Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#33076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Control panel wrote:
Hakiz wrote:
6 godina su bili na kakvoj - takvoj vlasti. I tih 6 godina kaže da je kikibomobona u pravu.
Ma da eto i ti znas.

Nabroj mi i ti sta to NS nudi novo. Svi pricaju nude nesto novo, ali niko da kaze sta.
Da u pravu si, ali znam šta je u tih 6 godina nudio SDP: nepoštovanje sudskih odluka u svojstvu ministra vanjskih poslova, kriminal u svojstvu načelnika općine Novi grad, nepotizam u svojstvu premijera FBiH itd. A direktor firme kojoj neću reći ime je bio iz SDP-a. Poslije te osobe dajte bilo kojeg libreralnog kapitalistu, imaće više socijalne osjetljivosti od SDP-ovca.
kluz franjo

#33077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Primjećujem da je kolega kiki nakon dugotrajnog boravka na temi "Sirija" navikao na određeni način komunikacije (crno ili bijelo).

Kao dugogodišnji deklarisani simpatizer Naše stranke se ne mogu pronaći baš u svakoj kvalifikaciji kolege kikija, ali prihvatam da su i crno i bijelo jedne od puno varijanti i nijansi sive.
:kakoste:
Control panel

#33078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

General War wrote:
Control panel wrote:
Hakiz wrote:
6 godina su bili na kakvoj - takvoj vlasti. I tih 6 godina kaže da je kikibomobona u pravu.
Ma da eto i ti znas.

Nabroj mi i ti sta to NS nudi novo. Svi pricaju nude nesto novo, ali niko da kaze sta.
...Dok SDP puca od "novina" :D
Gdje ja to rekoh. Ja samo pitam na izrecene tvrdnje MS nudi nesto novo. Pitam sta je to novo?
Better Man

#33079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

tutku wrote:
Better Man wrote: Kada bi ste glasali za Falatara umjesto ŽK, onda nebi bila utopija. Drzava se gradi ekonomijom i napretkom, a ne lažnim pričama ugroženosti iste. Kad si ne sposoban, onda nastojiš jeftinom demagogijom o ugroženosti i nacionalizmom zavesti naivne birače.
Falatar sa ovom politikom i stavovima, ma koliko se ja licno mogao sa istima sloziti, u postojecem drustvu nikada nece dobiti potrebnu podrsku za pobjednicki rezultat. Clan Predsjednistva nema ovlastenja za vodjenje ekonomskih reformi, ali ima mogucnosti mnogih blokada u ostvarivanju interesa drzave BiH. Imajuci to u vidu, jos je jasnija poruka koju je poslao Gratz a u vezi sa glasom za ZK.
Upravo zbog toga nikad nećemo krenuti naprijed i biti ćemo na začelju Evrope. Još jedna potvrda da građani ove zemlje ne žele promjene. Glas za ŽK je održavanje Čovića na životu i davanje šanse da za 4 godine opet bude u Predsjedništvu. I ne samo njega već i SDA.
kluz franjo

#33080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Vidim lome se koplja ko je gori/bolji, pa ako može jedno pitanje ovim simpatizerima/glasačima NS-a i SDP-a.
Da se dogodi neki totalno neočekivani izborni obrt i rezultat i NS i SDP dobiju dovoljno mandata za formiranje skupštinske većine na nekom nivou, da li bi podržali takvu koaliciju ili u startu odbijate takvu varijantu?
Leverage

#33081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

kluz franjo wrote:Vidim lome se koplja ko je gori/bolji, pa ako može jedno pitanje ovim simpatizerima/glasačima NS-a i SDP-a.
Da se dogodi neki totalno neočekivani izborni obrt i rezultat i NS i SDP dobiju dovoljno mandata za formiranje skupštinske većine na nekom nivou, da li bi podržali takvu koaliciju ili u startu odbijate takvu varijantu?
To je jedina moguća istinska programska koalicija, u ovom momentu apsolutno ne postoji bolja kombinacija od te.

Ne samo da bih bio za takvu koaliciju nego bih agitovao među članstvom da se glasa za to.
kluz franjo

#33082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Leverage wrote:
kluz franjo wrote:Vidim lome se koplja ko je gori/bolji, pa ako može jedno pitanje ovim simpatizerima/glasačima NS-a i SDP-a.
To je jedina moguća istinska programska koalicija, u ovom momentu apsolutno ne postoji bolja kombinacija od te.

