Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MuaDib wrote:Jednom ste prevarili ljude i neće te više.
obzirom na konkurenciju i narodne afinitete, ovo nije pametno dvaput reci.
pogotovo zato sto je zlaja vec dotakno dno odlaskom komsica.
on od izbacivanja hdz-a iz vlasti nije imao nije jedini potez koji bi popularizovao stranku, a odlaskom komsica je izgubio i najacu pojedinacnu figuru. on ne moze nize, a mislim da ce do izbora imati par prilika da ponesto i povrati
MuaDib wrote:Jednom ste prevarili ljude i neće te više.
obzirom na konkurenciju i narodne afinitete, ovo nije pametno dvaput reci.
pogotovo zato sto je zlaja vec dotakno dno odlaskom komsica.
on od izbacivanja hdz-a iz vlasti nije imao nije jedini potez koji bi popularizovao stranku, a odlaskom komsica je izgubio i najacu pojedinacnu figuru. on ne moze nize, a mislim da ce do izbora imati par prilika da ponesto i povrati
ja se samo plasim (a znajuci kakva je budala) da sada kada ocito zna da nema sansi na izborima, ne napravi kakav dil da dodikom.
dodik upravo igra na duge staze. Naguzio je silajdzica za reformu policije time sto mu je nesto drugo obecao a nikada nije ispunio. Tihica je vodao po prudu i b. luci. sve sto su dogovorili on se drzi samo onoga sto njemu odgovara i samo se poziva na te dogovore. u briselu je iskoristio priliku da stavi na papir asimetricni izbor i automatski se izmakao od stola.
Plasim se sada da ne krenu (on i lagumdzija) u realizaciju preostalog: koordinacijsko tijelo za eu, drzavna imovina, juzni tok, zakon o prebivalistu...zato ovoga bandita zlaju treba dobro drzati na oku kada prica sa dodikom o ''izgradnji'' drzave.
Styling wrote:Nisam znala da je tolika radost nad eventualnom propascu SDP-a toliko rasirena. Nisam ni ja, kao njihov simparizer, odusevljena odredjenim potezima koje vuku, ali da li ste svjesni sta bi se desilo na politickom polju u zemlji ukoliko bi SDP kao jedina relevantna multietnicka stranka i balans nacionalnim i nacionalistickim apetitima propala. Opet bi nas zaposjeli nacionalisti i jedva docekali da podijele ovu zemlju kako bi svako zivio u svom toru. Ne mogu da vjerujem da ste mrznjom toliko zaslijepljeni da ne vidite posljedice koje se mogu desiti. Ili ipak vidite, i jedva cekate.
Dalje nisam mog'o od smijeha...
A, ko je to pored SDP-a RELEVANTNA multietnicka stranka u vlasti trenutno?
Danguba wrote: ja se samo plasim (a znajuci kakva je budala) da sada kada ocito zna da nema sansi na izborima, ne napravi kakav dil da dodikom.
pa upravo suprotno. mislim da zlaja sada treba zajahati na tome da je on jedini koji se bori protiv podjele zemlje i to mu najveca sansa koju ima.
ustvari postoji na forumu vec dugo jedan aposlutni paradoks koji niko ne pirmjecuje.
- skoro svi bosnjaci i bosanci na forumu u potpunosti odbacuju postojanje "hrvatskog pitanja".
- jedini relevantan politicar koji dijeli to misljenje je upravo lagumdzija.
- najomrazeniji politicar na forumu je lagumdzija
sad to samo treba lijepo pojasniti narodu
Last edited by vivaldi on 29/01/2014 00:53, edited 1 time in total.
Danguba wrote: ja se samo plasim (a znajuci kakva je budala) da sada kada ocito zna da nema sansi na izborima, ne napravi kakav dil da dodikom.
pa upravo suprotno. mislim da zlaja sada treba zajahati na tome da je on jedini koji se bori protiv podjele zemlje i to mu najveca sansa koju ima.
ustvari postoji na forumu vec dugo jedan aposlutni paradoks koji niko ne pirmjecuje.
- skoro svi bosnjaci i bosanci na forumu u potpunosti odbacuju postojanje "hrvatskog pitanja".
