Sve znam i sve je u redu, nemam problem ni sa cim a jos manje sa klikovima. Samo mi smeta mangupluk, eto to je to! Al u pravu si, to sigurno necemo rijesiti preko forumazilog wrote:Ma hajde, pusti to. Nema potrebe zakuhavati. Malo zezanja nije naodmet...manocom wrote:@zilog
Pa ti si barem uvijek bio relan i kulturan. Sta ti sada bi? Jel ovo po tebi normalna replika?
"Ne treba apsolutno nista dirati i mijenjati.
P.S. Zbog vas dvojice ce veceras to srediti, ostace u 3. smjeni i kad se probudite sve ce biti gotovo."
Kakva je ovo iskljucivosti i ironija? Jel ovo normalan nacin komunikacije?
Logosoft
Moderator: Benq
-
manocom
#3301 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
manocom
#3302 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sve znam i sve je u redu, nemam problem ni sa cim a jos manje sa klikovima. Samo mi smeta mangupluk, eto to je to! Al u pravu si, to sigurno necemo rijesiti preko forumazilog wrote:Ma hajde, pusti to. Nema potrebe zakuhavati. Malo zezanja nije naodmet...manocom wrote:@zilog
Pa ti si barem uvijek bio relan i kulturan. Sta ti sada bi? Jel ovo po tebi normalna replika?
"Ne treba apsolutno nista dirati i mijenjati.
P.S. Zbog vas dvojice ce veceras to srediti, ostace u 3. smjeni i kad se probudite sve ce biti gotovo."
Kakva je ovo iskljucivosti i ironija? Jel ovo normalan nacin komunikacije?
-
ayoo
#3303 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pratim ovu temu i stvarno ne vidim razlog tom upadanju i takve komunikacije od strane lud i ponosan, cim se lud i ponosan pocne kritikovati a kamoli logosoft (ako nastane neka greska u "sistemu") tu upadne zilog kao superheroj..
Logosoftu palac gore za sve postignuto na TK trzistu a vama dvojici sigurno ne tako jer kvarite ugled te domace firme totalno.. i magarac moze postati konj u zavisnosti koliko ga nahvalis a to nekad se obije o' glavu..
Logosoftu palac gore za sve postignuto na TK trzistu a vama dvojici sigurno ne tako jer kvarite ugled te domace firme totalno.. i magarac moze postati konj u zavisnosti koliko ga nahvalis a to nekad se obije o' glavu..
-
Sakazulu
#3304 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma šta reći. Ovdje je baš tako čim se nešto predloži onda kao VEĆINA neodobrava pa to i ne treba.
Izvinite ali nisam znao da je ovo dioničko društvo na ovom forumu i da se nešto u upravnom odboru foruma glasanjem odlučuje šta je dobro ili ne. Lijepo je čovjek primjetio što sam i sam ranije pisao da bi bilo bolje da se dva klika izbace. Ako je do tehnologije i uređaja koji LOL koristi onda uredu, neka se klika i deset puta. Ali ako se to može ispraviti što da ne. I sad kao većina to neće i ne treba.
Naravno nisam tehničko lice, ali mislim da je ovo mali minorni bug koji se može ispraviti. Ako LOL ovo prati i ako im je volja to će uraditi ali ne mislim da su podložni volji većine jer su do sad dokazali da su okrenuti svakom korisniku pojedinačno i izlaze u susret. Dakle ovo VEĆINSKO ponašanje ne bi trebalo da je odraz LOL napretka.
I naravno, nema potrebe za prepucavanjem čim neko nešto napiše što ne odgovara pojedincima. Jer vidite kako se rasprava usmjeri van ALL ABOUT LOL...
Izvinite ali nisam znao da je ovo dioničko društvo na ovom forumu i da se nešto u upravnom odboru foruma glasanjem odlučuje šta je dobro ili ne. Lijepo je čovjek primjetio što sam i sam ranije pisao da bi bilo bolje da se dva klika izbace. Ako je do tehnologije i uređaja koji LOL koristi onda uredu, neka se klika i deset puta. Ali ako se to može ispraviti što da ne. I sad kao većina to neće i ne treba.
