NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#33101 Re: NBA - National Basketball Association
simmons je fakat jedinstven igrac,pored toga sto sa 208 igra playa i ima 8 asista prosjecno,vjerovatno je jedini u bar zadnjih 30 godina da sa 8 asista prosjecno nema ni jednu ubacenu trojku u sezoni
-
Itsoktobealone
#33102 Re: NBA - National Basketball Association
Možemol' kako dvije tekme uvezati bez povreda...Ingram sinoć ponovo 
-
kakavdanakneiskustvu
#33103 Re: NBA - National Basketball Association
dino rađa u kući slavnih,prije kukoča,divca,stojakovića,malo čudna odluka
- spree
#33104 Re: NBA - National Basketball Association
Koliko se ja sjećam on je prije zavrsio karijeru, pa po tom principu valjda.
-
kakavdanakneiskustvu
#33105 Re: NBA - National Basketball Association
spree wrote:Koliko se ja sjećam on je prije zavrsio karijeru, pa po tom principu valjda.
godinu ili dvije prije divca,jebemliga kidd,nash,allen prije par godina zavrsili karijeru
- Tony Soprano
#33106 Re: NBA - National Basketball Association
5 godina se mora cekati da bi neko bio uveden u HoF. Zato tek ove godine ulaze Nash,Kidd i Hill.
- spree
#33107 Re: NBA - National Basketball Association
ma bice i oni hof-ovi. zar je bitno ko je ranije ko je kasnije? mo cheeks dobio ove godine, a prestao igrati nekada u 90-tim, a usli su od tada neki losiji igraci.
-
kakavdanakneiskustvu
#33108 Re: NBA - National Basketball Association
Tony Soprano wrote:5 godina se mora cekati da bi neko bio uveden u HoF. Zato tek ove godine ulaze Nash,Kidd i Hill.
znam da se ceka nekoliko godina
- AmiĐa_Idriz
#33109 Re: NBA - National Basketball Association
Ma ko je ovo lastu obrijao iznad ociju, ma ko ko 
-
Itsoktobealone
#33110 Re: NBA - National Basketball Association
Pogrešno. Rose je toliko dobro igrao te sezone da LeBron nikad nije imao šanse. Jeste, LeBron je imao 26.7, 7.5 i 7 sa 59.4% TS naspram 25,4 i 7.7 sa 55% TS al' skontaj da je Rose odveo gori tim Bullsa do 62 pobjede kao jedini all-star dok je LeBron imao jos dvojicu all-stara i stigli su jedva do 58. U istoj konferenciji. To još više govori kad skontaš da ti Bullsi nisu imali Noaha (koji je bio u životnoj formi) pola sezone a Bozzera trećinu sezone. Frajer je igrao sa jebenim Kurt Thomasom na centru i Bogansom na dvici. Halo...spree wrote:Joj lebrona sto prica gluposti. Cuj glasao bi za sebe. Promjenio je plocu. Ne mozes nikako ove godine reci da je bilo ko drugi MVP pored hardena koji dominira, ekipa mu na prvom mjestu sve vrijeme i dvije godine za redom je super blizu da bude MVP. Ja se sjećam godine kada je rose bio MVP, tj. kada je LeBron faktički bio pokraden (skoro u svakoj statistici je bio bolji LeBron, mislim da je bila ogromna razlika u PER-u i jos ga popisao u po), tada je govorio da je rose mvp.
Čisto da ti vidiš koliki je jaz bio između njih dvojice; Rose je završio sezonu u Chicagu na 2. mjestu po all nba defense votes odmah iza Noah. Propustio all nba 2nd (defensive) team za 2 poena. Imao više defensive votes nego Deng i kompanija. U 2011oj imao 4.8 defensive winshare, ponovo samo iza Noah.
Koliko je taj lik bio bitan Chicagu...sa Rosom su imali 111 ORtg (11ti u NBA-u). Sa njim na klupi je taj broj bio 100 ORtg (zadnji u NBA-u). U playoffu 107 ORtg sa njim, 100 ORtg bez njega. Ne samo da su ofanzivno bili jači, nego dok je sjedio na klupi u playoffu svi ostali protivnički timovi su šutali bolje, skakali bolje, imali više ukradenih i veći ORtg. Chicago bez njega imao više izgubljenih, manje blokada, manje skokova (ofanzivnih pogotovo).
Ne samo da LeBron nije prišao blizu Rosu te sezone (što pokazuju glasovi, dobio je MVP-a sa 113 glasova - što je poprilično dominantno), nego nije bio ni drugi najvrijedniji igrač te godine. Dwight Howarda je imao veću ulogu i bolju godinu te je mogao biti MVP (što i glasovima jeste potvrđeno, završio 2. na kraju).
Ako hoćeš da argumentiraš ko je najbolji igrač u ligi, stoji, to je LeBron, kao što je svih ovih zadnjih godina bio. Al' ako je pitanje ko je bio najvrijedniji igrač te sezone to je bio Rose daleko na prvom, pa Dwight pa tek onda LeBron. Most Valuable Player.
Možeš sada ti meni da nabacaš koliko hoćeš, statistike, argumenata i šuplje do sudnjeg dana, ja sam te godine odgledao 90% utakmica Bullsa; Rose je bio ČITAV tim i bilo je on vs. protivnika. Svaku. Noć.
Najbolje od svega toga:
Derick Rose je tada imao 22 godine.
