SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tempuser

#33026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

90minut wrote:
Karkelja je mangup imaš stotine mangupa u Sarajevu, a mangup ne mora znaciti automatski da je pravi kriminalac koji ima dobre šeme i uzima velike pare.
Sama cinjenica da danas jedva kraj s krajem skuplja to i govori.

Fazon je što ima vas mnogo takvih koji mislite ako se covjek pojavi u novinama par puta odma mislite da taj ima stotine hiljada maraka i stavljate ga u neka kriminalna nebesa a realnost je drugacija.Sama cinjenica da te ja školujem s 27 godina je histerična.
Pa upravo ti to pokusavaju nacrtati. Nit on nikakav kriminalac sa milionima nit ima ikakva muda, nego buranija i klosar koji se u jednom trenutku malo uzdigao.
Kad se vec prozivamo, bog zna koliko sam ja takvih od po 27 godina sto me sad kao skoluju te 1992 obrisao od carsaf i storu!
invincible1921

#33027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

90minut wrote:Kad te udaraju debelom knjigom?

I šta ti misliš nakon toga da su takvi likovi prestali s kriminalom?

Na prste jedne ruke možeš nabrojati prave mangupe koje je policija tako tukla, jedino su kokošari bili zavezani za radijator.

I DA RAKRSTIMO JER OCIGLEDNO NE CITAS ništa ja nisam raspravljao da sam raspravljao djela koja je Karkelja uradio onda OK ovako mi ne mozes A reci jer nisam ništa spominjao.

Jedina činjenica je da je PM koji je sakrivao obilježja u ratu na alipašinom ( iz njegovih usta ) rekao da je Karkelja niko i ništa bio i onda se javlja forumaš i kaze da je bio faktor na dobrinji 80tih ko je tu lud?

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /150402085

Da li je ova kapa od neke jedinica iz rata ili prvog korpusa?
Dakle i ratovao je.
:lol: :lol:

Ne znam jel bitnije ucesce u ratu imala ta jedinica sa kape ili on
Last edited by invincible1921 on 14/08/2019 11:03, edited 1 time in total.
Naslovnica

#33028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Dokle god kod nas bude preovladavala priča "pokaz'o se u ratu", osnivač beretki, odbranio Sarajevo, mangup...a likovi kriminalci, nemaju dana radnog staža, voze aute od 100k km...nema nama napretka...
Kada jedan Caco može biti ukopan na Kovačima pored Alije, o čemu imamo dalje pričati, karina od grada i ljudi...
90minut

#33029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

tempuser wrote:
90minut wrote:
Karkelja je mangup imaš stotine mangupa u Sarajevu, a mangup ne mora znaciti automatski da je pravi kriminalac koji ima dobre šeme i uzima velike pare.
Sama cinjenica da danas jedva kraj s krajem skuplja to i govori.

Fazon je što ima vas mnogo takvih koji mislite ako se covjek pojavi u novinama par puta odma mislite da taj ima stotine hiljada maraka i stavljate ga u neka kriminalna nebesa a realnost je drugacija.Sama cinjenica da te ja školujem s 27 godina je histerična.
Pa upravo ti to pokusavaju nacrtati. Nit on nikakav kriminalac sa milionima nit ima ikakva muda, nego buranija i klosar koji se u jednom trenutku malo uzdigao.
Kad se vec prozivamo, bog zna koliko sam ja takvih od po 27 godina sto me sad kao skoluju te 1992 obrisao od carsaf i storu!
Konačno nešto od tebe što ima smisla to i govorim od pocetka upravo što si napisao niti u jednom postu ja nisam njega glorificirao vec ste vi to spominjali.Inace kad bi te s ovih 130 kila ubacio na sparing pao bi za 20 sekundi. :lol: :kiss:
90minut

#33030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Naslovnica wrote:Dokle god kod nas bude preovladavala priča "pokaz'o se u ratu", osnivač beretki, odbranio Sarajevo, mangup...a likovi kriminalci, nemaju dana radnog staža, voze aute od 100k km...nema nama napretka...
Kada jedan Caco može biti ukopan na Kovačima pored Alije, o čemu imamo dalje pričati, karina od grada i ljudi...
Evo još jednog koji mi stavlja usta da sam ja ovim prethodnim napisanim " bio je u ratu " to napisao da se iskazao ne vec je tempuser napisao gdje je bio u ratu?
A ja samo dodao da je bio.
sumirprimus

#33031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

ja bi te dobio na kvizu znanja!
90minut

#33032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

sumirprimus wrote:ja bi te dobio na kvizu znanja!
Evo pošto vidim da se žestoko trudiš da te neko primjeti u ovoj konverzaciji citiracu ti post po prvi put. :lol:
muha_sa

#33033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190814028

Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći u Doglodima
tempuser

#33034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Na prste jedne ruke možeš nabrojati prave mangupe koje je policija tako tukla, jedino su kokošari bili zavezani za radijator.

