Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kurty

#3301 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kurty »

neki wrote: Pa ima li onda zvanicnih rezultata s naplatnih mjesta? Sama Josanica nije relevantna, pogotovo ne mjerenje iz 2011 kad jos nije bilo zatvorenog sistema

pa valjda ima direkcija, a da li ih ima na netu negdje, to stvarno ne znam
shake69

#3302 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Ima li ovih inzinjera 'tec' i ostalih, s lica mjesta, da postave koju fotku. recimo s juga, prema Zvirovicima. Rekli da asfaltiranje pocinje u augustu...
uzgajivac

#3303 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by uzgajivac »

155_mm wrote:
uzgajivac wrote: BL-PD-NG je alternativni putni pravac za speditere i strane goste iz Hrvatske, Slovenije i ostatka EU.
kojem to pravcu je ovaj tvoj pravac BL-PD-BN alternativa?
uglavnom Gradiska-Banja Luka. i nije BN nego NG.
murathans

#3304 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by murathans »

Pitanje

Gdje se u Kaknju uključiti na (novi) regionalni put prema Zenici? Znači dolaziš iz pravca Visokog regionalnim putem koz naselje Kakanj i ne želiš se uključiti na autoput nego želiš nastaviti regionalnim putem ( onim gdje se na plaća harač JP Autecste FbiH i gdje ljudi voze normalnim brzinama?

Hitno mi je da saznam.

Hvala unaprijed
Hajvan

#3305 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

.
Last edited by Hajvan on 11/10/2013 01:11, edited 1 time in total.
mef11

#3306 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mef11 »

murathans wrote:Pitanje

Gdje se u Kaknju uključiti na (novi) regionalni put prema Zenici? Znači dolaziš iz pravca Visokog regionalnim putem koz naselje Kakanj i ne želiš se uključiti na autoput nego želiš nastaviti regionalnim putem ( onim gdje se na plaća harač JP Autecste FbiH i gdje ljudi voze normalnim brzinama?

Hitno mi je da saznam.

Hvala unaprijed
na kruznom toku skrenes prema gradu, kad predjes most ides odmah lijevo i samo pravo onda imas znakove sve..izlazis dole u lucanima poslije naplatnih kucica.
murathans

#3307 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by murathans »

mef11 wrote:
murathans wrote:Pitanje

Hitno mi je da saznam.

Hvala unaprijed
na kruznom toku skrenes prema gradu, kad predjes most ides odmah lijevo i samo pravo onda imas znakove sve..izlazis dole u lucanima poslije naplatnih kucica.
Super. Hvala ti mnogo. Nadam se da na istom mjestu, u Lučanima, može i uključiti na novi regionalni put , kada se budem vraćao iz Zenice prema Sarajevu...
Zagor te-nej

#3309 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Zagor te-nej »

nađe li neko ovaj "novi" on-lin link na site-u JP autoceste
ja nisam :roll:
tec

#3310 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Zagor te-nej wrote:nađe li neko ovaj "novi" on-lin link na site-u JP autoceste
ja nisam :roll:
Već 3 godine imaju site, ovo je samo obnova istog ali očigledno nekim novinarima je to novost.

http://www.jpautoceste.ba/
felix10

#3311 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by felix10 »

Da li je pocela izgradnja dionice Svilaj-Odzak? Bilo bi lijepo kad bi neko postavio neke slike ako postoje
muminovic

#3313 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by muminovic »

Dok se cesta izgradi, ona sto se pocela na pocetku gradit ce vec trebati sanaciju, jer se gradi 5 kilometara po godini.
Zagor te-nej

#3314 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Zagor te-nej »

nevjerovatno je kako se ljudi satraše da pišu na nekim stranim sjebanim forumima
a isti takvi neće da pišu na domaćim, evo ovdje na primjer
corvus_edin

#3315 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by corvus_edin »

eh pa dobar ima razlog za to - sta bi rekao?
SmokingMan

#3316 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by SmokingMan »

Da više hoće završiti ovo na Stupu,neobično mi je što će ovaj put presjecati uličicu kod groblja,a još mi je smješnije da se put prolazi tik između dvije kuće i veže se sa glavnom prometnicom kroz Sarajevo,ja projekta...Neće se komšije naspavati dobro,čim krene promet. :lol:
StupskaBitanga

#3317 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

ovo na Stupu tj završetak radova ćeš dočekati za 10 godina
nuki_cika

#3318 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nuki_cika »

StupskaBitanga wrote:ovo na Stupu tj završetak radova ćeš dočekati za 10 godina
a bogati gdje su oni radnici ,sve iskopano ,a nigdje ni jednog radnika :-)
Last edited by nuki_cika on 21/10/2013 20:12, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#3319 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

