Republika Turska

Hakiz

#33001 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 28/02/2022 13:46
Hakiz wrote: 28/02/2022 01:13

Znači ovako:

1. Turska i Srbija imaju dobru ekonomsku saradnju.
2. Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova.
3. Predsjednica Kosova ide u Barjaktar, sigurno ne da se slika nego da kupi dronove. Zašto će joj? Pa, vidi pod 2.
4. Prodaja oružja u izvozu ne može proći bez kontrole vlade države u kojoj je prodavač, to jeste politički je kontrolisana, ali ti kažeš da nema veze, proizvođač i prodavač je privatna firma, kao što su i firme koje rade sa Srbijom, a to implicira da za biznis, pa i biznis sa oružjem, politički odnosi Turske, Srbije i Kosova nemaju nikakave veze.
5. Ako oni nemaju veze, onda ne bi trebali imati veze ni politički odnosi Turske, svijeta, Irana, S. Koreje, kao i još jedne nepriznate teritorije, Kurdistana.
6. Onda nema nikakvih prepreka da Barjaktar proda dronove državama i teritoriji pod 5.
7. Turska vlada ne bi pravila nikakav problem da se dogodi 6, naročito što se tiče te nepriznate teritorije :lol:

Eto, ima neka tajna veza, za sve ljude, za sve nas.
Imam osjećaj da žal za Rusijom prenosiš na Kosovo, ali ipak ću ti odgovoriti... Turska i sa Rusijom i Ukrajinom ima odlične odnose, pa je ipak prodala Bayraktare Ukrajini usprkos velikom protivljenju Rusije. Slična, ako ne i ista situacija je i u odnosima između Turske, Srbije i Kosova, ili da ukratko pojednostavim, Turska se ponaša slično poput Izraela, ne hebe živu silu, radi ono što smatra da je ispravno u datom trenutku i to je to...
Bezosjećajan si.
HarTar

#33002 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Hakiz wrote: 28/02/2022 14:37
HarTar wrote: 28/02/2022 13:46

Imam osjećaj da žal za Rusijom prenosiš na Kosovo, ali ipak ću ti odgovoriti... Turska i sa Rusijom i Ukrajinom ima odlične odnose, pa je ipak prodala Bayraktare Ukrajini usprkos velikom protivljenju Rusije. Slična, ako ne i ista situacija je i u odnosima između Turske, Srbije i Kosova, ili da ukratko pojednostavim, Turska se ponaša slično poput Izraela, ne hebe živu silu, radi ono što smatra da je ispravno u datom trenutku i to je to...
Bezosjećajan si.
Izvini ako sam ti povrijedio osjećaje ;) , ali tako izgleda tvoje pisanje kada se gleda sa strane. Uglavnom, politika je ku.va i mi tu ništa ne možemo promijeniti...
Hakiz

#33003 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 28/02/2022 15:42
Hakiz wrote: 28/02/2022 14:37

Bezosjećajan si.
Izvini ako sam ti povrijedio osjećaje ;) , ali tako izgleda tvoje pisanje kada se gleda sa strane. Uglavnom, politika je ku.va i mi tu ništa ne možemo promijeniti...
Konačno o nečemu slično mislimo :wink:

A pošto je to tako, ne treba braniti ničiju politiku.
HarTar

#33004 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Hakiz wrote: 28/02/2022 15:54
HarTar wrote: 28/02/2022 15:42

Konačno o nečemu slično mislimo :wink:

A pošto je to tako, ne treba braniti ničiju politiku.
:thumbup: :bih:
Hakiz

#33005 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

Šta bi sa Turska ne smije rizikovati rat sa Rusijom, 20 miliona u Istsnbulu, nuklearka...?

Nije valjda da su kukavice pa se pridružili tek kada je postalo jadno da Rusija gubi?

Ili su dobili "ponudu koju nisu mogli odbiti"?

