Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:
plain vanilla wrote:Otkad je ona Denisova izjava? Jel to nesto bajato ili svjeze?
Mirso, vazda pises elaborate. De mi ovo odgovori.
Hoš kratko i brzo ?
Evo :
Nemam pojma... :-D
Aman :mrgreen:
Jel jos u stranci ili je bivsi?
Ne mogu guglat s moba
Kikibombona

#33027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

belfy wrote:
Kikibombona wrote:
tutku wrote:
Može li objašnjenje ovog stava? Šta je pogrešno iz onoga što je Denis napisao u svom FB statusu? NS se upravo ponaša kvazi-elitistički i principijelni su oko stvari koje apsolutno mogu prouzrokovati destrukciju naše zemlje. Ne opravdavam sve postupke Denisa, i sam je bio ove NS koju sada kritizira i mogao je iznutra promijeniti više stvari i skinuti te okove elitizma i lokalpolitike NS-e, no u tome nije uspio. Međutim, na osnovu više njegovih stavova vidim da je pokušao sa nekim drugačijim idejama koje u stranci nisu prošle i zbog toga mi je žao što više neće biti prisutan kao aktivni delegat.
Pogresna je podrska Zeljku Komsicu.

Podrzati covjeka koji osam godina nista nije uradio, koji od rata naovamo nista nije uradio, a sve vrijeme je u politici, je pokazatelj da Dennis Gratz nije spreman mijenjati Bosnu i Hercegovinu.

Clanstvo i simpatizeri Nase stranke imaju izrazito negativno misljenje o Zeljku Komsicu i malo je onih koji bi mu dali glas. Da je Nasa stranka podrzala Zeljka Komsica, moj glas 100% ne bi dobili.

Neka su Gratz i Zuhric napustili Nasu stranku. :thumbup: :thumbup: Tako su pomogli stranci i ojacali je.

Sto se tice ostalog...

Nasa stranka je daleko od savrsene. Kritike vezane za elitizam i lokal-patriotizam su opravdane. Nisam clan stranke, samo glasac. Imaju dosta mana ali su opet ispred ostalih. Ne zato sto su narocito dobri, vec zato sto su ostali ubitacno losi.
nije valjda da biras manje zlo onda?
Ne biram.

Nasa stranka nije participirala u vlasti, nije dio kriminalno-koruptivne mreze, nema armiju uhljeba itd. Nasa stranka je opozicija. Nisu bili u prilici uciniti zlo.

Imam odredjene sumnje i rezerve prema NS. Tek ih trebamo upoznati. Daj covjeku vlast pa da vidis kakav je.

Jedina moja greska u glasackoj karijeri je Eldin Vrace. Nisam bio dovoljno informisan. Nisam imao vremena pratiti kampanju u tom periodu. Glasao sam na nagovor ljudi kojima sam vjerovao. Zajebao je njih a tako i mene. Glasao sam za njega, ne za njegovu stranku.

Svi ostali glasovi su isli Nasoj stranici. I ok sam sa tim. Nisam razocaran al' nisam ni impresioniran. Sanja Renic za moje standarde radi solidan posao.

Stranku cini veliki broj ljudi. Nadje su tu svega i svacega. Vec sam rekao, nema dileme da je Nasa stranka kontaminirana SDP virusom, kao sto su tzv. desne opcije kontaminirane SDA virusom. Nadam se da bolest nije u odmakloj fazi, da nije uzela previse maha, te da Nasa stranka moze ponuditi konkretne i pozitivne promjene narodu Bosne i Hercegovine.

Ne bih glavu na panj stavio za njih, ali imam nadu...

Mirsad Hadzikadic je pojedinac i njemu vise vjerujem. Imam dobar instikt, mogu namirisati los karakter. Smatram da je Mirsad Hadzikadic dobar covjek. Da je obrazovan i sposoban, to vec znamo.
kmirsad

#33028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Još se lomim šta da radim s njim... :lol:
i ja mislim da je bolje Komšo nego Radoboljaš... pa ga još neču streljat... :lol:
furlan

#33029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Jel ovo i reis podrzava UZP?
tvojkomsija

#33030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tvojkomsija »

furlan wrote:Jel ovo i reis podrzava UZP?
Prepao se da će Komšić pomesti izbore, a Džaferović pokupiti samo uhljebske, penzionerske i kupljene glasove (što je i istina)..
SDA je željna vlasti, taman 2 Dodika sjedila u Predsjedništvu njima je svejedno, bitno da je tu i neko njihov
furlan