Pustili u funkciju onaj most prelaz preko ceste na Stupu
Skyfox

#3320 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Skyfox »

a pjesaci naravno ocekivano i dalje prelaze puni entuzijazma...
StupskaBitanga

#3321 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

Skyfox wrote:a pjesaci naravno ocekivano i dalje prelaze puni entuzijazma...
kako će prelaziti kad je zagrađeno
udrch

#3323 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

Alfons Kauders wrote:udrch rece da se on raspituje kod nekog ko je ukljucen u projekat i dobro upucen... za period 2014-2016... strpi se :D
druže nije dobra situacija..prioritet je na završetku onoga što se može završiti radi izbora..projekti se rade samo da bi se nešto radilo, ali period od 2014-2018 godine će biti sušan kada su u pitanju novi kilometri..
sve se svodi na zamazivanje očiju, bez želje da se nešto započne, a da nova vlast u ovom periodu završi..
primjer 1:
http://www.jpautoceste.ba/20130306355/eksproprijacija
dionicu Tarčin-Konjic dugu 20km planiraju graditi sistemom javno-privatnog partnerstva..i ja i ti znamo da će ova dionica koštati isto ili više nego Vlakovo-Tarčin, znači 700 miliona..nestrpljiv sam da vidim guranje privatnih investitora za ovih 20km..kolko bi trebala biti putarina da im se isplati ulaganje u narednih 30-40 godina..
ili primjer 2
http://www.jpautoceste.ba/20131004775/najava-dogaaja
ova dionica neće biti izgrađena ni za 5 godina, a dotad će ono što će se pustiti u promet do izbora 2014. biti vrlo slabo korišteno..
glavna, najisplativija i najvažnija preostala dionica što se mene tiče Zenica-Doboj neće biti izgrađena ni za 10 godina..ovdje je situacija najgora..
ukoliko SDP pobjedi moguće je da se cijeli autoput prepusti velikom privatnom investitoru koji bi trebao sve izgraditi, a federacija bi učestovala sa ovim što je već izgrađeno..
ukoliko ne pobjede smijaće se muci ovih što će doći iza njih..
da se bogdo odmah išlo na koncesiju, ovako će ovo dugo biti predizborno sredstvo..
Alfons Kauders

#3324 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:
Alfons Kauders wrote:udrch rece da se on raspituje kod nekog ko je ukljucen u projekat i dobro upucen... za period 2014-2016... strpi se :D
druže nije dobra situacija..prioritet je na završetku onoga što se može završiti radi izbora..projekti se rade samo da bi se nešto radilo, ali period od 2014-2018 godine će biti sušan kada su u pitanju novi kilometri..
sve se svodi na zamazivanje očiju, bez želje da se nešto započne, a da nova vlast u ovom periodu završi..
primjer 1:
http://www.jpautoceste.ba/20130306355/eksproprijacija
dionicu Tarčin-Konjic dugu 20km planiraju graditi sistemom javno-privatnog partnerstva..i ja i ti znamo da će ova dionica koštati isto ili više nego Vlakovo-Tarčin, znači 700 miliona..nestrpljiv sam da vidim guranje privatnih investitora za ovih 20km..kolko bi trebala biti putarina da im se isplati ulaganje u narednih 30-40 godina..
ili primjer 2
http://www.jpautoceste.ba/20131004775/najava-dogaaja
ova dionica neće biti izgrađena ni za 5 godina, a dotad će ono što će se pustiti u promet do izbora 2014. biti vrlo slabo korišteno..
glavna, najisplativija i najvažnija preostala dionica što se mene tiče Zenica-Doboj neće biti izgrađena ni za 10 godina..ovdje je situacija najgora..
ukoliko SDP pobjedi moguće je da se cijeli autoput prepusti velikom privatnom investitoru koji bi trebao sve izgraditi, a federacija bi učestovala sa ovim što je već izgrađeno..
ukoliko ne pobjede smijaće se muci ovih što će doći iza njih..
da se bogdo odmah išlo na koncesiju, ovako će ovo dugo biti predizborno sredstvo..
hvala - to smo manje vise i ocekivali... dalje prema konjicu i mostaru je preskupo... dalje prema sjeveru nece RS... i to bi bilo to... a iskreno ne vidim ni svrhu ulaganja u zenica - doboj ako RS nece da radi svoj dio, tek to bi bilo bacanje para
udrch

#3325 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

iskreno mene boli ova dionica Zenica-Doboj, ona je po meni vrlo važna iz više razloga..ima dobar protok, a u određenim dijelovima prolazi kroz naseljena mjesta sa malim ograničenjima i puno onih dosadnih izlaza..
po meni ta se dionica morala otvoriti do 2018. godine u kompletu..
Post Reply