Demokratska fronta Željko Komšić

Roccohljup

#33051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
Roccohljup wrote:
dustaban wrote:"samo da nije Čović!"

Pa dobro jebemuvraga ima li tu ijedan drugi argument? Ali evo ako je to zaista najveći zadatak, zar ne bi bilo pragmatično i najrealnije pozvati sve antičović patriote da glasaju za kandidata kojeg ponudi HDZ 1990 ?!
A sto ne bi bio neki kandidat koji nije član niti jedne stranke i ima znanje i kvalitet da ucini puno vise nego već oprobani demagog ŽK?
A koji? Falatar? Totalni anonimus koji flertuje sa isljednicima konc logora? Ili ima još neki koji se kandidovao ispred građanskih stranaka?
pa nisu jos svi izasli sa kandidatima, a moglo se nekom i ponuditi da bude kandidat ispred ujedinjene ljevice........al eto, preteče ih ŽK :D
SSemir

#33052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SSemir »

Capsicum wrote:
SSemir wrote:
Capsicum wrote: Čekaj, sam potvrđuješ da se situacija pogoršava, a ne vidiš gdje to vodi? Imaš li plan kako spriječiti da Dodik i Čović, ako zasjednu u predsjedništvo, blokiraju ovu državu? Denis Bećirović to ne može uraditi. Šta onda? 6. flota će da interveniše? Neće dat međunarodna zajednica? Help Baznija?
Procitaj ponovo. Ali ovaj put nemoj citati iz bosnjackog tora, nego pokusaj izaci
Ti vidim ovdje ne razmišljaš nego govoriš vođen emocijama. To što bi ti volio da ovoj državi ne prijeti opasnost cijepanja je potpuno irelevantno za stvarno stanje na terenu. Nema tu nasjedanja na priče i torova. Imaš institucionalni okvir kroz koji je legalno moguće vršiti blokadu države. Za to ti je potrebno samo da imaš dogovor 2 člana predsjedništva, a koji su to manje-više najavili i ozvaničili.
Kazem ti. Jadna bosna kad su najglasniji oni koji jos uvijek nasjedaju na price o opasnosti od onih drugih. Isprani mozgovi nacionalnom retorikom. Stidi se samog sebe sto jos uvijek tako naivno nasjedas
GandalfSivi

#33053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:
GandalfSivi wrote:
Capsicum wrote: A koji? Falatar? Totalni anonimus koji flertuje sa isljednicima konc logora?
Jako lijepo u par rijeci opisano zasto me je GS razocarao, oli ti kako izgleda karta u jednom pravcu za politicko ludilo...
I nije neka šteta, obzirom da čisto sumnjam da glasaš kod nas :)
Pitaju me mama, tata, buraz, zena njegova, za koga glasati. To vam je bolan skoro pola glasova na izborima...
Roccohljup

#33054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

vala i meni je do sada GS bio ko neka opcija i simpa ali ne mogu nikako komšića prevariti.........a jos me i dalje kopka sto se reuf toliko usutio i sakrio suljagiću prozac :D :D :D :D
GandalfSivi

#33055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:vala i meni je do sada GS bio ko neka opcija i simpa ali ne mogu nikako komšića prevariti.........a jos me i dalje kopka sto se reuf toliko usutio i sakrio suljagiću prozac :D :D :D :D
Hahaha, uzas, hahaha...
Capsicum

#33056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:pa nisu jos svi izasli sa kandidatima, a moglo se nekom i ponuditi da bude kandidat ispred ujedinjene ljevice........al eto, preteče ih ŽK :D
Ko se htio prijaviti za izbore za člana predsjedništva, morao je već predati traženi broj potpisa. Neće biti prijavljivanja novih političkih subjekata niti nezavisnih kandidata. Nisam upratio ko je sve predao dovoljan broj potpisa, ali uglavnom su tu stvari već jasne. SDP nije htio kandidata iz reda hrvatskog naroda, zato Slavo Kukić nije imao šanse. Ž.K. je jedini pokazao želju da ide za poziciju člana iz reda hr. naroda. Ozbiljnost političke situacije je shvatio jedino GS i stavio razmirice po strani. Da je htio ganjati inat, mogao je i Suljagić biti recimo kandidat za člana pred. iz reda bošnjaka. Pogađaj dva puta kome bi onda uzeo glasove.

