Ćaća se naljutio.Novak20 wrote:Šta kaže Čović ? Može li mu neko izbiti "adute" iz ruku ?
https://www.dnevnik.ba/teme/covic-izmje ... avu-vlasti
Što precizno znače vaši navodi o Izbornom zakonu. Je li to uvjet za ustroj vlasti?!
- Apsolutni uvjet za uspostavu vlasti. Izborni zakon mora biti prethodna faza traženja partnerstava sa strankama s kojima ćemo napraviti novu reformsku agendu u kojoj bi trebalo definirati ekonomsku stabilnost, pravnu sigurnost i europski put BiH.
Što kažu vaši izračuni za Dom naroda, hoće li Hrvati moći kontrolirati ovaj dom koji je ključan za ustroj i funkcioniranje vlasti u FBiH i razini države?
- Oni su, rekao bih, vrlo dobri. Iako danas pričamo o Domu naroda, a nemamo odredaba Izbornog zakona koje je izbrisao Ustavni sud, i po najgorim, koje su izbrisane, mi imamo dominantnu većinu. To znači da u FBiH imamo iznad 12 nužnih mandata za kontrolu ovoga doma, a na razini države najmanje četiri od pet hrvatskih mandata. To je kapital koji bi bilo suludo prokockati. Po mom mišljenju, vlast će u BiH doći sama po sebi. Mi ne smijemo imati nikakvu krizu, ali uvjet je dobiti partnere za izgradnju posve nove BiH i novih odnosa.
Nije mi jasno kojom se to Komšo matematikom vodio kada je rekao Senadu H na pitanje o Ćoviću, da gradžani imaju dovoljno glasova u svim domovima da ga prejebu.
Najsmješniji su mi oni delegati u Senada na Face TV neku večer kada kombiniraju sastav buduće vlasti.... i gledaju kako će naguziti SDA i nabiti se u vlast.... a HDZ im je bio izgleda tabu tema...ni oni ni Senad ni mukajet o tome...već onako općenito o izbornoj pobjedi za predsjedništvo...a kako, što.... ni slova.
Da zaokružim, izgleda da će Ćaća ustrajati u ovim gore zahtjevima.