I DA RAKRSTIMO JER OCIGLEDNO NE CITAS ništa ja nisam raspravljao da sam raspravljao djela koja je Karkelja uradio onda OK ovako mi ne mozes A reci jer nisam ništa spominjao.

Jedina činjenica je da je PM koji je sakrivao obilježja u ratu na alipašinom ( iz njegovih usta ) rekao da je Karkelja niko i ništa bio i onda se javlja forumaš i kaze da je bio faktor na dobrinji 80tih ko je tu lud?

Dakle i ratovao je.
Ti bas mislis da je to ko u filmovima?
Nije bilo tu nikakvog telefonskog imenika nego pendrek preko glave od uha do usa dok ne pukne i ne izviri feder iz njega i to bez fantomki i maski na licu.
Nisu oni prestali sa kriminalom, ali su se se od batina ta strasna muda na koja drkas pred radijatora brzo smanjivala.
Dok je taj bio zavezan za radijtor za njega se itekako znalo, a za Nisku se na Alipasinom nije znalo da postoji pa ti sad zakljuci ko je bio pravi mangup.
PM i ja smo radili za istu firmu (nismo bili jedinica) i ja sam bez ikakvih problema sa svim obiljezjima i cinovima prolazio korz sve 3 faze, radili akcije kad je trebalo i sta sad?
Tu istu kapi ima i Svrakic koji je ratovao u Milanu! :lol: Zalosna je ta tvoja generacija skupa s tobom...
Last edited by tempuser on 14/08/2019 11:12, edited 1 time in total.
90minut

#33035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

sumirprimus wrote:
90minut wrote:
sumirprimus wrote:ja bi te dobio na kvizu znanja!
Evo pošto vidim da se žestoko trudiš da te neko primjeti u ovoj konverzaciji citiracu ti post po prvi put. :lol:
najaći si!
evo ti si primjecen, al i nije bas neka pohvala :D
Pocetak recenice velikim slovom poslije zareza i tog al dodaj apostrof poslije toga ide to i onda na kraju stavi tačku.
sumirprimus

#33036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

neču. :zzzz:
90minut

#33037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

tempuser wrote:

Dakle i ratovao je.
Ti bas mislis da je to ko u filmovima?
Nije bilo tu nikakvog telefonskog imenika nego pendrek preko glave od uha do usa dok ne pukne i ne izviri feder iz njega i to bez fantomki i maski na licu.
Nisu oni prestali sa kriminalom, ali su se se od batina ta strasna muda na koja drkas pred radijatora brzo smanjivala.
Dok je taj bio zavezan za radijtor za njega se itekako znalo, a za Nisku se na Alipasinom nije znalo da postoji pa ti sad zakljuci ko je bio pravi mangup.
PM i ja smo radili za istu firmu (nismo bili jedinica) i ja sam bez ikakvih problema sa svim obiljezjima i cinovima prolazio korz sve 3 faze, radili akcije kad je trebalo i sta sad?
Tu istu kapi ima i Svrakic koji je ratovao u Milanu! :lol: Zalosna je ta tvoja generacija skupa s tobom...
Kaže PM ako te vide s obilježjem MUPA-a skidaju te golog na alipašinu tako je rekao.

Stani da li stvarno hoces da mi kazeš da ti gomila drugova u MUP-u nije korumpirana?

I prestani mi stavljati po 5 put rijeci usta napisao sam da je bio u ratu dakle prisutan s puškom to da li je jurišao ne znam ocigledno nije kao recimo moj stari koji je izgubio život u tom jurišanju pa opet deblokade na mapi nije bilo.
PM72

#33038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

90minut wrote: Kaže PM ako te vide s obilježjem MUPA-a skidaju te golog na alipašinu tako je rekao.
Možeš li to dokazati?
90minut

#33039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

I inace ovak forumaš je napisao da je 80tih na dobrinji bio neki faktor dakle ocigledno je da prije rata nije živio na alipašinom..
90minut

#33040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

PM72 wrote:
90minut wrote: Kaže PM ako te vide s obilježjem MUPA-a skidaju te golog na alipašinu tako je rekao.
Možeš li to dokazati?
Naravno daj mi password i dokazujem u roku 10 minuta.