A što se tiče zajedničkog nastupa ljevice na izborima. Nije ni DF ni GS kriv za propast toga. SDP je napravio finalni prijedlog i dao ga DF-u, GS-u i NS-u. DF i GS prihvatili, NS odbila. SDP se poslije toga ušutio i počeo da vrbuje DF-ove članove obećavajući im kule i gradove ako pređu. Toliko o tome ko je za zajednički nastup ljevice, a ko nije.
Capsicum

#33057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Evo jedva čeka sva tvoja rodbina da im ti iz Vašingtona objasniš za koga treba da glasaju :D
Roccohljup

#33058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
Roccohljup wrote:pa nisu jos svi izasli sa kandidatima, a moglo se nekom i ponuditi da bude kandidat ispred ujedinjene ljevice........al eto, preteče ih ŽK :D
Ko se htio prijaviti za izbore za člana predsjedništva, morao je već predati traženi broj potpisa. Neće biti prijavljivanja novih političkih subjekata niti nezavisnih kandidata. Nisam upratio ko je sve predao dovoljan broj potpisa, ali uglavnom su tu stvari već jasne. SDP nije htio kandidata iz reda hrvatskog naroda, zato Slavo Kukić nije imao šanse. Ž.K. je jedini pokazao želju da ide za poziciju člana iz reda hr. naroda. Ozbiljnost političke situacije je shvatio jedino GS i stavio razmirice po strani. Da je htio ganjati inat, mogao je i Suljagić biti recimo kandidat za člana pred. iz reda bošnjaka. Pogađaj dva puta kome bi onda uzeo glasove.

A što se tiče zajedničkog nastupa ljevice na izborima. Nije ni DF ni GS kriv za propast toga. SDP je napravio finalni prijedlog i dao ga DF-u, GS-u i NS-u. DF i GS prihvatili, NS odbila. SDP se poslije toga ušutio i počeo da vrbuje DF-ove članove obećavajući im kule i gradove ako pređu. Toliko o tome ko je za zajednički nastup ljevice, a ko nije.

Al hajd iskreno reci, jel bas morao ŽK poletiti ko muha na govno i najaviti svoju kandidaturu tada (baš me zanima što?) i na taj način u temelju sasjeci mogucnost neke koalicije na iskrenim stavovima, ili je moga sacekati da vidi hoce li sta biti od dogovora pa onda se kandidovati? Šta bi izgubio?
GandalfSivi

#33059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Evo jedva čeka sva tvoja rodbina da im ti iz Vašingtona objasniš za koga treba da glasaju :D
Opet ti po lokaciji udaras kao nekoj mani. Pet puta ti fino kazem, ono neofirno, i jos uvijek ne kontas. Hajde reci mi, ali sada cemo se ganjati, da li ti mislis da, ako neko zivi u Washington DC-u, taj isti se ne bi trebao baviti politikom u Bosni?
Roccohljup

#33060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Capsicum wrote:Evo jedva čeka sva tvoja rodbina da im ti iz Vašingtona objasniš za koga treba da glasaju :D
Opet ti po lokaciji udaras kao nekoj mani. Pet puta ti fino kazem, ono neofirno, i jos uvijek ne kontas. Hajde reci mi, ali sada cemo se ganjati, da li ti mislis da, ako neko zivi u Washington DC-u, taj isti se ne bi trebao baviti politikom u Bosni?
Ako nema namjeru glasati za ŽK onda ne treba :D :D :D :D Dosta sto si za Trumpa glasao :)
GandalfSivi

#33061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
Capsicum wrote:

Al hajd iskreno reci, jel bas morao ŽK poletiti ko muha na govno i najaviti svoju kandidaturu tada (baš me zanima što?) i na taj način u temelju sasjeci mogucnost neke koalicije na iskrenim stavovima, ili je moga sacekati da vidi hoce li sta biti od dogovora pa onda se kandidovati? Šta bi izgubio?
Daj bolan, ovo je smijesno. Prvi je Suljagic izasao sa izjavom da je Zeljki vaznija kandidatura od drzave, a sada ga brane. Nema obraza u politici...
GandalfSivi

