SDA-All about

putokaz1

#33101 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA pred Porazom,SDA pred Rasulom,SDA na Smetljištu...bla bla
Novembar 2018 SDA Pobjednik
NAŽALOST ali ide se ka tome
palermo

#33102 Re: SDA-All about

Post by palermo »

malakh wrote:
palermo wrote:Ako se SDA raspada, ko ih mijenja ?. Ima li neka politička snaga koja može okupiti većini proBih građana na jednu stranu, ili možda ulazimo u neko neizvjesno vrijeme u kome se neće znati na proBiH političkoj sceni ko pije a ko plaća.

Ultima napisa za SDA, jedina ozbiljna politička stranka (naravno govorimo o proBiH opcijama), Banky negdje reče nešto slično, a Ultima i Banksy su dokazani antiosda-ovci......dakle, ima li neko odgovr na to pitanje.Ili makar, nazire li se odgovor na to pitanje

U nekom razvijenom političkom društvu, raspad SDA bi trebao biti problem samo SDA članova, je li to sada problem samo SDA ili postaje jedan širi problem.
kroz ovo želiš da kažeš da je jedina probih opcija sda, što apsolutno nije tačno. tamo devedesetih godina sda je bila više pokret koji okuplja bošnjake u jednu kritičnu i jedinstvenu masu i kao pokret je djelovala sve dok alija izetbegović nije preminuo, a poslije njegove smrti je postala dijametralna suprotnost, što i govori broj glasova. zbog iscjepkanosti bošnjačkog glasačkog tijela, uvijek i jesu izborni pobjednici, ali je činjenica da za njih glasa nekih 17% bošnjaka, što i nije baš za pohvaliti, pogotovo za stranku koja se predstavlja kao lider probih.

logičnije pitanje bi bilo koliko širok problem bi bio kada bi u bosni i hercegovini prestali egzistirati političari kao što su bogić, komšić željko i ivo, miro lazović, mirko pejanović, slaviša šućur pa čak i slavo kukić? e to je već za nijansu širi i ozbiljniji problem od toga kojeg si ti naveo.
ma neču to da kažem, samo sam se referirao u principu na ono što sam ovdje pročitao i sa čime se slažem (govorim o ozbiljnosti neke političke stranke).....ovaj zadnji pasus nisam baš razumio........šta bi bilo da ih nema ?
Dozer

#33103 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

El_comadante wrote:ovo nije dobro za SDA raspadaju se... prvo Šepić i njegovi a sada evo i Konaković i njegovi
Ma ne moze bolje ba. Za SDA nije dobro, logicno, ali je za narod prvi korak ka necemu boljem.
Banksy

#33104 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Ova Kiflina akcija je direktan udar na Bakira Izetbegovića.
Krenu li Mašović i Ademović za Konakovićem, onda iza cijele priče stoji neka treća, jača SDA glavuša, a to nije Hasan Čengić.
Da su u pitanju neka druga imena, a ne Mašović i Ademović, mogli bi pomisliti da su u pitanju i neki krugovi van SDA.
palermo

#33105 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Pa mozda dolazi vrijeme u kojem ljudi imaju ozbiljan otpor prema etabliranim strankama ili cak strankama uopste.

Nije to nista neobicno, u Sloveniji ili Francuskoj smo imali slucajeve da tek oformljene stranke dobiju izbore.
tek sad vidjeh da si ovo napisao......

moguće, samo nisam siguran kako to može funkcionirati ovdje.......bitna razlika između nas i ovih zemlaja što si spomenuo je što je riješeno pitanje države....
bluesjunior

#33106 Re: SDA-All about

Post by bluesjunior »

pitanje drzave je rijeseno i ovdje
palermo

#33107 Re: SDA-All about

Post by palermo »

bluesjunior wrote:pitanje drzave je rijeseno i ovdje
jeste ??

pa onda je sve ok, nek se jebu onda svi što bi rekao naš dobri hare
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#33108 Re: SDA-All about

Post by malakh »

palermo wrote:
ma neču to da kažem, samo sam se referirao u principu na ono što sam ovdje pročitao i sa čime se slažem (govorim o ozbiljnosti neke političke stranke).....ovaj zadnji pasus nisam baš razumio........šta bi bilo da ih nema ?
zato sto se bosna i hercegovina ne moze prikazati apsolutno podijeljenom drzavom, sve dok ima makar jedan srbin ili hrvat koji ju vole i koji ju predstavljaju.

