@vazi- nije hotelski dorucak, nego sijelo kod druga..on otkrio neki namaz,navodno bolji od nutelle,pa smo morali ici da probamo
@moonca- ovo tvoje po obicaju sve savseno.. ovaj beef...
Moderator: anex
Ne tjeraj me da sad tražim recept i napravim iako ne jedem hranu koja pliva u ulju.Loo wrote:Bjez iz kuhinje
Dok ne napravis, ne pokazes ..ne pika seDino34 wrote:Ne tjeraj me da sad tražim recept i napravim iako ne jedem hranu koja pliva u ulju.Loo wrote:Bjez iz kuhinje
Loo wrote:E znaju jaja zajebati stvar.bjelanjak " zategne"
Jedno jaje i jedan zumanjak.
umutiti ga sa jogurtom,, mlijekom..pa onda dodavati brasno
Obicni brasno
Sa integralnim ili heljdinim, budu manje napuhani. Ali budu sladji
Sve isto stavila + ona dva brasna i 2 jaja i cijeli prasak, izaslo mozda 18 komada potpuno spljostenihBloo wrote:Brašno (obično bijelo), jaje, JOGURT, so, i malo praška za pecivo.vazi wrote:
Heljde je malo tako da ne vjerujem da ona sprjecava « napuhivanje »
Voljela bih da su vazdusasti a nisu.
I budu onda šuplji unutra
I naravno na vrelo ulje kao što Loo reče.
Čak i meni ovako smotanoj i netalentiranoj uspije.
adda_sa wrote:@smoking man- ne mahanisi mi pizzu![]()
![]()
@vazi- nije hotelski dorucak, nego sijelo kod druga..on otkrio neki namaz,navodno bolji od nutelle,pa smo morali ici da probamo.. za peksimete nemam savjeta.znam samo da kada god sam pravila pizzu od razenog brasna, da je to bila jedna tamna palacinka
sekunde se nije diglo tijesto
@moonca- ovo tvoje po obicaju sve savseno.. ovaj beef...
Svaka castLoo wrote:E znaju jaja zajebati stvar.bjelanjak " zategne"
Jedno jaje i jedan zumanjak.
umutiti ga sa jogurtom,, mlijekom..pa onda dodavati brasno
Obicni brasno
Sa integralnim ili heljdinim, budu manje napuhani. Ali budu sladji
kad vec znas onda treba da licno skuhas, i okacis fotografiju..vidis kako se zove temaDino34 wrote:Dakle, ipak ide germa
Volim što znam.
Nisam kod kuće.adda_sa wrote:
kad vec znas onda treba da licno skuhas, i okacis fotografiju..vidis kako se zove temaDino34 wrote:Dakle, ipak ide germa
Volim što znam.
Nije iskljuceno da neko i germu stavlja. Ja naucena da u peksimete /lokume ide pp .jogurt /kiselaDino34 wrote:Dakle, ipak ide germa
Volim što znam.
To neki challenge?Loo wrote: Eto napravi ti te s germom
Ha haDino34 wrote:To neki challenge?Loo wrote: Eto napravi ti te s germom
Ok, može. Ev, ja ću tebi zadati neš lagano, neš što bi znalo dijete da mu jednom pokažeš...
Princes krofne.
Dovoljno će biti da postaviš sliku filaLoo wrote:Napravim cim se docepam
Nikad fil nije bio problemDino34 wrote:Dovoljno će biti da postaviš sliku filaLoo wrote:Napravim cim se docepam
e, taj beef - nije obicni - vec- nesto kao ovaj -- bio na snizenju(obavezno probaj ako ga vidis u prodaji)...adda_sa wrote: @moonca- ovo tvoje po obicaju sve savseno.. ovaj beef...
..cendlerbingSamo da naglasim, dadoh kompliment