FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#33126 Re: FC Barcelona
Uvijek sam govorio da je tipa napadaca ala Suarez idealan za Barce, vidjet cemo jesam li pogodio!
Isto tako rekoh u startu da je Ibrahimovic fula. Ne zbog karaktera, vec zbog nacina igre.
- skenderija04
#33127 Re: FC Barcelona
Na terenu apsolutna sloboda. Zasluzio je da je ima. Messi je potrosio kredit i zna da ce biti pod lupom. Na njemu je da tu slobodu iskoristi kako treba ili da je zloupotrijebi. Sloboda nije oslobadjanje svih zadataka, vec da nece biti ustogljen na odredjenom mjestu.HB_BHF wrote:Kakva je to trenerska "genijalnost" reći da će neki igrač biti slobodan na terenu? Oslobođen od čega? Kad hoće nek' igra, kad neće i ne mora?
- skenderija04
#33128 Re: FC Barcelona
Vidjecemo. Niko ne zna sa sigurnoscu kako ce igrati Barcelona. Ove pripreme su bile iskljucivo fizicke, loptu nisu ni vidjeli a i kad fali pola tima nije moguce donositi zakljucke. Suarez je i doveden da rjesava . Messi sam ne moze. Za mene je Neymar igrac od koga puno ocekujem.BHF_Manijak wrote:Uvijek sam govorio da je tipa napadaca ala Suarez idealan za Barce, vidjet cemo jesam li pogodio!Isto tako rekoh u startu da je Ibrahimovic fula. Ne zbog karaktera, vec zbog nacina igre.
- BHF_Manijak
#33129 Re: FC Barcelona
Pa realno bio je zavaljen na krilu, lijevom napadacu, zarad Messia. Villa je klasicni spic, klasicna 9-ka, tako da ga je bilo otuzno gledati na "novoj" poziciji, iako se nadavao golova.
-
LSD
#33130 Re: FC Barcelona
ovo sad neko novo "davanje slobode" Messiju je obicna šuplja, spinovanje i laganje napacene javnosti....naime, vazda je imao potpunu slobodu na terenu (barem od perioda dolaska Pepa i njegove pune igracke afirmacije)....ako je ko imao punu slobodu na terenu- to je bio Lionel Messi....doduše, takav talenat i treba imati sve slobode.
- Zmijuga loma
#33131 Re: FC Barcelona
Koga bi ti zavalio između Ville i najboljeg igrača u istoriji kluba + najpotentnijeg golgetera?BHF_Manijak wrote:Pa realno bio je zavaljen na krilu, lijevom napadacu, zarad Messia. Villa je klasicni spic, klasicna 9-ka, tako da ga je bilo otuzno gledati na "novoj" poziciji, iako se nadavao golova.
Zlaji je karakter presudio. Da je radio šta se od njega tražilo mogao je uzeti taj CL već jednom. On i Messi u 4411 / 4231 je magija. Al hoće jalijaš u Ferrariju na trening dolaziti i glumiti silu.
Suki isto nek se ne zajebava. Zna se ko kosi ko vodu nosi. Ako se odluči da bude kmet najvećem igraču u istoriji kluba može samo da klimne glavom.
-
sizifinho
#33132 Re: FC Barcelona
cuj ovogSpecializedEnduro wrote:Vilja je trpao sa svih pozicija golove samo tako,tako da ovo što neko piše da je bio ugušen ne pije vode.
pa Villa je najbolje utakmice pružao na svojoj prirodnoj poziciji, njegovo kretanje i vrijeme reakcije su bili maestralni. Kad je došao u Barcu prebačen je na krilo što nije njegova priroda. Tu nije mogao uvijek reagovat onako kako se očekivalo od njeg. Ugušen je.