#33031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

tvojkomsija wrote:
Prepao se da će Komšić pomesti izbore, a Džaferović pokupiti samo uhljebske, penzionerske i kupljene glasove (što je i istina)..
SDA je željna vlasti, taman 2 Dodika sjedila u Predsjedništvu njima je svejedno, bitno da je tu i neko njihov
Onda i SDA dio UZP-a. :-)
Dasi

#33032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Banksy wrote:
starisalko wrote:
Banksy wrote:Šteta za Dennisa, proklizao je 24 sata prerano ... Danas, s novom postavkom stvari, ovo sigurno ne bi napisao i bio bi spašen. Kakva glupost.
Sta se to danas desilo
Komšić počeo pripremati papire za biro.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/reis-ka ... /181001007
I Falatar isto :D
tutku

#33033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kikibombona wrote:
tutku wrote:
Kikibombona wrote:Sada je jasno zasto su Dennis i Albin eliminisani iz vrha stranke.

I neka su. :thumbup: :thumbup:
Može li objašnjenje ovog stava? Šta je pogrešno iz onoga što je Denis napisao u svom FB statusu? NS se upravo ponaša kvazi-elitistički i principijelni su oko stvari koje apsolutno mogu prouzrokovati destrukciju naše zemlje. Ne opravdavam sve postupke Denisa, i sam je bio ove NS koju sada kritizira i mogao je iznutra promijeniti više stvari i skinuti te okove elitizma i lokalpolitike NS-e, no u tome nije uspio. Međutim, na osnovu više njegovih stavova vidim da je pokušao sa nekim drugačijim idejama koje u stranci nisu prošle i zbog toga mi je žao što više neće biti prisutan kao aktivni delegat.
Pogresna je podrska Zeljku Komsicu.

Podrzati covjeka koji osam godina nista nije uradio, koji od rata naovamo nista nije uradio, a sve vrijeme je u politici, je pokazatelj da Dennis Gratz nije spreman mijenjati Bosnu i Hercegovinu.

Clanstvo i simpatizeri Nase stranke imaju izrazito negativno misljenje o Zeljku Komsicu i malo je onih koji bi mu dali glas. Da je Nasa stranka podrzala Zeljka Komsica, moj glas 100% ne bi dobili.

Neka su Gratz i Zuhric napustili Nasu stranku. :thumbup: :thumbup: Tako su pomogli stranci i ojacali je.

Sto se tice ostalog...

Nasa stranka je daleko od savrsene. Kritike vezane za elitizam i lokal-patriotizam su opravdane. Nisam clan stranke, samo glasac. Imaju dosta mana ali su opet ispred ostalih. Ne zato sto su narocito dobri, vec zato sto su ostali ubitacno losi.
Slazem se da ZK nije zasluzio glas. Mislim da svojom pasivnoscu u Parlamentu BIH nije zasluzio glas. Medjutim, to nije jedini kriterij, i to narocito uzmemo li u obzir kompleksnost situacije u kojoj se nasa zemlja nalazi. Upravo u tome lezi i ona Denisova - drzava je tezak posao.

Ovdje nije pitanje opravdanosti glasa za ZK nego glasanje za covjeka kojem je, a to sigurno jeste, drzava BiH prioritet u odnosu na sve ono sto je DC radio protekle 4 godine.

Dakle, nedrzavnicki je dati glas kandidatima koji mogu povecati sanse DC da udje u Predsjednistvo.

A o tome kakva je NS ce pokazati i izbori. Deset godina je proslo i vrijeme je da NS postane ili ozbiljna politicka stranka ili se zauvijek ogranici na lajavu opoziciju.

Uprkos svim manama NS-a, i ja cu im dati svoj glas za odredjene nivoe vlasti.
Kikibombona

#33034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

tutku wrote:Slazem se da ZK nije zasluzio glas. Mislim da svojom pasivnoscu u Parlamentu BIH nije zasluzio glas. Medjutim, to nije jedini kriterij, i to narocito uzmemo li u obzir kompleksnost situacije u kojoj se nasa zemlja nalazi. Upravo u tome lezi i ona Denisova - drzava je tezak posao.

Ovdje nije pitanje opravdanosti glasa za ZK nego glasanje za covjeka kojem je, a to sigurno jeste, drzava BiH prioritet u odnosu na sve ono sto je DC radio protekle 4 godine.

Dakle, nedrzavnicki je dati glas kandidatima koji mogu povecati sanse DC da udje u Predsjednistvo.