- jedini relevantan politicar koji dijeli to misljenje je upravo lagumdzija.
- najomrazeniji politicar na forumu je lagumdzija
sad to samo treba lijepo pojasniti narodu
Možda, ali Lagumdžija toliko mijenja mišljenja da se više ni ne zna šta mu je stav. 2011. nije priznavao da postoji "hrvatsko pitanje", 2012. sporazumom sa Čovićem je priznao, 2013. je malo piškio pa malo kakio...
Ulovljen poslednji socijaldemokratski Mohikanac - Popović napustio SDP BiH
Piše: Slobodan Vasković
Desilo se ono što sam prije par dana najavio - Slobodan Popović napustio je Socijaldemokratsku partiju BiH, a u Narodnoj skupštini Republike Srpske objavio je da će od sada djelovati kao nezavisni poslanik.
Popović je svoju odluku o napuštanju SDP BiH obrazložio na Fejsbuku.
"Danas sam u GO SDP BiH Banja Luka poslao pismeni zahtjev za skidanje sa evidencije članova, a u Sarajevo na adresu Predsjedništva i GO SDP BiH poslao ostavku na članstvo. Predsjednika NSRS i poslanike u NSRS sam obavijestio da od danas nisam poslanik u Klubu SDP-SDA, i da ću do kraja mandata u NSRS nastupati kao nezavisni poslanik. Kako sam se osjećao kao čovjek donoseći ovu odluku ne mogu vam opisati, ali da kažem da je bilo lako, lagao bih.
Vjerovatno ste primijetili da ovaj proces nije od juče, i da je bilo pitanje dana kad će se desiti ovo što se desilo. Kap koja je prelila čašu uvijek izgleda mala, zato što je samo kap. Kap koja je prelila moju je bio posljednji pokušaj ljudi koji rukovode SDP-om BiH da sa mnom obrišu pod, i da ugroze moj ljudski i politički dignitet i integritet.
Ako vam iz usta predsjednika stranke poruče da na vas više ne računaju, a onda to praktično sprovedu tako što vas jedinog isključe iz aktivnosti vezanih za pripremu i provođenje izbora, najvažniji događaj za svaku partiju, samo naivni i oni koji ne poštuju sami sebe ne prepoznaju o čemu se radi. Vrhunac poniženja je bio način na koji su me smjenjivali sa mjesta šefa Kluba poslanika SDP-SDA u NSRS prije nego je odluka sprovedena u NSRS, jer se jedino tamo po Poslovniku NSRS može sprovesti.
Pošto se ljudima u SDP-u uvijek žuri, zbog čega vjeruju da ne moraju poštovati procedure, proglašen sam mrtvim, određen je dan i vrijeme sahrane, i da hipokrizija bude kompletna i ja sam dobio poziv na vlastitu sahranu. Valjda su neki povjerovali da ću doći i praviti se da se to nekom drugom dešava. To je bio vrhunac poniženja koji nijedan normalan čovjek ne bi smio sebi dozvoliti, a ja još uvijek hoću da vjerujem da sam normalan čovjek.
Moralo se reći: Dosta!. Da tako nisam postupio ne bih imao pravo da očekujem poštovanje od članova vlastite porodice ni ljudi koji me poznaju. Da tvrdim da mi je svejedno, ne bih govorio istinu, ali nakon svega moja savjest je mirna. Nisam se razdružio sa socijaldemokratijom nego sa ljudima koji su ovu plemenitu planetarnu ideju iskompromitovali do mjere da će trebati proći pristojno vremena da ponovo dođe na svoje.
Ljudi koji su iznevjerili slogan "Država za čovjeka" i razočarali ogroman broj građana ove zemlje koji su im povjerovali i dali svoje glas da vladaju u ime njih i za njihovo dobro. Da ova konstatacija stoji ne treba bolji argument od činjenice da običan čovjek u BiH živi danas lošije nego što je živio u oktobru 2010. godine.