Ipak je Uncle Sam glavni baja na planeti :wink:
HarTar

#33006 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

💗💞💕💖 Poruka od turskog pilota za 1. Mart. 😎 🇧🇦

Haris.ba

#33007 Re: Republika Turska

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 28/02/2022 21:24 Šta bi sa Turska ne smije rizikovati rat sa Rusijom, 20 miliona u Istsnbulu, nuklearka...?

Nije valjda da su kukavice pa se pridružili tek kada je postalo jadno da Rusija gubi?

I mene su iznenadili. Sad me zanima cime ce sprovoditi blokadu.

Rusi imaju redovne vojne konvoje prema Siriji i nazad.
Last edited by Haris.ba on 28/02/2022 21:59, edited 1 time in total.
@mba

#33008 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Hakiz wrote: 28/02/2022 21:24 Šta bi sa Turska ne smije rizikovati rat sa Rusijom, 20 miliona u Istsnbulu, nuklearka...?

u to niko ne sumnja :-D
bolje i oni nego li kinezi ili rusi, jer bi mi prvi to osjetioi na svojoj kozi, najvjerovatnije!
Hakiz

#33009 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

@mba wrote: 28/02/2022 21:58

bolje i oni nego li kinezi ili rusi, jer bi mi prvi to osjetioi na svojoj kozi, najvjerovatnije!
A, sumnjalo se, sumnjalo, i na ovoj temi.

Nema veze :lol:
@mba

#33010 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Hakiz wrote: 28/02/2022 22:03
@mba wrote: 28/02/2022 21:58

A, sumnjalo se, sumnjalo, i na ovoj temi.

Nema veze :lol:

ne mislim da je neko sumnjao u americku dominaciju vojno i ekonomski, opet kazem bolje i oni nego kinez il rus!
HarTar

#33011 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Haris.ba wrote: 28/02/2022 21:57

I mene su iznenadili. Sad me zanima cime ce sprovoditi blokadu.

Rusi imaju redovne vojne konvoje prema Siriji i nazad.
Čuj čime? Turska vojska je top 10 na svijetu, a mornarica među jačim u Mediteranu. Rusija ili bilo ko na svijetu Turskoj u odbrambenom konvenvionalnom ratu ništa ne može, jedina prijetnja su im nuklearke pomahnitalog diktatora...
Haris.ba

#33012 Re: Republika Turska

Post by Haris.ba »

HarTar wrote: 28/02/2022 22:19 Čuj čime? Turska vojska je top 10 na svijetu, a mornarica među jačim u Mediteranu. Rusija ili bilo ko na svijetu Turskoj u odbrambenom konvenvionalnom ratu ništa ne može, jedina prijetnja su im nuklearke pomahnitalog diktatora..
Pitam konkretno. Kakvim brodovima moze uspostaviti blokadu.
HarTar

#33013 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Haris.ba wrote: 28/02/2022 22:20
HarTar wrote: 28/02/2022 22:19 Čuj čime? Turska vojska je top 10 na svijetu, a mornarica među jačim u Mediteranu. Rusija ili bilo ko na svijetu Turskoj u odbrambenom konvenvionalnom ratu ništa ne može, jedina prijetnja su im nuklearke pomahnitalog diktatora..
Pitam konkretno. Kakvim brodovima moze uspostaviti blokadu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Turkish_Naval_Forces ili odi na stranicu njihove mornarice https://www.hvkk.tsk.tr/ Ukratko, imaju 12 podmornica, 16 fregata, 10 korveta, 11 minolovaca itd... Domaće krstareće rakete ATMACA koje se mogu instalirati i na kopno, plus Harpooni, u slučaju rata dovoljno je da postave mine u Bosfor i kraj priče... Iduće godine ulazi u inventar lahki nosač aviona (dronova) TCG ANADOLU i itd...
HarTar

#33014 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

@Haris.ba Inače TB3 Bayraktar sa preklopivim krilima koji ide na nosač bespilotnih letjelica...

ImageImageImage
MUNAFIK

#33015 Re: Republika Turska

Post by MUNAFIK »

HarTar wrote: 28/02/2022 22:44 @Haris.ba Inače TB3 Bayraktar sa preklopivim krilima koji ide na nosač bespilotnih letjelica...