vecu konotaciju, u medjunarodnom smislu, ima kada srbin od srbina brani bosnu i hercegovinu ili hrvat od hrvata.

ovo je moje misljenje i ne moras se sloziti sa njim.
bluesjunior

#33109 Re: SDA-All about

Post by bluesjunior »

vjerujem da jeste, unutra moze bit sitnih promjena al sumjnam da ce se sta veliko promijenit
El_comadante

#33110 Re: SDA-All about

Post by El_comadante »

Dozer wrote:
El_comadante wrote:ovo nije dobro za SDA raspadaju se... prvo Šepić i njegovi a sada evo i Konaković i njegovi
Ma ne moze bolje ba. Za SDA nije dobro, logicno, ali je za narod prvi korak ka necemu boljem.
ali eto oni se uvijek nekako provuku i budu dio vlasti. nažalost...
ultima_palabra

#33111 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:Pa mozda dolazi vrijeme u kojem ljudi imaju ozbiljan otpor prema etabliranim strankama ili cak strankama uopste.

Nije to nista neobicno, u Sloveniji ili Francuskoj smo imali slucajeve da tek oformljene stranke dobiju izbore.
tek sad vidjeh da si ovo napisao......

moguće, samo nisam siguran kako to može funkcionirati ovdje.......bitna razlika između nas i ovih zemlaja što si spomenuo je što je riješeno pitanje države....
Pa jeste rijeseno... ima li ikakvih promjena po tom pitanju u zadnjih 12 godina? Svi su ukopali i drze pozicije, a pregovori su samo predstava za MZ.
palermo

#33112 Re: SDA-All about

Post by palermo »

malakh wrote:
zato sto se bosna i hercegovina ne moze prikazati apsolutno podijeljenom drzavom, sve dok ima makar jedan srbin ili hrvat koji ju vole i koji ju predstavljaju.

vecu konotaciju, u medjunarodnom smislu, ima kada srbin od srbina brani bosnu i hercegovinu ili hrvat od hrvata.

pa ja se slažem sa ovim, samo što ne mislim da su ovi što si ti spomenuo jedini, ja mislim da ih ima puno više nego što si ih ti nabrojao. Bilo bi mnogo loše da su jedini.

I by the way, ja uopšte i ne mislim da je Bosna i Hercegovina podijeljena država, ali sam jako zainteresiran da ne postane
svi u napad

#33113 Re: SDA-All about

Post by svi u napad »

Dragi Palermo nema potrebe za ljutnju. Tacno je da na ovom forumu ima jako pametnih i ucenih ljudi ali opet ponavljam dodju padobranci i razjebu stvar. Ovo ti je jednim dijelom slika drustva. Imas 10 do 20% forumasa sa kojima mozes voditi neku kulturnu argumentovanu raspravu i ostatak je na zalost onakav kakva je Bosna. Ostaj mi zivo i zdravo i glasaj za koga hoces. To je tvoje demokratsko pravo i ne pada mi na pamet da ti nesto savjetujem. Vjeruj mi samo da mi nije do pametovanja ako si to tako shvatio. Poucen ranijim iskustvima u nekim diskusijama mislim da je najbolje i najbezbolnije diskutovati o sportu (naravno ako ti se ne navali Hrasno na kosti).
palermo

#33114 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Pa jeste rijeseno... ima li ikakvih promjena po tom pitanju u zadnjih 12 godina? Svi su ukopali i drze pozicije, a pregovori su samo predstava za MZ.
al sasvim ozbiljno ovo kažem, ako je riješeno pitanje države, ........ma onda me zaboli neka stvar za ova stranačka previranja,
palermo

#33115 Re: SDA-All about

Post by palermo »

svi u napad wrote:Dragi Palermo nema potrebe za ljutnju. Tacno je da na ovom forumu ima jako pametnih i ucenih ljudi ali opet ponavljam dodju padobranci i razjebu stvar. Ovo ti je jednim dijelom slika drustva. Imas 10 do 20% forumasa sa kojima mozes voditi neku kulturnu argumentovanu raspravu i ostatak je na zalost onakav kakva je Bosna. Ostaj mi zivo i zdravo i glasaj za koga hoces. To je tvoje demokratsko pravo i ne pada mi na pamet da ti nesto savjetujem. Vjeruj mi samo da mi nije do pametovanja ako si to tako shvatio. Poucen ranijim iskustvima u nekim diskusijama mislim da je najbolje i najbezbolnije diskutovati o sportu (naravno ako ti se ne navali Hrasno na kosti).
drug moj dobri, nisam ti ni ja za neke polemike, čim se počne vel'ka priča...ja ti o'ma zamaknem.......al nije loše reći što se misli, ne moraš nikoga ubjeđivati, a nije loše ni pročitati nešto od pametnih ljudi kojih ovdje svakako ima.......