A o tome kakva je NS ce pokazati i izbori. Deset godina je proslo i vrijeme je da NS postane ili ozbiljna politicka stranka ili se zauvijek ogranici na lajavu opoziciju.

Prioritet je licni interes. Drzava nije nikakav prioritet sto je pokazao za sve ove godine. Pokazao je da nema nikakav motiv raditi za drzavu. Nasao je formulu kako doci na vlast, turbo nacionalizam i populizam. I to je to.

Bio je osam godina u predsjednistvu. Prije i nakon njega bio je Dragan Covic. Bosna i Hercegovina je tesko podnijela vladavinu jednog i drugog.

Ako sudbina Bosne i Hercegovine ovisi o Zeljku Komsicu - neka odmah propadne. Dabogda odmah propala ako je do toga doslo.

---

Bosnjacka/bosanska politika dokazuje da ne zna voditi drzavu. Nista nije uradjeno za dvadeset i kusur godina. Cetvrt stoljeca otislo niz Bosnu. Sada trebamo baciti jos 25 godina, pa do smrti birati Zeljka Komsica, samo da ne zasjedne neko iz HDZ-a.

Jebeni uzas. Ima li neki normalan i sposoban Hrvat osim Zeljka Komsica?

Imaju li Bosnjaci/Bosanci snage da urede svoju avliju ili se politika svodi na 'sukni Hrvatima', neka oni propadnu sutra mi cemo prekosutra, zivjet cemo dan duze...

Stvarno ne znam gdje ovo ide. Jedino znam da svaki mjesec ostanem bez jednog poznanika/druga, a 90% se radi o Bosnjacima, koji bjeze sa tonuceg broda.

Dvadeset pet godina zivota u ratnoj psihozi. Mnogi vise ne mogu podnijeti, ubija u pojam. Nema nade da ce uskoro biti bolje. Odlaze dobro situirani ljudi koji su suvise normalni da mogu izdrazati zivot u nenormalnoj/bolesnoj sredini.

Pogledaj kampanju lazne ljevice - SDP i derivati (Zeljko, Reuf...). Jeftini populizam i nacionalizam. Svakodnevno odgovori Vucicu, Kolindi, Dodiku, Covicu, Cosicu, Mihalilovicu, Pavelicu, qrcu-palcu... Ludilo, majke mi.

Kako mozete podnijeti vise?

Ja bih poludio da intenzivno pratim BH politiku, gledam informativno-politicke emisije, dnevnike, citam novine itd. Poludio bih da pratim saopstenja SDP-a i ekipe. Sada pratim malo, za ovu kampanju, pa osjecam koliko me sve deprimira. Sve je srozano na najnize grane. Kriminal, korupcija, nepotizam. Katastrofalan sistem i katastrofalan mentalitet naroda.

---

Sto se tice NS, stranka napreduje malim koracima. Da li ce ikada doci na pozicije odlucivanja, veliko je pitanje. Narod bira sebi slicne. Sta mislis, kako zitelji bosnaskih sela dozivljavaju Damira Marjanovica, s obzirom na njegov imidz!?? Nema sanse da ce mu dati glas taman da je Boziji poslanik. Imaju predrasude, predubjedjenja. Sta mislis da se u nekom selu pojavi Borisa Falatar, kakav bi bio epilog?

Ne moze nista na silu i preko noci. Treba dosta vremena i turda. Od kljucne je vaznosti da se progresivne snage okupe oko progresivnih i neukaljanih ljudi, da zajedno mijenjamo svijest naroda. Kakav narod - takava vlast. Zbog toga podrzavam Mirsada Hadzikadica, zato sto ulaze veliki napor da promijeni svijest naroda. Bilo bi odlicno da ojacamo njegovu poziciju, da njegov glas postane snazniji i da se cuje sto dalje.
olimp84

#33035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Kikibombona wrote:
olimp84 wrote:razumijem ja to i ima mi donekle smisla. ako se ima vremena. a ne znam jel mi imamo vremena da cekamo da te snage ojacaju, jos je upitno da li ce ojacati.

kolega franjo je jednom spominjao ono celicno pravilo historije da se stvari u drustvu i politici znacajno mijenjaju tek kad se stvori dovoljno velik pritisak. u skladu s tim pravilom ne vidim kako glasanjem za hadzikadica mozes utjecati na ista. (jer nema sanse da pobijedi, vjerovatno je bolji od svih ostalih bosnjackih kandidata)
kluz franjo wrote: I moj najveći problem je svakodnevno pojačavanje osjećanja apatije i beznađa.
Politika nigdje na svijetu nikada nije mijenjala samu sebe, jer politika nema sposobnost samostalnog evoluiranja.
Politika se mijenja samo pod dovoljno snažnim pritiskom.
1. Imamo vremena koliko hoces, sve dok planeta ne eksplodira i ne ubije covjecanstvo. Vrijeme nece stati.

