Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- dembele
#33026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fino.
Hvala @crni
Hvala @crni
- odmor
#33027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Valjda ce do tad biti pusten Nat WilD HD, da vidim i to kako jecrnivrag wrote:Spominjao se august mjesec, tako da pretpostavljam da će do tada biti promotivno otključani Start i HD paket putem DVB-C mreže.dembele wrote:Da li se zna do kojeg ce perioda ici HD paket promotivno?
Evo obavijesti:
Inace, sto se tice interneta.. jos uvijek stara brzina..

- crnivrag
#33028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako si Telemach korisnik, onda bi ti brzina trebala stići do kraja sljedeće sedmice, međutim ako si HS ili HKB korisnik koji je prešao na Telemach pakete, onda ćeš možda još malo sačekati, jer prvo puštaju Telemach korisnicima, pa onda tek korisnicima akviziranih kompanija.odmor wrote:
Valjda ce do tad biti pusten Nat WilD HD, da vidim i to kako je![]()
Inace, sto se tice interneta.. jos uvijek stara brzina..
A što se kanala Nat Geo Wild HD tiče, jedino mi na pamet pada to da još uvijek nije istekla ekskluziva Telekoma Srbije, koju je navedeni telekom operater imao na ovaj kanal.
Ako je do toga, a najavili su da će kanal pustiti u programskoj shemi, onda će ga vjerovatno uskoro i pustiti.
Međutim, ako je ova moja teorija oko ekluziviteta tačna, onda mi nije jasno kako je Telemach SI uspio ranije ubaciti kanal, mada možda taj ekskluzivitet nema utjecaja na područje Slovenije.
- odmor
#33029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji operater u Bosni zastupa inace Telekom Srbije ?
Edit: Korisnik sam Telemacha.. u Zenici.
- crnivrag
#33030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telekom Srbija je vlasnik Telekoma Srpske, odnosno m:tel-a.odmor wrote:Koji operater u Bosni zastupa inace Telekom Srbije ?
M:tel je odnedavno postao vlasnik Logosofta.
- odmor
#33031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cudno mi, hajd mogu shvatit da se prodaju prava za prijenos fudbalski liga, pa da na osnovu toga se prave kanali koji ce prenosit taj sadrzaj, ali mi cudno da se prodaju prava na kanale, u ovom slucaju Nat Wild HD. Sta tu imaju prava? Direktan prijenos iz Namibije kako lav ganja zebru? Cudno, ali tom politikom mozes konkurenciji (teoretski) uzet sve strane kanale.. mozda i domacecrnivrag wrote:Telekom Srbija je vlasnik Telekoma Srpske, odnosno m:tel-a.odmor wrote:Koji operater u Bosni zastupa inace Telekom Srbije ?
M:tel je odnedavno postao vlasnik Logosofta.
- chakany
#33032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da je CineStar krenuo sa još jednim filmskim kanalom, CineStar Fantasy.
Kanal se nalazi već u okviru nekih kablovskih i digitalnih televizija u Hrvatskoj. I kako piše, čini sastavni dio paketa u kojem se nalaze CineStar TV i CineStar Action TV.
http://www.cinestartvchannels.hr/cesta-pitanja-faq/
https://www.youtube.com/watch?v=FxQuvqAP2SY (Ovo je promotivna reklama koja je stara nekih godinu dana)
Pisao sam i KINO TV, i kazali su kako oni žele da se njihov kanal nađe u Telemach ponudi, ali da je sve do Telemach-a, i koliko je isti zainteresovan za uvođenje njihovog kanala.
Isti odgovor sam dobio i od SEVDAH TV, koji je pokrenuo i TNT KIDS TV. Oni žele da se njihovi kanali nađu na Telemach-u, i da je sada sve do Telemach-a.
Kanal se nalazi već u okviru nekih kablovskih i digitalnih televizija u Hrvatskoj. I kako piše, čini sastavni dio paketa u kojem se nalaze CineStar TV i CineStar Action TV.
https://www.youtube.com/watch?v=FxQuvqAP2SY (Ovo je promotivna reklama koja je stara nekih godinu dana)
Pisao sam i KINO TV, i kazali su kako oni žele da se njihov kanal nađe u Telemach ponudi, ali da je sve do Telemach-a, i koliko je isti zainteresovan za uvođenje njihovog kanala.
Isti odgovor sam dobio i od SEVDAH TV, koji je pokrenuo i TNT KIDS TV. Oni žele da se njihovi kanali nađu na Telemach-u, i da je sada sve do Telemach-a.