ImageImageImage
Ma slaba Turska, diktator ih unisti :-)

Kakve gluposti ljudi pisu, Erdo je Tursku digo iz pepela, sad bi mnogi da je vrate u pepeo, vidjet cemo hoce li uspjeti.
HarTar

#33016 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

MUNAFIK wrote: 28/02/2022 22:50
HarTar wrote: 28/02/2022 22:44 @Haris.ba Inače TB3 Bayraktar sa preklopivim krilima koji ide na nosač bespilotnih letjelica...

ImageImageImage

Kakve gluposti ljudi pisu, Erdo je Tursku digo iz pepela, sad bi mnogi da je vrate u pepeo, vidjet cemo hoce li uspjeti.
Nema od toga ništa, mogu samo sanjati, nije Erdoğan sam, u pitanju je čitav ešalon ljudi oko njega, plus da tako kažem duboka država, to jeste Mahsusa koja i danas vedri i oblači iz sjene...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Special ... an_Empire)
HarTar

#33017 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Hakiz

#33018 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 28/02/2022 23:01
MUNAFIK wrote: 28/02/2022 22:50

Nema od toga ništa, mogu samo sanjati, nije Erdoğan sam, u pitanju je čitav ešalon ljudi oko njega, plus da tako kažem duboka država, to jeste Mahsusa koja i danas vedri i oblači iz sjene...
Znači, Turska nije država već kompanija kojoj su dioničari Mahsusa?
HarTar

#33019 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Hakiz wrote: 28/02/2022 23:18
HarTar wrote: 28/02/2022 23:01

Znači, Turska nije država već kompanija kojoj su dioničari Mahsusa?
Svaku državu, posebno Ameriku vode ljudi iz sjene, pa tako i Tursku, to nije nikakva tajna, oni se ponose na Mahsusu da im je osigurala opstanak u teškim vremenima...
Bloo
Globalna šefica

#33020 Re: Republika Turska

Post by Bloo »

Razumijes li sta pise u ovom clanku sa Wiki?
HarTar

#33021 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Bloo wrote: 28/02/2022 23:56 Razumijes li sta pise u ovom clanku sa Wiki?
Normalno da razumijem, Mahsusa je prva turska tajna i obavještajna organizacija stara možda i hiljadu godina, i današnji MIT, kao i ova organizacija koja je počinila zločine nad Armenima su samo ogranci. Htio sam reći da iza svega stoji duboka država i da nije sve baš tako jednostavno i kako izgleda...

Tajna služba MAHSUSA se budi...
Mnogi se pitaju kako je Turska preživljela do danas, u biti oni koji malo bolje razumiju šta se događa znaju da je današnji uspjeh Turske prosto nešto nemoguće sa gledište bilo koje druge države gdje su većina muslimani...
Neprijatelji sa svih strana, i vanjski i unutrašnji...Naravno Allah je uz Tursku ali postoji još jedan faktor, to je turska "DRŽAVA U SJENI" koja postoji stotinama godina...
Uopšteno o ovoj tematici nećete naći skoro pa nikakve informacije ali mi ćemo vam dati par primjera djelovanja ove organizacije...
Recimo kada je god Iran ustao protiv Turske, okolne zemlje koje okružuju Iran istovremeno su krenule sa nekom vrstom kršenja iranske granice ili nekom vrstom ozbiljnih prijetnji...
Tako je Turkmenistan koji je u više prilika narušio iransku pomorsku granicu ilegalno ušao u iranske pomorske vode, Pakistan je na iranskoj granici u tajnosti vršio otmice iranskih vojnika... Nekada se to događalo preko "Militanata" nekada nekim drugim putevima....
Azerbejdžan je sihronizovano sa ostalim državama koje okružuju Iran otvorio stare nerazriješene račune sa Iranom izjavama:
"Sjevereni Iran pripada Azerbejdžanu" jer u prošlosti je Iran okupirao jug Azerbejdžana...Azeri to nikad nisu zaboravili...
Iran koji je jasno primio poruku, na svaki pokušaj ustajanja protiv Turske morao se povući...
Postoji jedna "SILA" koja u tajnosti može pokrenuti sve muslimanske zemlje i narode...
Neki od vas možda to znaju kao Mahsusu....
Vi pobune u Francuskoj, Holandiji, pobune crnačke populacije u Americi koje se zataškavaju u medijima, proteste po Njemačkoj vidte kao nešto slučajno što se događa samo od sebe...
Ali razmislite koliko su realne šanse da se to sve samo od sebe događa? Šta vi mislite ko podstrekuje pobune u Zapadnim zemljama?
Snažna špijunska mreža Mahsuse širom Evrope i Amerike je još prije stotinu godina postojala...
Ne mislite samo da Amerika i Zapadne države znaju igrati prljave IGRE, dizati pobune u muslimanskim zemljama i udarima na državu mijenjati vlast!
Uspavane ćelije širom Zapadnog svijeta koje se danas bude tamo postoje stotinu godina...
Ako oni imaju svoje planove, i Mahsusa ima svoje... Naravno sve je na kraju u Božijim rukama, ali kada dođe vrijeme BUDŽENJA zasigurno postoji neko ko će narode podignuti...

