Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#33126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo što je Željko uradio je direktno u interesu HDZ i SDA. Sa zajedničkim kadnidatom(ima) bi bilo jako upitan prolazak Čovića i SDA kandidata u Predsjedništvo. Ovako je direktno obezbjedio Pobjedu Čoviću i olakšao zadatak Džaferoviću time što će i pored svega skupiti značajan broj glasova koji ne bi išli za HDZ/SDA.
Mislim da se po pitanju predsjedništva u zakon mora ubaciti i održavanje drugog kruga ili preferencijalno glasanje kao na prvim izborima. (tvoj prvi izbor, i tvoj drugi izbor za člana predsjedništva - pa ako niko nema 50% onda se gleda ko ima više preferencijalnih)
Mislim da se po pitanju predsjedništva u zakon mora ubaciti i održavanje drugog kruga ili preferencijalno glasanje kao na prvim izborima. (tvoj prvi izbor, i tvoj drugi izbor za člana predsjedništva - pa ako niko nema 50% onda se gleda ko ima više preferencijalnih)
-
high_volume
#33127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve dok imamo višečlano Predsjedništvo, bolje bi bilo njihovo biranje nakon parlamentarnih izbora, iz članstva delegata Parlamenta BiH. A takve bi ih bilo i jednostavnije smijeniti, ukoliko neko nešto pogriješi... A i jeftinije jedrug_profi wrote:Mislim da se po pitanju predsjedništva u zakon mora ubaciti i održavanje drugog kruga ili preferencijalno glasanje kao na prvim izborima. (tvoj prvi izbor, i tvoj drugi izbor za člana predsjedništva - pa ako niko nema 50% onda se gleda ko ima više preferencijalnih)
- drug_profi
#33128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Može kako god da je jeftinije i praktičnije, ali suludo je da je pobjednik onaj ko npr. uzme 25% glasova birača.high_volume wrote:Sve dok imamo višečlano Predsjedništvo, bolje bi bilo njihovo biranje nakon parlamentarnih izbora, iz članstva delegata Parlamenta BiH. A takve bi ih bilo i jednostavnije smijeniti, ukoliko neko nešto pogriješi... A i jeftinije jedrug_profi wrote:Mislim da se po pitanju predsjedništva u zakon mora ubaciti i održavanje drugog kruga ili preferencijalno glasanje kao na prvim izborima. (tvoj prvi izbor, i tvoj drugi izbor za člana predsjedništva - pa ako niko nema 50% onda se gleda ko ima više preferencijalnih)
-
tutku
#33129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
[quote="high_volume] A šta, u Sarajevu ne živi "narod"
[/quote]
Reprezentativan uzorak naroda ne zivi i Sarajevo nije ogledalo generalnog stanja zemlje. Prosjecan gradjanin BiH ce se jako tesko poistovjetiti sa NS, i to je jedan od osnovnih problema koje NS mora prevazici.
Reprezentativan uzorak naroda ne zivi i Sarajevo nije ogledalo generalnog stanja zemlje. Prosjecan gradjanin BiH ce se jako tesko poistovjetiti sa NS, i to je jedan od osnovnih problema koje NS mora prevazici.
-
tutku
#33130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A šta, u Sarajevu ne živi "narod"
Reprezentativan uzorak naroda ne zivi i Sarajevo nije ogledalo generalnog stanja zemlje. Prosjecan gradjanin BiH ce se jako tesko poistovjetiti sa NS, i to je jedan od osnovnih problema koje NS mora prevazici.[/quote]
-
Hakiz
#33131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
[/quote]tutku wrote:A šta, u Sarajevu ne živi "narod"
Dokle ba mi da se prilagođavamo...
- kmirsad
#33132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neistina, da ne kažem ...laž.dulekrele wrote:kmirsad wrote:Koliko sam ja primjetio, niko Željki nije zamjerao što je na buđetu... svi su oni iz svih stranaka, na svim nivoima na buđetu...dulekrele wrote:de da ovi luzeri iz NS nam kazu kolko im je vrli predsjednik na budzetu kad toliko Komsica prozivate. jel proslavio deceniju ?
Jedina zamjerka upučena njemu od većine forumaša koji ga komentarišu u negativnom smislu, je njegova neaktivnost u Parlamentu...
