Dešavanja u Srbiji

radostan dan

#33001 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

:run: Uuu, veliku si stvar rekao...eto te ko indijanac, upadas u sred rasprave...procitaj prethodne dvije.strane, valjda sam ja taj prvi koji je rekao da.me boli djon za hrvatsku, i da je i jedna penzija, a ne 40 -previse...ako se sjecas.

No ovdje je rijec o necem drugom, kad neko namjerno izvrce podatke...mora se reagovati,cisto da ostane trag. :zoka:

I drugo, u analizi raspada sistema, molicu da se prenese cinjenica (ti znas gdje), da je prvo otisao radosni, pa beker, pa tek onda strucni stab. :D
KENJAC

#33002 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KENJAC »

radostan dan wrote::run: Uuu, veliku si stvar rekao...eto te ko indijanac, upadas u sred rasprave...procitaj prethodne dvije.strane, valjda sam ja taj prvi koji je rekao da.me boli djon za hrvatsku, i da je i jedna penzija, a ne 40 -previse...ako se sjecas.

No ovdje je rijec o necem drugom, kad neko namjerno izvrce podatke...mora se reagovati,cisto da ostane trag. :zoka:

I drugo, u analizi raspada sistema, molicu da se prenese cinjenica (ti znas gdje), da je prvo otisao radosni, pa beker, pa tek onda strucni stab. :D
Nisam ja tebi ni prico.... Ovo "Radosni" sam stavio fola radi ! Pa znamo se, valjda !
A sto se tice sistema , imamo grdnu nevolju. Izabrat il Kroata il Turcina !
Banksy

#33003 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

22. 12. 2004

Četnici od juče imaju ista prava kao i partizani. Izmenama Zakona o pravima boraca, koje je usvojila Skupština Srbije, pripadnici Jugoslovenske vojske u otadžbini i Ravnogorskog pokreta stekli su prava na boračka primanja i dodatke, kao i na vojnu i porodičnu invalidninu, a uvedena je i ravnogorska spomenica.

29. septembar 2012

Ustavni sud Srbije ocijenio je neustavnom vladinu uredbu od 17. junaa 2005. godine kojom je pripadnicima četničkog Ravnogorskog pokreta priznato sudioništvo u Narodnooslobodilačkom ratu (NOR).

Odluka Ustavnog suda podrazumijeva da je članovima Ravnogorskog pokreta uskraćeno pravo na borački dodatak, osobnu invalidninu, dodatak za njegu i pomoć, ortopedski dodatak, pravo na liječenje u toplicama o trošku državnog proračuna, te pravo na ortopedska i druga pomagala.

Ravnogorci i dalje imaju pravo na mirovinu i profesionalnu rehabilitaciju, a nije im uskraćeno ni pravo na dobivanje “Ravnogorske spomenice 1941.”, ali pod uvjetom da su u Jugoslavensku vojsku u otadžbini, odnosno u Ravnogorski pokret, pristupili od 17. aprila do 31. decembra 1941. godine, uz dokaz o kontinuitetu do 15. maja 1945. godine, to jest do oslobođenja

21. MAJ 2015.

U utorak su narodni predstavnici, njih 213 od ukupno 250, izglasali izmene zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica po kojima se izjednačavaju prava četnika i partizana, a kao pandan partizanskoj uvodi se ''Ravnogorska spomenica 1941''

Za iz­me­ne Zakona navedenog u podnaslovu ovog teksta gla­sa­lo je 176 po­sla­ni­ka za, pro­tiv 24, uz­dr­ža­lo se če­tvo­ro a de­vet po­sla­ni­ka od­lu­či­lo je da ne gla­sa. Sta­ti­stič­ki, čet­ni­ci su po­be­di­li s 12:5 ili, ot­pri­li­ke, 2:1.

