Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam o Siriji, Libiji i Iraku rekao svoje. Njihovi luđaci su svi do jednog podržavali Miloševića, tako da što je manje takvih idiota, to je bolje. Oni su svoje ljude ubijali u prije ratova, a i u ratovima su ubijali najviše civila. Dakle, zvijeri.
O Afghanistanu mi se pomalo i gadi. Ko ima ikakve riječi opravdanja za Talibane, nije normalan čovjek.
Vidi jednu stvar ja imam potpuno drugaciju percepciju razmisljanja nego ti. Ja kao musliman svijestan sam da taj muslimanski svijet je daleko od pravde I onog sto Islam zagovara ali u dubini duse podrzavam I nadam se povratku istinskih serijatskih drzava onakvih kakvi su opisani u Kur anu casnom. Ja se izjasnjavam kao musliman a to znaci da vjerujem u Allaha kao gospodara I u njegovu Knjigu Kur an I tome dajem prednost u odnosu na druge sisteme.
Pa vidiš to je problem. Naravno, ti imaš pravo da vjeruješ šta hoćeš. Ali, ti živiš u Evropi, u državi tri naroda, pretpostavljam.
I Indonezija je većinski muslimanska država. Čak, najviše muslimana na ovom svijetu živi u Indoneziji. Što ne gledamo malo u tom pravcu?
Nisu Arapi ekskluzivni predstavnici islama. Čak tvrditi to je anti-islamski.
ragib wrote: ↑17/11/2022 23:54
Vidi jednu stvar ja imam potpuno drugaciju percepciju razmisljanja nego ti. Ja kao musliman svijestan sam da taj muslimanski svijet je daleko od pravde I onog sto Islam zagovara ali u dubini duse podrzavam I nadam se povratku istinskih serijatskih drzava onakvih kakvi su opisani u Kur anu casnom. Ja se izjasnjavam kao musliman a to znaci da vjerujem u Allaha kao gospodara I u njegovu Knjigu Kur an I tome dajem prednost u odnosu na druge sisteme.
Pa vidiš to je problem. Naravno, ti imaš pravo da vjeruješ šta hoćeš. Ali, ti živiš u Evropi, u državi tri naroda, pretpostavljam.
I Indonezija je većinski muslimanska država. Čak, najviše muslimana na ovom svijetu živi u Indoneziji. Što ne gledamo malo u tom pravcu?
Nisu Arapi ekskluzivni predstavnici islama. Čak tvrditi to je anti-islamski.
Svakako da arapi nemaju nikakvu prednost u odnosu na druge narode.
Osmi Socrates wrote: ↑17/11/2022 20:28
Aha, znači, sad Iran ne razvija nuklearno oružje.
Mirotvorci.
Imate vi sreću da je uncle Biden strpljiv. Jer da je Trump dobio izbore, već bi sve to sravnio sa zemljom.
Pa bio je Bush,koji je gori od Trumpa,pa opet nista,Iranci samo kazu imamo par desetina hiljada samoubica i odmah tisina
De bolan ne prosipaj te šuplje. Čuj samoubica. Vi stvarno mislite da se Amerikanci boje nekih samoubica. Nemate vi pojma. Uostalom, i Japanci su imali samoubice.
alijagoro wrote: ↑18/11/2022 00:03
Pa bio je Bush,koji je gori od Trumpa,pa opet nista,Iranci samo kazu imamo par desetina hiljada samoubica i odmah tisina
De bolan ne prosipaj te šuplje. Čuj samoubica. Vi stvarno mislite da se Amerikanci boje nekih samoubica. Nemate vi pojma. Uostalom, i Japanci su imali samoubice.
Pa Amerikanci da se nisu bojali Japanaca,nebi bacali nuklerku na njih odnosno dvije nuklearke.
Nisu se oni bojali Japanaca kao ratnika, jer su ih potukli i prije toga, na nebrojeno mjesta.
Nisu htjeli produžavati rat bespotrebno. Više žrtava bi bilo i na jednoj i na drugoj strani. A i Rusi su se bili naložili na Japan. Tek tada bi Japanci vidjeli šta je nemilosrdna okupacija, da se Rusima dozvolilo šta su namjeravali.
Last edited by Osmi Socrates on 18/11/2022 00:12, edited 1 time in total.
Pa Amerikanci da se nisu bojali Japanaca,nebi bacali nuklerku na njih odnosno dvije nuklearke.
Prilično sam siguran da strah nije razlog zbog čega su SAD bacili nuklearke na Japan.
