Jolie wrote:
Predobro, taman trazim neke slicne recepte kad ti ovo postas
Hoces pisati recept?
Zanima me jesi li piletinu sta przio prije ili se pekla tek ovako u strudli?
To mi je bila dilema, hoce li se piletina ispeci prije nego lisnatno uhvati boju... zato sam pileca prsa, dva komada, dobro istanjio u prozirnoj foliji uz pomoc cekica za meso (prvo ga onako presjeces da dobijes duplo vecu sniclu ako razumijes sta zelim reci, filetiras ali da bude u jednom komadu), biber i vegeta kao zacin, i ostavio da malo stoji sat dva da se kao marinira, moze se i bolja marinada staviti recimo malo senfa malo maslinovog ulja ostaviti preko noci bice jos mekse, ali nisam jeo sam a "sujednica" ne voli senf pa sam izostavio marinadu...
Gljive sam proprzio sa lukom, da kaliraju onako. Onda razvucem lisnato, stavim prvo piletinu dakle sirovu bude dobra jer se pece fino unutra, na nju malo dimljene purece sunke, zatim edamer moze narendano moze zapravo bilo kako istopice se, i onda gljive. Zarolam uz pomoc prozirne folije na kojoj je lisnato, namazem zumance da se zalijepi na sastavu, zatvorim krajeve i stavim na papir za pecenje koji je vec u tepsiji.. premazem rolat zumancem i malo maslinovog ulja koje pomijesam sa zumancem... moze preko i susam, recimo, bilo bi jos bolje.
Bas je ukusno. Kombinacija je tu bezbroj, moze recimo punjenje umijesis mljeveno meso sa lukom, biberom, so ili vegeta, sirovo rasporedis po tijesu sto tanje, onda na to svjez spinat i recimo malo sira bijelog, travnicki ili obicni mladi. Moze i slatko punjenje. Koliko ti masta radi, toliko kombinujes.
Premaz od jajeta i ulja sprjecava lisnato da se rascvjeta, a punjenje ga natopi iznutra, pa tijesto bude bas onako socno, ne suho.