Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- ElRe
#33051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Bosni je takva situacija da operatori ne smiju zatamniti RTS i HTV tamo gdje vecinski zive Srbi odnosno Hrvati. Muslimani opet imaju BHTV i svi bi trebali biti zadovoljni. Ako se Muslimani Dobrinje osecaju prevarenim jer Srbi u Lukavici mogu da gledaju RTS, ili Muslimani Rakovice prevarenim jer Hrvati u Lepenici mogu da gledaju HTV treba od Telemacha da traze umanjenje racuna za neisporucenu uslugu.
Svidjelo se to nekome ili ne Bosna je takva teritorija da operatori moraju da se ponasaju kako se ponasaju i tu se nista nece promijeniti. Realnost je da BHT dva naroda ove drzave ne prihvataju.
Svidjelo se to nekome ili ne Bosna je takva teritorija da operatori moraju da se ponasaju kako se ponasaju i tu se nista nece promijeniti. Realnost je da BHT dva naroda ove drzave ne prihvataju.
-
channel10
#33052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad tako bude pisalo u zakonu, onda neka se tako ponasaju. Do tada ima da isporucuju svima ili nikome.ElRe wrote:U Bosni je takva situacija da operatori ne smiju zatamniti RTS i HTV tamo gdje vecinski zive Srbi odnosno Hrvati. Muslimani opet imaju BHTV i svi bi trebali biti zadovoljni. Ako se Muslimani Dobrinje osecaju prevarenim jer Srbi u Lukavici mogu da gledaju RTS, ili Muslimani Rakovice prevarenim jer Hrvati u Lepenici mogu da gledaju HTV treba od Telemacha da traze umanjenje racuna za neisporucenu uslugu.
-
kakavdanakneiskustvu
#33053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
avaks wrote:Sve su to pitanja vitalnog nacionalnog interesa![]()
Ne znam zašto se time opterećujete već par godina. Niti će njima zatamniti niti nama odtamniti
Eto skontaj da zatamne u Mostaru, ili Vitezu pa bilo bi nereda![]()
Skontajte se malo...
da,vjerovatno,kad sam prije par godina zvao RAK i pitao zbog čega se u nekim gradovima ne zatamne ti prenosi jedna od stvari koje mi je rekla žena s kojom sam razgovarao je da su čuli da su direktoru Telemacha stizale prijetnje ako se u tim nekim gradovima zatamni HRT2,e sad to je malo jadno kad to cujes kao odgovor od sluzbenika drzavne agencije
-
kakavdanakneiskustvu
#33054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
channel10 wrote:Kad tako bude pisalo u zakonu, onda neka se tako ponasaju. Do tada ima da isporucuju svima ili nikome.ElRe wrote:U Bosni je takva situacija da operatori ne smiju zatamniti RTS i HTV tamo gdje vecinski zive Srbi odnosno Hrvati. Muslimani opet imaju BHTV i svi bi trebali biti zadovoljni. Ako se Muslimani Dobrinje osecaju prevarenim jer Srbi u Lukavici mogu da gledaju RTS, ili Muslimani Rakovice prevarenim jer Hrvati u Lepenici mogu da gledaju HTV treba od Telemacha da traze umanjenje racuna za neisporucenu uslugu.
do sad oni,ako mislis na Telemach to ne isporucuju,i nece ni ubuduce,nema ih ko natjerati na to
-
channel10
#33055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima RAK. Je li iko ikada pisao RAK-u u vezi ovoga? Kakav je odgovor bio? Ima li iko zakon i clan tog zakona koji tretira ovo pitanje?
-
kakavdanakneiskustvu
#33056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
channel10 wrote:Ima RAK. Je li iko ikada pisao RAK-u u vezi ovoga? Kakav je odgovor bio? Ima li iko zakon i clan tog zakona koji tretira ovo pitanje?
ja sam prije 5,6 godina nekoliko puta pisao RAK-u,svojim očima se uvjerio da u n. travniku za vrijeme cini mi se EURA normalno gledaju HRT 2 a u zenici je to zatamnjeno,slao mail,odgovor im je bio da u gradovima u kojima postoji zemaljski signal HRT kabl. operator nije duzan zatamniti te programe,kad sam ih pitao kako da u n. travniku postioji zemaljski signal tv stanice iz susjedne drzave nikad mi nisu odgovorili,kad samih prije 2 godine zvao i isto to pitao,rekli mi da ako hocu nazovem neku njihovu ekipu da izadje na teren da izmjere signal ,mislim halooooo
-
channel10
#33057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li igdje zakon o kablovskim emiterima (da li uopste postoji i koji zakon ovo sve tretira? Zakon o komunikacijama?) ? Samo naci clan koji to tretira, pa im poslati mail sta i kako i onda taj odgovor sa clanovima tog zakona proslijediti SIPA-i da to sve ispita.
