Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
emmir1

#33076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emmir1 »

Šta je sa ovom slikom na svim kanalima

samo ledi slika

bukvalno pola utakmice ne vidim

evo sada gol Slovaka nisam ga mogao da vidim ni u ponovljenom snimku
sencobih

#33077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Benq wrote:
hdmintel wrote:@Benq,
niko ovdje nije protiv tm, ja bar nisam ali ne mozes braniti neodbranjivo.
da li je bht na steti ili nije ja ne znam, mogu da pretpostavljam ali ubijediti nas da je ovo selektivno zamracivanje po zakonu i u redu ne mozes, jer nije.
Ne branim ja drug nikoga , samo je jako glupo bilo koga optuzivati za nesto bez dokaza , dokaz nije kad samo kazes da Telemach ne zatamnjuje HRT u zapadnom dijelu mostara jer tako oni hoce i na osnovu toga ih prozivati kriminalcima , daj dokument crno na bijelo gdje pise da je to tako pa cemo se svi kolektivno pobuniti i pisati kome treba.

Ova prica koliko ja znam vrti se vec dvije godine, mozda i duze ali nisam bas nesto ni pratio diskusiju , ali o tome nema nijedne rijeci u novinama niti se ko na to zalio osim nekolicina ljudi , i to opet ista ekipa kao prosle godine i opet bez validnog dokaza , pa ako je to tako kako se prica , zasto jos niko nista konkretno nije uradio po tom pitanju , interesantno ?

Evo ja bih bas volio da cujem nekog korisnika MojaTV iz zapadnog Mostara (ako takvih ima) i da nam kaze da li se kod njih zatamnjuje HRT !
Znači da ljudi ne vjeruju svojim ocima nego tebi i telemahu, zanimljivo .
smartXL

#33078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

.
Last edited by smartXL on 11/06/2016 19:27, edited 1 time in total.
smartXL

#33079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

sencobih wrote:
Eto mi reci ide li BHRT u Hrvatskoj za vrijeme utakmica kada je svejedno?
EBU je svejedno jer su naplatili za obje teritorije. Njima bi bio problem da nisu a da gradjani imaju mogucnoat gledanja.

@Hdmintel

Ne, nisi upravu jer u ovim situacijama cijena reklame je unaprijed definisana i termini za njihovo prikazovanje su vec popunjeni, zato sto marketinski prostor na javnim servisima je zakonomakom definisan, ograniceni su minutazom i uvijek ima zainteresovanih (narocito sad) tako da sa tog gledista BHRT ne gubi nista.

Ocekivao sam da na to poentirate
s@mson

#33080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

Mislim da vam diskusija ide pogresnim smjerom..
Mi koji smo korisnici telemahovih usluga zelimo da imamo ista prava za iste pare!!!
Sta tu nije jasno???
Ja licno cu traziti umanjenje racuna a ukoliko ne dobijem onda cu odjaviti sve telemahove usluge..
Je li sada jasno???
Benq

#33081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote: Znači da ljudi ne vjeruju svojim ocima nego tebi i telemahu, zanimljivo .
Hajde ti procitaj opet sta sam napisao , nemas ti sta meni vjerovati ili telemachu , ti si telecom korisnik pa vjeruj njima ;). Ja sam rekao da je glupo optuzivati nekoga za nesto i nazivati lopovima bez validnog dokaza , dokaz nije to sto vidis ocima , za sve mora postojati dokument !

I ne znam sta si se ti uhvatio ove teme i price o telemachu kad nisi korisnik istog , bolje idi provjeri da li je na mojatv zatamnjen hrt u Mostaru.
Benq

#33082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

s@mson wrote:Mislim da vam diskusija ide pogresnim smjerom..
Mi koji smo korisnici telemahovih usluga zelimo da imamo ista prava za iste pare!!!
Sta tu nije jasno???
Ja licno cu traziti umanjenje racuna a ukoliko ne dobijem onda cu odjaviti sve telemahove usluge..
Je li sada jasno???
Druze tim potezom mozes samo sebi nastetit , nikome vise. Ovo zatamnjenje kanala se nije desilo prvi put , nego svake godine, zato je smijesno sto neki ponavljaju apsolutno istu pricu svaki put.