Last edited by chakany on 11/06/2016 13:37, edited 1 time in total.
- crnivrag
#33033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam mislio prava na prenos, nego neki operateri sklope ekskluzivne ugovore sa TV kućama, da se njihovi kanali emitiraju određeni period samo u okviru ponude tog operatera.odmor wrote:
Cudno mi, hajd mogu shvatit da se prodaju prava za prijenos fudbalski liga, pa da na osnovu toga se prave kanali koji ce prenosit taj sadrzaj, ali mi cudno da se prodaju prava na kanale, u ovom slucaju Nat Wild HD. Sta tu imaju prava? Direktan prijenos iz Namibije kako lav ganja zebru? Cudno, ali tom politikom mozes konkurenciji (teoretski) uzet sve strane kanale.. mozda i domace
A pošto je zategnuta situacija oko kanala između operatera Telekom Srbija i SBB u Srbiji, onda se to često odražava i na Telemach ponudu, pa tako Telekom Sebija drži ekskluzivu na kanale: Arena Sport, History H2, Da Vinci Learning, Pink paket, dok s druge strane SBB ima ekskluzivu na kanale: Sport Klub, FOX kanale, N1, Ultra, Mini Ultra, Orlando Kids i sl.
- crnivrag
#33034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad sam gledao na stranici Cinestara, i taj kanal je u pripremi i uskoro će biti ponuđen operaterima koji u ponudi već imaju Cinestar i Cinestar Action.chakany wrote:Izgleda da je CineStar krenuo sa još jednim filmskim kanalom, CineStar Fantasy.
Kada odeš na link "Gdje nas možete gledati", vidjećeš da Cinestar Fantasy još nije uvršten u ponudu operatera.
A na stranici im nema rasporeda programa za taj kanal, što implicira da ni nakon godinu dana od promocije, taj kanal još uvijek nije krenuo sa emitiranjem programa.
- chakany
#33035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad sam gledao na stranici Cinestara, i taj kanal je u pripremi i uskoro će biti ponuđen operaterima koji u ponudi već imaju Cinestar i Cinestar Action.
Kada odeš na link "Gdje nas možete gledati", vidjećeš da Cinestar Fantasy još nije uvršten u ponudu operatera.
A na stranici im nema rasporeda programa za taj kanal, što implicira da ni nakon godinu dana od promocije, taj kanal još uvijek nije krenuo sa emitiranjem programa.[/quote]
Ali evo meni maloprije bio uključen CineStar na TV-u, i piše, slijedi na CineStar kanalima, Cinestar Fantasy igra film Babylon A.D. , pa mi je baš nešto čudno bilo.
A na stranici im nema rasporeda programa za taj kanal, što implicira da ni nakon godinu dana od promocije, taj kanal još uvijek nije krenuo sa emitiranjem programa.[/quote]
Ali evo meni maloprije bio uključen CineStar na TV-u, i piše, slijedi na CineStar kanalima, Cinestar Fantasy igra film Babylon A.D. , pa mi je baš nešto čudno bilo.
- crnivrag
#33036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam šta bih ti rekao, možda se kanal i emitira, samo što oni nisu postavili programsku shemu na stranici, i nisu izvršili update liste operatera.chakany wrote: Ali evo meni maloprije bio uključen CineStar na TV-u, i piše, slijedi na CineStar kanalima, Cinestar Fantasy igra film Babylon A.D. , pa mi je baš nešto čudno bilo.
-
messilla
#33037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel se može već jednom ubaciti ovaj BHT1 na D3GO?
-
sencobih
#33038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde mi reci barem jedan opravdan razlog da se u jednom dijelu Mostara zatamni a u jednom ne? Kakve to ima veze s mozgom? Sto je u Sarajevu zatamnjeno a u Kiseljaku nije? Meni to nije nimalo simpatično a i na nešto mi jako smrdiRugafet wrote:Tebe smo cekalisencobih wrote:BHRT je platio prenos eura za BiH., a telemah ne gasi HRT , a za takav postupak ovdje kazu da je to u redu, a puna im usta zakona i poštenja. BHRT gubi velike pare zbog takvog ponasanja a nema snage da se izbori sa lopovima. Sto je najzalosnije zatamne gdje su Bosnjaci vecina a ne zatamne gdje su Hrvati.
Pa sta bi pricali i koju bi frku dizali da BHRT pocne emitovati utakmice engleske lige? Kazu sta nas briga sto je neko platio to ko zna koliko.