Image
Erdogan nije sam.... Odakle Erdoganu podrška među muslimanskim svijetom u državama čak gdje su kraljevi neprijatelji Islama-Turske?
Odgovor se krije ovdje..
Pored Allahove sile i volje postoji i jedna zemaljska koja se stotinama godina unazad bori protiv nevjernika, naravno na Allahovom putu....
Princip djelovanja tajne službe Mahsusa je stotinama godina bio i ostao isti: "Sultan u kakvoj god situaciji bio, i država da bude uništena i nova da bude uspostavljena nema razlike! Mahsusa će nastaviti sa djelovanjem...
Služba će nastaviti da prati rad namjesnika provincija postavljenih od strane sultana u tajnosti...
Služba će bez da se otkriva štiti život sultana i biće prisutna u svim muslimanskim zemljama...
Služba će u svim zemljama naseljenim muslimanskim stanovništvom pozivati Ummet na odanost trenutačnom lideru muslimanskog svijeta..."

Image
Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, potomak sultana Abdulhamida II, objvio je na svojoj fejsbuk stranici svoju fotografiju, dok se u njegovoj pozadini nalaze slike sultana Abdulhamida II i sultana Mehmeda Fatiha.
Također, nalazi se i zastava Republike Turske kao i zastava osmanske tajne službe "Teşkilât-ı Mahsusa".

P.S. Ovo sam prenio sa Nove Zore, portala turske obavještajne službe u BiH. Inače Erdogana je stvorio Erbakan, a ko je stajao iza Erbakana nije teško naslutiti....
HarTar

#33022 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Turkska: Erdogan uz najviše državničke počasti primio predsjednicu Kosova Osmani. Možda se je razgovaralo i o prodaji Bayraktara Kosovu... http://v.aa.com.tr/2519925

ImageImageImage
HarTar

#33023 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

TCG Anadolu na završnim testiranjima prije uvođenja u inventar...

ImageImageImage
@mba

#33024 Re: Republika Turska

Post by @mba »

HarTar wrote: 01/03/2022 17:18 TCG Anadolu na završnim testiranjima prije uvođenja u inventar...

ImageImageImage

mocno izgleda, neka sledeci projekat bude nosac aviona, naravno sa turskim avionima! :thumbup: :-D
Bloo
Globalna šefica

#33025 Re: Republika Turska

Post by Bloo »

HarTar wrote: 01/03/2022 16:40 Normalno da razumijem, Mahsusa je prva turska tajna i obavještajna organizacija stara možda i hiljadu godina, i današnji MIT, kao i ova organizacija koja je počinila zločine nad Armenima su samo ogranci. Htio sam reći da iza svega stoji duboka država i da nije sve baš tako jednostavno i kako izgleda...
Ma samo pitam..zbog par stvari navedenih na Wiki. :mrgreen:
Post Reply