2. Sigurno ce ojacati, samo je pitanje kada. Partokratija, kao svaki drugi sistem, ima ogranicen vijek trajanja. Empirijski dokazana cinjenica. Svaki sistem je pao, past ce SDA-SDP partokratija.

Sa SDA i SDP nismo samo izgubili 20 godina - sa njima 20 godina propadamo. Ako neko ocekuje da ce se ove dvije stranke i njeni otpaci promijeniti, mnogo je naivan, blago receno. Sa njima je sporo propadanje jedina opcija. Glas za njih je glas protiv naroda i drzave.

SDP i derivati daju laznu nadu. Veliki broj mojih drugara je polagao nade u SDP i derivate. Velika vecina je shvatila da je nada bila lazna. Uz SDP su ostali krajnje naivni, podlozni manipulaciji... i uhljebi.

SDP je populisticka stranka. Njeni otpaci poput Reuf i Zeljko su istog mentaliteta. Ti ljudi nikad nista nisu uradili. Nikad nisu pokazali da su drugaciji od SDA. Razlike su toliko male, skoro na nivou: 'jedni idu na dzumu drugi ne'. Obje stranke su napravile i odrzavaju kriminalno-koruptivnu mrezu.

SDP pliva na valovima otrcanog nacionalizma i jeftinog populizma. Malo Tita, malo Che Gevare, malo socijalne pravde, drzave za covjeka, nelegalno stecene imovine i slicne bedastoce. Sve sto ima veze sa SDP je obmana i laz.

Denis Becirevic u Zeljko Komsic su personifikacija SDP-a. Jedan je odani stranacki aparatic a drugi sarajevski mangup. Totalno nistavilo. Zabrinut sam za ljude koji ocekuju da neko poput ove dvojice moze producirati bilo kakve vrijednosti.

Tacno je da promjene dolaze sa povecanjem pritiska u narodu. Problem je sto se SDA i SDP efikasno rjesavaju pritiska. Bosanci i Hercegovci masovno odlaze i to otupljuje ostricu. Imaju ogromnu uhljebsku mrezu koja sludjuje narod, od ovog foruma pa nadalje. Kreditima kopuju socijalni mir.

Denis Becirevic i Zeljko Komsic nikad nista u zivotu nisu uradili. I nece nikada. Oni mogu lajati iz Sarajeva dok drzava propada. To je maksimalan domet.

Sve sam blize misljenju da mi sami sebi ne mozemo pomoci. Nemamo inteligencije. Sistem odgaja nakaradne ljude.

Mirsada Hadzikadica je napravila Amerika. Da je sve vrijeme bio clan SDP-a, bio bi isti kao oni. Covjek je ostvaren i dokazan, zasto ne iskoristiti njegov potencijal?

Glasanjem za SDP olose samo dobijas laznu nadu koja je puno gora od realnosti.
>1. Imamo vremena koliko hoces, sve dok planeta ne eksplodira i ne ubije covjecanstvo. Vrijeme nece stati.

od 2013. godine do danas bih je napustilo cca. 180.000 (sto osamdeset hiljada) ljudi. stanje se ne popravlja, za iduce 4 godine mozemo ocekivati slicne brojke, ako ne i gore, jer migriranje u evropu postaje sve lakse.

i ti meni govoris da imamo vremena ?

mozda samo nisi svjestan koliko je stanje ustvari lose. odlaze najbolji, oni koji trebaju da budu pokretac ove drzave. obrazovanje nam je na svim nivoima uzasno, tako da i od onih koji ostaju ne mozes ocekivati promjenu.

sta je sa kulturnim dobrima, jel za to ima vremena ? hoce ljudi da grade na taslihanu objekte. sta je sa butmirskim nalazistem iz neolita na kojem se put gradi ? koliko kulturno-historijskih objekata propada ireverzibilno?

ne mozes me ubijediti da trebam glasati sad s dugorocnom namjerom.
glasanje s dugorocnim namjerama nazalost u ovom trenutku ne da nema smisla, nego je devastirajuce.

sve sto si rekao za sdp i sda je pogresno adresirano, jer ne namjeravam glasati za njih.

razlog sto glasam za ns(pored toga sto su najbolja moguca opcija tj najmanje zlo :D ) je zato sto mislim da imaju dobre sanse da osvoje relevantan broj pozicija.