- pa dobro, zivi bili i vidjeli ako Messi nastavi igrati kao diva koliko cete smatrati da mu se svi trebaju prilagoditi. Jebo ja sebe, dokle je to doslo, da su ljudi zaboravili da je nogomet timska igra. Ali sve ce to pasti u vodu kad ljudi uvide koliko Messi svojom sadasnjoj igrom gusi Barcu. A sumnjam da ce se ista mijenjati...svi su pricali da se sprema za SP, cuva se...pa dodje SP i nigdje gs ne bi, sem one prve tri tekme...doslo finale, sansa da osvoji sve i postane najbolji svih vremena, i on se idalje setka xD svemu dodje kraj pa moze doci i Messiju.Zmijuga loma wrote:Koga bi ti zavalio između Ville i najboljeg igrača u istoriji kluba + najpotentnijeg golgetera?BHF_Manijak wrote:Pa realno bio je zavaljen na krilu, lijevom napadacu, zarad Messia. Villa je klasicni spic, klasicna 9-ka, tako da ga je bilo otuzno gledati na "novoj" poziciji, iako se nadavao golova.
Zlaji je karakter presudio. Da je radio šta se od njega tražilo mogao je uzeti taj CL već jednom. On i Messi u 4411 / 4231 je magija. Al hoće jalijaš u Ferrariju na trening dolaziti i glumiti silu.
Suki isto nek se ne zajebava. Zna se ko kosi ko vodu nosi. Ako se odluči da bude kmet najvećem igraču u istoriji kluba može samo da klimne glavom.
Last edited by sizifinho on 18/08/2014 19:11, edited 1 time in total.
- skenderija04
#33133 Re: FC Barcelona
A da ga prodaju dok jos nesto vrijedi?
- dinty2
#33134 Re: FC Barcelona
svaki najbolji igrac u svom klubu ima neki vid slobode a neki se ovdje cude sto je lucho izjavio da ce i leo imati gle cuda ''slobodu'', koju je uvijek imao
neymar, messi, suarez mogu u toku 90 minuta promijeniti bezbroj formacija jer svaki moze igrati na bilo kojoj poziciji u napadu ,,, messi se i prosle sezone u classicu zrtvovao zarad tima kad je poceo na desnom krilu ,,, keep calm and believe in enrique

neymar, messi, suarez mogu u toku 90 minuta promijeniti bezbroj formacija jer svaki moze igrati na bilo kojoj poziciji u napadu ,,, messi se i prosle sezone u classicu zrtvovao zarad tima kad je poceo na desnom krilu ,,, keep calm and believe in enrique
- suncica24
#33135 Re: FC Barcelona
Kuci pa prodajite 
-
sizifinho
#33136 Re: FC Barcelona
ne znam jesi li to mislio sarkastično ili ne, ali ja mislim da bi to bio jedini dobar potez ove uprave. Zamisli pruži još jednu sezonu kao prije, i mi dobijemo ponudu od 250 miliona, ili koliko već mu iznosi otkupnina...skenderija04 wrote:A da ga prodaju dok jos nesto vrijedi?
Za te pare se može kupiti igrača i igrača. Ko mi kaže da nema igrača koji može zamijeniti Messija, nek se goni u đavola
Pa čak i da podigne igru na neki veći nivo u što sumnjam, opet više vrijedi dovesti 4-5 kvalitetnih igrača
- lua
#33137 Re: FC Barcelona
Kupit ćeš onu stvar kad ti FIFA pukne bančinu 
Neka Messija. Nije baš nivo Danija Alvesa i Fabregasa pa da Boga dragog molim leđa da im vidim. I ispunio mi je već želju za Ses-a. Hvala mu.
Neka Messija. Nije baš nivo Danija Alvesa i Fabregasa pa da Boga dragog molim leđa da im vidim. I ispunio mi je već želju za Ses-a. Hvala mu.
-
channel10
#33138 Re: FC Barcelona
Da se ja pitam, kao sto se ne pitam, vec bi on sutra bio na treningu PSG-a. Bolje uzeti pare dok se jos mogu uzeti, a za toliko para se moze ekipa pojacati da se igraju sa protivnicima.skenderija04 wrote:A da ga prodaju dok jos nesto vrijedi?