Baš mi ja ovo znao kao 92 godište da nisam procitao od tebe prije jedno mjesec tako nešto. :lol:

Rekao si da su Jukini bili tu i pred ulaz moraš kriti obilježja da te ne bi udarali bože kako petljaš.. :lol:
Last edited by 90minut on 14/08/2019 11:20, edited 1 time in total.
Naslovnica

#33041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

90minut wrote:
Naslovnica wrote:Dokle god kod nas bude preovladavala priča "pokaz'o se u ratu", osnivač beretki, odbranio Sarajevo, mangup...a likovi kriminalci, nemaju dana radnog staža, voze aute od 100k km...nema nama napretka...
Evo još jednog koji mi stavlja usta da sam ja ovim prethodnim napisanim " bio je u ratu " to napisao da se iskazao ne vec je tempuser napisao gdje je bio u ratu?
Nisam se tebi direktno obraćao, nego govorim o percepciji općenito.
tempuser

#33042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

90minut wrote:
Konačno nešto od tebe što ima smisla to i govorim od pocetka upravo što si napisao niti u jednom postu ja nisam njega glorificirao vec ste vi to spominjali.Inace kad bi te s ovih 130 kila ubacio na sparing pao bi za 20 sekundi. :lol: :kiss:
Kako nisi? Nisko ima muda, Nisko ono, Nisko sav fin jedna sastavlja kraj s krajem. Ili ga glorificiras ili imas problema sa elemntarnom logikom.
Vezano za izazov, nisam fizickih radnik da se bakcem sa 130 kila hemije, postoje puno kulturniji nacini.
Last edited by tempuser on 14/08/2019 11:21, edited 1 time in total.
PM72

#33043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

90minut wrote:
PM72 wrote:
Možeš li to dokazati?
Naravno daj mi password i dokazujem u roku 10 minuta.

Baš mi ja ovo znao kao 92 godište da nisam procitao od tebe prije jedno mjesec tako nešto. :lol:
Navedi mi gdje i kad sam tako nešto napisao.
90minut

#33044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Ma znaš ti dobro.

Ja koji sam u to vrijeme rođen bi baš znao taj detalj toliko očito. :lol:
90minut

#33045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Ja te " napao " zašto MUP nije ovo riješio s tim zločincima koji su pobili nevine ljude ti mi napisao da je bila takva anarhija da prilikom ulaska na alipašino si morao skidati obilježja jer su tu bili Jukini koji su vaše maltretirali.
PM72

#33046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

90minut wrote:Ma znaš ti dobro.

Nepotrebno je ulaziti u diskusiju sa ljudima koji hoće slagat i koji se vagaju srijedom u Doglodima...
90minut

#33047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

PM72 wrote:
90minut wrote:Ma znaš ti dobro.

Nepotrebno je ulaziti u diskusiju sa ljudima koji hoće slagat i koji se vagaju srijedom u Doglodima...
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Pa toliko godina i petljanja ja u životu nisam vidio mogu misliti koliko petljaš na ispitivanju. :lol:
Ommadawn

#33048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Tomahawk11 wrote: Ma nema tu pomoći, to je onaj bruda maca profil, tako da komentar ide uz ličnost i ništa, ne gubi se vrijeme na tako nešto.
Najgore je kad mi neki počnu veličati kriminalne likove, koliko su uspješni, koliko imaju muda, kako su frajeri...
Jednom mi jedan drug poče citirati Ismeta Ćelu i njegovu poruku mladim eventualno potencijalnih kriminalaca i kako je to pametno od njega jer “ipak on je bio jak lik” i kako takvi dokazuju koliko i mi Bošnjaci imamo takvih jakoh ljudi.
Od tad se samo slučajno vidimo u prolazu ali gledam da izbjegnem kafu s njim i sličnima.
90minut

#33049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

tempuser wrote:
90minut wrote:
Kako nisi? Nisko ima muda, Nisko ono, Nisko sav fin jedna sastavlja kraj s krajem. Ili ga glorificiras ili imas problema sa elemntarnom logikom.
Vezano za izazov, nisam fizickih radnik da se bakcem sa 130 kila hemije, postoje puno kulturniji nacini.
Pa jedva sastavlja kraj s krajem znam preko poznanika to sam napisao jer je ocigledno da više nije u tim kriminalnim šemama.
Covjek se osušio možda je fasovao i neku bolest..

Ranije sam napisao ako je istina da se zaletio na 17 specijalaca onda to i jesu muda dakle napisao sam AKO JE ISTINA.
Po mom iskustvu znam da specijalci udaraju bez razloga u jedno 90 posto situacija tako da ako se zaletio jer su recimo ovi udarali neke koji se ne mogu braniti onda mu svaka čast šta je tu čudno?
90minut

#33050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Naslovnica wrote:
90minut wrote:
Nisam se tebi direktno obraćao, nego govorim o percepciji općenito.
:thumbup:

Jer gledam kako mi 5 put brate na logičnu napisanu stvar dodaju nekih nebuloza. :-)
Post Reply