Iz­me­nje­ni za­kon omo­gu­ća­va pre­o­sta­lim čet­ni­ci­ma da do­bi­ju pen­zi­ju, spo­me­ni­ce, pri­zna­nja, "i to je je­di­na sa­tis­fak­ci­ja za mno­ge bor­ce", iz­ja­vio je Vo­ji­slav Mi­ha­i­lo­vić, pot­pred­sed­nik Skupšti­ne Sr­bi­je i unuk Dra­go­lju­ba Dra­že Mi­ha­i­lo­vi­ća

Od kada je Srbija svečano usvojila zakon kojim se ovi rivali iz Drugog svetskog rata stavljaju u istu ravan, Ministarstvu rada i socijalne politike obratilo se čak 3.000 "Čičinih sledbenika" sa zahtevom da im se prizna borački status.

RasAlGhul

#33004 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RasAlGhul »

Pa ovi što primaju ustaške i četničke penzije imaju po 100 godina :shock: lipsaće ti fašisti uskoro!
KENJAC

#33005 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KENJAC »

Jebo te , duga vjeka su ! Cerka generala Draze umrla u 94 , meni se cini.
E moram vam otkrit jednu malu tajnu. Do neki dan sam zivio u zabludi. Ja sam citavo vrijeme mislio da se general prezivao Mihajlovic ! E nije nego Mihailovic !
....nikad Srbina od mene !
RasAlGhul

#33006 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RasAlGhul »

KENJAC wrote:Jebo te , duga vjeka su ! Cerka generala Draze umrla u 94 , meni se cini.
E moram vam otkrit jednu malu tajnu. Do neki dan sam zivio u zabludi. Ja sam citavo vrijeme mislio da se general prezivao Mihajlovic ! E nije nego Mihailovic !
....nikad Srbina od mene !
Pa na mnogim pločama i spomenicima što su mu digli pogrešno mu je prezime napisano!Nije srpski griješiti :D
¤ jelena ¤

#33007 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

breuer wrote:Srbijo, zemljo među šljivama :-)

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/skanda ... ju/24n2506
Malo je reći skandalozno; prije bih rekla primitivno i patogeno.

Nedonambog da se ovakva peticija pokrene u BiH.
KENJAC

#33008 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KENJAC »

Ova peticija vec ulazi u sferu egzibicionizma. Posto poto uci u novine. Ako ne mozes na farmu, parove ili talente, ti onda potpises ovu peticiju i eto ti imena u novinama !
U Americkim intelektualnim krugovima je sad furka da je zemlja ravna !
Sta je sljedece? Da je Zeljo jaci od Sarajeva ?
ljevoruki

#33009 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljevoruki »

KENJAC wrote:Ova peticija vec ulazi u sferu egzibicionizma. Posto poto uci u novine. Ako ne mozes na farmu, parove ili talente, ti onda potpises ovu peticiju i eto ti imena u novinama !
Ako ti je Shaq intelektualac onda si u pravu. :oops:
Zeljo jeste jaci, bolji, brzi, pametniji, ljepsi :oops: .... od Sarajeva. :D
JThomas

#33010 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by JThomas »

da je u USA "osporavanje" evolucije mnogo zastupljenije nego u razvijenim evropskim državama, ili kanadi, australiji, novom zelandu - sigurno jeste. međutim da ti krugovi kotiraju kao intelektualni...to neće biti. mi pametni, oni glupi, a vidi šta oni rade a šta mi...
karanana

#33011 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by karanana »

Cuj u americkim intelektualnim krugovima......kao ko na primjer? Gdje su imena intelrktualaca?
Btw. Jeste ravna.
radostan dan

#33012 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

- Darvinova teorija vređa vernike SPC i ja sam prvenstveno zbog toga mišljenja da bi je trebalo ukinuti iz nastavnih programa - rekla je profesorka Čolić za "Danas".
Ja sam misljenja da je vama neko ukinuo kurac gospodjo, i to je izvor svih vasih problema...
KENJAC

#33013 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KENJAC »

ljevoruki wrote:
KENJAC wrote:Ova peticija vec ulazi u sferu egzibicionizma. Posto poto uci u novine. Ako ne mozes na farmu, parove ili talente, ti onda potpises ovu peticiju i eto ti imena u novinama !
Ako ti je Shaq intelektualac onda si u pravu. :oops:
Zeljo jeste jaci, bolji, brzi, pametniji, ljepsi :oops: .... od Sarajeva. :D
Gore pomenuti je sigurno u rangu ovih domacih sto vjeruju da su nastali od Tesle !
Za drugi dio ce se vec javiti neki tolerantni pitar kako stvari stoje oko ove dole navede teze !
KENJAC