Spominju doduše i alkohol, ali ja lično to smatram privatnom stvari... uzgred, rado bi se u kakvom čumezu zapio s njim...cim se spomene budzetlija Pedja Kojovic druga je prica. pa cijelo vrijeme Komsicu se spocitavo to. a sto se tice alkohola ja znam da nije alkoholicar. ako jeste onda je i pola drzave to.
Nađi post u kojem sam ikada to rekao.
Nađi post u kojem sam ikada rekao nešto ružno za ŽK.
Boli me uvce koliko pije ŽK.
Ja još uvijek mogu popiti litar šljive i povaljati svo društvo za stolom ili na livadi.
Nači ćeš moje postove u kojem kažem da se primanja parlamentaraca prevelika i da ih treba svest na razumnu mjeru shodnu primanjima drugih stanovnika BiH. A i Pedja je parlamentarac.
- kmirsad
#33133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
+1kluz franjo wrote:Slažem se.Leverage wrote:To je jedina moguća istinska programska koalicija, u ovom momentu apsolutno ne postoji bolja kombinacija od te.kluz franjo wrote:Vidim lome se koplja ko je gori/bolji, pa ako može jedno pitanje ovim simpatizerima/glasačima NS-a i SDP-a.
Da se dogodi neki totalno neočekivani izborni obrt i rezultat i NS i SDP dobiju dovoljno mandata za formiranje skupštinske većine na nekom nivou, da li bi podržali takvu koaliciju ili u startu odbijate takvu varijantu?
Ne samo da bih bio za takvu koaliciju nego bih agitovao među članstvom da se glasa za to.
Uz sve mane i NS-a i SDP-a i uz sve neke razlike koje sigurno postoje, ipak mislim da u programsko-ideološkom smislu imaju najveći broj dodirnih tačaka.
To ih po mom mišljenju čini prirodnim i primarnim političkim partnerima i saveznicima.
Mene bi nakon 07. obradovao dobar rezultat i SDP-a i NS-a.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#33134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovu pricu sigurno i Gratz zna, ali svejedno je podrzao Komsica a ne Falatara. Pa kad jedan od osnivaca (ako se ne varam) Nase stranke otvoreno stane na stranu Komsica, a ne kandidata Nase stranke, covjek se zapita koliki je negativac Komsic i je li Falatar jos gori.Pedja Kojovic wrote:starisalko
Mi smo imali dogovor, postignut na sastanku u Mostaru, prije skoro godinu dana da zbog matematike u pogledu mandata necemo ici sa zajednickim listama ali da cemo ici sa zajednickim kandidatom za Predsjednistvo BiH. Dogovor je glasio; kada neko identifikuje kandidata - nas trojica cemo se cuti, razmotriti prihvatljivost, donijeti odluke na organima stranaka i zajedno predstaviti tog kandidata na press konferenciji.
Nermin i ja smo se cak jednom sastali i razmijenili potencijalna imena.
(Nit je bio Falatar, niti Becirovic)
Sedam, osam mjeseci kasnije, vecernji sati...
Nermin, na putu kuci za Konjic, zove i pita me, gledas li Hayat, Ne, kazem, sto. Zovu me, kazu, Zeljko objavio kandidaturu.
Na narednom susretu Zeljka, Nermina i mene, par dana kasnije, Zeljko kaze, pa nisam ni zeni rekao kad sam krenuo na TV.
Sve vam je ovo vas sin mogao ispricati.
p.k.
-
Novak20
#33135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dokle ba mi da se prilagođavamo...[/quote]Hakiz wrote:tutku wrote:A šta, u Sarajevu ne živi "narod"
Ma kakvi. Baš nam je dobro ovako. Treba samo nastaviti po uhodanom.
-
Hakiz
#33136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako ima nešto šta ne treba raditi, to je prilagoditi se prosječnom BiH građaninu. Možda je našeg prosječnog građanina muka napravila onakvim kakav jeste, ali ipak treba pokušati imati viši kriterij.
-
Hakiz
#33137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kada je Komšić u pitanju, ovo mi ne izlazi iz glave:plain vanilla wrote:Ovu pricu sigurno i Gratz zna, ali svejedno je podrzao Komsica a ne Falatara. Pa kad jedan od osnivaca (ako se ne varam) Nase stranke otvoreno stane na stranu Komsica, a ne kandidata Nase stranke, covjek se zapita koliki je negativac Komsic i je li Falatar jos gori.Pedja Kojovic wrote:starisalko
Mi smo imali dogovor, postignut na sastanku u Mostaru, prije skoro godinu dana da zbog matematike u pogledu mandata necemo ici sa zajednickim listama ali da cemo ici sa zajednickim kandidatom za Predsjednistvo BiH. Dogovor je glasio; kada neko identifikuje kandidata - nas trojica cemo se cuti, razmotriti prihvatljivost, donijeti odluke na organima stranaka i zajedno predstaviti tog kandidata na press konferenciji.