Ne samo da bih bio za takvu koaliciju nego bih agitovao među članstvom da se glasa za to.
Slažem se.
Uz sve mane i NS-a i SDP-a i uz sve neke razlike koje sigurno postoje, ipak mislim da u programsko-ideološkom smislu imaju najveći broj dodirnih tačaka.
To ih po mom mišljenju čini prirodnim i primarnim političkim partnerima i saveznicima.
Mene bi nakon 07. obradovao dobar rezultat i SDP-a i NS-a.
General War

#33083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Control panel wrote: Gdje ja to rekoh. Ja samo pitam na izrecene tvrdnje MS nudi nesto novo. Pitam sta je to novo?
Pogledaj neke od predstavljanja MH ako te zanima, da se ne ponavljam a jazuk je @smrcka koji se ubi od ponavljanja :D
shake69

#33084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shake69 »

Apsolutno!!
cyprus

#33085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

shake69 wrote:
Apsolutno!!
Zašto je to uopšte pitanje? Zar ima i 1% članova, simpatizera i glasača ove dvije stranke koji se ne bi sa tim složili?

Bolje je pitanje: šta sa ovima iz DF-GS koalicije? Po meni, za DF ima nade, ali sa GS-om se ni pod koju cijenu ne bi smjelo ići...
kluz franjo

#33086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

cyprus wrote:
shake69 wrote:
Apsolutno!!
Zašto je to uopšte pitanje? Zar ima i 1% članova, simpatizera i glasača ove dvije stranke koji se ne bi sa tim složili?

Bolje je pitanje: šta sa ovima iz DF-GS koalicije? Po meni, za DF ima nade, ali sa GS-om se ni pod koju cijenu ne bi smjelo ići...
Za ovo prvo se slažem.
Za ovo drugo se pokušavam suzdržati od komentara barem još 5 dana (ili dok me neko opet baš ne povuče za tastaturu)...
General War

#33087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Jel ti stvarno mislis da je SDP-u u cilju rasturiti SDA i HDZ...?
Leverage

#33088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

cyprus wrote: Zašto je to uopšte pitanje? Zar ima i 1% članova, simpatizera i glasača ove dvije stranke koji se ne bi sa tim složili?

Bolje rečeno treba izbjeći Bajrovića i Suljagića.
cyprus

#33089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Leverage wrote:
cyprus wrote: Zašto je to uopšte pitanje? Zar ima i 1% članova, simpatizera i glasača ove dvije stranke koji se ne bi sa tim složili?

Bolje rečeno treba izbjeći Bajrovića i Suljagića.
Jebiga, ko im onda preostaje? Sidran? :-D
Leverage

#33090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

cyprus wrote: Jebiga, ko im onda preostaje? Sidran? :-D
:lol:

Ima onaj Čolpa, al čujem i on se povampirio, nema ko mu nije kriv :D

Kontam da u tom kombiju ima dobrih ljudi koje Bajrović i Suljagić vuku za nos, ali nije neka šansa da će takvi doći do neke pozicije u zakonodavnoj vlasti. In fact, nije neka šansa ni da će njih dvojica.
Bloo
Globalna šefica

#33091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

:lol:
Kikibombona

#33092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

cyprus wrote:Jebiga, ko im onda preostaje? Sidran? :-D
Vidim nisi dobio paketic pa si malo zlurad :izet: :D

Zdravlje i higijena - Reuf

Image
kluz franjo

#33093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

General War wrote:
Da pokušam ovako.
Ja znam šta je meni u cilju kao građaninu ove zemlje. Moj cilj je izgradnja boljeg društva.
U 20 i kusur godina nakon rata sam vidio sve dokaze, da SDA/HDZ/SNSD sigurno nisu stranke koje će raditi bilo šta u tom pravcu. Čak šta više. To su još uvijek klasične anti-sistemske organizacije.
Ja sam uvjeren da SDP, uz sve mane i uz sve grijehe iz prošlosti, a neke i iz sadašnjosti, ima taj državotvorni "gen" sa jedne i značajan broj dobrih pojedinaca sa kojima se nešto konstruktivno može i napraviti.
Neće ovakav HDZ i SDA "rasturiti" ni NS, a ni SDP.
Ovakav HDZ i SDA mogu "rasturiti" samo dobro opremljene škole i ambulante, ulaganja u infrastrukturu, povratak povjerenja u institucije države, itd, itd...
Iz tih razloga bih podržao partnerstvo/koaliciju NS i SDP...
Leverage

#33094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Džaba pričaš, njegova jedina preokupacija na ovom forumu je da pljuje SDP. Neargumentovano i neselektivno, naravno, iako će on reći da nije tako.
General War

#33095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Leverage wrote:Džaba pričaš, njegova jedina preokupacija na ovom forumu je da pljuje SDP. Neargumentovano i neselektivno, naravno, iako će on reći da nije tako.
Pljujem ovakav SDP, a argumenata i primjera ima koliko hoces, i postavio ti pod nos...al jok.