#33014 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KENJAC »

Bitvin i Bosanski intelektualac Emir Hadzihasbegovic zastupa tezu o ravnoj ploči !
CSKA

#33015 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

I cetnici,ustase,Darvin i majmuni....Za to vrijeme Zveki iz zatvora suspenduje policajce jer su mu legitimisali sina :

Suspendovan nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića

Policajac iz Bačke Palanke suspendovan je nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića. Pre suspenzije, Jovanović je napisao pismo ministru policije i tražio od njega da "zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci".

http://rs.n1info.com/a246595/Vesti/Vest ... ovica.html
ljevoruki

#33016 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljevoruki »

KENJAC wrote: Gore pomenuti je sigurno u rangu ovih domacih sto vjeruju da su nastali od Tesle !
Za drugi dio ce se vec javiti neki tolerantni pitar kako stvari stoje oko ove dole navede teze !

Nema te pite jarane. :D
LBVIEW

#33017 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

KENJAC wrote:Radosni . Srbi treba da brinu o svom obrazu ! I ovo sa izjednacavanjem makar jednog cetnika po meni je vise nego bruka.
Cinjenica da drugi direktnog ucesnika u fasistickim postrojbama postavljaju na mjesto predsjednika drzave, Srbima treba da je nikakva utjeha !
Cinjenica da neki jos drugiji izjednacavaju stradale u konc logoru sa stradalim prilikom oslobodjenja istog je vec pitanje medjunarodnih sudova takozvane pravde !
Jakog obraza, u pm.
Nekad premijer, a danas predsjednik - vojvoda poznat s brda oko opkoljenog Sarajeva, te po izjavi "za 1 Srbina 100 Muslimana" , konstantno neguranje genocida te rekonstrukcije zlocina s ciljem optuzivanja zrtava od strane drzave Srbije, rehabilitacija zlocinackih ideologija, spartanje cetnika tik uz stratista uz pokroviteljstvo sumskih vlasti i osvestanje vladika i sl.
KENJAC

#33018 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KENJAC »

Radosni , otresi mi ovu pudlicu s nogavice.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33019 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Zašto Vojska Srbije nije pozvana u Moskvu?
U Moskvi se odvijaju pripreme za paradu povodom Dana pobede, 9. maja.
kad pickousti plati akumulatore i dijelove za migove koje je poklonil babuska putIN ona ce vas pozvat na sladoled
jazzer

#33020 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jazzer »

DW, dobar tekst, narocito za one koji nisu sigurni da li je u pitanju
stari cetnik ili novi demokrata.
Makedonski scenario u Vučićevoj režiji

Kako će Vučić otići kada mu dođe vreme? Mirno, uz čestitke pobedniku? Bučno, uz pojačane eskapade o izdajnicima koji vraćaju zemlju u mračne dvehiljadite? Nasilno, uz indukovani „narodni gnev“? Uz krv?

Po sopstvenom priznanju, kancelar od silnog rada televiziju stiže da gleda tek u sitne sate. Šta tamo vidi? Ako uspe da izbegne sebe samog u reprizama konferencija za štampu i melodramatičnih gostovanja kod Milomira Marića, možda uhvati pokoji izveštaj iz Makedonije. Video bi tamošnju kopiju sebe, do maločas jednako nepobedivog Gruevskog, kako posle deset godina gubi vlast dok mu tzv. tradicionalni koalicioni partneri beže kao pacovi sa Titanika. Bivšem vođi ostaje jedino šaka nabildovanih bilmeza i sluđenih penzionera zakrvavljenih očiju da odglume narodni gnev.