Da nesto tu nije ok do sad bi se to vec rijesilo, nije to u pitanju dan-mjesec.. nego nekoliko godina isto.
sencobih

#33083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Benq wrote:
sencobih wrote: Znači da ljudi ne vjeruju svojim ocima nego tebi i telemahu, zanimljivo .
Hajde ti procitaj opet sta sam napisao , nemas ti sta meni vjerovati ili telemachu , ti si telecom korisnik pa vjeruj njima ;). Ja sam rekao da je glupo optuzivati nekoga za nesto i nazivati lopovima bez validnog dokaza , dokaz nije to sto vidis ocima , za sve mora postojati dokument !

I ne znam sta si se ti uhvatio ove teme i price o telemachu kad nisi korisnik istog , bolje idi provjeri da li je na mojatv zatamnjen hrt u Mostaru.
Imam kablovsku, plaćam 15 maraka i hrt mi je zatamnjen a evo covjek kaze da njemu u mostaru nije, a i on plaća 15 maraka. A na moja tv hrt je zatamnjen svima, tu ne ide po nacionalnoj osnovi.
Benq

#33084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote: Imam kablovsku, plaćam 15 maraka i hrt mi je zatamnjen a evo covjek kaze da njemu u mostaru nije, a i on plaća 15 maraka. A na moja tv hrt je zatamnjen svima, tu ne ide po nacionalnoj osnovi.
Onda pardon , ako koristis analognu. Ne ide covjece nigdje ni po kakvoj nacionalnoj osnovi , ko zna kako je to regulisano i koji je dogovor. Dok ne bude javno saopstenje u vezi HRT-a u Mostaru mi ovdje mozemo samo gluposti i dalje pisati.
s@mson

#33085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

Benq wrote:
s@mson wrote:Mislim da vam diskusija ide pogresnim smjerom..
Sta tu nije jasno???
Je li sada jasno???
Druze tim potezom mozes samo sebi nastetit , nikome vise. Ovo zatamnjenje kanala se nije desilo prvi put , nego svake godine, zato je smijesno sto neki ponavljaju apsolutno istu pricu svaki put.

Da nesto tu nije ok do sad bi se to vec rijesilo, nije to u pitanju dan-mjesec.. nego nekoliko godina isto.
Da li cu nastetiti sebi ili ne to je ipak moj izbor..
Svjetsko prvenstvo u rukometu je bilo zatamnjeno a nijedna bosanskohercegovacka televizija nije prenosila utakmice a na moje pozive korisnicke sluzbe i ukazivanje na to oni su se pravili ludi kao da ne znaju da u Kiseljaku nije zatamnjeno a u Zenici jeste i nakon moga insistiranja i razgovora sa zamjenicom direktora, zaboravio sam ime neka mi oprosti, dobio sam umanjenje racuna jer jednostavno ja placam maximalnu uslugu (trio grande premium paket) a drugi placaju mnogo manje i nemaju zatamnjenje..
Mene ne interesuje ko je ko, ne brojim ljude po krvnim zrncima, brojim samo novce koje dajem i koji su i telemahu jako bitni...
A da li cu ja biti na gubitku to je diskutabilno, jer za 90 KM mjesecno vjeruj da mogu imati mnogo bolju i kvalitetniju uslugu od ove telemahove...
Herr Flick

#33086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Tacno sam skontao da ovaj TV ima problema sa frekvencijom od 682.00Mhz pa do 690.00..Imam ovaj Kanal 6 na frekvenciji od 426.00Mhz i kvaliteta 100 jacina 50 dok isti kanal na frekvenciji od 682.00Mhz kvaliteta 22,jacina 43 :lol: :lol: :-)
Benq

