neki wrote: Pa ima li onda zvanicnih rezultata s naplatnih mjesta? Sama Josanica nije relevantna, pogotovo ne mjerenje iz 2011 kad jos nije bilo zatvorenog sistema
pa valjda ima direkcija, a da li ih ima na netu negdje, to stvarno ne znam
Moderator: anex
neki wrote: Pa ima li onda zvanicnih rezultata s naplatnih mjesta? Sama Josanica nije relevantna, pogotovo ne mjerenje iz 2011 kad jos nije bilo zatvorenog sistema
uglavnom Gradiska-Banja Luka. i nije BN nego NG.155_mm wrote:kojem to pravcu je ovaj tvoj pravac BL-PD-BN alternativa?uzgajivac wrote: BL-PD-NG je alternativni putni pravac za speditere i strane goste iz Hrvatske, Slovenije i ostatka EU.
na kruznom toku skrenes prema gradu, kad predjes most ides odmah lijevo i samo pravo onda imas znakove sve..izlazis dole u lucanima poslije naplatnih kucica.murathans wrote:Pitanje
Gdje se u Kaknju uključiti na (novi) regionalni put prema Zenici? Znači dolaziš iz pravca Visokog regionalnim putem koz naselje Kakanj i ne želiš se uključiti na autoput nego želiš nastaviti regionalnim putem ( onim gdje se na plaća harač JP Autecste FbiH i gdje ljudi voze normalnim brzinama?
Hitno mi je da saznam.
Hvala unaprijed
Super. Hvala ti mnogo. Nadam se da na istom mjestu, u Lučanima, može i uključiti na novi regionalni put , kada se budem vraćao iz Zenice prema Sarajevu...mef11 wrote:na kruznom toku skrenes prema gradu, kad predjes most ides odmah lijevo i samo pravo onda imas znakove sve..izlazis dole u lucanima poslije naplatnih kucica.murathans wrote:Pitanje
Gdje se u Kaknju uključiti na (novi) regionalni put prema Zenici? Znači dolaziš iz pravca Visokog regionalnim putem koz naselje Kakanj i ne želiš se uključiti na autoput nego želiš nastaviti regionalnim putem ( onim gdje se na plaća harač JP Autecste FbiH i gdje ljudi voze normalnim brzinama?
Hitno mi je da saznam.
Hvala unaprijed
Već 3 godine imaju site, ovo je samo obnova istog ali očigledno nekim novinarima je to novost.Zagor te-nej wrote:nađe li neko ovaj "novi" on-lin link na site-u JP autoceste
ja nisam
nevjerovatno je kako se ljudi satraše da pišu na nekim stranim sjebanim forumimanineinchnails wrote:Stupska petlja:http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1645742
a bogati gdje su oni radnici ,sve iskopano ,a nigdje ni jednog radnikaStupskaBitanga wrote:ovo na Stupu tj završetak radova ćeš dočekati za 10 godina
kako će prelaziti kad je zagrađenoSkyfox wrote:a pjesaci naravno ocekivano i dalje prelaze puni entuzijazma...
druže nije dobra situacija..prioritet je na završetku onoga što se može završiti radi izbora..projekti se rade samo da bi se nešto radilo, ali period od 2014-2018 godine će biti sušan kada su u pitanju novi kilometri..Alfons Kauders wrote:udrch rece da se on raspituje kod nekog ko je ukljucen u projekat i dobro upucen... za period 2014-2016... strpi se
hvala - to smo manje vise i ocekivali... dalje prema konjicu i mostaru je preskupo... dalje prema sjeveru nece RS... i to bi bilo to... a iskreno ne vidim ni svrhu ulaganja u zenica - doboj ako RS nece da radi svoj dio, tek to bi bilo bacanje paraudrch wrote:druže nije dobra situacija..prioritet je na završetku onoga što se može završiti radi izbora..projekti se rade samo da bi se nešto radilo, ali period od 2014-2018 godine će biti sušan kada su u pitanju novi kilometri..Alfons Kauders wrote:udrch rece da se on raspituje kod nekog ko je ukljucen u projekat i dobro upucen... za period 2014-2016... strpi se
sve se svodi na zamazivanje očiju, bez želje da se nešto započne, a da nova vlast u ovom periodu završi..
primjer 1:
http://www.jpautoceste.ba/20130306355/eksproprijacija
dionicu Tarčin-Konjic dugu 20km planiraju graditi sistemom javno-privatnog partnerstva..i ja i ti znamo da će ova dionica koštati isto ili više nego Vlakovo-Tarčin, znači 700 miliona..nestrpljiv sam da vidim guranje privatnih investitora za ovih 20km..kolko bi trebala biti putarina da im se isplati ulaganje u narednih 30-40 godina..
ili primjer 2
http://www.jpautoceste.ba/20131004775/najava-dogaaja
ova dionica neće biti izgrađena ni za 5 godina, a dotad će ono što će se pustiti u promet do izbora 2014. biti vrlo slabo korišteno..
glavna, najisplativija i najvažnija preostala dionica što se mene tiče Zenica-Doboj neće biti izgrađena ni za 10 godina..ovdje je situacija najgora..
ukoliko SDP pobjedi moguće je da se cijeli autoput prepusti velikom privatnom investitoru koji bi trebao sve izgraditi, a federacija bi učestovala sa ovim što je već izgrađeno..
ukoliko ne pobjede smijaće se muci ovih što će doći iza njih..
da se bogdo odmah išlo na koncesiju, ovako će ovo dugo biti predizborno sredstvo..