Vučić bi, drugim rečima, u televizor zurio kao u kristalnu kuglu vašarske gatare koja mu proriče budućnost, samo ne zna da kaže koliko je bliska ili daleka. Sam u kariranoj pidžami i kućnim papučama tada bi ostao suočen sa dokazom da je svaka vlast prolazna, da se jučerašnja pobednički stisnuta pesnica očas izmetne u kandžu što grebe po unutrašnjoj strani kovčega u koji se polažu politički mrtvaci. Čeka ga onda kratak i nemiran san – ne zato što ima opoziciju koje treba da se plaši, već naprosto zbog činjenice da vlast nije večna.

Kako će veliki meštar otići kada mu dođe vreme? Ili, kako će predati makar komad svevlasti posle prvog poraza, što bi moglo da se desi već na beogradskim izborima? Mirno, uz čestitke pobedniku? Bučno, uz pojačane eskapade o izdajnicima i stranim ambasadama koji vraćaju zemlju u mračne dvehiljadite? Nasilno, uz indukovani narodni gnev? Uz krv?

Teško je oteti se utisku da se tlo već godinama utabava za ovaj poslednji scenario, makedonski. Posle uvodne dve godine u kojima je glumio Evropejca, gazirani Vučić koristi svaku televizijsku sekundu da partijskim soldatima – listom zavisnim od partijske knjižice ili zaslepljenim Pinkom – poruči kako svetske sile, albanski koljači i petokolonaši iz opozicije samo čekaju da provire iz Sorosevog buđelara i Srbiju liše svetle budućnosti planirane za dve godine. Teren je tako očišćen za bitku u kojoj prema Vučićevom rukopisu ne može biti milosti. Nagoveštaj je već dao izjavom da može okupiti više od sto hiljada ljudi kad god hoće, samo za sada neće jer ima važnijeg posla.

Prema Vučićevom makedonskom scenariju su sekundanti davno spremili rekvizite: džipove sa privremenim registracijama i tamnim staklima, fantomke i buldožere, kamere režimskih medija. Probe su u toku. Srećnici iz paranovinarskih i paraanalitičarskih redova kojima su dopale krupnije sporedne uloge odavno ventiliraju sa naslovnica tabloida i znoje se pod reflektorima studija, statisti lajkuju i ritvituju dok se ne onesveste. Kada proceni da nema više kud, režiser će dati znak da počne velika premijera.

Može biti da evropski partneri tada baš i neće aplaudirati izvedbi, kao što aplaudiraju probama. Jer pročitao je Vučić sigurno kako se od tvrdnji da su „politička merila za Balkan drugačija“ (Dejvid Mekalister, CDU, 9. decembra 2016. u intervjuu za DW o Srbiji) stiže do upozorenja da vladajuća klika „neće moći da izbegne ruku nezavisnog pravosuđa“ (Josip Juratović, SPD, 29. april 2017. u intervjuu za DW o Makedoniji). Kako se, drugim rečima, evropski partneri dosete evropskih vrednosti i vladavine prava baš onda kada neki balkanski demokrator, kojeg su svesrdno podržavali, postane ispušena lula.

Trbuhozborac Vučić je i na to mislio i eno gde je osim D.J. Vučićevića u poslednje vreme pripustio i partijske trabante da preventivno pljuju po Evropskoj uniji. Eno vrlog poslanika Đukanovića gde po Tviteru otvoreno priznaje da je slika o prijateljstvu sa Briselom samo lagarija za medije: „U praksi se zna ko su i šta su. Plus plaćaju naše rušenje.“ Poslanik Filipović, još jedan naprednjak sumnjive pismenosti s nagonom da nabada po Tviteru, danima se zabavlja istragom „lobi kerova“ OVK u Srbiji, putem „Sorosevih para“ i tvrdnjama da su „oni koji su oslobodili Haradinaja još jednom zaklali svaku od žrtava koju je i on klao“.

U toj će epizodi, kada jednom podrške sa Zapada više ne bude, Vučić skinuti evropski bedž sa revera jednako lako kako je odstranio svoja dva politička oca. Večere sa Angelom Merkel dok u pozadini treperi Aleksander plac ostaće mutne uspomene koje, uostalom, ima i Gruevski pa mu to ne vredi mnogo.