Naravno nisam tehničko lice, ali mislim da je ovo mali minorni bug koji se može ispraviti. Ako LOL ovo prati i ako im je volja to će uraditi ali ne mislim da su podložni volji većine jer su do sad dokazali da su okrenuti svakom korisniku pojedinačno i izlaze u susret. Dakle ovo VEĆINSKO ponašanje ne bi trebalo da je odraz LOL napretka.
I naravno, nema potrebe za prepucavanjem čim neko nešto napiše što ne odgovara pojedincima. Jer vidite kako se rasprava usmjeri van ALL ABOUT LOL...
- Cracked
#3305 Re: Logosoft ALL ABOUT
Lud i ponosan wrote:Trio light...Cracked wrote:ne znam, klik manje vise mi je zadnje na pameti. Vise me interesuju ponude. Duo+ mi postaje preskup.
Svakakvih ljudi inace...![]()
necu telefon
-
Sakazulu
#3306 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni se još ne da mi se prelaziti sa Tria na Light verziju...
- Kladara
#3307 Re: Logosoft ALL ABOUT
meščini da si malo kontradiktoranmanocom wrote: Jel nesto nije u redu sa mnom?
velis da glume mangupe iza tipkovnice
poslozi malo redove
- karanana
#3308 Re: Logosoft ALL ABOUT
ja ne mislim da je ovo problem pa da se ispravlja niti da je bug nego je nesto sto se pretpostavlja da donosi vise koristi nego stete, mada ja ni u jednom ni u drugom slucaju ne vidim ni korist ni stetu ali na pocetku diskusije oko ovih klikova ja sam iznijeo par argumenata zasto ovo nije losa stvar. dakle, ne da je stvar navike, nego je i dobra stvar kad hoces da vidis neke informacije prije nego odes na program ispod ili iznad.Sakazulu wrote:Ma šta reći. Ovdje je baš tako čim se nešto predloži onda kao VEĆINA neodobrava pa to i ne treba.
-
manocom
#3309 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nego jesi li ti za klik ili dva?Kladara wrote:meščini da si malo kontradiktoranmanocom wrote: Jel nesto nije u redu sa mnom?
velis da glume mangupe iza tipkovnicea pises postove tipa "Vidjet ces ti koliko ja imam godina! Pametnjakovicu!"
poslozi malo redove
- Kladara
#3310 Re: Logosoft ALL ABOUT
ja da se pitam bi nachero to pogledom da se mjenja bez klikova 
-
manocom
#3311 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kladara wrote:ja da se pitam bi nachero to pogledom da se mjenja bez klikova
- Qler
#3312 Re: Logosoft ALL ABOUT
meni ne smetaju ta dva prva klika, iako za gledanje tih info koristim ono dugme u sredini, OK ili sta vec..
-
Sakazulu
#3313 Re: Logosoft ALL ABOUT
O tome je i riječ! Imamo dugme za info, imamo dugme za kanale na dva mjesta - de malo sredite raspored.Qler wrote:meni ne smetaju ta dva prva klika, iako za gledanje tih info koristim ono dugme u sredini, OK ili sta vec..
Ne znam koliko su povezane tehnologije između našeg tv uređaja i recimo MAXTV u HR. Ali i tamo kad klikneš na slijedeći kanal dobiješ info šta trenutno gledaš i šta slijedi, ali nema dva početna klika.
- Svemirco
#3314 Re: Logosoft ALL ABOUT
Stvarno ste vi meni čudni oko čega se koljete.
Trenutno koristimo SuperTV V2 koja je već sama po sebi bitno napredovala od prethodne verzije i po izgledu i funkcionalnosti sučelja. Očito je nešto na čemu ljudi rade i vjerujem da će blagonaklono gledati na svaki savjet koji im možete uputiti na [email protected]
Ekipa koja radi u LOL-u nije ni gluha ni slijepa na potrebe i prijedloge korisnika kao ni stanje na tržištu i iskreno vjerujem da ljudi nastoje ponuditi što bolju uslugu za te novce koje im plaćamo. Daleko su ispred većine ISP-ova na tržištu i to na više polja. Uvijek su ljubazni (od momaka na tehničkoj podršci pa do teta u korisničkoj podršci/finansijama) i nikada nemam osjećaj da žele da me skinu sa nokta i samo uzmu pare jer im je jasno da su oni tu zbog nas a ne obratno.