glas za hadzikadica/falatara je bacen glas. dok ti dobijes taj povrat na kapital(koji je ionako upitan) sto bi sabina c rekla bicemo zemlja penzionera i politicara. a upitan je i kvalitet pomenutih uprkos svemu sto znamo, u svijetu je bilo drzavnika/politicara i sa impresivnijim cv-em pa se nisu dokazali kao dobri drzavnici/politicari.
u sustini ti glasas za kandidata za kojeg smatras da je kvalitetan, ali da li je dobar za tu poziciju to ustvari ne znas. al s druge strane vrlo dobro znas da nece sad biti izabran. al glasas za njega zbog nekog dugorocnog cilja, za koji je vise nego ocigledno da nema vremena da se ostvari. a i da ima upitno je da li bi se ostvario.

osim ako ne mislis da glasanjem za njih jacas tu neku progresivnu ideologiju, ideologiju glasanja za "dobro" ? u slucaju da je tako zapitaj se koliko je svojim glasom ustvari jacas, i da li je vrijedno zrtvovati da covic i dzaferovic udju u predsjednistvo samo da bi ti eto, malo ojacao tu struju misljenja. na trenutke mi se cini kao da ti je bitnije da sacuvas cistu savjest, (da ti niko ne moze reci da si glasao za nekoga ko to ne zasluzuje), nego da usporis prebrzo propadanje drzave.

da razjasnim, ovo nije moralna vec pragmaticna dilema. nema smisla da mi objasnjavas koliko su sda,sdp,df, denis i zeljko itd loši, u tome se slazemo. dakle ne radi se o tome ko je manje ili vise zasluzio da dobije glas niti o tome ko je bolji ili sposobniji/vrijedniji, nego sta je korisnije za drzavu.
da dodatno ilustrujem jednom analogijom, ako se nadjemo u hipotetskoj situaciji gdje znamo da je korisnije po drzavu i drustvo da pobijedi kandidat koji je govno od covjeka u svim aspektima svoje licnosti, a protukandidat mu je savrsen covjek polubog, za kojeg znamo da nam nece donijeti dobro, onda je jasno da biramo ovog prvog debila, jer ce nam sa njim biti bolje, jel tako ? nije bitno sto je ovaj moralna vertikala i najsposobniji na svijetu, zar ne? biramo pragmaticno, a ne moralno rjesenje.

ako znam da ce u predsjednistvo uci ili covic ili komsic, ja biram komsica. ili becirovica izmedju dzaferovica, radoncica i becirovica. zasto se ne slazem sa argumentom 'glasanje za dugorocno' sam objasnio iznad. jel se slazemo da ni hadzikadic ni falatar nemaju sanse da pobijede na izborima 2018. ?

cisto da znas, glasam za ns na svim nivoima (kandidati, ne citave liste, objavicu ovih dana moju selekciju)
becirovic za predsjednistvo (ostala raja ce za komsica, tako smo se podijelili)
(da hadzikadic ili falatar imaju sanse glasao bih za njih)

halali na dugom odgovoru
pozdrav
tutku

#33036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kikibombona wrote:
tutku wrote:Slazem se da ZK nije zasluzio glas. Mislim da svojom pasivnoscu u Parlamentu BIH nije zasluzio glas. Medjutim, to nije jedini kriterij, i to narocito uzmemo li u obzir kompleksnost situacije u kojoj se nasa zemlja nalazi. Upravo u tome lezi i ona Denisova - drzava je tezak posao.

Prioritet je licni interes. Drzava nije nikakav prioritet sto je pokazao za sve ove godine. Pokazao je da nema nikakav motiv raditi za drzavu. Nasao je formulu kako doci na vlast, turbo nacionalizam i populizam. I to je to.

Bio je osam godina u predsjednistvu. Prije i nakon njega bio je Dragan Covic. Bosna i Hercegovina je tesko podnijela vladavinu jednog i drugog.

Ako sudbina Bosne i Hercegovine ovisi o Zeljku Komsicu - neka odmah propadne. Dabogda odmah propala ako je do toga doslo.

---

Bosnjacka/bosanska politika dokazuje da ne zna voditi drzavu. Nista nije uradjeno za dvadeset i kusur godina. Cetvrt stoljeca otislo niz Bosnu. Sada trebamo baciti jos 25 godina, pa do smrti birati Zeljka Komsica, samo da ne zasjedne neko iz HDZ-a.

Jebeni uzas. Ima li neki normalan i sposoban Hrvat osim Zeljka Komsica?