#33087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

s@mson wrote: Da li cu nastetiti sebi ili ne to je ipak moj izbor..
Svjetsko prvenstvo u rukometu je bilo zatamnjeno a nijedna bosanskohercegovacka televizija nije prenosila utakmice a na moje pozive korisnicke sluzbe i ukazivanje na to oni su se pravili ludi kao da ne znaju da u Kiseljaku nije zatamnjeno a u Zenici jeste i nakon moga insistiranja i razgovora sa zamjenicom direktora, zaboravio sam ime neka mi oprosti, dobio sam umanjenje racuna jer jednostavno ja placam maximalnu uslugu (trio grande premium paket) a drugi placaju mnogo manje i nemaju zatamnjenje..
Mene ne interesuje ko je ko, ne brojim ljude po krvnim zrncima, brojim samo novce koje dajem i koji su i telemahu jako bitni...
A da li cu ja biti na gubitku to je diskutabilno, jer za 90 KM mjesecno vjeruj da mogu imati mnogo bolju i kvalitetniju uslugu od ove telemahove...
Nista drug ti onda opet trazi umanjenje racuna , sta da ti kazem.. u pravu jesi , i ja bih volio da znam zvanicno sta se desava sa HRT-om i pisat cu im u ponedeljak , mogao bih i ja sad pisati i da su ovakvi i onakvi ali dok to ne provjerim zadrzat cu za sebe.
The Realist

#33088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Za koliko će doći umanjen račun za nas kojima nisu nove usluge puštene?

One se odvojeno naplaćuju 3 i 6KM, znači li to da mogu očekivati umanjenje računa za 9KM, jer od maja ta usluga spada u paket koji koristim i obavezni su mi ju isporučiti, a evo 11 juni i još ju nemam (na drugom recieveru nisu ni update softwarea uradili).
ElRe

#33089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

s@mson wrote: Svjetsko prvenstvo u rukometu je bilo zatamnjeno a nijedna bosanskohercegovacka televizija nije prenosila utakmice a na moje pozive korisnicke sluzbe i ukazivanje na to oni su se pravili ludi kao da ne znaju da u Kiseljaku nije zatamnjeno a u Zenici jeste i nakon moga insistiranja i razgovora sa zamjenicom direktora, zaboravio sam ime neka mi oprosti, dobio sam umanjenje racuna jer jednostavno ja placam maximalnu uslugu (trio grande premium paket) a drugi placaju mnogo manje i nemaju zatamnjenje..
E odlicno, i Telemach ovim priznaje da jedan dio korisnika nema ful uslugu kao korisnici u SBK, zapadnom Mostaru, Međugoriju, Čapljini. Sigurno ne zatamnjuju ni Srbima u Brčkom, Varcar Vakufu...
Samo treba tražiti umanjenje racuna i svi ce biti zadovoljeni.
Ko ima Orion IPTV u Srbiji, bez problema moze da gleda RTS putem aplikacije.
hdmintel

#33090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hdmintel »

smartXL wrote: @Hdmintel

Ne, nisi upravu jer u ovim situacijama cijena reklame je unaprijed definisana i termini za njihovo prikazovanje su vec popunjeni, zato sto marketinski prostor na javnim servisima je zakonomakom definisan, ograniceni su minutazom i uvijek ima zainteresovanih (narocito sad) tako da sa tog gledista BHRT ne gubi nista.