Meni je trenutno to sa duplim klikom sasvim normalno. Na početku mi je bilo čudno jer svaki korisnik koji je prije na televizoru mijenjao kanale samo jednim klikom očekuje da će tako nastaviti i na ovom sistemu. Vrlo brzo sam se navikao na ovaj koncept i sad to uopšte ne primjećujem a daleko od toga da mi je trajni izvor frustracija kao što nekim korisnicima očito jeste. Koliku zapravo razliku u nečijem životu može donijeti tih par milisekundi?
Naposlijetku, šta god vam se ne dopada ili mislite da bi moglo bolje: [email protected]
A ukoliko mislite da vas zbog ovog ili onog propusta ili mane Logosoft ne zaslužuje kao korisnika, želim vas podsjetiti da je ovo otvoreno tržište i da postoje i drugi davaoci ovakvih usluga pa možete provjeriti da li bi vam oni bolje odgovarali. A ako se predomislite uvijek se možete vratiti na LoL
Ajde sad, spustite loptu i uživajte, dug je dan (iako kažu da se zapravo skraćuje
)
Trenutno koristimo SuperTV V2 koja je već sama po sebi bitno napredovala od prethodne verzije i po izgledu i funkcionalnosti sučelja. Očito je nešto na čemu ljudi rade i vjerujem da će blagonaklono gledati na svaki savjet koji im možete uputiti na [email protected]
Ekipa koja radi u LOL-u nije ni gluha ni slijepa na potrebe i prijedloge korisnika kao ni stanje na tržištu i iskreno vjerujem da ljudi nastoje ponuditi što bolju uslugu za te novce koje im plaćamo. Daleko su ispred većine ISP-ova na tržištu i to na više polja. Uvijek su ljubazni (od momaka na tehničkoj podršci pa do teta u korisničkoj podršci/finansijama) i nikada nemam osjećaj da žele da me skinu sa nokta i samo uzmu pare jer im je jasno da su oni tu zbog nas a ne obratno.
Meni je trenutno to sa duplim klikom sasvim normalno. Na početku mi je bilo čudno jer svaki korisnik koji je prije na televizoru mijenjao kanale samo jednim klikom očekuje da će tako nastaviti i na ovom sistemu. Vrlo brzo sam se navikao na ovaj koncept i sad to uopšte ne primjećujem a daleko od toga da mi je trajni izvor frustracija kao što nekim korisnicima očito jeste. Koliku zapravo razliku u nečijem životu može donijeti tih par milisekundi?
Naposlijetku, šta god vam se ne dopada ili mislite da bi moglo bolje: [email protected]
A ukoliko mislite da vas zbog ovog ili onog propusta ili mane Logosoft ne zaslužuje kao korisnika, želim vas podsjetiti da je ovo otvoreno tržište i da postoje i drugi davaoci ovakvih usluga pa možete provjeriti da li bi vam oni bolje odgovarali. A ako se predomislite uvijek se možete vratiti na LoL
Ajde sad, spustite loptu i uživajte, dug je dan (iako kažu da se zapravo skraćuje
-
Sakazulu
#3315 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bravo osobo iz LOL bunkera!
O tome sam i pisao da uvijek stojite na raspolaganju i sve rješavate. Mislim da nema niko frustracije radi tehnologije nego je dosadašnja navika kroz tv istoriju i daljinski upravljač bila klik idemo dalje. E sad što se vječito nađe jedna te ista osoba kroz sve tuđe i moje postove da pametuje i raspiruje frku...
I usput da pitam, da li ima wi-fi fora da od modema prebacim signal do AMINO uređaja, jer mi djeca kabal redovno skidaju za žabica zakucanih na lajsne, a ima ga cca 15 m?
O tome sam i pisao da uvijek stojite na raspolaganju i sve rješavate. Mislim da nema niko frustracije radi tehnologije nego je dosadašnja navika kroz tv istoriju i daljinski upravljač bila klik idemo dalje. E sad što se vječito nađe jedna te ista osoba kroz sve tuđe i moje postove da pametuje i raspiruje frku...
I usput da pitam, da li ima wi-fi fora da od modema prebacim signal do AMINO uređaja, jer mi djeca kabal redovno skidaju za žabica zakucanih na lajsne, a ima ga cca 15 m?
