Tačno, zove se kafana, ne cigarhana.
Kafana je za kafu, nije za cigaru.
Cigareta pravo
Tačno, zove se kafana, ne cigarhana.
Težak zadatak, puno je starih hrvatskih pjesama u kojim se sokak spominje.bakugoikuyoo wrote: ↑14/02/2022 22:51 Ja se ispričavam, moje pitanje nema veze s vezom, ali jedini razlog zasto sam napravila ovaj account na forumu je zbog toga što tražim ime jedne pjesme. Sjećam se jedva par detalja te pjesme s tim da nisam ni sigurna jesu li točni. Znači ovako: pjesma je dosta stara ako se ne varam, pjeva ju ženski glas, ako se dobro sjećam bila je vrlo popularna neko vrijeme, mislim da pjevačića pjeva o nekoj rijeci(?), isto tako mislim da se spominje sokak u tekstu(???)... Znači mučim se već jedno sat vremena pokušavajući ju pronać... Ako itko zna o kojoj pjesmi pricam, bila bih VRLO ZAHVALNA!! HVALA! Također pjesma je narodnjak(?), moguće da je i neka cajka ali sam prilično sigurna da je neka naša stara Hrvatska...
Nemoj da razvodnjavaš problematiku.-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 23:25Slažem se. U kafani bi trebalo zabraniti pušenje i konzumiranje alkohola.
no_sikiriki wrote: ↑14/02/2022 23:20 Još jednom dokaz da treba bježati odavde - činjenica da se uopće raspravlja o tome da li neko treba da ima pravo da zagađuje drugima zrak.
Prvo zabranitl duhan, pa onda Euro5.-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 23:30no_sikiriki wrote: ↑14/02/2022 23:20 Još jednom dokaz da treba bježati odavde - činjenica da se uopće raspravlja o tome da li neko treba da ima pravo da zagađuje drugima zrak.
Prvo zaboraniti automobile ispod Euro 5 motora u većim gradovima u BiH, po uzoru na Europske gradove.
Pa tek onda krenuti u zabranu duhana, alkohola...
Zabraniti ćeš ti sam sebi kada ti strada jetra.Hakiz wrote: ↑14/02/2022 23:34Prvo zabranitl duhan, pa onda Euro5.-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 23:30
Prvo zaboraniti automobile ispod Euro 5 motora u većim gradovima u BiH, po uzoru na Europske gradove.
A alkohol ćeš zabraniti kada ISIL osvoji BiH.
Ne pijem viski. Pretpostavka i zajeb.-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 23:38Zabraniti ćeš ti sam sebi kada ti strada jetra.
Ne treba ISIL, dohakat će ti Jack Daniels.![]()
Alkohol nema ama bas nikakve veze sa ovom citavom diskusijom i svi koji ga spominju to rade samo da bi skrenuli paznju sa prave tematike.-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 23:30no_sikiriki wrote: ↑14/02/2022 23:20 Još jednom dokaz da treba bježati odavde - činjenica da se uopće raspravlja o tome da li neko treba da ima pravo da zagađuje drugima zrak.
Kume...od nečega se mora umrijeti, ti bi da nam ukineš sve moguće načine.-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 23:38Zabraniti ćeš ti sam sebi kada ti strada jetra.
Ne treba ISIL, dohakat će ti Jack Daniels.![]()
Neće ti ova relativizacija proći.
Boris Bele (Buldožer)Neka čudna bolest
Neka crna zaraza
Dolazi iz bijela svijeta
Prijeti nam sa Zapada...
Jazuk je zabraniti. U BiH se uvijek pušilo.
Baš oduvijek?
https://bosnae.info/index.php/historija ... kog-duhanaPočeci proizvodnje duhana u Bosni i Hercegovini datiraju s početka XVII stoljeća.