Image

Image

Image

Image
General War

#33096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

kluz franjo wrote:
General War wrote:
Da pokušam ovako.
Ja znam šta je meni u cilju kao građaninu ove zemlje. Moj cilj je izgradnja boljeg društva.
U 20 i kusur godina nakon rata sam vidio sve dokaze, da SDA/HDZ/SNSD sigurno nisu stranke koje će raditi bilo šta u tom pravcu. Čak šta više. To su još uvijek klasične anti-sistemske organizacije.
Ja sam uvjeren da SDP, uz sve mane i uz sve grijehe iz prošlosti, a neke i iz sadašnjosti, ima taj državotvorni "gen" sa jedne i značajan broj dobrih pojedinaca sa kojima se nešto konstruktivno može i napraviti.
Neće ovakav HDZ i SDA "rasturiti" ni NS, a ni SDP.
Ovakav HDZ i SDA mogu "rasturiti" samo dobro opremljene škole i ambulante, ulaganja u infrastrukturu, povratak povjerenja u institucije države, itd, itd...
Iz tih razloga bih podržao partnerstvo/koaliciju NS i SDP...
Obrano sam mislio, da li je SDP-u u cilju rasturiti SDA i ostale?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Dobice opet glasove iz moje kuce za Kanton. Uprkos primjedbama, ima i pozitivnog. Ostali bas nista pozitivnog.
cyprus

#33098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

General War wrote:Obrano sam mislio, da li je SDP-u u cilju rasturiti SDA i ostale?
A jebiga, zar nije?
Leverage

#33099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Jel ti stvarno misliš da ja ne znam za to? Dok ti postavljaš slike ja sam posjetio ljude u šatorima. Jesil ti bio? Nisi naravno, samo koristiš tuđu muku da se obračunavaš sa SDP-om. Toliko o tebi.

Taj problem riješit će SDP i niko drugi, to da znaš. A ako sud utvrdi odgovornost Bijedića, zna se šta slijedi.

Ovo su opšti izbori, a ti nama ovim slikama iz Tuzle poručuješ da ne valjaju ni Aner iz Mostara, ni Saša iz Sarajeva, ni Edin iz Lukavca, ni Vojin iz Banje Luke, ni Edis iz Gradačca. Kakve oni veze imaju s tim?

Pa nije niko sis'o veslo.
Hakiz

#33100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Nije stvar u odbijanju ili prihvatanju, nego u tome što su to dvije suprote ideologije. Na prvom ozbiljnom pitanju bi se ta koalicija prirodno morala raspasti. Ako se ne raspadne, onda neko od njih laže. Ne mogu se liberali i socijalisti dogovoriti o tome kolika smije biti državna kontrola nad radom banaka, korporacija, o porezima, o "špijuniranju" građana, o količini i širini socijalne zaštite, nivou "besplatnog" zdravstva ili školstva itd. Da o radnom pravu ne govorimo, pravu na porodiljsko odsustvovanje itd.

Socijalisti su prirodno kolektivno orjentisani, liberali individualno. A to se prije ili poslije mora sukobiti.

Dakle, nije pitanje da li bi je voljeli, nego da li je takva koalicija "normalna"? Sve je moguće i na sve se čovjek može natjerati, pogotovo nužda može natjerati. Ali kao u braku nekompatibilnih osoba, jedna osoba počne da trpi, postaje žrtva i jednog dana joj dosadi i prekipi. A onda spektakl.

Međutim, kako kod nas partije nisu baš voljne da se ozbiljno drže ideologije koju ime partije proklamuje, možda bi funkcionisalo. Sve dok stari, dobri, prijatelj zbog kojeg je propao i komunizam a ni religije ga nisu uspjele smiriti, dakle ljudska priroda, ne pokvari dernek.
Locked