tutku wrote:Nije mene ucijenio ZK, vec pokusavam ukazati na real probleme koje moze izazvati izbor DC kao clana Predsj. Da li na gore pomenutoj promociji BiH moze raditi DC koji na svaki korak minira ideju gradjanske BiH.
Sto se tice Hadzikadica, drago mi je da se pojavio takav kandidat i pokazao je da je ozbiljniji i spremniji od vecine iz postojeceg politickog establismenta, ukljucujuci DC. Medjutim, problem sa njim je, doduse nesto manje razine, kao problem sa Falatarom - realno gledajuci na sanse za bilo kakvo ugrozavanje trenutnih kandidata za bosnj clana Predsj. Ipak, ja necu reci kao ti gore za DC da bi glas Mirsasu bio bacen glas. Ne bi, to bi ukazalo na kriticnu masu ljudi koja je spremna podrzati zdravu politiku u BiH. Medjutim, teska vremena iziskuju odgovorne mjere, a prioritet u trenutnoj postavci ima glas za ocuvanje probosanske vecine u Predsj u odnosu na masovnu podrsku Mirsadu. Na kraju krajeva, ako ocekuje da dodje u BiH i nakon godinu prebivanja prikupi 100k glasova i postavlja to kao uvjet njegovog politickog organiziranja - neka ali hvala. Ipak, nadam se kako ce 8.10, bez obzira na rezultate Mirsad nastaviti participirati u politickom zivotu BiH.
Ovaj tvoj omjer nacionalista i ljevicara u BiH, kojim nastojis opravdati politiku NS (a koju sam prethodno oznacio kao najkvalitetniju trenutno u BiH), je pogresan, jer da tako nije mi ne bi 25 bili zaglavljeni u ovom besmislu. Zatvoreni krug znaci da vecina postavlja predstavnike, a vidimo kakva nam je vecina. Dakle, prilagodba vecini (djelimicna i nuzna) ili vjecito preseravanje na potezu Carsija - M. Dvor iz udobnih cafea i restorana.
Ucjenio je tzv. ljevicu. Rekao je - ja ili niko. Zato su SDP i NS istakli svoje kandidate.
Slijedeci tvoju logiku, jedino se Zeljko Komsic bori za drzavu. I Reuf. I Emir. Svi ostali podrzavaju Dragana Covica. Zasto sve ostale stranke ne podrze Zeljka Komsica ako je toliko vazno onemoguciti pobjedu Covica?
Vidis li ovdje logicku gresku? Ne cini li se da je jedini cilj uhljebljenje Komsica u predsjednistvu? Je li jedino Komsic patriota a svi ostali izdajnici?
...
Vec 20 godina imamo istu pricu. Svaki izbori sudbnosni. Svake izbore se brani Bosna. Za cetiri godine ce biti isto. Opet ce Komsic braniti Bosnu a ostali kandidati rasipati glasove. I do kada tako? Ja sam druze prekucao tridesetu ima par godina. Hocu li isto ovo gledati u pedesetim?

Je li to normalno, cijeli zivot provesti u ratnoj psihozi? Je li dobro za mentalnu higijenu?
Stvorila se spirala jeftinog nacionalizma i populizma iz koje ne mozemo izaci. Sve vezano za SDP, Komsica i Reufa je laz i prevara - lazna nada. Nije jasno nakon dvadeset godina? Koliko jos treba da postane jasno? 20, 50? Zapitaj se.