ma i sport je zajeban, kad ti se lesko natovari na kosti sa igračima iz premijer lige BiH :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#33116 Re: SDA-All about

Post by malakh »

palermo wrote:
malakh wrote:

pa ja se slažem sa ovim, samo što ne mislim da su ovi što si ti spomenuo jedini, ja mislim da ih ima puno više nego što si ih ti nabrojao. Bilo bi mnogo loše da su jedini.

I by the way, ja uopšte i ne mislim da je Bosna i Hercegovina podijeljena država, ali sam jako zainteresiran da ne postane
nabrojao sam prve koji su mi pali na pamet, a ima ih jos naravno.

nadam se da si shvatio poentu i sta je puno bitnije od ovih turbulencija u sda.

ako je sds u manjem bh entitetu izgubio vlast i primat u politickom djelovanju, zasto ne bi i sda?
palermo

#33117 Re: SDA-All about

Post by palermo »

malakh wrote:

ako je sds u manjem bh entitetu izgubio vlast i primat u politickom djelovanju, zasto ne bi i sda?
pa ko je protiv da sda izgubi. Ja sam samo pitao znamo li šta je alternativa, obzirom na ova turbulentna vremena.

Al evo, ohrabrili su me forumaši rekavši da je pitanje države riješeno. Ako je tako, onda je meni svejedno, mislim imat ću možda neke svoje favorite, ali u principu mi je svejedno
malakh

#33118 Re: SDA-All about

Post by malakh »

palermo wrote:
malakh wrote:

pa ko je protiv da sda izgubi. Ja sam samo pitao znamo li šta je alternativa, obzirom na ova turbulentna vremena.

Al evo, ohrabrili su me forumaši rekavši da je pitanje države riješeno. Ako je tako, onda je meni svejedno, mislim imat ću možda neke svoje favorite, ali u principu mi je svejedno
ne treba te niko ohrabrivati, kada si to i sam potvrdio.
palermo

#33119 Re: SDA-All about

Post by palermo »

malakh wrote:
ne treba te niko ohrabrivati, kada si to i sam potvrdio.
ne bih da se preganjamo, nije mi to običaj, ali zar ne uočavaš razliku......
madner

#33120 Re: SDA-All about

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:Drustvo koje glasa za SDA i fragmente SDA je svakako u dubokim problemima.
mah to je filozofska, da ne kažem drugu riječ.....imaš li ti što konkretnije reći
Konkretno, osim Scepe ne vidim stranku koja manje zastupa drzavne interese od SDA.
palermo

#33121 Re: SDA-All about

Post by palermo »

madner wrote:
palermo wrote:
madner wrote:Drustvo koje glasa za SDA i fragmente SDA je svakako u dubokim problemima.
mah to je filozofska, da ne kažem drugu riječ.....imaš li ti što konkretnije reći
Konkretno, osim Scepe ne vidim stranku koja manje zastupa drzavne interese od SDA.
to je ok, moje pitanje je više usmjereno ka tome jesu li ovi drugi dovoljno ozbiljni.....imaju li kakve moći...
madner

#33122 Re: SDA-All about

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:
palermo wrote: mah to je filozofska, da ne kažem drugu riječ.....imaš li ti što konkretnije reći
to je ok, moje pitanje je više usmjereno ka tome jesu li ovi drugi dovoljno ozbiljni.....imaju li kakve moći...
Moc za sta?
Samo SDA ima kapacitet da izda i prezivi, to je najopasnija opcija.

Vidi pod Vucic ili Sanader.
XXS

#33123 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Kako cemo sada da odbranimo drzavu I narod bez SDA, nase jedine nade i naseg jedinog spasa.
Moracemo gledat kako nas neka druga stranka krade I vara dok nas ubjedjuju da oni izgaraju u junackoj odbrani drzavnih I narodnih interesa.

Mala bara, puno krokodila. Udario SDA brat na SDA brata. :lol: :lol: :lol:
baxus

#33124 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Vi izgleda niste svjesni da ako SDA počne da gubi tlo pod nogama, aktivirat će svog paklenog jokera...zakuhat će do ivice oružanog sukoba.
Stari_demagog

#33125 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

Kakve nebuloze.. .
Post Reply