karanana wrote:vec 2-3 puta sm pokusavo odgledati i trilogiju prstena i one hobite ali ne ide.
i sinoc vidim na tv1 ide prvi prsten i reko: haj sad cu ga odgledat pa makar se svezo pred tv. i opet nakon sat.....ama nikako ne ide. ne znam ni sta me nervira.....mozda hobbiti, mozda rupe u filmu gdje onaj jahac tame dodje iznad njih u sumi i oni mu pobjegnu ili kad oni jahaci nanjuse prsten na 100 kilometara a onda kad dodju u selo pokolju citavu kafanu a prsten im u kuci preko puta i oni ga ne mogu nanjusiti nego odu. e tu sam i stao sa gledanjem.
jesam li jedini?
Nisi jedini. Znam da "nikad ne reci nikad", ali ja mislim da sigurno neću nikada svojevoljno pogledati ponovo trilogiku LoTR. A Hobita i ne pomišljam gledati. Za djecu je to i
ciao. Osim toga, najviše me naljutilo onih 5-6 verzija završetaka filma u trećem filmu LoTR-a. Sjećam se da sam molio boga (kojeg barem tada nije bilo) da završi film. Strašno omalovažavanje publike, sve u komercijalne svrhe.
Inače, mislim da sam, zbog onolike svojevremene manije u medijima, razvio neku vrstu alergije prema svemu gdje se spominju ti je***i hobiti. Što me podsjeti na jednu
anegdotu, koja potiče iz vremena kada je Tolkien održavao promociju knjige "Gospodar prstenova". Kada je pisac počeo da čita odlomak iz knjige, jedan profesor sa Oxford univerziteta je uzviknuo "O ne, ne ponovo ti jebeni patuljci!". E, ja imam isti odnos prema toj franšizi kao i ovaj profesor.