Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:Čuj kakva je poenta.Kao prvo,diskutuješ da čovjekom koji je sa Alipašinog i zna vrlo dobro ko je bio jeben i ko je imao muda...Kakav Nisko...
Pazi prvo što moram napisati je da sam 92 godište tako da nemam iluzije da znam neke stvari prije rata ono što znam jeste kako pricaju ljudi o njemu znam da kad ga spominju spominju ga kao jednog od ovih vecih mangupa rekao bi poslije rata.
Imam poznanika koji ima podebel dosje i koji mi je još unazad godinama rekao da jeste mudonja, dakle kad se kaze mudonja ne misli se da je Pablo Eskobar vec da je spreman na belaj uvijek.A taj poznanik mi je to rekao jer davno nekad je Karkelja bio u društvu na moru s roditeljima od mog druga igrom slucaja ja bio s njima tad i zanimalo me koliko je bio ukljucen u to sve Karkelja jer sam tad u to vrijeme negdje na blogu procitao da se on spominje s celama i takvim slicnim likovima a ja tad bio mlad i nisam znao dok nisam kasnije povezao..
Onda se ne zaleći " ko pile pod halu" i nemoj meni pisati kako u ratu nisam smio na Alipašino a ja tamo živio.Dakle,znanje ti je jako oskudno da ne kažem površno.
Hajmo po redu na podforumu devedesete si pisao ovako, moj MUP nije mogao nikako uhapsiti odgovorne za ratni zločin jer nismo smjeli uci u Alipašino
u MUP uniformama i nismo imali nikakvu nadležnost u tim dijelovima grada.Šta sad da li izmišljam ovo?
I šta ti misliš kome cu vjerovati tebi koji nije smio pisnuti u to vrijeme takvih likovima ili tom kojeg poznajem?
Last edited by 90minut on 14/08/2019 10:28, edited 1 time in total.
Za neke Sarajevo postoji samo od 1995, iznenaditi cete se da je Sarajevo postojalo i prije toga. Uglavnom, Nisko je bio "faktor" na Dobrinji polovinom osamdesetih, nije bio najveci faktor, ali je svakako bio faktor. Jedini mu je problem bio - Jozo Anđić!
hajd nemoj se vaditi...pričamo o liku za kojeg si ubjeđen da se zaletao na 17 specijalaca a pobit se ne zna.Onda se nadovežeš na priču kako ja nisam smio u ratu na Alipašino meni koji sam sa Alipašinog grohotom se smijem.
JThomas wrote:nemojte na rane, rane se mogu gledati i pametno, kao dnevnik tranzicijskog ludila. npr. kako babo preko noći titovu sliku mijenja klicanjem tenkovima koji idu za vukovar. recimo.
Upravo tako, Rane su heben i slojevit film, a ovaj egzemplar nego upravo forumska verzija Rana, Kristijan Golubovic erudit beskonacnog znanja, Nisko Karkelja zasluzni gradjanin koji eto jedva sastavlja kraj s krajem nakon sto je cijeli zivot posteno radio!
tempuser wrote:Kvarta se u stvari iz vremena dok je u pelenama bio i jos elaborira ko je imao muda, a ko ne!
Ne kvartam se u ta vremena OČIGLEDNO ti ni ne citas šta pišem.
I ne ne govorim ja ko je imao vec taj koji je bio u toj priči tad i ima godina i bio je u ratu citaš li ti išta?
braca wrote:Za neke Sarajevo postoji samo od 1995, iznenaditi cete se da je Sarajevo postojalo i prije toga. Uglavnom, Nisko je bio "faktor" na Dobrinji polovinom osamdesetih, nije bio najveci faktor, ali je svakako bio faktor. Jedini mu je problem bio - Jozo Anđić!
Jozo je bio apaurin i za Juku a kamoli za kokošara "klj" kategorije...
PM72 wrote:To neko provalio da je Nisko birvaktile navalio na 17 policajaca? grohotom se smijem.Nisko se ne zna ni pobiti pa voda cuke sa sobom...kakav Nisko,nije se čulo prije rata o njemu...
Ma dobro nije bitno kako je prošao poslije toga i da li se povukao odma ako je istina da se jeste zaletio onda jesu muda, a ti si ipak pripadnik onih koji nisu smjeli na alipašino u ratu tako da ne znam koliko imaš kapaciteta da pricas ovom.
EVo kako sam pisao stranicu ranije, šta sad jel se i dalje vadim?
PM72 wrote:To neko provalio da je Nisko birvaktile navalio na 17 policajaca? grohotom se smijem.Nisko se ne zna ni pobiti pa voda cuke sa sobom...kakav Nisko,nije se čulo prije rata o njemu...
Ma dobro nije bitno kako je prošao poslije toga i da li se povukao odma ako je istina da se jeste zaletio onda jesu muda, a ti si ipak pripadnik onih koji nisu smjeli na alipašino u ratu tako da ne znam koliko imaš kapaciteta da pricas ovom.
EVo kako sam pisao stranicu ranije, šta sad jel se i dalje vadim?
JThomas wrote:nemojte na rane, rane se mogu gledati i pametno, kao dnevnik tranzicijskog ludila. npr. kako babo preko noći titovu sliku mijenja klicanjem tenkovima koji idu za vukovar. recimo.
