Sirija
-
sarajevoxxxx
#33076 Re: Sirija
Svicarska: Sa 600 sati drustveno korisnog rada kaznjen drzavljanin Svicarske koji se borio u redovima IS-a
http://m.skynewsarabia.com/#!/web/article/708640
- Fantassin
#33077 Re: Sirija
E o tome pricamo,600 sati cupkanja trave a tamo je vjerovatno koga skratio za glavu.deportacija , pa nek nastavi tamo da se bori na svom svetom putu,a ne da zivi sa grbace normalnog svijeta.Sigurno mu se Iphone pokvario pa je odlucio da je bolje da ga zli krizari tlace u Evropi :/sarajevoxxxx wrote:Svicarska: Sa 600 sati drustveno korisnog rada kaznjen drzavljanin Svicarske koji se borio u redovima IS-a
- Klavikula
#33078 Re: Sirija
najmanji budzet i veliko ratno iskustvo.Lincoln-Burrows wrote:Meni je upalo u oči da od svih 25 država Sirija ima najmanji budžet za vojsku.Avetinho wrote:Zasto li je Sjeverna Koreja tridesetpeta? Po ciframa, trebalo bi da je bar na 16. mjestu ispred Kanade.Klavikula wrote:prema Global Firepower SAA je 26 vojska svijeta.
generalno, ove analize su mi malo paglu, ali dijelim misljenje da je SAA medju 30 najboljih armija svijeta
btw. na prvu S. Koreja, Alzir, Iran, Poljska i Izrael neopravdano su dobili losija mjesta
@madner po obicaju pretjeruje
-
cbrt
#33079 Re: Sirija
Znaš ti vrlo dobro, znaš...samo se praviš naivan. To se govori o snazi Sirijske armije pre početka sukoba i govori se o broju aktivnih vojnika i eventalnih rezervista. Da si utrošio samo delić svojega vremena i cenim minoran deo svojega intelekta poštedeo bi nas svojih intelektualnih bravura na ovome topiku ali ne ti držiš predavanje o koječemu a elementarne činjenice (udaljene sveg par kliktanja mišem) ne poznaješ, ne razumeš ili ne želiš da shvatiš, sasvim svejedno...Kikibombona wrote:Prvicbrt wrote:Moj problem sa tobom je što si ti jedna velika neznalica i kao i uvek u životu, što neko manje zna to se više dere. Daš mi izvor sa wikipedije koja je nepouzdana pa i na tom linku (linkovima) je snaga SAA procenjena na manje od 200.000 vojnika (na jednom na drugom oko 110.000) što je otprilike može biti i realna cifra...mislim da si uopše i pročitao linkove znao bi o čemu pričam...Kikibombona wrote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Army
http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Armed_Forces
Dakle, preko 400 000.
Mrzi me sada traziti izvjestaj onih ublehasa. Bilo je postavljeno na ovoj temi.
U drugom se pozivaju na ovaj izveštaj http://www.dailystar.com.lb/News/Middle ... z3E5YPzKAf kada je broj SAA u pitanjuBy August 2013, the strength of the Syrian army had, compared with 2010, roughly been cut in half, due to defections, desertions and casualties, according to the International Institute for Strategic Studies in London: it now counted 110,000 troops.[26]
Active personnel 220,000 to 280,000; war makes estimates unreliable
Reserve personnel 200,000+; war makes estimates unreliable
Drugi link
Eto odakle mi podatak o 400 000 vojnika. Dakle, nisam izmislio. Sta je istina ne znamo ni ti ni ja.Military age 18-49 years old
Conscription 1-3 years depending on circumstances
Available for
military service 11,550,588, age 18–49
Fit for
military service 9,939,661, age 18–49
Reaching military
age annually 501,410
Active personnel 250,000[1][2][3]
Wiki je naravno sranje. Tacno je da nisam procitao. Vidio sam podatke sa strane koji su potvrda onog sto sam govorio i to mi je bilo dovoljno. Sta je tacno, ja ne znam....
Sad sam malo procesljao napisano i vidio podatak da od 200 000 pripadnika SAA 140 000 cine alaviti.![]()
![]()
Sad ce Cool doci sa pricom da sakica alavita terorise 10 000 000 vojno sposobnih suni (pickica) Arapa.
-
Avetinho
#33080 Re: Sirija
Zasto mislis da je nekog skratio za glavu?Fantassin wrote:E o tome pricamo,600 sati cupkanja trave a tamo je vjerovatno koga skratio za glavu.deportacija , pa nek nastavi tamo da se bori na svom svetom putu,a ne da zivi sa grbace normalnog svijeta.Sigurno mu se Iphone pokvario pa je odlucio da je bolje da ga zli krizari tlace u Evropi :/sarajevoxxxx wrote:Svicarska: Sa 600 sati drustveno korisnog rada kaznjen drzavljanin Svicarske koji se borio u redovima IS-a
I u nasem ratu je bilo budala na svim stranama koji su "skracivali one druge za glavu", pa nismo zbog toga svi ostali bili deportovani.
