Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
smjesko071 wrote:Prema Faktoru, pored Dine SDA napustaju Kemo Ademovic i Amor Masovic. E ako ova dvojica napustaju, fakat im nije svjetla situacija. Dabodga im se zamracilo, banda jedna lopovska
E ovo je vec ozbiljan udarac za SDA. Desava im se nesto slicno kao sto je bilo u SDS-u i nikada se nisu oporavili.
Ova se napustanja mogu shvatiti sa dva aspekta:
- ili je stvarno doslo do pobune unutar zelenih,
- ili su dobili signal sa strane da se sprema rasulo i da gube izbore i da polako napustau brod koji tone?
smjesko071 wrote:Prema Faktoru, pored Dine SDA napustaju Kemo Ademovic i Amor Masovic. E ako ova dvojica napustaju, fakat im nije svjetla situacija. Dabodga im se zamracilo, banda jedna lopovska
E ovo je vec ozbiljan udarac za SDA. Desava im se nesto slicno kao sto je bilo u SDS-u i nikada se nisu oporavili.
- ili su dobili signal sa strane da se sprema rasulo i da gube izbore i da polako napustau brod koji tone?
ja mislim da je ovo prvo. Ne mislim da ce Ademovic i Masovic mijenjati stranku
ja mislim da je ovo prvo. Ne mislim da ce Ademovic i Masovic mijenjati stranku
Pobuna je krenula od najjace baze SDA a to je Ilidza gdje su Muzur i Stambolic glasali protiv budzeta i nakon toga su Prevljak i Memic smijenilu ovu dvojicu sto je dovelo po pobune unutar stranke.
Muzur je protiv Memica od prvog dana i to se zna. Pored toga Muzur je Konakoviceva struja i tek sada sve pomalo ima smisla. Ali ovo sa Masovicem i Ademovicem je bogami veliko iznenadjenje.
ne znam šta se dešava sa sda, ali odlaze ljudi koji su na prošlim lokalnim ali i općim izborima imali jako jako puno individualnih glasova i bili na vrhu konačne liste.
malo sam proguglao, pa vidio da im iz skupštine idu ademović, konaković i mašović, a dvojica od njih su imali peterocifren broj glasova. u centru odlazi izvjesni mulić, koji je na lokalnim imao najviše glasova, a sa ilidže također odlaze ljudi koji su imali jako puno glasova.
da ne spominjem šepića i one koji su se njemu pridružili, bužim, onda oni problemi u srebrenici, javno prozovanje bege gutića itd.
A mozda je cijela pobuna vjestacka, svjesni situacije sa glasackim tijelom pa ce im oni pokupiti glasove koje ce izgubiti na sljedecim izborima.
Mada, vrlo malo vjerovatni,ali ne bi me cudilo.
Manipulatori su to kakve dunjaluk ne pamti.
malakh wrote:ne znam šta se dešava sa sda, ali odlaze ljudi koji su na prošlim lokalnim ali i općim izborima imali jako jako puno individualnih glasova i bili na vrhu konačne liste.
malo sam proguglao, pa vidio da im iz skupštine idu ademović, konaković i mašović, a dvojica od njih su imali peterocifren broj glasova. u centru odlazi izvjesni mulić, koji je na lokalnim imao najviše glasova, a sa ilidže također odlaze ljudi koji su imali jako puno glasova.
da ne spominjem šepića i one koji su se njemu pridružili, bužim, onda oni problemi u srebrenici, javno prozovanje bege gutića itd.
ne pamtim da su imali ovakvih problema.
Sve su to posljedice Bakirove uzurpacije stranke. Tražili ste, gledajte.
malakh wrote:ne znam šta se dešava sa sda, ali odlaze ljudi koji su na prošlim lokalnim ali i općim izborima imali jako jako puno individualnih glasova i bili na vrhu konačne liste.
ne pamtim da su imali ovakvih problema.