#33062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:
Ako nema namjeru glasati za ŽK onda ne treba :D :D :D :D Dosta sto si za Trumpa glasao :)
Reci cu ti kad mi odgovori, a citirat cu mu svaki post dok mi direktno ne kaze...
Capsicum

#33063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Ako ćemo oko ultimatuma, prvi su ultimatum postavili iz NS, poslije toga GS, a tek nakon njih DF. Na kraju se dogovorili makar DF i GS. Ostali nisu niti su imali namjeru.
Roccohljup

#33064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:Ako ćemo oko ultimatuma, prvi su ultimatum postavili iz NS, poslije toga GS, a tek nakon njih DF. Na kraju se dogovorili makar DF i GS. Ostali nisu niti su imali namjeru.
Ja ne znam da je iko dao neki ultimatum prije nego je ŽK poletio pred rudu......sve su to bili neki polustavovi i zelje ali konkretno se nije sjelo i otvoreno pocelo pricati o zajedničkom nastupu (ne govorim o ujedinjenju i utapanju). :D
GandalfSivi

#33065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Ako ćemo oko ultimatuma, prvi su ultimatum postavili iz NS, poslije toga GS, a tek nakon njih DF. Na kraju se dogovorili makar DF i GS. Ostali nisu niti su imali namjeru.
De ba odgovori mi, ne budi cupi, Washington i to...
kmirsad

#33066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Nema ultimatuma u pregovorima... pregovori traju dok debela dama ne zapjeva...
Ali eto... njegova ...zapjevala odmah... na guzicu bi... da joj ko zašije usta...
Hafis

#33067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Bjež'te fašisti, eto Željka :bih:
kmirsad

#33068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Hafis wrote:Bjež'te fašisti, eto Željka :bih:
Uz ove sve zajebancije... ja Željka poštujem više nego neke, koje bih po pravilu trebao... :-D
GandalfSivi

#33069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Evo i padobranca. Takvi kao ti nam ubijaju volju za pluralizmom...
BAK-eV

#33070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BAK-eV »

dustaban wrote:"samo da nije Čović!"

Pa dobro jebemuvraga ima li tu ijedan drugi argument? Ali evo ako je to zaista najveći zadatak, zar ne bi bilo pragmatično i najrealnije pozvati sve antičović patriote da glasaju za kandidata kojeg ponudi HDZ 1990 ?!
Ne bi!
Nece ljevica nikada podrzati 90-ku.
Znaci podrzavanje 90-ke samo rasipa glasove i pomaze Covicu. On ima svojih 120k minimalno.
Hafis

#33071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

GandalfSivi wrote:
Vjeruješ mi, i u mene je isti takav problem. I vi meni ubijate volju za pluralizmom.
Jebote, kakav je pluralizam između skidanja izetbegovićevskog klana ili uvaljivanja bolesnog čovjeka u predsjedništvo da bi nekog zajebali.
I to još raspredaju što bi bilo bolje.
Nek' svak ispred svojih vrata pomete....nema drugag rješenja.
Capsicum

#33072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

GandalfSivi wrote:
Naš narod ima jednu finu poslovicu... Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti. :thumbup:
Capsicum

#33073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:
Ja ne znam da je iko dao neki ultimatum prije nego je ŽK poletio pred rudu......sve su to bili neki polustavovi i zelje ali konkretno se nije sjelo i otvoreno pocelo pricati o zajedničkom nastupu (ne govorim o ujedinjenju i utapanju). :D
Jel NS eksplicitno prva izletila da neće podržat ŽK?
Hafis

#33074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

I ja bih dodao jednu staru narodnu poslovicu: ''poslije dikelenja nema kajanja''.
GandalfSivi

#33075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Hafis wrote:
GandalfSivi wrote:
Vjeruješ mi, i u mene je isti takav problem. I vi meni ubijate volju za pluralizmom.
Jebote, kakav je pluralizam između skidanja izetbegovićevskog klana ili uvaljivanja bolesnog čovjeka u predsjedništvo da bi nekog zajebali.
I to još raspredaju što bi bilo bolje.
Nek' svak ispred svojih vrata pomete....nema drugag rješenja.
Zato je i bio sarkazam po pitanju pluralizma. Jebo te, vi juzni od iracionalnih strahova se poklopiste kriminalcima koji vas sisaju redovno, ali dobro je dok su “vasi”...
Post Reply