To možda čak i ne bi bio toliki problem da ne viču četiri decenije "Death to America".
Kad jednom to kažeš, bogami ćeš najebati kad tad. Čak ni Putin ne smije reći "Death to America", nego bulazni o nekoj podjeli svijeta. Onog časa kad kaže "Death to America", ili uradi nešto u tom smislu, drugačije su karte na stolu.
Ameri prelaze iz u rukavicama faze u uništavajuću fazu. To je presudilo i Japancima.
Imas nuklearku ,nemas problema. Ako Iranci ne uspiju da usicare par nuklearnih bojevih glava od Rusa u zamjenu za oruzje kojim ih snadbijevaju onda je bolje da ne prljaju ruke ukrajinskom krvlju.
Al ponavljam, imas nuklearku, pozivaju te na dijalog, nemas nuklearku , svaka ulicna skevrija bi da laje i ostri kitu na tebe. Jednostavno
Ako laju već četiri decenije, zašto ne bi bili na listi?
Vi morate stvari racionalno posmatrati. Ako ja vičem četiri decenije "Death to Alijagoro", normalno je da Alija Goro gleda da me eliminira kao prijetnju, kad tad.
Fala kurcu da su na listi. Vama ne bi bili da vam izriču egzistencijalne prijetnje?
Osmi Socrates wrote: ↑18/11/2022 01:00
Pa ne znam, ko je kriv što su oni na listi?
Ako laju već četiri decenije, zašto ne bi bili na listi?
Vi morate stvari racionalno posmatrati. Ako ja vičem četiri decenije "Death to Alijagoro", normalno je da Alija Goro gleda da me eliminira kao prijetnju, kad tad.
Fala kurcu da su na listi. Vama ne bi bili da vam izriču egzistencijalne prijetnje?
Nisam nesto upoznat sa iranskom historijom,ali mi se cini da su zapadnjaci htjeli da ih sjebu i onda im ovi uvale gol u zadnjoj minuti.
Ma pustite se šupljih partizanskih i romantičarskih.
To ne odlučuje ništa. Odlučuje detaljna priprema, racionalna ocjena opasnosti i djelovanje kad ta opasnost postane stvarna. Do potpunog uništenja bilo kakvog vida opasnosti, ako treba.
I nemojte o iranskoj historiji. Ovi degenerici na vlasti nemaju nikakve veze sa iranskom historijom. Zapravo je ovakvim sistemom vlasti brišu. Revolucije to inače rade.
Izgleda da je iranska vlast na raskrsnici, da dopusti ovoj manjiini guranoj od zapada da pravi novi majdan u Iranu ili da krvavo ugusi ove huligane i palikuce. A moze i da pusti narod da presudi i kaze svi koji su za trenutno uredjenje na ulice i branite tekovine od ovih palikuca, pa ko prezivi pricat ce.
Mada mi se cini da cionisti zele da opterete iranski sigurnosni aparat do maximuma a da u pozadini pripremaju neku vecu diverziju na iranska nuklearna postrojenja dok su ovi zauzeti protestima.
Ma da ide standardna kuknjava, zapad ih gura, cionisti moraju isto biti dio narativa.
Zar ne može biti tako jednostavno da je ljudima dopizdilo sva represija režima? I ovi bradati matuzalemi na vlasti su retardirani na kvadrat, svrgnuće ih na kraju ženska marama. Karma is a bitch.
Point. wrote: ↑18/11/2022 09:56
Ma da ide standardna kuknjava, zapad ih gura, cionisti moraju isto biti dio narativa.
Zar ne može biti tako jednostavno da je ljudima dopizdilo sva represija režima? I ovi bradati matuzalemi na vlasti su retardirani na kvadrat, svrgnuće ih na kraju ženska marama. Karma is a bitch.
ma nesposobne su mule do bola busaju se u državu, neke policijske i vojne strukture to se parade prave govori smrt americi i onda dodju izraelci i u sred Irana im ubiju od naucnika do generala koga hoce i kad hoce
smijurija od drzavnih aparata kao sve ostale arapske zemlje
Point. wrote: ↑18/11/2022 09:56
Ne razumijem. Protestanti pale po gradovima ustanove i muzeje, unistavaju aute, tuku i ubijaju policiju. Vlast je definitivno previse suzdrzana, ovo se samo odlucnom silom rjesava. Ili to ili anarhija i zakon ulice a cemu onda drzava ako imamo anarhiju.