- skenderija04
#33139 Re: FC Barcelona
- Sjeti se Figa. 10 milijardi pezeta(60 miliona eura) : Petit,Overmars.... I nista. Pare se potrosile a niko ni blizu .sizifinho wrote:ne znam jesi li to mislio sarkastično ili ne, ali ja mislim da bi to bio jedini dobar potez ove uprave. Zamisli pruži još jednu sezonu kao prije, i mi dobijemo ponudu od 250 miliona, ili koliko već mu iznosi otkupnina...skenderija04 wrote:A da ga prodaju dok jos nesto vrijedi?
Za te pare se može kupiti igrača i igrača. Ko mi kaže da nema igrača koji može zamijeniti Messija, nek se goni u đavola![]()
Pa čak i da podigne igru na neki veći nivo u što sumnjam, opet više vrijedi dovesti 4-5 kvalitetnih igrača
- Messi je nesto savim drugo. Sada ga sudimo zbog jedne sezone koju nije odigrao na svom nivou(drugi da tako odigraju trazila bi se zlatna lopta u najmanju ruku).
-Igraci evoluiraju i ne dostignu svi zenit u isto vrijeme. Xavi je svoj maksimum dao izmedju 27-31 godine. Messi je tek napunio 27 godina a kad pogleda iza sebe
- Messi je i simbol jedne filozofije i nacina vodjenja kluba. Kada jedan klinac udje u Masiu , prvo sto vidi je slika Messija Xavija i Inieste za tri lopte(zlatna, srebrenai bronzana). To je nemoguce ponoviti . Ali Barcelona je i to uspjela. To nije na prodaju. Jedino ako Messi bude htio da ide.
-Ova uprava je uspjela da sredi finansijski dio do te mjere da sada moze da dovede Neymara i Suareza a da to clanovi ne osjete na svom dzepu. Ako se prisjetis, prije samo 4 godine morao se prodati Chigrinsky da bi Messi naplatio....i 20% poskupljenje clanarine i pretplatne ulaznice Ovog trenutka Barcelona stoji bolje nego ikada sto se tice finansija. Od kako je dosla ova uprava FC.Barcelona je sa 23. mjesta dosla na drugo na Forbesovoj listi najbogatijih klubova svijeta. 250 miliona nisu presudni za dalji rad kluba.
- lua
#33140 Re: FC Barcelona
Joj kad ovo pročitam.sizifinho wrote: Ibrahimović, Villa, Sanchez...tri klasna napadača uguši Messi, hoće li i Zubić-vilu?
Alexisa uopće ne bih stavljala u istu rečenicu s Villom i Ibrom. Alexis je svoju priliku imao. Jučer ga gledam u Arsenalu, jest imao asistenciju i hoće se sad svi uhvatiti te asistencije k'o pjan plota, al' je po dobrom starom običaju opet gubio lopte, fulao šta se fulati ne smije, a da ne govorim o centaršutevima. Bože me sačuvaj.
Messi je Messi. Htjeli mi to priznati ili ne, to je činjenica. I dobro je rekao stigavši u Argentinu: "Ako me navijači Barcelone više ne žele, ja ću otići". Simply as that. A ja vala ne bih baš voljela da on ide, na stranu volim li ga ili ne, on je klubu koji volim donio toliko toga, da je za mene i dalje najbolji na svijetu. Džaba.
- dinty2
#33141 Re: FC Barcelona
@sizifinho evo ja tvrdim da nema igraca koji moze zamijeniti messija, ni blizu... jedino da je maradona mladji nekih 30 godina pa i nekako, ovako niko ni dostojna zamjena nije i ne postoji.
-
Tyke
#33143 Re: FC Barcelona
Pa zar nije sam Ibra objasnio u knjizi zbog cega je otisao, jer ga Guardiola pritiskao radi Mesijeve slobode?lua wrote: Joj kad ovo pročitam.Too much sportsport.ba fellaz. Ibrahimović nije ugušen.
Samo je čovjek napustio klub. Nije ga napustio zbog Messija. To su urbane legende.
Mada, vjerovatno ne bi ninasta licilo da su i Mesi i Ibra imali potpunu slobodu.