-
Avetinho
#33081 Re: Sirija
Zato im je infrastruktura prah i pepeo, upravo zahvaljujuci toj istoj armiji.Klavikula wrote:najmanji budzet i veliko ratno iskustvo.Lincoln-Burrows wrote:
Meni je upalo u oči da od svih 25 država Sirija ima najmanji budžet za vojsku.
{...}
JBT svjetske sile, ne mogu izaci na kraj s "fantomskim" i "nepostojecim" pobunjenicima vec 4 godine.
-
Juliuscezar
#33082 Re: Sirija
Da logicki poslozimo, Hezbolah se bori na strani Assada, Izrael u par navrata bombarduje Assadove jedinice i lijeci njegove protivnike. Kako ce onda Hezbolah i Izrael biti saveznici, pogtovo ako uzmemo u obzir slobodno cu reci poraz koji je Hezbolah nanio Izraelu 2006 godine, Izrael ce kad tad pokusati osvetiti za to.
-
Ammaar
#33083 Re: Sirija
Pogledajte samo vojni budzet americke imperije i sve ce vam biti jasno. Imaju toliki budzet kao ostatak svih zemalja zajedno i ko ima damu da se kaci sa amerima??? Greska americke administracije je u tome sto previse filozofiraju i previse se pravdaju dok bi otvoreno trebali krenuti u osvajanju zemaljske kugle. Mobilisati 5o-tak miliona amera plus kamaru robova sirom svijeta i krenuti u ono sto je Hitler pokusao.
- salik79
#33084 Re: Sirija
Avetinho wrote:Zato im je infrastruktura prah i pepeo, upravo zahvaljujuci toj istoj armiji.Klavikula wrote:najmanji budzet i veliko ratno iskustvo.Lincoln-Burrows wrote:
Meni je upalo u oči da od svih 25 država Sirija ima najmanji budžet za vojsku.
{...}
JBT svjetske sile, ne mogu izaci na kraj s "fantomskim" i "nepostojecim" pobunjenicima vec 4 godine.
Sta bi tek za Amere i NATO u Afganistanu rekao?! S tim da "talibi" nemaju svakodnevni dotok bjelosvjetskog "mudzahidskog" olosa finansiranog od bjelosvjetske "demokratsko-tiranske" bagre...
- salik79
#33085 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Izrael uskoro rame uz rame sa Hezbollahom
Rojters: Izrael razmislja o boljoj saradnji i koordinaciji sa libanonskom vojskom
A posto Hezbollah upravlja libanonskom vojskom, to znaci da cemo konacno i zvanicno vidjeti saradnju Izraela i Hezbollaha.
-
Avetinho
#33086 Re: Sirija
Glupog poredjenja. Sirijska vojska se bije na svojoj zemlji, Ameri su u Afganistanu ili Iraku imali nekoliko baza.salik79 wrote:Avetinho wrote:Zato im je infrastruktura prah i pepeo, upravo zahvaljujuci toj istoj armiji.Klavikula wrote: najmanji budzet i veliko ratno iskustvo.
{...}
Sta bi tek za Amere i NATO u Afganistanu rekao?! S tim da "talibi" nemaju svakodnevni dotok bjelosvjetskog "mudzahidskog" olosa finansiranog od bjelosvjetske "demokratsko-tiranske" bagre...
Po tvojoj cudnovatoj logici (a i ostalih gustero-iliminatsko-masonskih genijalaca), Ameri su se tamo tukli protiv saveznika? Genije.
- salik79
#33087 Re: Sirija
Znao sam da neces "skontat' ", al' nema veze...Nastavi guslat.
-
Teufik
-
budza
#33089 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Pitanje je sta se smatra kamatom koja je u Kur'anu i hadisu spomenuta.budza wrote:je li istina da je jusuf kardavi sa jos nekim ucenjacima odobrio kreditiranje haram novcem u svrhu resavanja stambenog pitanja ili kupovinu prostorija mesdzida i gradjnu dazmija na zapadu?
Onda mnogi nece kredit uzeti kao to je haram, a sasvim normalno placa mito drzavnom sluzbeniku da mu zavrsi neki posao.
haha. uporedjujes mito privatmog lica sluzbenicima ili doktorima koje se daje, od odluke danasnje uleme na celu sa kardavijem da odobri kamatno zaduzivanje u svrhu gradnje ili kupovinu objekta za dzamije i mesdzide. kamatom se smatra livharski novac. zapadna civilizacija i sistem su bazirani na kamatnom, haram novcu. da li imas konkretniha saznanja na moje pitanje?
