NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

nema me tamo

#33126 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

A bice obilježena ako budu opasne posljedice za momka, a i treba biti jer je debil išao na noge.
pirmin

#33127 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Ne znam, meni to izgleda kao standardna borba pod kosem sa svim trikovima i refleksima koji uz to idu.
Ne krivim Vincea.
nema me tamo

#33128 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

Jes' baš se izborio :D
Alighieri

#33129 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

I komentatori rekose what are you doing Vince...

Ako je ono prirodno onda je sve dozvoljeno. Ono ne bi ni Ron ili Zach uradili u svojim prime crazy momentima.
pirmin

#33130 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Niste vi djeco draga onda nikad igrali najntis i Pistons-odbranu. 8) :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#33131 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Ma nije uopšte bio takav kontakt da mu je to uslovilo ovaj pad, prije da se on kontao nasloniti na Cartera, pa je onda ovako trehno.
Ali Vince, vakat je, što jes jes, možeš i sa rajom na basket :D
Alighieri

#33132 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Ovo 90te, igrac koji ima tih gena za trashom ne talk vec akcijama je Rajon Ronda. Kad se samo sjetim bulls boston kakav je faul napravio nad brad millerom mislim :roll:

Kad smo kod bostona, paul the truth pierce i kolica pa vracanje na parket :lol:
nema me tamo

#33133 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

Alighieri wrote:Ovo 90te, igrac koji ima tih gena za trashom ne talk vec akcijama je Rajon Ronda. Kad se samo sjetim bulls boston kakav je faul napravio nad brad millerom mislim :roll:

A i ova glupa prica kako su 90tih zubima rezali ruke igračima u odbrani me nervira do..
spree

#33134 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Itsoktobealone wrote:
spree wrote:Joj lebrona sto prica gluposti. Cuj glasao bi za sebe. Promjenio je plocu. Ne mozes nikako ove godine reci da je bilo ko drugi MVP pored hardena koji dominira, ekipa mu na prvom mjestu sve vrijeme i dvije godine za redom je super blizu da bude MVP. Ja se sjećam godine kada je rose bio MVP, tj. kada je LeBron faktički bio pokraden (skoro u svakoj statistici je bio bolji LeBron, mislim da je bila ogromna razlika u PER-u i jos ga popisao u po), tada je govorio da je rose mvp :-) .
Pogrešno. Rose je toliko dobro igrao te sezone da LeBron nikad nije imao šanse. Jeste, LeBron je imao 26.7, 7.5 i 7 sa 59.4% TS naspram 25,4 i 7.7 sa 55% TS al' skontaj da je Rose odveo gori tim Bullsa do 62 pobjede kao jedini all-star dok je LeBron imao jos dvojicu all-stara i stigli su jedva do 58. U istoj konferenciji. To još više govori kad skontaš da ti Bullsi nisu imali Noaha (koji je bio u životnoj formi) pola sezone a Bozzera trećinu sezone. Frajer je igrao sa jebenim Kurt Thomasom na centru i Bogansom na dvici. Halo...

Čisto da ti vidiš koliki je jaz bio između njih dvojice; Rose je završio sezonu u Chicagu na 2. mjestu po all nba defense votes odmah iza Noah. Propustio all nba 2nd (defensive) team za 2 poena. Imao više defensive votes nego Deng i kompanija. U 2011oj imao 4.8 defensive winshare, ponovo samo iza Noah.

Koliko je taj lik bio bitan Chicagu...sa Rosom su imali 111 ORtg (11ti u NBA-u). Sa njim na klupi je taj broj bio 100 ORtg (zadnji u NBA-u). U playoffu 107 ORtg sa njim, 100 ORtg bez njega. Ne samo da su ofanzivno bili jači, nego dok je sjedio na klupi u playoffu svi ostali protivnički timovi su šutali bolje, skakali bolje, imali više ukradenih i veći ORtg. Chicago bez njega imao više izgubljenih, manje blokada, manje skokova (ofanzivnih pogotovo).

Ne samo da LeBron nije prišao blizu Rosu te sezone (što pokazuju glasovi, dobio je MVP-a sa 113 glasova - što je poprilično dominantno), nego nije bio ni drugi najvrijedniji igrač te godine. Dwight Howarda je imao veću ulogu i bolju godinu te je mogao biti MVP (što i glasovima jeste potvrđeno, završio 2. na kraju).

Ako hoćeš da argumentiraš ko je najbolji igrač u ligi, stoji, to je LeBron, kao što je svih ovih zadnjih godina bio. Al' ako je pitanje ko je bio najvrijedniji igrač te sezone to je bio Rose daleko na prvom, pa Dwight pa tek onda LeBron. Most Valuable Player.

Možeš sada ti meni da nabacaš koliko hoćeš, statistike, argumenata i šuplje do sudnjeg dana, ja sam te godine odgledao 90% utakmica Bullsa; Rose je bio ČITAV tim i bilo je on vs. protivnika. Svaku. Noć.