Ja i dalje ostajem misljenja da je CR7 daleko kompletniji igrac od Mesija, iako je donedavno Mesi bio suveren. Ali i to ne bi bilo tako jednostavno bez onakve forme Cavija i Inijeste.
- BHF_Manijak
#33144 Re: FC Barcelona
Ne bi nikoga ni zavalio, jednostavno ne bih ni dovodio igraca koji mi nece igrati prirodnu poziciju. Dovedes spica i igrati na krilu, gdje je tu logika? I nije tu vise pitanje koga bih zavalio, fazon je sto Messi itekako dobro moze odigrati krilnog napadaca, tu je i poceo karijeru, ali s druge strane Villa, kako ja znam, nikad u zivotu nije igrao dalje od spica, a kada je u Barcu dosao imao je 28-29 godina. Dakle punih 10-15 godina igras spica i onda dodjes u klub gdje ti kazu "od danas nisi to, vec ovo".Zmijuga loma wrote: Koga bi ti zavalio između Ville i najboljeg igrača u istoriji kluba + najpotentnijeg golgetera?
Shvatam ja da je Messi tito kluba, ali nemojte onda u njegovu odbranu nuditi argumente koji ti jebu zdrav razum. Postenije je reci "jeste Villa bio zavaljen, ali jebi ga, zavaljen je radi Messia", nego ovdje neke teorije sklapati koje veze s vezeom nemaju. Jos ce ispasti kako su u Barcelonu strucnjaci otkrili novu poziciju Villi i da je tu ustvari dozivio vrhunac karijere...
- skenderija04
#33145 Re: FC Barcelona
Ovdje niko nije zavaljen. Svi znaju gdje dolaze. Zasto niti jedan od nabrojanih nije rekao "hvala lijepo, ja necu da igram u sjeni Messija. A na kraju, teren je sve. Da je jedan od njih bar priblizno igrao kao Messi, igrao bi na mjestu devetke(klasicne ili lazne). Ovako....
Na kraju taj isti Villa sad kaze da je osvojio sve sto se moze osvojiti. Kada se dodje na nivo gdje je legenda sljedeci level, prihvatis svoje mjesto ili kazes da je bolje biti prvi u selu nego drugi u gradu. Svakome na volju.
Na kraju taj isti Villa sad kaze da je osvojio sve sto se moze osvojiti. Kada se dodje na nivo gdje je legenda sljedeci level, prihvatis svoje mjesto ili kazes da je bolje biti prvi u selu nego drugi u gradu. Svakome na volju.
-
Tyke
#33146 Re: FC Barcelona
Ovo je pregrubo, jer je Ibra upravo i otisao jer mu nije godila Guardiolina filozofija i Ibrina uloga u Barci. Ali za njega se ne smije vezati: bolji prvi u selu...skenderija04 wrote: Kada se dodje na nivo gdje je legenda sljedeci level, prihvatis svoje mjesto ili kazes da je bolje biti prvi u selu nego drugi u gradu. Svakome na volju.
Covjek je rodjeni sampion i to dokazuje iz godine u godinu. Liga majstor
- skenderija04
#33147 Re: FC Barcelona
Zlatanu nije godila Guardiolina filozofija... Zlatanu ne godi nista gdje on nije centar svega. Jebi ga, dosao je u svlacionicu gdje je bio jedan od, a to njemu ocito nije odgovaralo. Otisao je jer je klub htio da ode. Prihvatili su zijan od skoro 40 miliona samo da ga se rijese. A sljedece godine niko da ga se sjeti.Tyke wrote:Ovo je pregrubo, jer je Ibra upravo i otisao jer mu nije godila Guardiolina filozofija i Ibrina uloga u Barci. Ali za njega se ne smije vezati: bolji prvi u selu...skenderija04 wrote: Kada se dodje na nivo gdje je legenda sljedeci level, prihvatis svoje mjesto ili kazes da je bolje biti prvi u selu nego drugi u gradu. Svakome na volju.
Covjek je rodjeni sampion i to dokazuje iz godine u godinu. Liga majstor
Na stranu sve, Zlatan je veliki igrac.