Haj sto to telemah radi neka radi oni znaju zasto, ali sto ovdje razni telemahovi uvlakači kazu da je to u redu onda je to pitanje za doktore.![]()
Pogotovo si simpatican u ovom dijelu gdje spominjes Bosnjake i Hrvate
-
kakavdanakneiskustvu
#33039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sencobih wrote:Hajde mi reci barem jedan opravdan razlog da se u jednom dijelu Mostara zatamni a u jednom ne? Kakve to ima veze s mozgom? Sto je u Sarajevu zatamnjeno a u Kiseljaku nije? Meni to nije nimalo simpatično a i na nešto mi jako smrdiRugafet wrote:Tebe smo cekalisencobih wrote:BHRT je platio prenos eura za BiH., a telemah ne gasi HRT , a za takav postupak ovdje kazu da je to u redu, a puna im usta zakona i poštenja. BHRT gubi velike pare zbog takvog ponasanja a nema snage da se izbori sa lopovima. Sto je najzalosnije zatamne gdje su Bosnjaci vecina a ne zatamne gdje su Hrvati.
Pa sta bi pricali i koju bi frku dizali da BHRT pocne emitovati utakmice engleske lige? Kazu sta nas briga sto je neko platio to ko zna koliko.
Haj sto to telemah radi neka radi oni znaju zasto, ali sto ovdje razni telemahovi uvlakači kazu da je to u redu onda je to pitanje za doktore.![]()
smrdi jer živimo u naopakoj državi gdje se drzavna agencija ne bavi poslom kojim bi se trebala baviti,mislim na RAK
-
smartXL
#33040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bori se prvo da hrvati dobiju svoj javni servis pa onda dizi hampu na HRT. Kompletan sadrzaj koji tebi bude zatamnjen, ti imas mogucnost pratit na drugom mjestu. Tebi nije do toga da tebi ne zatamne nego da ga hrvatima zatamne.sencobih wrote:
Hajde mi reci barem jedan opravdan razlog da se u jednom dijelu Mostara zatamni a u jednom ne? Kakve to ima veze s mozgom? Sto je u Sarajevu zatamnjeno a u Kiseljaku nije? Meni to nije nimalo simpatično a i na nešto mi jako smrdi
Gdje vam je tolerancija?
-
kakavdanakneiskustvu
#33041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
smartXL wrote:Bori se prvo da hrvati dobiju svoj javni servis pa onda dizi hampu na HRT. Kompletan sadrzaj koji tebi bude zatamnjen, ti imas mogucnost pratit na drugom mjestu. Tebi nije do toga da tebi ne zatamne nego da ga hrvatima zatamne.sencobih wrote:
Hajde mi reci barem jedan opravdan razlog da se u jednom dijelu Mostara zatamni a u jednom ne? Kakve to ima veze s mozgom? Sto je u Sarajevu zatamnjeno a u Kiseljaku nije? Meni to nije nimalo simpatično a i na nešto mi jako smrdi
Gdje vam je tolerancija?
hrvata ima u i sarajevu,zenici,tuzli pa ce im HRT 2 cijelo ljeto biti zatamnjen a bošnjacima u vitezu,busovači,kiseljaku,n.travniku.žepču neće,kad već spominjete hrvate i bošnjake
-
kakavdanakneiskustvu
#33042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sencobih wrote:Hajde mi reci barem jedan opravdan razlog da se u jednom dijelu Mostara zatamni a u jednom ne? Kakve to ima veze s mozgom? Sto je u Sarajevu zatamnjeno a u Kiseljaku nije? Meni to nije nimalo simpatično a i na nešto mi jako smrdiRugafet wrote:Tebe smo cekalisencobih wrote:BHRT je platio prenos eura za BiH., a telemah ne gasi HRT , a za takav postupak ovdje kazu da je to u redu, a puna im usta zakona i poštenja. BHRT gubi velike pare zbog takvog ponasanja a nema snage da se izbori sa lopovima. Sto je najzalosnije zatamne gdje su Bosnjaci vecina a ne zatamne gdje su Hrvati.
