bjelave wrote:Moguce da je bio taj Saracevic kao izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
#3301 Re: Fudbal u BiH (općenito)
- emigrazione
#3302 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Sta nije jasno ljudino, odmah ću da ti nacrtam ako trebahrasno38 wrote:emigrazione wrote:Sarajevo je veci klub zbog vece i bogatije istorije, u bivsoj drzavi ima vise titula, neuporedivo vise prvoligaskog staža, vise pobjeda, manje poraza, najbolji igraci ove drzave svih vremena su igrali u Sarajevu...FK Sarajevo je popularniji klub, ima vise navijaca, a to nikakvi rezimi ne mogu da naprave i navijaci ovoga kluba su najveci dokaz da je klub stvoren iz ogromne ljubavi...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Šibicar
#3303 Re: Fudbal u BiH (općenito)
emigrazione wrote:Sta nije jasno ljudino, odmah ću da ti nacrtam ako trebahrasno38 wrote:emigrazione wrote:Sarajevo je veci klub zbog vece i bogatije istorije, u bivsoj drzavi ima vise titula, neuporedivo vise prvoligaskog staža, vise pobjeda, manje poraza, najbolji igraci ove drzave svih vremena su igrali u Sarajevu...FK Sarajevo je popularniji klub, ima vise navijaca, a to nikakvi rezimi ne mogu da naprave i navijaci ovoga kluba su najveci dokaz da je klub stvoren iz ogromne ljubavi...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav vam je medjuosbni omjer sa Željom prije rata?
- emigrazione
#3304 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ne znam tacno, mislim da je tu negdje pola pola...
-
bjelave
#3305 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Nismo s njima igrali cesto jer su se skoro trecinu vremena smucali po nizerazrednim rangovima takmicenja.
Vise smo utakmica odigrali sa Velezom.
- emigrazione
#3306 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa o tome i govorim, ovaj omjer pobjeda i poraza se ne odnosi na njih, nego generalno na prvu ligu od početka do ovog rata...svi znamo da su 13 godina tavorili u nižim ligama, smiješno mi ih i porediti kao rivale u odnosu na Velez...bjelave wrote:Nismo s njima igrali cesto jer su se skoro trecinu vremena smucali po nizerazrednim rangovima takmicenja.
- Šibicar
#3307 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa dobro,ispadnite onda i vi pa igrajte te strašne derbije sa rivalom Veležom u drugoj ligi.
Omjer je 22-18 u korist Želje.
-
bjelave
#3308 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Oni su igrali tad prigradske derbije u Hrasnici sa Famosom.emigrazione wrote:Pa o tome i govorim, ovaj omjer pobjeda i poraza se ne odnosi na njih, nego generalno na prvu ligu od početka do ovog rata...svi znamo da su 13 godina tavorili u nižim ligama, smiješno mi ih i porediti kao rivale u odnosu na Velez...bjelave wrote:Nismo s njima igrali cesto jer su se skoro trecinu vremena smucali po nizerazrednim rangovima takmicenja.
- Šibicar
#3309 Re: Fudbal u BiH (općenito)
bjelave,haj' mi nešto iskreno reci,jel' se ti isto ovako ponašaš na ulici k'o na forumu?
Druži li se iko sa tobom?
- Stroj-2
#3310 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Vječna tabela Lige Jugoslavije pokazuje da je Sarajevo najbolje rangirani klub iz BiH, drugi je Velež, treći tek željo.
Uspješnost je evidentna. Svaka daljna diskusija ko je uspješniji je beZpotrebna.
Uspješnost je evidentna. Svaka daljna diskusija ko je uspješniji je beZpotrebna.
Last edited by Stroj-2 on 26/02/2016 16:41, edited 1 time in total.
- Šibicar
#3311 Re: Fudbal u BiH (općenito)
I ja kažem da je bezpotrebna. 