-
kakavdanakneiskustvu
#33058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
channel10 wrote:Ima li igdje zakon o kablovskim emiterima? Samo naci clan koji to tretira, pa im poslati mail sta i kako i onda taj odgovor sa clanovima tog zakona proslijediti SIPA-i da to sve ispita.
mozda i ima,ali ko ce se time jos zamarati,kad ove u RAK-u to ne zanima a to im je posao
-
channel10
#33059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bas zato sto ih ne zanima, evo zanima mene. Ako treba ja cu njih prijaviti SIPA-i pa neka im ulete i procesljaju sta rade, kako rade i zasto ne rade, ako ne rade.
-
probook
#33060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oce oce nasa drzava cesljati americku firmu...eto ih sve trcechannel10 wrote:Bas zato sto ih ne zanima, evo zanima mene. Ako treba ja cu njih prijaviti SIPA-i pa neka im ulete i procesljaju sta rade, kako rade i zasto ne rade, ako ne rade.
-
dječak sa šibicama
#33061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zatamnis HRT u Sarajevu, par glasova pitanja, uglavnom svi slegnu ramenima.
Zatamnis HRT u Mostaru, propada ti firma i mozes kljuc u bravu.
Prosto ko pasulj, kome nije jasno, neka si kupi bojice.
Zatamnis HRT u Mostaru, propada ti firma i mozes kljuc u bravu.
Prosto ko pasulj, kome nije jasno, neka si kupi bojice.
-
sencobih
#33062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma libo me i za hrvate i bosnjake, ali ako je bhrt kupio prava za BIH odakle telemahu pravo da ne zatamni ili da zatamni kome hoće. Na kraju da li se zatamnjuje BHRT u Hrvatskoj?smartXL wrote:Bori se prvo da hrvati dobiju svoj javni servis pa onda dizi hampu na HRT. Kompletan sadrzaj koji tebi bude zatamnjen, ti imas mogucnost pratit na drugom mjestu. Tebi nije do toga da tebi ne zatamne nego da ga hrvatima zatamne.sencobih wrote:
Hajde mi reci barem jedan opravdan razlog da se u jednom dijelu Mostara zatamni a u jednom ne? Kakve to ima veze s mozgom? Sto je u Sarajevu zatamnjeno a u Kiseljaku nije? Meni to nije nimalo simpatično a i na nešto mi jako smrdi
Gdje vam je tolerancija?
Pocece telemah jos malo prebrojavati po broju ugovora da gleda ko je ko pa ce mu zatamniti ili neće određene programe.
-
smartXL
#33063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ama kakve ti posljedice imas zato sto ti je zatamnjemo? Imas li mogucnost gledat EP?sencobih wrote:
Ma libo me i za hrvate i bosnjake, ali ako je bhrt kupio prava za BIH odakle telemahu pravo da ne zatamni ili da zatamni kome hoće. Na kraju da li se zatamnjuje BHRT u Hrvatskoj?
Pocece telemah jos malo prebrojavati po broju ugovora da gleda ko je ko pa ce mu zatamniti ili neće određene programe.
Skroz bi druga stvar bila da BHRT nije otkupio prava pa da smo mi ostali uskraceni a da je ostala ista politika sa parcijalnim zatamnjivanjem.
Ovo nikakvu stetu ne nanosi BHRT-u, da im nanosi prvi bi se pobunili
- astala_vistala
#33064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vi ko mala djeca pa vazda prica oko zatamnjenja,poseban problem Mostar ako je iole iko upucen u politicku situaciju u BiH trebalo bi mu sve biti jasno i ne kontam kakav je to visak vremena zamarati se jel "precka" ili "greda" , "kapiten" ili " kapetan" da bi ovakvi problemi bili rjeseni nema veze sa tim neki provajder ili telekom nego je sve ogledalo politicke situacije koja je odraz svega ovoga.
- Herr Flick
#33065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hocu sta popravit kvalitetu signala ako presjecem 5 metara ovog kabla koji mi stoji iza TV-a,da mi se dzaba ne rasipa signal ?? 
-
sencobih
#33066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tom logikom ne bi se tv prava ni kupovala nego bi prenosio sta ko hoće, problem je sto telemah ne postuje iste one zakone na koje se poziva kada prenosi engleze.smartXL wrote:Ama kakve ti posljedice imas zato sto ti je zatamnjemo? Imas li mogucnost gledat EP?sencobih wrote:
Ma libo me i za hrvate i bosnjake, ali ako je bhrt kupio prava za BIH odakle telemahu pravo da ne zatamni ili da zatamni kome hoće. Na kraju da li se zatamnjuje BHRT u Hrvatskoj?
Skroz bi druga stvar bila da BHRT nije otkupio prava pa da smo mi ostali uskraceni a da je ostala ista politika sa parcijalnim zatamnjivanjem.
I naravno da je steta ogromna za bhrtv, i zale se oni ali korumpirani rak ne reaguje kao i obično.
-
s@mson
#33067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li korisnik Telemach usluga u Kiseljaku, Vitezu, Mostaru placa nesto vise od mene u Zenici pa njemu nema zatamnjenja a meni ima?