Imaju li Bosnjaci/Bosanci snage da urede svoju avliju ili se politika svodi na 'sukni Hrvatima', neka oni propadnu sutra mi cemo prekosutra, zivjet cemo dan duze...

Stvarno ne znam gdje ovo ide. Jedino znam da svaki mjesec ostanem bez jednog poznanika/druga, a 90% se radi o Bosnjacima, koji bjeze sa tonuceg broda.

Dvadeset pet godina zivota u ratnoj psihozi. Mnogi vise ne mogu podnijeti, ubija u pojam. Nema nade da ce uskoro biti bolje. Odlaze dobro situirani ljudi koji su suvise normalni da mogu izdrazati zivot u nenormalnoj/bolesnoj sredini.

Pogledaj kampanju lazne ljevice - SDP i derivati (Zeljko, Reuf...). Jeftini populizam i nacionalizam. Svakodnevno odgovori Vucicu, Kolindi, Dodiku, Covicu, Cosicu, Mihalilovicu, Pavelicu, qrcu-palcu... Ludilo, majke mi.

Kako mozete podnijeti vise?

Ja bih poludio da intenzivno pratim BH politiku, gledam informativno-politicke emisije, dnevnike, citam novine itd. Poludio bih da pratim saopstenja SDP-a i ekipe. Sada pratim malo, za ovu kampanju, pa osjecam koliko me sve deprimira. Sve je srozano na najnize grane. Kriminal, korupcija, nepotizam. Katastrofalan sistem i katastrofalan mentalitet naroda.

---

Sto se tice NS, stranka napreduje malim koracima. Da li ce ikada doci na pozicije odlucivanja, veliko je pitanje. Narod bira sebi slicne. Sta mislis, kako zitelji bosnaskih sela dozivljavaju Damira Marjanovica, s obzirom na njegov imidz!?? Nema sanse da ce mu dati glas taman da je Boziji poslanik. Imaju predrasude, predubjedjenja. Sta mislis da se u nekom selu pojavi Borisa Falatar, kakav bi bio epilog?

Ne moze nista na silu i preko noci. Treba dosta vremena i turda. Od kljucne je vaznosti da se progresivne snage okupe oko progresivnih i neukaljanih ljudi, da zajedno mijenjamo svijest naroda. Kakav narod - takava vlast. Zbog toga podrzavam Mirsada Hadzikadica, zato sto ulaze veliki napor da promijeni svijest naroda. Bilo bi odlicno da ojacamo njegovu poziciju, da njegov glas postane snazniji i da se cuje sto dalje.
Najprije, što se tiče gore rečenog o nesposobnoj probošnjačkoj politici i svim protraćenim šansama u ovih četvrt stoljeća - apsolutno stoji. Poražavajuća i deprimirajuća je situacija u kojoj se naše društvo nalazi. Međutim, da može gore - može. Ljudima je puna kapa svega, a vjerujem da je ljudima muka od naših najvećih ustavnih predstavnika - članova Predsjedništva, koji rade na svakom koraku na miniranju bilo kakve reforme i uništavanju cjelovitosti BiH - a upravo je takav Dragan Čović. U mom slučaju glas za ŽK neće biti zbog njegovih kvaliteta i truda, a tako bi trebalo biti. Nažalost, okolnosti u kojima se nalazi naše društvo, nas primoravaju da glas ne dajemo uvijek ljudima koji su ga zaslužili, već onima koji neće svojim angažmanom raditi na rušenju države. Neki ovo čitaju kao "šukni Hrvatima", ali ako ćemo se držati Ustava, mogućnost je građana FBiH da glasaju za članove Predsjedništva koji dolaze iz FBiH, i taj jedan princip koji nije primarno etnički ću podržavati sve dok se među kandidatima nalaze ljudi koji rade na rušenju BiH.

---

U vezi sa NS - nesporan je rast malim koracima. Međutim, opravdanje da narod bira sebi slične i da zbog toga NS neće biti u poziciji vlasti - može samo dokazati kako je NS ograničen na vječitu opoziciju, a politički rečeno to označava neuspjeh. NS, iako je objektivno gledajući, jedna od ako ne i najzdravija politička stranka u društvu, ipak nije ništa kapitalno uradila na približavanju građanima. Dakle, potrebna je prilagodba svom glasačkom tijelu, tačno toliko da se pridobije njihov glas, a u političkom manifestu ne odstupi od osnovnih načela. Nije lagan posao, ali to je politika.
Better Man

#33037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

tutku wrote:

Slazem se da ZK nije zasluzio glas. Mislim da svojom pasivnoscu u Parlamentu BIH nije zasluzio glas. Medjutim, to nije jedini kriterij, i to narocito uzmemo li u obzir kompleksnost situacije u kojoj se nasa zemlja nalazi. Upravo u tome lezi i ona Denisova - drzava je tezak posao.