Ocekivao sam da na to poentirate
hehe ok..nek bude kako ti kazes ali evo ja sam recimo taj koji im je popunio dio termina..logicno, ocekivao sam da se moja reklama vidi i u mostaru, kiseljaku itd nebitno, dakle svuda u bih gdje ce se utakmice gledati..al eto, nezatamnjivanjem hrt-a moju reklamu nisu vidjeli ljudi na svim prostorima.je li mene onda bht prevario ? hocu li ih tuziti, traziti povrat novca ili se nikad vise necu oglasavati na toj televiziji... u svakoj varijanti BHT trpi stetu.ja o tome pricam...sto se mene tice ja bih ponavljam, najvise volio da nikad i nema zatamnjanja i da svako gleda gdje i sta zeli ali to jednostavno nije moguce...
smartXL

#33091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

hdmintel wrote:
hehe ok..nek bude kako ti kazes ali evo ja sam recimo taj koji im je popunio dio termina..logicno, ocekivao sam da se moja reklama vidi i u mostaru, kiseljaku itd nebitno, dakle svuda u bih gdje ce se utakmice gledati..al eto, nezatamnjivanjem hrt-a moju reklamu nisu vidjeli ljudi na svim prostorima.je li mene onda bht prevario ? hocu li ih tuziti, traziti povrat novca ili se nikad vise necu oglasavati na toj televiziji... u svakoj varijanti BHT trpi stetu.ja o tome pricam...sto se mene tice ja bih ponavljam, najvise volio da nikad i nema zatamnjanja i da svako gleda gdje i sta zeli ali to jednostavno nije moguce...
BHRT nema nikakve veze koliko ljudi i ko ce gledat tu reklamu. Ne naplacuje se po pregledu nego po sekundi emitovanja i terminu.

Ne moze BHRT uticat na to da ljudi gledaju neki sadrzaj, neovisno o tome da li oni jedini ga emituju.
smartXL

#33092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

The Realist wrote:Za koliko će doći umanjen račun za nas kojima nisu nove usluge puštene?

One se odvojeno naplaćuju 3 i 6KM, znači li to da mogu očekivati umanjenje računa za 9KM, jer od maja ta usluga spada u paket koji koristim i obavezni su mi ju isporučiti, a evo 11 juni i još ju nemam (na drugom recieveru nisu ni update softwarea uradili).
Cijena usluge nije dodatno povecana nakon uvodjenja dodatnih servisa, tako da nema osnove za umanjenje racuna.
Benq

#33093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

smartXL wrote:
The Realist wrote:Za koliko će doći umanjen račun za nas kojima nisu nove usluge puštene?

Cijena usluge nije dodatno povecana nakon uvodjenja dodatnih servisa, tako da nema osnove za umanjenje racuna.
3KM odnosno 6KM kostaju usluge Time shift odnosno Pickbox i to korisnicima kojima te usluge nisu dodane u pakete i pretplacuju se posebno na njih , ti korisnici bi bili osteceni ukoliko bi potpisali takav anex ugovora i pretplatili se a nemaju jos te usluge. Meni je npr cijena Trio Grande Extra paketa 69,9KM imao te nove usluge ili ne, pa tako ostaje da cekamo na red za apdejt :).
The Realist

#33094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

smartXL wrote: Cijena usluge nije dodatno povecana nakon uvodjenja dodatnih servisa, tako da nema osnove za umanjenje racuna.
Kako nema, kad neko ko plaća kao i ja dobija više od mene?

Tačno stoji šta me sljeduje za onaj novac u onom paketu i to ja ne dobijam. Trebali su novi paket onda napraviti. Ovo bi relativno jasno trebalo biti.

Nije mi problem čekati, ali preko mjesec dana je prošlo.
The Realist

#33095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote: 3KM odnosno 6KM kostaju usluge Time shift odnosno Pickbox i to korisnicima kojima te usluge nisu dodane u pakete i pretplacuju se posebno na njih , ti korisnici bi bili osteceni ukoliko bi potpisali takav anex ugovora i pretplatili se a nemaju jos te usluge. Meni je npr cijena Trio Grande Extra paketa 69,9KM imao te nove usluge ili ne, pa tako ostaje da cekamo na red za apdejt :).
Ta je cijena uključena u naš paket i mi ju plaćamo kroz naš paket. Nisu oni stavili da nam poklanjaju to.