-
LSD
#33148 Re: FC Barcelona
I Zlatan i Henry i Villa su došli u Barcu da osvoje titulu LP (nešto što nisu mogli sa svojim prethodnim klubovima)....i ako si došao u Barcu, onda psssttt, ima da šutiš pored velemajstora kakav je Messi i da se podrediš njemu -a ne da glume da su Valenciji/Arsenalu/Interu....tamo su mogli biti glavne baje.
Zlatan nije mogao da prihvati taj novi status i poceo režati na Pep....balkanac je umislio da ce odmah on postati glavni face Barce, kakav zayeb u procjeni
Zlatan nije mogao da prihvati taj novi status i poceo režati na Pep....balkanac je umislio da ce odmah on postati glavni face Barce, kakav zayeb u procjeni
-
AmirBaa
#33149 Re: FC Barcelona
Uzmi statistiku i uporedi njih dvojicu...po broju tacnih pasova, asistencija i koliko koji suta po utakmici.Tyke wrote:Pa zar nije sam Ibra objasnio u knjizi zbog cega je otisao, jer ga Guardiola pritiskao radi Mesijeve slobode?lua wrote: Joj kad ovo pročitam.Too much sportsport.ba fellaz. Ibrahimović nije ugušen.
Samo je čovjek napustio klub. Nije ga napustio zbog Messija. To su urbane legende.
Mada, vjerovatno ne bi ninasta licilo da su i Mesi i Ibra imali potpunu slobodu.
Ja i dalje ostajem misljenja da je CR7 daleko kompletniji igrac od Mesija, iako je donedavno Mesi bio suveren. Ali i to ne bi bilo tako jednostavno bez onakve forme Cavija i Inijeste.
-
sizifinho
#33150 Re: FC Barcelona
hajd idemo redom
E moj Bože
Budući da mi nisi stavio nikakav validan argument, ne pokazuješ nikakvo poštovanje a citiraš me uz jednu klasičnu logičnu pogrešku zaključit ću da si ignorantan i sasvim te ignorisati nadalje.
Mi kao narod trebamo naučiti da manje druge ponižavamo u ovakvim situacijama i da ne ulazimo u raspravu samo kako bismo dokazali da smo upravu. Postoje argumenti kao odbrana svog stajališta, i logika. Manjak istih je čista uvreda za inteligenciju
-tvoji su argumenti na mjestu stvarno, ne mogu ti ništa prigovoriti. Sve to stoji, ali evo... Messi je pružao najbolje partije svoje karijere na krilu. Kada je primjetio da mu je jednostavnije stajati u vrhu napada, davati golove i tako doprinositi ekipe- dozvolili su mu to. Ostalo je historija. Maximalan učinak i rekordi itd itd. Ali očito je da to sad lapi, i da on više na toj poziciji ne može pružati iste partije, što zbog neke letargičnosti, što zbog drugih faktora. Što da sad Suarez (parafraziram na konto prošlih primjera) igra zavaljen na krilo, kao što je Villa igrao? Misliš da će se snaći bolje nego kao u Liverpoolu? On je u Liverpoolu bio alfa i omega napada, imao je potpunu slobodu kretanja- desno-lijevo- naprijed- nazad. U Barci najvjerovatnije neće imati to. Slažem se i da igrač evoluira, ali treba ga onda pustiti da to radi a da ne utječe na ekipu. Ja Messija u budućnosti vidim u veznom redu, kako šalje lopte, ali on i za to mora povećati svoj radijus kretanja. Što ako on to ne uradi? Misliš da ja kao navijač Barce ne bih volio vidjeti Messija dalje u Barci. Ja se naježim kad on nešto čarobno uradi, ponosan sam što igra u Barci, ali sam više ponosan kad cijela ekipa pokaže ko je i šta je Barca. I prosto sam mišljenja da ako nastavi gušiti igru, jednostavno treba to iskoristiti kako bi ekipa idalje profitirala. Niko nije veći od Barce.skenderija04 wrote:- Sjeti se Figa. 10 milijardi pezeta(60 miliona eura) : Petit,Overmars.... I nista. Pare se potrosile a niko ni blizu .