- emigrazione
#3312 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Mislim da je 21-19, ali ok nije mi to stvarno toliko vazno, vjerovatno se nikada nece desiti situacija da se neko nekada odlijepi, uvijek je to bilo tu negdje...utakmica sa Velezom je derbi sa najvecom tradicijom u Bosni i Hercegovini, FKS ima tu cast da igra jednu takvu utakmicu, bez obzira sto u ovoj drzavi ima starijih klubova...Šibicar wrote:Pa dobro,ispadnite onda i vi pa igrajte te strašne derbije sa rivalom Veležom u drugoj ligi.![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3313 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ukupno 31 pobjedu Zeljo, 31 pobjedu Sarajevo i 44 nerjesene.Šibicar wrote:Pa dobro,ispadnite onda i vi pa igrajte te strašne derbije sa rivalom Veležom u drugoj ligi.![]()
Do 92: 19 pobjeda Sarajeva i 21 pobjeda Zelje.
Poslije rata 12 pobjeda Sarajeva i 10 pobjeda Zelje.
Sve ukupno Sarajevo 11 titula a Zeljo 15 titula.
-
bjelave
#3314 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Hrasnom dodaj i ove pehare iz druge lige-zapad pa ce vam se cifra uduplati.
Last edited by bjelave on 26/02/2016 16:40, edited 1 time in total.
- vicious
#3315 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Izvor?Šibicar wrote:Pa dobro,ispadnite onda i vi pa igrajte te strašne derbije sa rivalom Veležom u drugoj ligi.![]()
Garant wikipedia, jer tamo stoji taj podatak a kad sabereš rezultate koji su pojedinačno navedeni ispada 21:19
Ovdje se već prepoznaje šablon kada je u pitanje baratanje podacima iz prošlosti hehe
-
bjelave
#3316 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Šibicar wrote:bjelave,haj' mi nešto iskreno reci,jel' se ti isto ovako ponašaš na ulici k'o na forumu?
Ne skreci s teme.
-
LSD
#3317 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Slavija, SAŠK, Đerzelez su stari gradski klubovi, uvijek bili veci od pitarluka
Last edited by LSD on 26/02/2016 16:42, edited 1 time in total.
- Šibicar
#3318 Re: Fudbal u BiH (općenito)
emigrazione wrote:Mislim da je 21-19, ali ok nije mi to stvarno toliko vazno, vjerovatno se nikada nece desiti situacija da se neko nekada odlijepi, uvijek je to bilo tu negdje...utakmica sa Velezom je derbi sa najvecom tradicijom u Bosni i Hercegovini, FKS ima tu cast da igra jednu takvu utakmicu, bez obzira sto u ovoj drzavi ima starijih klubova...Šibicar wrote:Pa dobro,ispadnite onda i vi pa igrajte te strašne derbije sa rivalom Veležom u drugoj ligi.![]()
Pa eto,ispadnite i nastavite njegovati dugogodišnju tradiciju.
- Šibicar
#3319 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa nisam lud da buljim u rezultate i brojim ih,prepisao sam napisano na wikiju,žalite se onome ko je prvobitno sabirao i napisao cifru,uostalom nije ni bitno,poenta je ista.vicious wrote:Izvor?Šibicar wrote:Pa dobro,ispadnite onda i vi pa igrajte te strašne derbije sa rivalom Veležom u drugoj ligi.![]()
Garant wikipedia, jer tamo stoji taj podatak a kad sabereš rezultate koji su pojedinačno navedeni ispada 21:19
Ovdje se već prepoznaje šablon kada je u pitanje baratanje podacima iz prošlosti hehe
- vicious
#3320 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Eto pošto mi se taj omjer odmah učinio pretjeranim, meni ne bi mrsko da prebrojim, nisu stotine u pitanjuŠibicar wrote:Pa nisam lud da buljim u rezultate i brojim ih,prepisao sam napisano na wikiju,žalite se onome ko je prvobitno sabirao i napisao cifru,uostalom nije ni bitno,poenta je ista.vicious wrote:Izvor?Šibicar wrote:Pa dobro,ispadnite onda i vi pa igrajte te strašne derbije sa rivalom Veležom u drugoj ligi.![]()
Nemam se ja šta žaliti kada je to već poznati način funkcionisanja, ista stvar kao i priče o radničkom klubu, nepravdi, mrskoj udbi i tjeranju igrača, stadionu itd.