Najbolje od svega toga:

Derick Rose je tada imao 22 godine.
joj ti si se ove godine ovdje nalupao gluposti da je to strasno, ali kad skontam vecinom je to bilo zbog hejta prema lebronu (ko zna iz kojeg razloga, valjda jer je bolji od tvog miljenika, pa frustracije time) i ljubavi prema lakersima. ok svi smo malo subjektivni, ali ti ga pretjerujes. fakat ti nisam mislio odgovarati ne samo na ovo nego ni na sta, jer nema smisla, ali haj napisao si ovoliki post i pokusao obrazloziti, pa mozda neko i pomisli da je rose trebao biti mvp (sto je pogresno) + dosadno mi.

te godine lebron je presao u miami i postao jedan od najomrzenijih sportista ikada. prvenstveno je to uticalo da on ne dobije mvp. plus da dodamo pojavila se mlada nova zvijezda ito u velikom gradu i velikom timu. jos je bio dijete tog grada. prava amaricka prica koja doprinosi povecanju profita.
lebron je po svim statistikama bio daleko najvrijedniji igrac lige. da ne duzim evo par statistickih podataka (iako nakon sto si postavio statistike rosea, a nisi stavio statistike lebrona, pises nemoj mi stavljati statistike :-) ) per lebron 27.3 (prvi u ligi), rose 23.5 (deveti u ligi) win shares contributed per 48 minutes lebron 0.244 (prvi u ligi), rose 0.208 (deseti u ligi).
pretpostavljam da znas sta je per i win shares contributed per 48 minutes?
mislim da je dovoljno, mada kad vec govoris o odbrani defensive win shares lebron treci sa 5,3, dok je rose osmi sa 4,8.
kao sto si vec napisao lebron je igrao sa dva allstara i morao je dijeliti loptu, dok je rose imao odrijesene ruke.
na kraju vjerovatno je rose vise znacio bullsima nego lebron heatu, ali gledajuci ligu lebron je bio "vrijedniji" ukupno.
kakavdanakneiskustvu

#33135 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

pirmin wrote:Niste vi djeco draga onda nikad igrali najntis i Pistons-odbranu. 8) :D

mislis ejtis i pistons odbranu
pirmin

#33136 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pirmin wrote:Niste vi djeco draga onda nikad igrali najntis i Pistons-odbranu. 8) :D

I jednu i drugu i trecu. :D
Svejedno, ne mozes porediti sa danasnjom swagy, instagram zajebancijom. 8)
kakavdanakneiskustvu

#33137 Re: NBA - National Basketball Association

pirmin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

I jednu i drugu i trecu. :D
Svejedno, ne mozes porediti sa danasnjom swagy, instagram zajebancijom. 8)

:thumbup:
Raigor Stonehoof

#33138 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

spree wrote:

ali haj napisao si ovoliki post i pokusao obrazloziti, pa mozda neko i pomisli da je rose trebao biti mvp (sto je pogresno)
Znaci spree zna bolje od panela strucnjaka i novinara koji gledaju haman pa sve utakmice lige :D

Ok da znam za ubuduce :D
Alighieri

#33139 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

nema me tamo wrote:
Alighieri wrote:Ovo 90te, igrac koji ima tih gena za trashom ne talk vec akcijama je Rajon Ronda. Kad se samo sjetim bulls boston kakav je faul napravio nad brad millerom mislim :roll:

A i ova glupa prica kako su 90tih zubima rezali ruke igračima u odbrani me nervira do..
Bilo vise dozvoljenog kontakta i udaranja. Harden bi imao brojke kao jason williams
nema me tamo

#33140 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

Ma ne budali kakav crni Jason Harden bi u svakom jebenom sistemu bio bog.
kakavdanakneiskustvu

#33141 Re: NBA - National Basketball Association

bi kad bi mu se dosudjivalo ovoliko nezasluzenih sl. bacanja
nema me tamo

#33142 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

adaptirao bi se

Inace dobri Spursi mogu oni dalekoi bez Kah
Tomahawk11
Globalni moderator

#33143 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Igraju ove Rakete.
Alighieri

#33144 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Ne bih, zasticen je previse.

Sas ce svima biti u po opasan protivnik.
Raigor Stonehoof

#33145 Re: NBA - National Basketball Association

Alighieri wrote:Ne bih, zasticen je previse.

Sas ce svima biti u po opasan protivnik.
Ne bih

Ne bih

Ne bih

Ne bih

:lol:
Alighieri

#33146 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Ok, u pet minuta sam nasao stotinu gresaka koje imas u pravopisu, pa se ne pravim Enver Kazaz, idi bolan igraj neki game da se relaksiras :izet:

Rasel Westbruk novi t-d.

Taman sam došao pred utakmicu finala NCAA, ne znam ni sam za koga sam tu. Michigan je bio zanimljiv dok je tu bio Trey Burke, pa onda dođe Stauskas koji mi je nakon NBA karijere zgadio i Wolverina u X-Manu.

Haj zbog boje, let's go Villanova.
Raigor Stonehoof

#33147 Re: NBA - National Basketball Association

Daj makar 50 od tih stotinu, Mr. Harden se ne bih prilagodio :D
Alighieri

#33148 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

pravilan raspored riječi u rečenici

Šta je ovo, jesam li se zbunio pa nije danas finale. Zar nije nedjeljom... :roll:
Alighieri

#33149 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Juka dva brza faula, klupa.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#33150 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

Bravo Bucksi, za ovo je potreban poseban talenat :lol:

Jabari :lol:
Post Reply