Nama na HS-u još nisu pustili, a stvarno ne znam koji je razlog tome, 37. dan je danas.
Benq

#33096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote: Ta je cijena uključena u naš paket i mi ju plaćamo kroz naš paket. Nisu oni stavili da nam poklanjaju to.

Nama na HS-u još nisu pustili, a stvarno ne znam koji je razlog tome, 37. dan je danas.
Prvo ide apdejt za Telemach korisnike pa onda za korisnike akviziranih kompanija.
Kad malo bolje pogledas i dodje kao poklonjeno jer si tu cijenu paketa placao i prije dok nije bilo govora o Pickboxu i timeshiftu.
smartXL

#33097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Ako se smatras ostecenim, zali se njima a ne na forumu. Tako ces rijesit problem.

Najavljeno je da ide postepeno, ogradili su se s te strane.
The Realist

#33098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote: Prvo ide apdejt za Telemach korisnike pa onda za korisnike akviziranih kompanija.
Kad malo bolje pogledas i dodje kao poklonjeno jer si tu cijenu paketa placao i prije dok nije bilo govora o Pickboxu i timeshiftu.
Pa po tome mi mogu i brzinu neta smanjiti, jer je i to poklonjeno i izbaciti sve kanale koje su naknadno dodali.

Imaju jasnu ponudu objavljenu i jedino je to bitno, ništa više. Kao što rekoh, trebali su novi paket napraviti, ako to gledaju drugačije.

Oni su izmijenili naše pakete i sada ti paketi izgledaju drugačije (tj. od maja) i to je jedino bitno. Isto kao što mogu određene izmjene kanala napraviti, bez da imaš pravo na žalbu (ali samo određene izmjene), tako i ove kada izmjene naprave one postaju važeće, ali i njima daju određene obaveze.

Meni stvarno nije do smanjenja računa, ali me nervira što se ovoliko čeka.
The Realist

#33099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

smartXL wrote:Ako se smatras ostecenim, zali se njima a ne na forumu. Tako ces rijesit problem.

Najavljeno je da ide postepeno, ogradili su se s te strane.
Nemam vremena da se žalim trenutno kod njih, jer bih morao u poslovnicu ići, a ne budem u Sarajevu.

Kao što rekoh, nije problem što je u fazama, ali hajde reci, zar 37 dana nije previše, a još se ne nazire kad će početi puštati nama te usluge.

Ja sam mogao znači potpisati sada ugovor sa njima i uzeti taj paket radi tih usluga, a onda moram čekati 2 mjeseca da ih dobijem? Pa nije to postepeno puštanje.

Loše su ovo totalno odradili.

PS

Evo šta piše (mada ovo ne stoji u ponudi i ovo je nešto što većina novih korisnika neće ni pročitati):
Ovom prilikom Vas obavještavamo da ćemo narednih dana raditi na postepenom puštanju novih servisa TV unazad 72 h i Video Klub.
Pa zar je narednih dana 37, 40, 50, 60 dana?
Benq

#33100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote: Pa po tome mi mogu i brzinu neta smanjiti, jer je i to poklonjeno i izbaciti sve kanale koje su naknadno dodali.

Imaju jasnu ponudu objavljenu i jedino je to bitno, ništa više. Kao što rekoh, trebali su novi paket napraviti, ako to gledaju drugačije.

Oni su izmijenili naše pakete i sada ti paketi izgledaju drugačije (tj. od maja) i to je jedino bitno. Isto kao što mogu određene izmjene kanala napraviti, bez da imaš pravo na žalbu (ali samo određene izmjene), tako i ove kada izmjene naprave one postaju važeće, ali i njima daju određene obaveze.

Meni stvarno nije do smanjenja računa, ali me nervira što se ovoliko čeka.
U pravu si , ali nadam se da ce se to pustanje ubrzati. Neka ne diraj mi internet :D.
Locked