Upravo tako, Rane su heben i slojevit film, a ovaj egzemplar nego upravo forumska verzija Rana, Kristijan Golubovic erudit beskonacnog znanja, Nisko Karkelja zasluzni gradjanin koji eto jedva sastavlja kraj s krajem nakon sto je cijeli zivot posteno radio!
Karkelja je mangup imaš stotine mangupa u Sarajevu, a mangup ne mora znaciti automatski da je pravi kriminalac koji ima dobre šeme i uzima velike pare.
Sama cinjenica da danas jedva kraj s krajem skuplja to i govori.
Fazon je što ima vas mnogo takvih koji mislite ako se covjek pojavi u novinama par puta odma mislite da taj ima stotine hiljada maraka i stavljate ga u neka kriminalna nebesa a realnost je drugacija.Sama cinjenica da te ja školujem s 27 godina je histerična.
Nego reci nam PM kako si krije obilježja da te ne safataju momci?
I ono ce mi pricati o Karkelji, a evo ga lik momentalno demantirao i govori da je bio neki faktor na dobrinji dosta te idi spavaj ili pocni opet kukat da nema ko braniti državu u tome si dobar.
Last edited by 90minut on 14/08/2019 10:36, edited 1 time in total.
90minut wrote:Nego reci nam PM kako si krije obilježja da te ne safataju momci?
I ono ce mi pricati o Karkelji, a evo ga lik momentalno demantirao i govori da je bio neki faktor na dobrinji dosta te idi spavaj ili pocni opet kukat da nema ko braniti državu u tome si dobar.
Haram Niski i takvima svaka para što su u životu "zaradili".
Jebote, čovjeku ukradu auto, ide se Niski jer je on bio veza i sređivao otkup, za procenat. To nisu mangupi, to je ljudski šljam i ološ.
Haram im bilo, fuj.
Odgledao sam 4 sezone serije NARCOS (za svaku preporuku). Ovdje nije brutalno koliko je tamo bilo, ali je korupcija koja je tamo obuhvaćala sve pore društva, od seljaka na polju do predsjednika države, itekako vidljiva i u našem društvu.
Niko mi ne može reći da silna droga koja ulazi u državu nije dio nekog deala. Padne poneka tura (zbog nesuglasica i da se da do znanja ko je boss), ali većina prođe. Uzaludna je borba protiv do srži korumpiranog sistema.
Niko me ne može ubijediti da Žak Klajn nije bio dio tog kola, od uništavanja ingerencija policije do zataškavanja velikog kriminala. Svi koji su radili u blizini Žaka Klajna znaju ko je taj lik bio i kakvu je moć imao.
tempuser wrote:Kvarta se u stvari iz vremena dok je u pelenama bio i jos elaborira ko je imao muda, a ko ne!
Ne kvartam se u ta vremena OČIGLEDNO ti ni ne citas šta pišem.
I ne ne govorim ja ko je imao vec taj koji je bio u toj priči tad i ima godina i bio je u ratu citaš li ti išta?
Ajde svojim rijecima objasni kako raspravljas o stvarima koje su se desavale kad si imao 0-5 god?
Da li ti je oko od tih tvojih nacitanih idola slucajno pricao kako je to kad se zavezan za radijator upisa u gace od batina i kad place ko dijete?
I šta ti misliš nakon toga da su takvi likovi prestali s kriminalom?
Na prste jedne ruke možeš nabrojati prave mangupe koje je policija tako tukla, jedino su kokošari bili zavezani za radijator.
I DA RAKRSTIMO JER OCIGLEDNO NE CITAS ništa ja nisam raspravljao da sam raspravljao djela koja je Karkelja uradio onda OK ovako mi ne mozes A reci jer nisam ništa spominjao.
Jedina činjenica je da je PM koji je sakrivao obilježja u ratu na alipašinom ( iz njegovih usta ) rekao da je Karkelja niko i ništa bio i onda se javlja forumaš i kaze da je bio faktor na dobrinji 80tih ko je tu lud?
konektovan wrote:Kad od jalijasa, mafijasa i ljudskog sljama pokusas napraviti neku bitnu licnost, i prikazati je u pozitivnom smislu, onda znas da smo otisli u 3 pritke materine......
Kaže u mene kolega...gledao onu farmu ili kako se već zove...pametan je onaj Kristijan Golubović...jes kriminalac, ali pametno priča
konektovan wrote:Kad od jalijasa, mafijasa i ljudskog sljama pokusas napraviti neku bitnu licnost, i prikazati je u pozitivnom smislu, onda znas da smo otisli u 3 pritke materine......
Kaže u mene kolega...gledao onu farmu ili kako se već zove...pametan je onaj Kristijan Golubović...jes kriminalac, ali pametno priča
Predloži kolegi da posjeti psihologa. Ozbiljno.
Ma nema tu pomoći, to je onaj bruda maca profil, tako da komentar ide uz ličnost i ništa, ne gubi se vrijeme na tako nešto.
Vala na dusu i opstini ovo ide. Cesta propala, krpe na krpljeno,rupe tocak odvaliti u najboljem slucaju, a kad je kisa je tek posebna prica. Zali boze zivota,a pretpostavljam da je sa meganom bjezo od vode kontajuci da rupetine kakve nema i pravo na autobus.