-
smartXL
#33068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajd molim te objasni na sta se to zali BHRT? Kako se ova situacija odrazava na njih?sencobih wrote:
Tom logikom ne bi se tv prava ni kupovala nego bi prenosio sta ko hoće, problem je sto telemah ne postuje iste one zakone na koje se poziva kada prenosi engleze.
I naravno da je steta ogromna za bhrtv, i zale se oni ali korumpirani rak ne reaguje kao i obično.
Pa EBU sad boli ona stvar jel raja gleda na BHRTu il HRTu jer su na obje teritorije otkupljena prava. Tako da to tvoje poredjenje sa englezima i TM nije ni priblizno.
-
probook
#33069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne postuje ti HT Mostar koji ima IPTV televiziju, nzm da li je Moja TV proradila na zapadnoj strani vidio sam da su kopali na zapadnoj strani, pa da nam neko potvrdi sa zapadne strane da li na Moja TV radi HRT2? Ja sam 99.9% siguran da radi!sencobih wrote:Tom logikom ne bi se tv prava ni kupovala nego bi prenosio sta ko hoće, problem je sto telemah ne postuje iste one zakone na koje se poziva kada prenosi engleze.smartXL wrote:Ama kakve ti posljedice imas zato sto ti je zatamnjemo? Imas li mogucnost gledat EP?sencobih wrote:
-
sencobih
#33070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eto mi reci ide li BHRT u Hrvatskoj za vrijeme utakmica kada je svejedno?smartXL wrote:Hajd molim te objasni na sta se to zali BHRT? Kako se ova situacija odrazava na njih?sencobih wrote:
Tom logikom ne bi se tv prava ni kupovala nego bi prenosio sta ko hoće, problem je sto telemah ne postuje iste one zakone na koje se poziva kada prenosi engleze.
Pa EBU sad boli ona stvar jel raja gleda na BHRTu il HRTu jer su na obje teritorije otkupljena prava. Tako da to tvoje poredjenje sa englezima i TM nije ni priblizno.
-
hdmintel
#33071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@smartXL, naravno da ima stete..i to velike. bht je valjda dala novac za exluzivno pravo prenosa.taj novac vraca od pretplate i marketinga...e sada kad ja kao vlasnik firme platim lupam 1000e za svoju reklamu, ja onda ocekujem da je ljudi vide svuda jer moraju gledati bht posto samo oni imaju exluzivno pravo na prenos...ali sad je nece vidjeti oni koji se odluce gledati utakmice na hrt-u, rts-u ili bilo kojem drugom kanalu koji nije zamracen a trebao bi biti u vrijeme utakmice.
- Benq
#33072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dzaba im pricat , nekima je Telemach trn u oku cim ga spomenes , ovdje se iznosi hrpa informacija koje nisu provjerene a vec se druga strana naziva kriminalcima , lopovima , zove se SIPAprobook wrote: Ne postuje ti HT Mostar koji ima IPTV televiziju, nzm da li je Moja TV proradila na zapadnoj strani vidio sam da su kopali na zapadnoj strani, pa da nam neko potvrdi sa zapadne strane da li na Moja TV radi HRT2? Ja sam 99.9% siguran da radi!
Eh cuj BHT na ogromnoj steti zbog ovoga
-
sencobih
#33073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislis da volimo silovanje reklamama na sportklubu od kladionica do viagre non stop, ali razumijem ih ljudi moraju vratiti i zaraditi pare koje su platili za npr.englesku ligu. Ali zasto to isto pravo ne ispostuju kada je Bhrtv u pitanju? To je jadno, a jos je jadnije kada podrzavas taj lopovluk.
-
hdmintel
#33074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Benq,
niko ovdje nije protiv tm, ja bar nisam ali ne mozes braniti neodbranjivo.
da li je bht na steti ili nije ja ne znam, mogu da pretpostavljam ali ubijediti nas da je ovo selektivno zamracivanje po zakonu i u redu ne mozes, jer nije.
da li je bht na steti ili nije ja ne znam, mogu da pretpostavljam ali ubijediti nas da je ovo selektivno zamracivanje po zakonu i u redu ne mozes, jer nije.
- Benq
#33075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne branim ja drug nikoga , samo je jako glupo bilo koga optuzivati za nesto bez dokaza , dokaz nije kad samo kazes da Telemach ne zatamnjuje HRT u zapadnom dijelu mostara jer tako oni hoce i na osnovu toga ih prozivati kriminalcima , daj dokument crno na bijelo gdje pise da je to tako pa cemo se svi kolektivno pobuniti i pisati kome treba.hdmintel wrote:@Benq,
Ova prica koliko ja znam vrti se vec dvije godine, mozda i duze ali nisam bas nesto ni pratio diskusiju , ali o tome nema nijedne rijeci u novinama niti se ko na to zalio osim nekolicina ljudi , i to opet ista ekipa kao prosle godine i opet bez validnog dokaza , pa ako je to tako kako se prica , zasto jos niko nista konkretno nije uradio po tom pitanju , interesantno ?
Evo ja bih bas volio da cujem nekog korisnika MojaTV iz zapadnog Mostara (ako takvih ima) i da nam kaze da li se kod njih zatamnjuje HRT !