assista jer igra baš zahtjeva dosta preciznosti. U početku te ne handholda previše nego pusti da probaš više strategija dok ne skontaš koja ti najbolje odgovara itd. Nasra se ja, al' uglavnom, definitivno je vrijedi poigrat'.
Ja sam lik koji rijetko odstupa od svoje Guild Wars 2 i PES 2020 rutine da poigra nešto treće, al' otkad sam HZD instalirao ništa drugo ne poigrah. 60 sati uživanja, čak i sa lošim portom u početku.
aditon

#33143 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Što se mene tiče, HZD nisam ni planirao igrati ali nakon ubjeđivanja ovdje na forumu odlučm je instalirati i došao sam skoro pred sami kraj, odigrao sam praktično sve questove osim onih lovačkih...Odmah da kažem da je meni svaka igra gdje ima loot, crafting, upgrade sistem u startu ok. Da ne dužim s postom, igru svakako vrijedi odigrati ali mislim da pretjeruju svi oni koji je u nebesa dižu jer jednostavno to nije stvarno stanje..Ja bih joj dao ocjenu možda 8 maksimalno od 10. Tehnički problemi su pokvarili čejf ali kod mene lično nisu toliko bili izraženi, tako da ne mogu tu previše ni zamjerki imati..sad s patchem 1.04 radi savršeno.
arnes_king

#33144 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

aditon wrote: 08/09/2020 14:57 Što se mene tiče, HZD nisam ni planirao igrati ali nakon ubjeđivanja ovdje na forumu odlučm je instalirati i došao sam skoro pred sami kraj, odigrao sam praktično sve questove osim onih lovačkih...Odmah da kažem da je meni svaka igra gdje ima loot, crafting, upgrade sistem u startu ok. Da ne dužim s postom, igru svakako vrijedi odigrati ali mislim da pretjeruju svi oni koji je u nebesa dižu jer jednostavno to nije stvarno stanje..Ja bih joj dao ocjenu možda 8 maksimalno od 10. Tehnički problemi su pokvarili čejf ali kod mene lično nisu toliko bili izraženi, tako da ne mogu tu previše ni zamjerki imati..sad s patchem 1.04 radi savršeno.
Treba uzeti u obzir i da je igra izasla 2017 tako da su trenutno visocije ljestvice nego sto su tad bile, a tehnicki problemi su vezani za sam port. Za 3 godine se mnogo tog promjeni u gaming svijetu i neke stvari brzo zastare a dodju nove koje to presjene.

@hazarder Cijeli zivot igram na kontroleru i uopste nemam problema sa preciznoscu niti reakcijom. Ja se ne mogu zamisliti da igram na misu i tastaturi i za sebe licno tu ne vidim prednost. Evo i na PC sta god igram obavezno spojim DS4 :D
diablobih

#33145 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

Pa ne mogu ciljati bez aim assista, vrlo jednostavno. Samo im nacilja i oni jos mogu malo pomjeriti nisan i eto ga.
Veigar

#33146 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Averus wrote: 08/09/2020 13:10

@ferratilis Joj meni je Shadow of Mordor bio toliko loš, da mi je žao što sam pirat skinuo, a drago što ga ne kupih :lol:

I meni je s početka bio preloš, međutim kasnije sam se ipak zadovljio i gameplayem i pričom. S početka je smor pravi. Od nekog od vas sam i kupio Shadow of Mordor za cenera. :)
hazarder

#33147 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by hazarder »

Ne znam brate, imam ogroman respekt prema konzolašima koji ovakve igre bez problema pređu. S kontrolerom jedino PES igram i uz ogromne napore Day's gone, GoW 4 i Last of us 2 do pola. Biće da je sve stvar navike.
Sreća moja pa imam havera hardcore konzolaša pa ispratim dosta ovih ekskluziva uz pivu dok on igra. Evo iduće hefte Ghost of Tsushima inšalah :mrgreen:

A što se Shadow of Mordora tiče, bio mi je OK, nisam neki fan onog counter combata al' je nemesis sistem bio nešto novo i zanimljivo, drugi dio mi je ispočetka bio dobar dok nije postao grindfest i na kraju ga nisam ni završio...
l33t

#33148 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Pa @Averus zamisli igras Witcher 3 FPP i gledas direkt u Yenn :D khm khm. Ili Triss ... hmm let me google

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1862

moglo bi se i probati :lol:
Raptor44

#33149 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raptor44 »

Averus wrote: 08/09/2020 13:10 @Chmoljo Mi smo specijalni :D

Ja sam ga platio nekih 5€, i opet sam bio razočaran, jedva sam se natjerao da završim main story a isto sam ogroman LOTR fan.
Averus

#33150 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

l33t wrote: 08/09/2020 15:55 Pa @Averus zamisli igras Witcher 3 FPP i gledas direkt u Yenn :D khm khm. Ili Triss ... hmm let me google

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1862

moglo bi se i probati :lol:
Jebat ih :D
Post Reply