Upravo nije državnički dati glas jednoj običnoj ublehi, kojem je cilj samo spriječiti Čovića da uđe u Predsjedništvo, a to što ŽK neće za četiri godine ništa uraditi i što će se sa svima svađati ko drugačije misli od njega to ništa. Ako želite promjene i da Čović ne uđe u Predsjedništvo, onda glasajte za Falatara, jer samo tako se Čovića može poslati na smetljište istorije.
high_volume

#33038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

tutku wrote:---

Sto se tice NS, stranka napreduje malim koracima. Da li ce ikada doci na pozicije odlucivanja, veliko je pitanje. Narod bira sebi slicne. .
Dobra opozicija, konkretna, konstruktivna, nezavisna, često bude produktivnija od pozicije. Takva opozicija, koja još iza sebe ima i medijsku podršku pa svoje političko djelovanje zna prenijeti u javnost, može postići više nego djelovanjem iz pozicije. Razlika je samo u odlučivanju i pravu na pozicioniranje u sistemu javnih preduzeća i institucija, u veličini i širini političkog uticaja izvan zakonodavne vlasti, gdje pozicija dominira.
Kikibombona

#33039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

tutku wrote:Najprije, što se tiče gore rečenog o nesposobnoj probošnjačkoj politici i svim protraćenim šansama u ovih četvrt stoljeća - apsolutno stoji. Poražavajuća i deprimirajuća je situacija u kojoj se naše društvo nalazi. Međutim, da može gore - može. Ljudima je puna kapa svega, a vjerujem da je ljudima muka od naših najvećih ustavnih predstavnika - članova Predsjedništva, koji rade na svakom koraku na miniranju bilo kakve reforme i uništavanju cjelovitosti BiH - a upravo je takav Dragan Čović. U mom slučaju glas za ŽK neće biti zbog njegovih kvaliteta i truda, a tako bi trebalo biti. Nažalost, okolnosti u kojima se nalazi naše društvo, nas primoravaju da glas ne dajemo uvijek ljudima koji su ga zaslužili, već onima koji neće svojim angažmanom raditi na rušenju države. Neki ovo čitaju kao "šukni Hrvatima", ali ako ćemo se držati Ustava, mogućnost je građana FBiH da glasaju za članove Predsjedništva koji dolaze iz FBiH, i taj jedan princip koji nije primarno etnički ću podržavati sve dok se među kandidatima nalaze ljudi koji rade na rušenju BiH.

---

U vezi sa NS - nesporan je rast malim koracima. Međutim, opravdanje da narod bira sebi slične i da zbog toga NS neće biti u poziciji vlasti - može samo dokazati kako je NS ograničen na vječitu opoziciju, a politički rečeno to označava neuspjeh. NS, iako je objektivno gledajući, jedna od ako ne i najzdravija politička stranka u društvu, ipak nije ništa kapitalno uradila na približavanju građanima. Dakle, potrebna je prilagodba svom glasačkom tijelu, tačno toliko da se pridobije njihov glas, a u političkom manifestu ne odstupi od osnovnih načela. Nije lagan posao, ali to je politika.
Dozvolio si da te ucjeni Zeljko Komsic.

Prespavao je osam godina u predsjednistvu. U Skupstini BiH nije nijednom uzeo rijec. Nije zelio sa strankama tzv. ljevice dogovoriti zajednickog kandidata - moze i mora samo on. Ne zeli sudjelovati u debatama. Maksimalno bahat pristup. Cijela politika se svodi na prazne poruke Vucicu, Kolindi, Covicu, Dodiku itd. Vise niko ne odgovara, svi skontali da je cirkusant.

Pozicija predsjednika je protokolarna. Predsjednistvo nema poluge moci da odlucuje o bilo cemu. Medjutim, pravi predsjednik moze uraditi puno na promociji BiH, ako ima znanje i energiju. Moze biti nas najbolji ambasador i popraviti imidz BiH u svijetu.