Sve su to posljedice Bakirove uzurpacije stranke. Tražili ste, gledajte.
izuzetno cijenim amora masovica i komandanta ademovica i nije mi jasno da sarajlic ili logisticar cesir imaju prednost ispred njih.
Pa i Rimsko carstvo se urusilo iznutra... kada postanes jedina ozbiljna stranka u ovom dijelu drzave, onda je logicno da ce bara postati pretijesna za sve krokodile.
Sto Amoru Masovicu treba uopste clanstvo u takvoj stranci? Čovjek koji je iskopao toliko ljudi koje je ta ista stranka ukopala ne bi trebao da bude njihov pulen.
Dozer,
Pokušaj ga shvatiti.On to mora.Krv nije voda,podanički mentalitet, a valjda podnjeti šefovima izvještaj šta je radio od džume do ponedjeljka,koliko je lajkovao zadao,na kojim temama je branio fašiste...
Dozer wrote:Steta. Obrisase zadnje postove u kojima su se mogli vidjeti sav jad i bijeda trenutne vladajuce klike i njihovih sljedbenika.
Vratite nam samo onu sliku Alije, Radovana i Kljujica. Ona je ubjedljivo najbolji dokaz zacetaka danasnje ENV matrice i slogana "U jedinstvu je snaga"
Zar slika i slogan nisu primjer suzivota?
Koliko je tebo godina, ziv bio?
Ili fakat nista ne kontas jer si mladjahn, ili s pravis blesav u pokusaju zastite SDA.... Sta je od toga?
Vidim da te pucaju frustracije. Ne mozes od zene u kuci, pa se na forumu istresas? Bas ne pokusavam nikog braniti, narocito ne SDA, ali pokusavam da shvatim vas mentalni sklop i dvostruke arsine. Fascinantno mi to, narocito sto se upalite kad vam se neko suprostavi, da je drzava po vasoj mjeri vjerovatno bi i silu upotrijebili, a onda se ibretite nacinu na koji se SDA obracunava sa neistomisljenicima.
Ma znam sve to, moj PM. Mislim, valja im se uslihtati k'o sto su mu preci radili. Mozda, kao odani SDA vojnik, dobije posao na nekom budzetu, ili ga unaprijede s trenutnog mjesta na bolje, s vecom platom, privilegijama, itd. Sve jasno.
@demagog
Ko je ovdje zaista frustriran i mozga ispranog lazima, sasvim je jasno.
A mi i da jesmo frustrirani, za to imamo puno pravo zasnovano na cinjenicama - ovi tvoji cistokrvni i pravovjerni, pa ma sta to da znaci, sjebali su sve ono sto su naslijedili od tog njima/vama toliko mrskog sistema. A u tome su i sami rodjeni, skolovani i odrasli, medjutim radi njihovih nakardnih poimanja i intencija taj sistem ih je zatvarao, kao sto bilo gdje u svijetu sistem zatvara one koji djeluju protiv Ustava drzave.
I opet - navedi mi samo 3 stvari koje su ovi tvoji unaprijedili. Ne moras "sve", samo 3.
P.S. O begovima, agama i sl. suvisno je bilo sta pricati. Notorna cinjenica danas jeste da tvoja SDA slavi nekadasnje okupatore samo radi vjere, a koju su im upravo ti okupatori donijeli i nametnuli. A, kako ti vec rekoh - istorija ove zemlje ne pocinje ni sa osmanlijama, a jos manje s komuniztima.
A na primjeru sa Spancima ti fino docarah nebulozu kojom se ti busas.
Last edited by Dozer on 11/02/2018 15:04, edited 2 times in total.
JThomas wrote:ma ne može ovo biti "zaoprave"...ovo je neki s poskoka ili krstarice. ono s agama je zadnja kap.
Misliš da takve samo tamo uzgajaju?
Obojica ste upravu. Zaista je ofirno kad neko dodje sa tom stereotipnom pricom kao toboze stavom, ali opet je nemali broj onih koji doslovno tumace sve sto im pogodna historiografija servira...