- Messi je nesto savim drugo. Sada ga sudimo zbog jedne sezone koju nije odigrao na svom nivou(drugi da tako odigraju trazila bi se zlatna lopta u najmanju ruku).
-Igraci evoluiraju i ne dostignu svi zenit u isto vrijeme. Xavi je svoj maksimum dao izmedju 27-31 godine. Messi je tek napunio 27 godina a kad pogleda iza sebeSigurno da neces vidjeti eksplozivnost i dribling na malom prostoru ali ce napredovati u drugim konceptima igre. Ko zna zna.
- Messi je i simbol jedne filozofije i nacina vodjenja kluba. Kada jedan klinac udje u Masiu , prvo sto vidi je slika Messija Xavija i Inieste za tri lopte(zlatna, srebrenai bronzana). To je nemoguce ponoviti . Ali Barcelona je i to uspjela. To nije na prodaju. Jedino ako Messi bude htio da ide.
-Ova uprava je uspjela da sredi finansijski dio do te mjere da sada moze da dovede Neymara i Suareza a da to clanovi ne osjete na svom dzepu. Ako se prisjetis, prije samo 4 godine morao se prodati Chigrinsky da bi Messi naplatio....i 20% poskupljenje clanarine i pretplatne ulaznice Ovog trenutka Barcelona stoji bolje nego ikada sto se tice finansija. Od kako je dosla ova uprava FC.Barcelona je sa 23. mjesta dosla na drugo na Forbesovoj listi najbogatijih klubova svijeta. 250 miliona nisu presudni za dalji rad kluba.
Po nekim pravilima bontona imam pravo na svoje mišljenje. Nekako sam naletio na par tvojih postova i na drugim temama, i uvijek si u tom fazonu "joj kad ovo pročitam" "od ovog se osipam" itd... Zbog čeg misliš da je tvoje mišljenje nešto ispravnije od mog?lua wrote:Joj kad ovo pročitam.Too much sportsport.ba fellaz. Ibrahimović nije ugušen.
Samo je čovjek napustio klub. Nije ga napustio zbog Messija. To su urbane legende. Villa je bio povrijeđen, vratio se, dobar igrač, nema sumnje. Najveća šteta što ga prodaše po onoj cijeni, ali realno šta se u svlačionici između njeg i Messija dešavalo, po mom mišljenju je također ravno bajci o Snjeguljici i sedam patuljaka. Ono malo puhanja po terenu, jao strašno, Messi zlostavlja igrače.
![]()
Alexisa uopće ne bih stavljala u istu rečenicu s Villom i Ibrom. Alexis je svoju priliku imao. Jučer ga gledam u Arsenalu, jest imao asistenciju i hoće se sad svi uhvatiti te asistencije k'o pjan plota, al' je po dobrom starom običaju opet gubio lopte, fulao šta se fulati ne smije, a da ne govorim o centaršutevima. Bože me sačuvaj.
Messi je Messi. Htjeli mi to priznati ili ne, to je činjenica. I dobro je rekao stigavši u Argentinu: "Ako me navijači Barcelone više ne žele, ja ću otići". Simply as that. A ja vala ne bih baš voljela da on ide, na stranu volim li ga ili ne, on je klubu koji volim donio toliko toga, da je za mene i dalje najbolji na svijetu. Džaba.
E moj Bože
-pretpostavljam da ti za Villu nisi ni čuo dok nije došao u Barcu nit si mu vidio stil igre prije BarceSpecializedEnduro wrote:ovaj sizifinho blage nema čim je njemu VIlja bio ugušen...smijeh
Budući da mi nisi stavio nikakav validan argument, ne pokazuješ nikakvo poštovanje a citiraš me uz jednu klasičnu logičnu pogrešku zaključit ću da si ignorantan i sasvim te ignorisati nadalje.
Mi kao narod trebamo naučiti da manje druge ponižavamo u ovakvim situacijama i da ne ulazimo u raspravu samo kako bismo dokazali da smo upravu. Postoje argumenti kao odbrana svog stajališta, i logika. Manjak istih je čista uvreda za inteligenciju