Da ne bi bilo dileme, ja ću i dalje u javnosti, kao i u NSRS funkcionisati kao socijaldemokrata, i boriti se za društvo socijalne pravde, solidarnosti, jednakosti, ravnopravnosti. I dalje ću kritikovati sve ono što aktuelne vlasti rade na štetu građana, bez obzira o kojim strankama se radi i kojem ideološkom krugu pripadaju. Vrijeme koje je pred nama daće za pravo meni ili njima, a kantar kojim će se mjeriti biće u oktobru 2014. godine u rukama građana BiH. Do tada, ja ću raditi i ponašati se kao i do sada, a duboko vjerujem da se u našem odnosu neće ništa promijeniti", napisao je Popović.
Kada u oktobru 2014. godine Zlatko Lagumdžija zasluženo i neopozivo ode sa vlasti – i na smetljište istorije – za njega će se moći reći da je černobilizirao politiku u Bosni i Hercegovini. U protekle četiri godine je lagao svakome o svemu i uvijek. Do kraja je uništio mrvice povjerenja koje su preživjele egzibicionizam Harisa Silajdžića i aprilski paket. Desetine miliona maraka ukradene su u najvećoj do sada izvedenoj pljački javnih resursa u našoj zemlji.
Sve će to biti njegovo naslijeđe. Postoji međutim jedna stvar koja će definisati ne samo njegovu karijeru nego najvjerovatnije označiti kraj jedne političke epohe u našoj zemlji. Lagumdžija je, naime, u protekle četiri godine ubio multikulturalizam kao politički koncept u ovoj zemlji. Uradio je to tako što je godinu nakon početka mandata odlučio da su pare i vlast važnije od svega i kidnapovao volju građana koji su 2010. godine glasali za SDP.Lagumdžija je, naime, građansku političku volju iskoristio da napravi do sada najveći niz koraka ka definitivnoj podjeli Bosne i Hercegovine. Na stranu sada vrijednost glasa i sramni sporazum sa Draganom Čovićem. Na stranu i uvredljiva arogancija i prenebregavanje policijske invazije na mezarje u Višegradu koju je naredio njegov koalicioni partner i drug Milorad Mićo Dodik. Na stranu jer – znam čovjeka – sam i sam prekasno shvatio koliko Lagumdžija prezire narod kojem nominalno pripada; jer to oko Višegrada i Srebrenice i taj genocid i ti šehidi, to je Lagumdžiji uvijek bilo upravo i samo, neodređeno, “to”.
Ne postoji, dakle, bolji dokaz za to od Zakona o prebivalištu oko kojeg se već mjesecima vodi rovovski rat i u kojem učestvuje i Prvi mart. Odlaganje sjednice Doma naroda prošle sedmice krajnja je mjera koju je proizveo isključivo pritisak civilnog društva sa ciljem da se spriječi usvajanje zakona. O sadržaju zakona se zna mnogo, ali njegova pogubnost je višestruka. Po sadržaju taj zakon je uistinu zločinački, ali podjednako poguban je i način na koji je on usvojen, odnosno kako je došao u ovu tačku u zakonodavnoj proceduri.Da bi došao pred Dom naroda, zakon je morao biti usvojen u Predstavničkom domu. Tamo je, između ostalih, usvojen i rukama SDP-ovih poslanika. Za taj zakon digli su ruke i Ante Domazet, Danijela Martinović i Saša Magazinović. Sve troje su iz Sarajeva. Sve troje su u Parlament izabrani iz izborne jedinice 3, u kojoj dominantan dio birača čine oni koji se deklariraju kao Bošnjaci. I sve troje su glasali za zakon koji omogućava MUP-u RS-a da po vlastitom nahođenju i represijom određuje prihvatljiv broj bošnjačkih – ali i onu šačicu Hrvata – povratnika u RS.