- Alighieri
#33111 Re: NBA - National Basketball Association
Rose je izdominirao te sezone sa mojim Bullsima. Čovjek je činio čuda na parketu, mlad, nova superzvijezda koja bi sada bila mnogo bolja verzija Russell Westbrooka. Zaista šteta, da najeksplozivniji igrač lige nastrada tako teško u dvije godine. Poslije prve povrede, čovjek je imao veći odraz nego prije same povrede, toliko je na sebi radio, da bi se opet povrijedio, šteta. Čovjek koji je imao nestvarno kontrolu tijela.
Inače Andre 16 skokova u prosjeku, veliki uspjeh, s tim da je šteta pa je propustio ove sezone 2 ili 3 meča, pošto volim te statistike.
Inače Andre 16 skokova u prosjeku, veliki uspjeh, s tim da je šteta pa je propustio ove sezone 2 ili 3 meča, pošto volim te statistike.
-
kakavdanakneiskustvu
#33112 Re: NBA - National Basketball Association
Alighieri wrote:Rose je izdominirao te sezone sa mojim Bullsima. Čovjek je činio čuda na parketu, mlad, nova superzvijezda koja bi sada bila mnogo bolja verzija Russell Westbrooka. Zaista šteta, da najeksplozivniji igrač lige nastrada tako teško u dvije godine. Poslije prve povrede, čovjek je imao veći odraz nego prije same povrede, toliko je na sebi radio, da bi se opet povrijedio, šteta. Čovjek koji je imao nestvarno kontrolu tijela.
već je 156. skakač svih vremena
- pirmin
-
kakavdanakneiskustvu
#33114 Re: NBA - National Basketball Association
je li ovo ovako pred svaku tekmu neki igrac bira ili sta?
-
golman
#33115 Re: NBA - National Basketball Association
Ima li igdje snimak pada McCaw.a,nakon mučkog poteza Cartera
- pirmin
#33116 Re: NBA - National Basketball Association
Vjerovatno, pretpostavljam.kakavdanakneiskustvu wrote:
je li ovo ovako pred svaku tekmu neki igrac bira ili sta?
- insaneinthebrain
#33117 Re: NBA - National Basketball Association
two brow is hereAmiĐa_Idriz wrote:Ma ko je ovo lastu obrijao iznad ociju, ma ko ko
http://www.worldstarhiphop.com/videos/v ... K335ghebbb
- pirmin
#33118 Re: NBA - National Basketball Association
Kako se polomi McCaw...strahota. 

-
Itsoktobealone
#33119 Re: NBA - National Basketball Association
Pao na trtičnu kost, izgubio osjecaj u donjem dijelu tijela. Poslije je bio malo bolje; X ray pluća dobar, CT Scan dobar, al' se čeka MRI koji je najbitniji. MRI će otkriti stanje kičmene moždine i ostalih neutralnih tkiva.
Jebote u sekundi se momku život promjenio
Jebote u sekundi se momku život promjenio
- pirmin
#33120 Re: NBA - National Basketball Association
Nadam se da ce biti dobar.
I sad ti zamisli da je neko od obicnih smrtnika.
Opusteno, na basketu se razigra i to je to.
I sad ti zamisli da je neko od obicnih smrtnika.
Opusteno, na basketu se razigra i to je to.
- Alighieri
#33121 Re: NBA - National Basketball Association
Kaze Vince it was an accident. Kralju, pruzio si ruku metar u njega da padne. Nevidjena glupost tako iskusnog igraca.
- bingov buraz
#33122 Re: NBA - National Basketball Association
Kad ti idol iz mladosti jednim potezom ogadi košarku.
- Raigor Stonehoof
#33123 Re: NBA - National Basketball Association
Ma ne vjerujem da je namjerno, nije to bilo neko jako guranje, samo nije izmakao ruku. Ima snimak, rasplakao se kasnije.
Nisam nikad bio Carterov fan (Kobe ga dero
) al nije lik prljav igrac. Da je Bruce Bowen ovo uradio, to bi bila druga prica
Nisam nikad bio Carterov fan (Kobe ga dero
-
nema me tamo
#33124 Re: NBA - National Basketball Association
Alighieri wrote:Kaze Vince it was an accident. Kralju, pruzio si ruku metar u njega da padne. Nevidjena glupost tako iskusnog igraca.
Pa i jest accident da možda je išao na to da ga sastavi da povrijedi, al' nije išao da mu potencijalno život uništi
Ma momenat nepromišljenosti tako sam i ja drota udario, pa se kajao.
- Alighieri
#33125 Re: NBA - National Basketball Association
nema me tamo wrote:Alighieri wrote:Kaze Vince it was an accident. Kralju, pruzio si ruku metar u njega da padne. Nevidjena glupost tako iskusnog igraca.
Pa i jest accident da možda je išao na to da ga sastavi da povrijedi, al' nije išao da mu potencijalno život uništi
Ma momenat nepromišljenosti tako sam i ja drota udario, pa se kajao.
Jest nepromisljenost ali opet, covjeku je 40 godina, igra otkad zna za sebe a nije recimo naboj kao PO utakmica. Mozda je to cin frustracije jer je njegovo vrijeme proslo, ne moze tijelo vise
Svakako da sam sokiran da je on to uradio, miran, tih i profesionalan igrac u i van parketa.
Nadam se da momku nije nista i radi njega i radi Vincea da mu karijera ne bude obiljezena sa ovim nego da pricamo o njegovim zakucavanjima i eri u torontu.