Nermin, na putu kuci za Konjic, zove i pita me, gledas li Hayat, Ne, kazem, sto. Zovu me, kazu, Zeljko objavio kandidaturu.
Na narednom susretu Zeljka, Nermina i mene, par dana kasnije, Zeljko kaze, pa nisam ni zeni rekao kad sam krenuo na TV.
p.k.
- kmirsad
#33138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svako ima pravo na svoje mišljenje.plain vanilla wrote:Ovu pricu sigurno i Gratz zna, ali svejedno je podrzao Komsica a ne Falatara. Pa kad jedan od osnivaca (ako se ne varam) Nase stranke otvoreno stane na stranu Komsica, a ne kandidata Nase stranke, covjek se zapita koliki je negativac Komsic i je li Falatar jos gori.Pedja Kojovic wrote:starisalko
p.k.
Demokratija.
Denisa ništa ne ne obavezuje da misli svojom glavam, kao ni, ni bilo kojeg drugog člana stranke, ni mene, ni tebe... nNiti njegovo mišljenje ima težinu veče nego što je tvoje, moje...
Da je kandidat, ili član visokog rukovodstva stranke, njegove javno izgovorene riječi bi mogle imati veču težinu i odgovornost od naših...
Last edited by kmirsad on 03/10/2018 13:19, edited 2 times in total.
- plain vanilla
#33139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nista ga ne obavezuje da misli svojom glavom? pa cijom glavom misli?kmirsad wrote:Svako ima pravo na svoje mišljenje.
Demokratija.
Denisa ništa ne ne obavezuje da misli svojom glavam, kao ni, ni bilo kojeg drugog člana stranke, ni mene, ni tebe... nNiti njegovo mišljenje ima težinu veče nego što je tvoje, moje...
Da je kandidat, ili član visokog rukovodstva stranke, njegove javno izgovorene riječi bi mogle imati veču težinu i odgovornost od naših...
da, ima demokratiju ali i Sud casti. mozda ipak ima sankcija za 'misljenje svojom glavom'
-
high_volume
#33140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A Gratz je ovdje pozitivacplain vanilla wrote:[
Ovu pricu sigurno i Gratz zna, ali svejedno je podrzao Komsica a ne Falatara. Pa kad jedan od osnivaca (ako se ne varam) Nase stranke otvoreno stane na stranu Komsica, a ne kandidata Nase stranke, covjek se zapita koliki je negativac Komsic i je li Falatar jos gori.
Ne znam zašto se ne postavlja teza da je Gratz podržao Komšića iz zlobe, iz pakosti, iz zavisti. Ipak je on zajebao odnose u NS, on se svojevoljno povukao i usput blati svoju stranku kad je god imao priliku, istovremeno sebe predstavljajući žrtvom, a NS ga nikad nije isključila zbog toga.
Tačno je da Gratz raspolaže određenim stručnim kvalitetima, da razumije BiH politiku, da mu je vlastita životna orijentacija srodna politici koju zastupa NS, ali i da mu je ego prerastao Trebević, da mu sujeta ne dopušta prigovor i sukob mišljenja. A to nisu osobine političara.
A evo, njegovi tekstovi u javnosti odličan su materijal za perfidno pljuckanje po NS, za naslađivanje i hinjsku diskreditaciju i NS i njenih kandidata.
- kmirsad
#33141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel ti to prizivaš Sud časti NS da zasjeda...ako je tako, onda tu ima zlobe.plain vanilla wrote:nista ga ne obavezuje da misli svojom glavom? pa cijom glavom misli?kmirsad wrote:Svako ima pravo na svoje mišljenje.
Demokratija.
da, ima demokratiju ali i Sud casti. mozda ipak ima sankcija za 'misljenje svojom glavom'
Meni se čini da si ti , jel ono bi... SDP... ima li u SDP-u kakav sud časti... meni se čini... nema.