Mitomanija.
Last edited by vicious on 26/02/2016 16:51, edited 1 time in total.
- emigrazione
#3321 Re: Fudbal u BiH (općenito)
LSD wrote:![]()
Klubovima nastalim iz epruvete u udbaškim laboratorijama i jest bio vrhunac igranje sa Veležom
da im se hoce pridružiti u cvajti, da sa njima zajedno ližu rane
Slavija, SAŠK, Đerzelez su stari gradski klubovi, uvijek bili veci od pitarluka
-
bjelave
#3322 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ukrali su im i tribinu i prenjeli je na svoj stadion.
Eksproprijacija, kako bi to braca proleteri kulturno formulirali.
Eksproprijacija, kako bi to braca proleteri kulturno formulirali.
-
hostapler
#3323 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Vecu istoriju ne moze imati,jer je Zeljo stariji klub,jednostavno matematika te pobija.emigrazione wrote:Sarajevo je veci klub zbog vece i bogatije istorije, u bivsoj drzavi ima vise titula, neuporedivo vise prvoligaskog staža, vise pobjeda, manje poraza, najbolji igraci ove drzave svih vremena su igrali u Sarajevu...FK Sarajevo je popularniji klub, ima vise navijaca, a to nikakvi rezimi ne mogu da naprave i navijaci ovoga kluba su najveci dokaz da je klub stvoren iz ogromne ljubavi...
O bogatijoj istoriji bi se takođe dalo raspravljati,jer je uzimas selektivno i samo onaj dio koji tebi odgovara. Ili uzmi sve ili nista.
Najbolji igrac ove zemlje svih vremena jos uvijek nije zavrsio karijeru.
Popularnost,vise navijaca bih volio da vidim kako si dosao do rezultata ko ima vise.
- Šibicar
#3324 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ja fakat ne volim tu patetiku bla bla,bilo je šta je bilo,drugo vrijeme,drugi režim..itd...i nije poenta bila jel' jedna pobjeda više ili manje,nego to busanje u prsa "mi smo najveći,najbolji u ovom,najbolji u onom, vi niželigaši bla bla"...a kako onda da taj "niželigaš" ima više pobjeda u medjusobnim utakmicama od tog strašnog i velikog kluba koji je lafo puhao za vrat velikoj četvorci po uspjesima?!vicious wrote: Eto pošto mi se taj omjer odmah učinio pretjeranim, meni ne bi mrsko da prebrojim, nisu stotine u pitanju
Nemam se ja šta žaliti kada je to već poznati način funkcionisanja, ista stvar kao i priče o radničkom klubu, nepravdi, mrskoj udbi i tjeranju igrača itd.
Mitomanija.
- vicious
#3325 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ama vrlo jednostavno, zadnje 3 godine pred rat "niželigaš" je prosto imao jači tim i eto. U te 3 sezone imao 3 pobjede i 3 neriješene, i eto kako se statistika promijeni.Šibicar wrote:Ja fakat ne volim tu patetiku bla bla,bilo je šta je bilo,drugo vrijeme,drugi režim..itd...i nije poenta bila jel' jedna pobjeda više ili manje,nego to busanje u prsa "mi smo najveći,najbolji u ovom,najbolji u onom, vi niželigaši bla bla"...a kako onda da taj "niželigaš" ima više pobjeda u medjusobnim utakmicama od tog strašnog i velikog kluba koji je lafo puhao za vrat velikoj četvorci po uspjesima?!vicious wrote: Eto pošto mi se taj omjer odmah učinio pretjeranim, meni ne bi mrsko da prebrojim, nisu stotine u pitanju
Nemam se ja šta žaliti kada je to već poznati način funkcionisanja, ista stvar kao i priče o radničkom klubu, nepravdi, mrskoj udbi i tjeranju igrača itd.
Mitomanija.