Ali to sve neće biti mnogo važno. Bitnije će biti da Skupština ne postane Sobranje. Da ne bude krvi. Ponašanje Vučićeve bratije nažalost ne ostavlja mnogo nade da će tog, bližeg ili daljeg dana, vlast biti predata mirno. Zavisiće od hladnih glava građana i toga da li je u policiji i službama na dovoljno važnim pozicijama ostalo dovoljno časnih ljudi. Ili makar dovoljno uplašenih od budućeg pravosuđa koje će – možda se i to čudo desi – biti slobodno.
radostan dan

#33021 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

i sta kazu obEktivni, 3000 cetnika prima.penziju, zakon nije pao na ustavnom, ustase ne primaju penziju, a 52 akademika potpisalo da je jedino darvin majmun... :mrgreen:
Петицију о ревизији Дарвинове теорије потписала само два члана САНУ

ПОНЕДЕЉАК, 08. МАЈ 2017, 10:29 -> 12:41
ИЗВОР:
РТС, ТАНЈУГ

На вест да је Петицију о ревизији теорије еволуције потписало 52 академика, Извршни одбор САНУ саопштио је да су Петицију потписала само два члана САНУ, те наводе да не деле ставове Петиције.

"Са појавом Петиције за ревизију изучавања теорије еволуције у нашим школама и на факултетима, у наводима аутора петиције, а потом и у штампи, пласирана је вест да је њу, међу осталима, потписало и 52 академика. Извршни одбор САНУ је констатовао да су испод овог текста имена два члана САНУ, што је њихово неупитно право као појединаца", наводи се у саопштењу.
Они наводе да не деле ставове ове Петиције, те да се Извршни одбор са чуђењем пита да ли заиста неко верује да се петицијама или аргументом броја потписа може приступити проблему који карактерише дуготрајна супростављеност два тешко помирљива дискурса.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33022 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Aleksandar Vučić: BiH je najveća opasnost za Srbiju
sad ka arabi se udomace et vam bijele alkaide na kalemegdan inace tamo su bili turKi
jazzer

#33023 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jazzer »

Aleksandar Vučić: BiH je najveća opasnost za Srbiju
Premijer i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za Prvu televiziju da ga najviše brine, kad je riječ o regionu, situacija u BiH, za odnose s Albancima kaže da su teški, te smatra da se s Hrvatskom treba mnogo otvorenije razgovarati.
Tako je odgovorio na pitanje Prve TV šta vidi kao najveću opasnost za Srbiju u regionu.

"Najveća opasnost je BiH, zbog odnosa u toj državi, i ne mislim time ništa loše, naprotiv govorim o njihovom značaju. Naši odnosi s Albancima su mnogo teški i moramo, i jedni i drugi da pravimo bolji ambijent", rekao je Vučić, prenio je Tanjug.

On je danas također izjavio da je Srbija uvijek imala dobre odnose sa Francuskom, uprkos odluci suda te zemlje da pusti na slobodu Ramuša Haradinaja, i poručio da vjeruje u dobru saradnju i podršku zvaničnog Pariza evropskom putu Srbije.

Na pitanje da li nakon izbora novog francuskog predsjednika vjeruje da mogu da se poprave odnosi dvije zemlje, on je rekao da je Srbija relativno blago reagovala na puštanje Haradinaja upravo zbog odnosa koje gradi sa Francuskom.

Osim toga, naveo je, brinu ga penzije iz BiH, Agrokor te ideja o velikoj Albaniji.
Od silne sikiracije za BiH moze dobiti cir na dvanaestopalacnom :) .

A nije da ga ne sikiraju i Hrvatska, Francuska, Albanija.. Bas je neke deverli glave :) .
GeeTnT

#33024 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GeeTnT »

100 cizama za jednog srbina...
LBVIEW

#33025 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Sta kaje, "mrska EU nam nametnula, nismo mi casna rec, nije 3000 vec glavom i bradom 8" i tako to.
http://www.slobodnaevropa.org/a/sud-reh ... 16033.html.
A tradicija rehabilitacije koljaca se nastavlja, juce Draza, nakon toga Djukic, a buducnosti Karadzic i Mladic - nema tog zlocinca kojeg ovi nisu u stanju rehabilitirati.
Post Reply