Naravno da i ti imaš pravo da se na osnovu stava bilo kojeg člana NS-a, pa i Denisovog, zapitaš koliki je negativac Komsic i je li Falatar jos gori.
Iako mi to nema smisla i logike.
Imaš svoju glavu i donosiš zaključke.
Kao i Sud časti... da procjeni kad je potrebno da zakaže ročište...
Last edited by kmirsad on 03/10/2018 13:26, edited 1 time in total.
- Billy The Pljuc
#33142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Hakiz, izvini, malo skretanje sa teme, jeko svega ti Nastasija?
Upada u oci kad te citam a cini mi se da si ranije imao drugi avatar.
-
Hakiz
#33143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam prije imao avatar.Billy The Pljuc wrote:@Hakiz, izvini, malo skretanje sa teme, jeko svega ti Nastasija?
Nastasija je...
- Kikibombona
#33144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nastasja Filipovna, ko bi drugi mogao biti.Billy The Pljuc wrote:@Hakiz, izvini, malo skretanje sa teme, jeko svega ti Nastasija?
- Billy The Pljuc
#33145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Nisam prije imao avatar.Billy The Pljuc wrote:@Hakiz, izvini, malo skretanje sa teme, jeko svega ti Nastasija?
Nastasija je...
Moguce, do mene je, dobar odgovor, sad cu morati guglati ovu sto Kiki predlaze.
Edit: Izgugl'o, nisam ni pomislio u tom pravcu, jbga nakupilo se godina.
Last edited by Billy The Pljuc on 03/10/2018 13:37, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#33146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam da li da se naljutim na kikija ili ne.
Kako kažu, sve o životu sam prvo naučio od Dostojevskog, a poslije njega od Bukovskog.
Kako kažu, sve o životu sam prvo naučio od Dostojevskog, a poslije njega od Bukovskog.
- Billy The Pljuc
#33147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Respect, ne ljuti se na Kikija bez potrebe.Hakiz wrote:Ne znam da li da se naljutim na kikija ili ne.
- Kikibombona
#33148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja,Pedja Kojovic wrote:starisalko
p.k.
tvoje misljenje o Mirsadu Hadzikadicu?
Vidio sam na fb stranici Hadzikadica da se nekoliko puta sastao sa Borisom Falatarom. Da li si imao priliku sa njim razmijeniti misljenja?
Glasam za vas na svakom nivou, ali za predsjednistvo glas ide Mirsadu, iako je Borisa takodje odlican kandidat. Treba nam sto vise kvalitetnih ljudi. Mirsad predstavlja politicki centar i sposoban je privuci nesto drugaciji profil glasaca u odnosu na Nasu stranku. Po onome sto sam vidio i cuo, bez obzira na eventualne ideloske razlike, smatram da bi Nasa stranka, ukoliko bi bilo dobre volje, u njemu imala kvalitetnog saradnika u buducnosti.
Odgovor moze i na pp.
- plain vanilla
#33149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nemam ja sta pljuckati, niti sam clan kakve stranke niti imam ikakav drugi interes osim da izabrani kandidati budu najbolji jer ce onda i nama biti bolje. Ili bi bar tako trebalo biti.high_volume wrote:
A Gratz je ovdje pozitivac![]()
Ne znam zašto se ne postavlja teza da je Gratz podržao Komšića iz zlobe, iz pakosti, iz zavisti. Ipak je on zajebao odnose u NS, on se svojevoljno povukao i usput blati svoju stranku kad je god imao priliku, istovremeno sebe predstavljajući žrtvom, a NS ga nikad nije isključila zbog toga.
Tačno je da Gratz raspolaže određenim stručnim kvalitetima, da razumije BiH politiku, da mu je vlastita životna orijentacija srodna politici koju zastupa NS, ali i da mu je ego prerastao Trebević, da mu sujeta ne dopušta prigovor i sukob mišljenja. A to nisu osobine političara.
A evo, njegovi tekstovi u javnosti odličan su materijal za perfidno pljuckanje po NS, za naslađivanje i hinjsku diskreditaciju i NS i njenih kandidata.
Prije sam glasala za SDP, a ove godine nemam pojma sta cu. Zato citam, pitam, valjda nije zabranjeno? Elem, najvjerovatnije necu ni izaci na izbore, pa eto izvolite i birajte.
-
Hakiz
#33150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izađi i ubaci nevažeći listić.