Imamo sansu da Mirsada Hadzikadica uvedomo u politicki zivot Bosne i Hercegovine. Nemamo sta izgubiti. Glas za Komsica je svakako bacen glas. Ako za Mirsada Hadzikadica ne bude niko glasao, on ce se povuci. Ako bi dobio 50-100 000 glasova, formirao bi stranku, kako je najavio. Imao bi dobar temelj i bio bi u prilici privuci kvalitetne ljude. Vec na narednim izborima bi mogao ostvariti zapazene rezultate na svim nivoima. Imamo sansu politicki promovirati kvalitetnog covjeka.

Sta mozemo izgubiti? Nista. Vec 25 godina imamo isto njesra na vlasti.

Sto se tice NS...

Kako ocekuje da se Nasa stranka priblizi desnici a da ne izgubi liberalnu-ljevicarsku bazu? Dobijes jednog nacionalistu - izgubis 100 liberala-ljevicara. Pogledaj Denisa, Zeljka i Reufa - promoviraju ultra nacionalizam. Gori su po tome od SDA i derivata. Nasa stranka se ne moze takmiciti sa SDA i SDP. Ne moze igrati njihovu igru. U tom slucaju bi skroz propali i ostali bez bilo kakve podrske. Nasa stranka mora biti dijametralno drugacija od ostalih stranaka da bi politicki profitirala.

Jedina nada Nase stranke je da narod postepeno evoluira i da rastu zajedno sa narodom. Ako pozitivno promjene 1 ili 2% naroda - uspjeh je. Nije samo fotelja = uspjeh. Ima nesto izmedju pobjede i poraza, neka sredina. Nasa stranka tu negdje levitira.

EDIT

Kao sto kaze kolega iznad, ne treba umanjivati znacaj opzocije. Bez opozicije nema razvoja demokratije. Nasa stranka ima svoj znacaj i kada nije u vlasti.
mrgreen

#33040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

plain vanilla wrote:
plain vanilla wrote:Otkad je ona Denisova izjava? Jel to nesto bajato ili svjeze?
Ako misliš na post podrške Komšiću, mislim da je objavljen sada 28/09, neka me neko ispravi ako me sjećanje vara.

Inače, sada zaista mislim da je odlično što su se ova dvojica Gratz i Zuhric udaljili od stranke. Hvala, doviđenja. Onog dana kada NS nasjedne na ovu politiku straha, izmišljene ultimatume i biranje manjeg zla, vjerojatno više necu glasati za njih.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

plain vanilla wrote:
Od juče.

Bespotrebna izjava , aposlutno bespotrebna ali to je njegovo privatno pravo.
kmirsad

#33043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

https://raskrinkavanje.ba/analiza/bnn-p ... se-stranke
Šteta--- nema paprike... evo ga citiraju ljudi...
Ljudi malo sabrali određeni broj laži o NS... kao podsjetnik za ove naše dežurne pljuvače... :izet:
dulekrele

#33044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

kmirsad wrote:https://raskrinkavanje.ba/analiza/bnn-p ... se-stranke
Ljudi malo sabrali određeni broj laži o NS... kao podsjetnik za ove naše dežurne pljuvače... :izet:
Bravo NS. Vi ste lažna buducnost ove zemlje :lol: :lol:
kmirsad

#33045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

dulekrele wrote:
kmirsad wrote: https://raskrinkavanje.ba/analiza/bnn-p ... se-stranke
:lol: :lol: :lol:
Image
kmirsad

#33046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:
dulekrele wrote:
kmirsad wrote: https://raskrinkavanje.ba/analiza/bnn-p ... se-stranke
:lol: :lol: :lol:
Image
Oni, kojima se ne dokaže... :roll: ... ma svejedno... strijeljat ćemo i njih... partizanski moral... :lol:
dulekrele

#33047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

de da ovi luzeri iz NS nam kazu kolko im je vrli predsjednik na budzetu kad toliko Komsica prozivate. jel proslavio deceniju ?
kmirsad

#33048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

dulekrele wrote:de da ovi luzeri iz NS nam kazu kolko im je vrli predsjednik na budzetu kad toliko Komsica prozivate. jel proslavio deceniju ?
Koliko sam ja primjetio, niko Željki nije zamjerao što je na buđetu... svi su oni iz svih stranaka, na svim nivoima na buđetu...
Jedina zamjerka upučena njemu od većine forumaša koji ga komentarišu u negativnom smislu, je njegova neaktivnost u Parlamentu...
Spominju doduše i alkohol, ali ja lično to smatram privatnom stvari... uzgred, rado bi se u kakvom čumezu zapio s njim...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

budjet budjetlijama :bih:
spreca

#33050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by spreca »

Reis u poslednje vrijeme izgleda slabo mezi...brzo ga fata
Locked