Sve što je stajalo između Bošnjaka i talasa do sada neviđenog nacionalizma je nestalo onog trenutka kada su glasovima jedne grupe Bošnjaka izabrani poslanici osudili drugu grupu Bošnjaka na fizički nestanak. Drugim riječima, kada su kidnapovali volju građana Sarajeva da izdaju njihove sunarodnike u Srebrenici, Zvorniku, Prijedoru. To je mogao da uradi samo Lagumdžija. I samo zato što ga zanimaju samo pare i vlast.I ako jednom bosanski muslimani budu svedeni na trećinu teritorije svoje nekadašnje domovine, fanatizirani i bez prijatelja u svijetu, moći će to zahvaliti samom Zlatku Lagumdžiji. I tada ćemo svi moći da kažemo: Hvala ti, Zlatko! Lagumdžija je uspio u onome u čemu nisu uspjeli ni Karadžić, ni Mladić, ni Tuđman, ni Boban, ni sisovi i hisovi, debeovi i beendeovi. Naime, on će među Bošnjacima ubiti vjeru koju nije iskorijenio ni genocid: da još ima ljudi u ovoj zemlji koji hoće da žive s njima. Narod koji je preživio genocid isporučit će u ruke klerikalnoj desnici, koja otvoreno radi na bošnjakistanu. Na kraju, Lagumdžija će tako ispuniti mokre snove Slobodana Miloševića i srpskih nacionalista i pružiti im post facto opravdanje genocida. I za dvadeset godina će izgledati da smo sve ono što smo preživjeli prije dvadeset godina – zaslužili. Hvala ti. Nadam se da se isplatilo. I da ti neće potrajati.
(Autor je aktivista Građanske koalicije Prvi mart)
ovaj suljagic je bas ono kreten koji naknadom pamecu pokusava da nadomjesti manjak inteligencije i sposobnosti predvidjanja dogadjaja. covjek ne misli ni jedan potez unaprijed nego reaguje instinktivno, kao zivotinja, od prilike do prilike. danas ovako, sutra onako ali uvijek i obavezno najdramaticnije sto moze. pravi kreten.
McMoy wrote:
Stvarno je šteta da jedna takva multietnička stranka kao što je SDP izgubi na vjerodostojnosti.
Ne bi bilo loše da se Veliki vođa obrati svom drugu Mići da mu za predstojeće izbore posudi jedno 2-3 ugledna
Srbina iz SNSD-a.
Vrlo lucidno razmišljanje.
Neko bi rekao da je komentar ironičan, a zapravo, u ovom trenutku, Milorad Dodik nema bližeg i odanijeg prijatelja i saveznika od Zlatka Lagumdžije. Ni Lagumdžija bližeg od Dodika.
ne treba dodika nikad podcijeniti. zlaja bi volio da je k'o on, ali mu ne ide.
a dodika boli briga i ako padne - nahapao je za šest života. mislim da mu tu niko nije blizu, zadnjih 8 godina se njega jednostavno pitalo za sve u cijelom jednom entitetu. u federaciji niko nikad nije bio u takvoj situaciji.
JThomas wrote:a dodika boli briga i ako padne - nahapao je za šest života. mislim da mu tu niko nije blizu, zadnjih 8 godina se njega jednostavno pitalo za sve u cijelom jednom entitetu.
Pa dobro, nije da je Zlaja sjedio skrštenih ruku čitavo vrijeme. Od Reketa pa do punčeve love - čini se da se vrijedno radilo...
mislim da je neuporedivo. ne što nije htio, nego što nije imao ni blizu toliko prilike. jedini autoput skuplji po kilometru od "našeg" federalnog je onaj banja luka - gradiška
Nakon što se prošle godine po drugi put upisala na isti fakultet, gospođa Lagumdžija se naglo popravila u učenju, pa je u samo prvih šest mjeseci ove godine „očistila“ također osam ispita. Da je ovoga puta mnogo ozbiljnije shvatila studentske obaveze i „zagrijala stolicu“, redovna (samofinansirajuća) studentica je najbolje potvrdila 18. juna ove godine kada je u istom danu položila čak dva ispita, „Osnove organizacije“ i „Poslovnu statistiku“. Istina, ocjene su bile prilično mršave (šestica i sedmica), ali to ne umanjuje uspjeh studentice Amine.
VjecitiStudent wrote:Na federalnoj upravo u toku hard core sex, glavni protagonisti Mašić i Kaplan.
Malo sam gledao. ..koji jad i bijeda političke scene...a oba faktički relevantne politicke licnosti...
Dok sam slusao konverzacijske vratolomije i ocigledna laganja i stranacke demagogije pade mi na pamet misao kako bi ista emisija izgledala da su u studiju sjedili rahmetli Alija Izetbegovic i rahmetli Nijaz Durakovic...i fakat smo pali...u mp3 smo pali