- cappy_tempo
#3316 Re: Logosoft ALL ABOUT
jest vala reci ovo ludom. on konta ako ga LOL placa da ih ovdje fali da je najpametniji. bas mu svaka samara vucemanocom wrote:Vidjet ces ti koliko ja imam godina! Pametnjakovicu!
pravda za ludog!
-
luckygirl
#3317 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da li neko slucajno zna, do neki dan mi je radio prijevod na MTV, a sad ne radi,i idem sve na podesavanja i opet nece, da li mi neko moze pomoci? 
-
Sakazulu
#3318 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sačekaj koji min... nekad se mora čekati da title krene...
-
novosib
#3319 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pozdrav,
Korisnik sam Alfa-net paketa(prezadovoljan sam), sada bi htio da uvedem i ovaj SuperTv. Eh sad, kako to dvoje da iskombinujem a da prodjem najjeftinije(student)? Preporuka, koji paket-kombinacija mi je najpovoljnija?
Korisnik sam Alfa-net paketa(prezadovoljan sam), sada bi htio da uvedem i ovaj SuperTv. Eh sad, kako to dvoje da iskombinujem a da prodjem najjeftinije(student)? Preporuka, koji paket-kombinacija mi je najpovoljnija?
- karanana
#3320 Re: Logosoft ALL ABOUT
i ja bih da ponovim ovo pitanje. ustvari, mislim da amino nema ovu opciju, ali me interesuje ovaj koji ja imam airties hd, jer kad se pali na stb-u ima ona lampica koja oznacava wireless signal, i mislim da na knjizici uputstva pise da prihvata wireless signal. jer i ja imam problem sa kablom po kuci.Sakazulu wrote:Bravo osobo iz LOL bunkera!
- afannedim
#3321 Re: Logosoft ALL ABOUT
fakat AIRTIES piše kao da može
- Svemirco
#3322 Re: Logosoft ALL ABOUT
Teoretski to bi trebalo da funkcioniše ali sa određenim napomenama.
Wireless uređaj koji bi vam bio access point mora biti direktno priključen na LOL modem i mora biti u bridge a ne u router modu.
Uređaj koji bi putem ethernet kabla bio na udaljenoj lokaciji spojen na STB treba biti takođe u bridge modu.
Wireless link između ova dva uređaja bi trebao biti minimalno 10 Mbps (802.11 b) i to za SD (standard definition) kanale a u slučaju HD treba ići makar na G standard (54 Mbps).
Ako neko ima svu tu opremu neka proba pa nam javi kako radi

No ovo otvara pandorinu kutiju i gomilu potencijalnih PoF (Point of Failure) tačaka i širok dijapazon potencijalnih glavobolja za tehničku podršku tako da ovo ljudi iz LoLa nikada neće zvanično podržavati kao rješenje.
Wireless uređaj koji bi vam bio access point mora biti direktno priključen na LOL modem i mora biti u bridge a ne u router modu.
Uređaj koji bi putem ethernet kabla bio na udaljenoj lokaciji spojen na STB treba biti takođe u bridge modu.
Wireless link između ova dva uređaja bi trebao biti minimalno 10 Mbps (802.11 b) i to za SD (standard definition) kanale a u slučaju HD treba ići makar na G standard (54 Mbps).
Ako neko ima svu tu opremu neka proba pa nam javi kako radi

No ovo otvara pandorinu kutiju i gomilu potencijalnih PoF (Point of Failure) tačaka i širok dijapazon potencijalnih glavobolja za tehničku podršku tako da ovo ljudi iz LoLa nikada neće zvanično podržavati kao rješenje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3323 Re: Logosoft ALL ABOUT
ja imam i SuperTv i kablovsku. podjahkad se zeznem, pa kada mi je na kablovskoj hoću da vidim šta je sljedeće na programu... kad ono prebacim 
-
Sakazulu
#3324 Re: Logosoft ALL ABOUT
E moj wifiju šteta što si tako labilan inače bi te uštekao sad pa sad 
- karanana
#3325 Re: Logosoft ALL ABOUT
aha znaci tehnicki bi trebao da ima dva wifi prijemnika. stb kao takav nije sam za sebe wifi prijemnik?
kochi li kochi. telemashe dodji mi na spoj vise.
kochi li kochi. telemashe dodji mi na spoj vise.