ako je to istina,a neko je napisao na temi da je valjda sinoć tako bilo to je,ma da ne psujem,bezze je
-
smartXL
#33043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hrvati su u sarajevu manjina a pravila vaze samo za vecinu ili egal. Tako je svugdje. Da im dozvole javni servis, e onda bi i hrvati u ze, sa...imali ista prava.kakavdanakneiskustvu wrote:hrvata ima u i sarajevu,zenici,tuzli pa ce im HRT 2 cijelo ljeto biti zatamnjen a bošnjacima u vitezu,busovači,kiseljaku,n.travniku.žepču neće,kad već spominjete hrvate i bošnjake
Isti ti je slucaj i sa jezikom u skolama, gdje ima vecina onda im se omogucava nastava ma maternjem jeziku, u suprotnom je asimilacija
-
probook
#33044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz prve ruke info da ne bude rekla - kazala: imam prijatelja kolikp hoces na Telemach ex Monet mrezi ( tzv zapadni Mostar) i HRT2 i danas sasvim normalno radi. Ne radi se o tome da neko zeli uskratiti Hrvatima nesto, ja svakako ne bih gledao SD sliku kada imam BHT HD nego se radi o tome da TM ima razlicitu politiku zavisno ko je etnicki vecina na kojem podrucju.
Zasto nemamo svi istu programsku semu?
Zasto se nekome zamracuje kanal, nekome ne?
Kada smo vec kod zamracivanja da pitam kome smeta RTS1 u Mostaru, posto ga cini mi se jedino tamo nema? Doduse ovo zadnje pitanje je vezano vise za programsku semu koja nije jedinstvena.
Zasto nemamo svi istu programsku semu?
Zasto se nekome zamracuje kanal, nekome ne?
Kada smo vec kod zamracivanja da pitam kome smeta RTS1 u Mostaru, posto ga cini mi se jedino tamo nema? Doduse ovo zadnje pitanje je vezano vise za programsku semu koja nije jedinstvena.
-
ivannn
#33045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hrt2 nije zatamnjen koliko vidim u cijeloj sbk shemi (nekada artnet) + bhb shema n.travnik i vitez (to mogu potvrditi sam upravo ide bez problema alb-švi)
no bez obzira na to, pićim na bht hd, ipak je razlika velika a na hrtu se daju pogledati emisije prije/poslije i tijekom poluvremena
no bez obzira na to, pićim na bht hd, ipak je razlika velika a na hrtu se daju pogledati emisije prije/poslije i tijekom poluvremena
Last edited by ivannn on 11/06/2016 16:43, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#33046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
smartXL wrote:Hrvati su u sarajevu manjina a pravila vaze samo za vecinu ili egal. Tako je svugdje. Da im dozvole javni servis, e onda bi i hrvati u ze, sa...imali ista prava.kakavdanakneiskustvu wrote:hrvata ima u i sarajevu,zenici,tuzli pa ce im HRT 2 cijelo ljeto biti zatamnjen a bošnjacima u vitezu,busovači,kiseljaku,n.travniku.žepču neće,kad već spominjete hrvate i bošnjake
Isti ti je slucaj i sa jezikom u skolama, gdje ima vecina onda im se omogucava nastava ma maternjem jeziku, u suprotnom je asimilacija
o čemu ti?,bolan u mostaru u jednom dijelu grada Telemach zatamni program a u drugom ne,šta je to?
- avaks
#33047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve su to pitanja vitalnog nacionalnog interesa
Ne znam zašto se time opterećujete već par godina. Niti će njima zatamniti niti nama odtamniti
Eto skontaj da zatamne u Mostaru, ili Vitezu pa bilo bi nereda
Skontajte se malo...
Ne znam zašto se time opterećujete već par godina. Niti će njima zatamniti niti nama odtamniti
Eto skontaj da zatamne u Mostaru, ili Vitezu pa bilo bi nereda
Last edited by avaks on 11/06/2016 16:44, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#33048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I to telemach je i kod jednih i kod drugih u istom gradu i zatamnjivanja jednima a nije drugima.kakavdanakneiskustvu wrote:sencobih wrote:Hajde mi reci barem jedan opravdan razlog da se u jednom dijelu Mostara zatamni a u jednom ne? Kakve to ima veze s mozgom? Sto je u Sarajevu zatamnjeno a u Kiseljaku nije? Meni to nije nimalo simpatično a i na nešto mi jako smrdiRugafet wrote:[
Tebe smo cekali![]()
ako je to istina,a neko je napisao na temi da je valjda sinoć tako bilo to je,ma da ne psujem,bezze je
A gdje je tu onda ono prelijevanje signala na koje se poziva.
-
immortalwmostar
#33049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ide u Mostaru HRT 2 u HDu samo zemaljskim putem 
-
kakaljin
#33050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije problem zemaljskim putem ko ufati već kroz kablovski sistem je problem.immortalwmostar wrote:Ide u Mostaru HRT 2 u HDu samo zemaljskim putem
A Telemach i u istom gradu dijeli korisnike.