- em11r
#33090 Re: Sirija
Klavikula wrote:prema Global Firepower SAA je 26 vojska svijeta.
generalno, ove analize su mi malo paglu, ali dijelim misljenje da je SAA medju 30 najboljih armija svijeta
Nije ovo nista tacno. Pa samo ovdje smo vidjeli 6-7 hiljada snimaka unistenja tenkova.
-
sarajevoxxxx
#33091 Re: Sirija
Agencije: Teheran poceo sa promjenom politike prema Asadu
-
Avetinho
#33092 Re: Sirija
Cionisticke sluge.sarajevoxxxx wrote:Agencije: Teheran poceo sa promjenom politike prema Asadu
-
zrakomlat
#33093 Re: Sirija
U pravu si, ali možda se gleda u kakvom stanju je to naoružanje i oprema, ne samo brojnost. Ima i naša vojska nekih helikoptera, ali to je hrpa željeza u smislu da se može koristiti u nekim ratnim situacijama.Avetinho wrote: Zasto li je Sjeverna Koreja tridesetpeta? Po ciframa, trebalo bi da je bar na 16. mjestu ispred Kanade.
- Fantassin
#33094 Re: Sirija
Avetinho wrote:Cionisticke sluge.sarajevoxxxx wrote:Agencije: Teheran poceo sa promjenom politike prema Asadu
-
sarajevoxxxx
#33095 Re: Sirija
Covjek da mito drzavnom sluzbeniku i dobije posao kojim nelegalno zaradi milion KM, to je mnogima pidnosljivije ili manji haram nego dignuti kredit i casno zapoceti biznis i pokusati zaraditi i vratiti novac.budza wrote:sarajevoxxxx wrote:Pitanje je sta se smatra kamatom koja je u Kur'anu i hadisu spomenuta.budza wrote:je li istina da je jusuf kardavi sa jos nekim ucenjacima odobrio kreditiranje haram novcem u svrhu resavanja stambenog pitanja ili kupovinu prostorija mesdzida i gradjnu dazmija na zapadu?
Onda mnogi nece kredit uzeti kao to je haram, a sasvim normalno placa mito drzavnom sluzbeniku da mu zavrsi neki posao.
haha. uporedjujes mito privatmog lica sluzbenicima ili doktorima koje se daje, od odluke danasnje uleme na celu sa kardavijem da odobri kamatno zaduzivanje u svrhu gradnje ili kupovinu objekta za dzamije i mesdzide. kamatom se smatra livharski novac. zapadna civilizacija i sistem su bazirani na kamatnom, haram novcu. da li imas konkretniha saznanja na moje pitanje?
Hocu da kazem da ono sto bi musliman trebao jasno osuditi olako se prelazi preko toga, a oharamljuju se nekad i stvari koje nemaju veze sa kamatom koja je spomenuta u Kur'anu i hadisu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33096 Re: Sirija
shodno tursko-ruskom detantusarajevoxxxx wrote:Agencije: Teheran poceo sa promjenom politike prema Asadu
- walter kurtz
#33097 Re: Sirija
Samo sandzacki glasnik je mjerodavan u rangiranju pacovsko štakorske SAA 
-
Avetinho
#33098 Re: Sirija
Pa u kakvom je stanju? Osim toga, koliko ja znam po izvjestajima Kineskog Globalnog Biroa (KGB) , imaju nuklearke, kao i dalekometne projektile.zrakomlat wrote:U pravu si, ali možda se gleda u kakvom stanju je to naoružanje i oprema, ne samo brojnost. Ima i naša vojska nekih helikoptera, ali to je hrpa željeza u smislu da se može koristiti u nekim ratnim situacijama.Avetinho wrote: Zasto li je Sjeverna Koreja tridesetpeta? Po ciframa, trebalo bi da je bar na 16. mjestu ispred Kanade.
- walter kurtz
#33099 Re: Sirija
Ako sam dobro razumio Hezbollah, assad, Izrael, Iran, KSA, Kurdi, Irak, Jordan, .... su u istom timu

- Klavikula
#33100 Re: Sirija
tacno.walter kurtz wrote:Ako sam dobro razumio Hezbollah, assad, Izrael, Iran, KSA, Kurdi, Irak, Jordan, .... su u istom timu![]()
![]()
na suprotnoj strani u borbi za slobodu kako naroda BI, tako i ovih nasih krajeva i ostatka svijeta su sultan Erdogan, slobodarska drzava Katar, sirijski sekularni oslobodioci, snage IS-a, demokrata Morsi, oslobodioci iz Misrate, becke vehabije i oslobodioci iz Maoce, Buzima, Tutina, braca sa Kosova i Albanije i prosvijetljena braca sirom dunjaluka.